Wat is Office 365?

Office 365 is een cloud-gebaseerde abonnementsservice die de beste tools voor de manier waarop mensen vandaag werken samenbrengt. Door applicaties die de beste in zijn klasse zijn te combineren, zoals Excel en Outlook met krachtige cloudservices zoals OneDrive en Microsoft Teams, Office 365 kan iedereen overal op elk apparaat aanmaken en delen. Of u nu online of offline werkt, vanaf uw computer, tablet of telefoon. Office 365 staat altijd voor u klaar. Het ondersteunt PC, Mac, Android, iOS en Windows.

Waarom Office 365 en niet standaard Office?

Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende vraag van gebruikers. Het klopt dat de Office toepassingen (Word, Excel, Outlook…) die u nu gebruikt identiek zijn aan die u via Office 365 gebruikt. Maar wat Office 365 beter en nuttiger maakt, is de extra functionaliteit die het tot een serieuze zakelijke tool maakt. Deze functionaliteit was tot voor kort alleen voorbehouden aan grote bedrijven die tienduizenden euro’s investeerden in apparatuur, die nu allemaal beschikbaar zijn via Office 365, zonder extra investeringen.
Als u bijvoorbeeld uw agenda wilt synchroniseren en vergaderingen en verplichtingen wilt synchroniseren met relaties die een standaard Outlook desktoptoepassing gebruiken, moet u investeren in een Exchange server. Nu wordt alles geconsolideerd in Office 365 en zijn er geen extra kosten.

Hoe bespaart Office 365 geld?

In aanvulling op de cliché uitdrukking dat tijd geld is en wat tijd bespaart – bespaart ook geld. Office 365 bespaart op een aantal manieren echt geld en wel op een directe manier. Hoe? Lees hieronder op welke manieren:
1. Er is geen dure licentie vereist voor een initiële investering in de software, maar voor het gebruik van Office 365 wordt het abonnement jaarlijks betaald, uitsluitend voor het aantal gebruikers die de software gebruikt.
2. Er wordt niet geïnvesteerd in apparatuur waarmee u geavanceerde services kunt gebruiken zoals Exchange, dataopslag services… Omdat dit allemaal al is opgenomen in Office 365.
3. Geen extra kosten voor een upgrade van de oude versie naar de huidige, omdat Office 365 altijd de nieuwste versie gebruikt.
4. Computers, smartphones of tablets die u gebruikt om toegang te krijgen tot Office 365 applicaties hoeven niet van de hoogste kwaliteit te zijn, u heeft alleen toegang tot het internet nodig om te werken.
5. Eén gebruiker kan zijn Office 365 account op vijf verschillende apparaten installeren (PC, Mac, smartphone, tablet…) zodat alle apparaten gebruikt worden met één betaling.

Waar zijn uw data?

Uw data zijn nog steeds van u, deze staan gewoon niet op uw computer, maar op de Microsoft servers die zich in heel Nederland en Ierland bevinden. Naast deze locaties worden om veiligheidsredenen data tegelijkertijd gerepliceerd op verschillende locaties over de hele wereld om de databeveiliging te waarborgen in geval van fysieke vernietiging van een van de datacenters.

Hoe veilig zijn de data?

Voor maximale beveiliging van data heeft Microsoft de volgende voorwaarden gesteld:
– Datacenters staan 24 uur onder fysieke en technische beveiliging.
– Medewerkers die toegang hebben tot de servers doorlopen meerdere authenticaties, inclusief biometrisch scannen.
– Alle data zijn gecodeerd zowel in de standby modus als tijdens het verplaatsen tussen u en de servers waarop de data zijn opgeslagen.
– Office 365 gebruikers en beheerders doorlopen de authenticatie in twee stappen.
– Het gebruikersbeheersysteem voor toegangsrechten zorgt ervoor dat deze kunnen worden gedelicenseerd tot het niveau van bestanden (mappen).
– Uw data zijn altijd van u en u hebt er toegang tot wanneer u maar wilt.

Als u Office 365 wilt gaan gebruiken, is de belangrijkste factor echter het migreren van de mailboxen van het bestaande emailsysteem naar Office 365 of Exchange Online, terwijl alle andere bestanden die u op uw computers of bestandservers hebt, eenvoudigweg naar One Drive worden gekopieerd.

Als uw bedrijf hulp nodig heeft bij de migratie naar Microsoft Office 365, neemt u dan contact op met ITAF, de Microsoft Silver Partner. Onze ervaren ingenieurs zullen u helpen met alle aspecten van het migratieproces en met alle IT-ondersteuning die uw bedrijf nodig heeft.


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ITAF activiteiten en nieuwtjes.

Frans van Ryhovelaan 325, 9000 Gent, Belgium

Leuvensesteenweg 677, 1930 Zaventem, Belgium

Meensesteenweg 699, 8800 Roeselare, Belgium

Wilselsesteenweg 257, 3010 Leuven, Belgium

Haïfastraat 6, 2030 Antwerpen, Belgium

Durmitorska 1, Beograd, Serbia

Jovana Subotića 1, Novi Sad, Serbia

Steenovenstraat 13a, 2340 Turnhout (Beerse)