Zoek
Sluit dit zoekvak.

Microsoft stopt de ondersteuning voor Windows 7-gebruikers in januari 2020

win 7

De klok tikt voor Windows 7. Microsoft stopt de ondersteuning voor het besturingssysteem dat in 2009 werd gelanceerd, zodat de gebruikers die het nog steeds gebruiken, maar een korte tijd nodig hebben om te upgraden. Wanneer een maandelijks patchespakket voor Microsoft producten wordt aangekondigd op 14 januari 2020, zal dat het moment zijn waarop Microsoft de laatste beveiligingsupdates voor Windows 7 levert, maar ook een moment dat het einde van een tijdperk zal markeren.

Windows 7 was het meest succesvolle besturingssysteem ooit. Het is nog steeds een zeer populair platform, hoewel we het moment naderen waarop het zonder de steun van de fabrikant zal blijven. Op dit moment heeft Windows 7 nog steeds een marktaandeel van 36%, dus in januari 2020, wanneer Microsoft de ondersteuning voor dit besturingssysteem stopt, zal Windows 7 naar verwachting op veel computers over de hele wereld blijven, ondanks duidelijke veiligheidsrisico’s. Dat is precies wat er gebeurde in het geval van Windows XP, dat op 8 april 2014 werd afgeschaft toen het nog op meer dan 25% van de computers over de hele wereld werkte.

Wat betekent dit voor Windows 7 gebruikers?

Het einde van de ondersteuning betekent in feite dat Windows 7 niet langer nieuwe functionaliteit en andere optimalisaties zal ontvangen, evenals uitgebreide supportrelaties en beveiligingspatches. Met andere woorden, na januari 2020 stopt Microsoft met het leveren van beveiligingsupdates, wat betekent dat Windows 7 onbeschermd blijft als kwetsbaarheden worden gedetecteerd.

Het risico van kwetsbaarheden in Windows 7 zal aanzienlijk toenemen, vooral omdat verschillende versies van Windows een groot deel van de code delen, en veel van de ontdekte beveiligingskwetsbaarheden zijn niet alleen van invloed op één Microsoft product. Als gevolg hiervan kunnen gebruikers van Windows 7 in gevaar komen wanneer dit gebeurt. De verwachting is dat deze versie van het besturingssysteem ook na opschorting van de ondersteuning erg populair zal blijven, waardoor het een van de belangrijkste doelen voor cybercriminelen zal worden. Voor Microsoft is het einde van de ondersteuning voor Windows 7 een kans om bijna uitsluitend op Windows 10 te focussen. Hoewel Windows 8.1 nog steeds updates krijgt, is zijn marktaandeel aanzienlijk lager dan het marktaandeel van Windows 7, zodat vanaf januari 2020 waarschijnlijk alle inspanningen van Microsoft zullen worden gericht naar Windows 10.

Windows 7 stopt niet ineens met werken. In feite zullen de programma’s lang blijven werken op Windows 7 na de release van het laatste pakket met patches in januari 2020, en de meeste zullen regelmatig updates ontvangen zoals het zou zijn als Windows 7 nog steeds ondersteuning zou bieden. Het is misschien genoeg voor velen om Windows 7 te blijven gebruiken, maar vroeg of laat is een upgrade naar een nieuwere versie van Windows onvermijdelijk. Microsoft raadt gebruikers aan tot januari 2020 over te schakelen naar Windows 10 en bedrijven moeten deze overgang van tevoren beginnen te plannen, omdat het in hun geval om meer middelen en meer tijd gaat.

Als een upgrade niet mogelijk is vóór het verstrijken van de deadline, is de enige optie om de toegang tot systemen die nog steeds actief zijn onder Windows 7 te beperken. Antivirus kan potentiële bedreigingen helpen te blokkeren, maar naarmate de tijd verstrijkt, zal het voor ontwikkelaars moeilijker zijn om hun programma’s op Windows 7 te onderhouden. Uiteindelijk zal de upgrade naar Windows 10 de enige optie worden.

Hoe kan ITAF u helpen?

Dit was ons artikel over hoe Microsoft stopt met de ondersteuning voor Windows 7 gebruikers in januari 2020. Als Microsoft Silver Partner kan ITAF u helpen met een veilige en snelle overgang en een upgrade van Windows 7 naar Windows 10. Omdat elk bedrijf anders is, zal ons team van ervaren engineers dit upgradeproces aanpassen aan uw bedrijfsbehoeften en u begeleiden door elke stap van het proces. ITAF zal machines identificeren die moeten worden geüpgrade of vervangen, een tijdlijn en budget ontwikkelen voor upgrades en vervangingen en plannen van installatie en opleiding van werknemers om het nieuwe systeem te leren.

Neem contact op met ITAF voor een gratis offerte.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).