Zoek
Sluit dit zoekvak.

Microsoft Azure Cloud Platform – Wat is de Cloud?

azure cloud

Het idee van de Microsoft Azure Cloud technologie is gebaseerd op het feit dat alle data dat nodig is voor de gebruiker (onafhankelijk of het applicaties, documenten, hardware, enz), dat ook beschikbaar is ten alle tijden. Belangrijk is hier wel dat er een internet verbinding nodig is. De Cloud zal in bepaalde opzichten de service zijn, in plaats van het product zelf. De Cloud kan op elk moment toegang bieden tot applicaties, data, data opslag diensten, waarvoor het niet nodig is dat de gebruiker weet waar de fysieke locatie van het systeem is.

De Cloud is al beschikbaar in diensten die wij dagdagelijks gebruiken zoals verschillende social netwerken, e-mail diensten en onze Smartphones.

De Cloud kan onbeperkt resources uitdelen (harde schijf, processor, geheugen, enz…) wanneer de gebruiker het echt nodig heeft. Zo wordt er rekening gehouden met de gebruikersbehoeften door elke gebruiker apart aan te passen.

Aangezien de gebruiker niet de eigenaar is van de infrastructuur ,is hij ook niet verplicht om deze te onderhouden. Hij huurt deze service en het aantal resources dat hij nodig heeft. Dus als hij een zakelijke toepassing nodig heeft, huurt hij deze. Er is geen nood tot aankoop van hardware, of alle andere activiteiten, er wordt enkel een clouddienst verhuurd. De gebruiker betaald enkel per verbruik, indien je diensten niet gebruikt kan je deze ook stopzetten.

The basis componenten van Cloud technologie of cloud computing zijn:

Software as a Service (SaaS)

Dit is een software in de cloud. Saas betekend dat de dit specifiek programma of software niet lokaal geinstalleerd wordt, wel ergens in de cloud. Je merkt misschien wel op dat Saas een algemene naam is voor het leveren van software als een service. Dit wordt niet alleen gebruikt in cloud computing, dit wordt ook dikwijls gebruikt in andere technologien.

Infrastructure as a Service (IaaS)

Dit is het leveren van infrastructuur als een dienst. Het is een virtuele server die alle relevante diensten heeft: zoals processor, stroom, geheugen, schijf ruimte, enz… Dit betekent dat de gebruiker de overige zaken aanlevert zoals besturing systeem, applicaties, anti virus, en data.

Platform as a Service (PaaS)

Via deze dienst kan je het besturingssysteem via het internet gebruiken zonder dat je het moet downloaden of installeren. De gebruiker vertrouwd op de dienst verlener voor alles van het platform. Zoals eventueel extra extensies wanneer er een groei is. PaaS bied verschillende combinaties aan om alle fases van de ontwikkelingscyclus van de applicatie te ondersteunen, zoals de Integrated Development Environment (IDE), source code controle, versie controle, code tracking, interactieve testen voor verschillende gebruikers enz. PaaS is een ontwikkelingsplatform waarin ontwikkelings hulpmiddelen in de cloud zit, deze zijn toegankelijk via web browsers.

Microsoft Azure

Het Microsoft Azure Cloud Platform is een cloud computing platform, een infrastructuur ontworpen om toepassingen, services te ontwikkelen, implementeren en beheren via het wereldwijde netwerk van data center opslag van Microsoft.

Simpel gezegd: Azure is een Microsoft dienst dat je toegang geeft tot uw applicaties zodat je geen servers dient aan te kopen of onderhouden. Het nadeel van eigen servers te hebben is dat je vooraf al een veiligheidsmarge dient in te calculeren voor de groei van je bedrijf.

Het fundamentele probleem van het bedrijf zijn de vaste kosten die worden gemaakt door de aanschaf van apparatuur, software en het onderhoud voor een goede werking. Wij merken dat de apparatuur slecht wordt benut. Een analist probeerde het percentage van het gebruik van een gemiddelde computer te meten en kwam tot het verbazingwekkende feit dat slecht 18% van zijn capaciteiten wordt gebruikt.

Als beginner zal je een aanzienlijk budget nodig hebben om alle hardware en software aan te kopen. Naar de toekomst toe zal je meer gebruikers hebben dan hardware, deze leid tot weer nieuwe investeringen.
Microsoft Azure Cloud Platform bied gebruikers om diensten te huren. Dit zijn 3 producten in 1: gevirtualiseerde hardware, een software platform dat applicaties kan starten, en de applicatie zelf die de nodige bewerkingen uitvoert.Het voordeel van Microsoft Azure is dat het enkel de resources gebruikt da de applicatie nodig heeft.

Azure bied volgende opties / middelen:

  • Virtuele machines – Bied controle over volledige virtuele machines inclusief besturingssysteem (Iaas).
  • Websites – deze bied een brede waaier aan toepassingen, frameworks, sjablonen zodat u grote en betrouwbare webtoepassingen kan maken. Evenals snelle website presentaties met effectieve ontwikkeling en testen.
  • Cloud services – zijn Platform-as-a-service (PaaS) opties, geconfigureerd om stabiele applicaties te maken, met meer flexibiliteit als sommige websites.

Elk Azure model heeft een eigen rol, zodat je deze kan combineren tot een totaal oplossing.

Hoe kan ITAF u helpen?

ITAF kan u helpen met een Microsoft Azure omgeving op te zetten. Bied uw organisatie 24/7 operationeel beheer en verlaagt het risico door server en security patching.
Contact ITAF voor professionele support.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).