Zoek
Sluit dit zoekvak.

Is SharePoint goed voor een kleine onderneming?

sharepoint compressor

SharePoint is een krachtig platform dat bijna alle aspecten van een bedrijf leiden kan beïnvloeden: bestanden en workflow management, samenwerking van hosts, interne portalen, project management, kennismanagement en veel meer. Het geeft kracht aan organisaties van allerlei domeinen en branches overal ter wereld. Grote bedrijven gebruiken SharePoint om communicatie te vergemakkelijken en om grote projecten beter te behandelen, maar is SharePoint goed voor een kleine onderneming?
Lees verder om te ontdekken waarom het wel adequaat is!

Goedkope oplossing dat veel gemak aanbiedt

Ten eerste, SharePoint maakt deel uit Microsoft Office 365: dé keuze voor veel kleine en middelgrotte ondernemingen, om online documenten aan te maken met bekende programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint. Dit zeggende, wordt SharePoint via Microsoft Office 365 aangeboden voor de prijs van een lage maandelijkse abonnement. Omdat het een gelaagde service aanbiedt, kunt u alleen die services die u nodig hebt gebruiken en ervoor betalen, zonder kostbare licentiekosten of dure upgrade paths, vooral gezien dat Microsoft alle updates kostenloos aanbiedt.

Mobiliteit en samenwerking

Met SharePoint Online, medewerkers binnen kleine bedrijven kunnen hun documenten 24/7 raadplegen, overal ter wereld en vanuit welke toestellen dan ook: PC’s, laptops, smartphones en tablets, terwijl je onderweg of vanuit thuis werkt. Met behulp van SharePoint kunt u een intranet portaal, sites voor samenwerking, chat en berichten en video chat implementeren. Nu kunt u, dus, uw werkkracht samenstellen en gemakkelijk ideeën, nieuws en belangrijke updates delen. Aangezien de gegevens gesynchroniseerd kunnen worden en omdat ze direct beschikbaar zijn, heeft iedereen inzicht in de meest recente informatie ongeacht op welke manier ze het document bekijken.

Gepersonaliseerde veiligheid

In de tegenwoordige digitale wereld is veiligheid de belangrijkste punt voor iedereen. Vele kleine bedrijven zijn van mening dat het niet veilig is om gevoelige informatie in de cloud te bewaren. Met SharePoint biedt Microsoft toch een veelzijdig beveiligheidssysteem aan zijn klanten. Met SharePoint data encryptie, machtigingsniveaus, sterke gebruikerswachtwoorden en multifactor authenticatie die biometrie, backups en overtolligheid bevat, is de risico van documenten openbaar maken of corrumperen laag. Kleine & middelgrotte ondernemingen kunnen alle bedrijfsinformatie binnen het intranet bewaren, maar ze kunnen ook toegang tot de informatie beperken op basis van rollen en vereisten. SharePoint biedt ook veilig bestanden delen met externe gebruikers van de organisatie (klanten, leveranciers). Er zijn logingegevens nodig om toegang te kunnen krijgen tot bepaalde informaties binnen het intranet en er is geen zoekfunctie beschikbaar, waardoor die niet zichtbaar zijn voor reguliere gebruikers van het intranet.

Dus, is SharePoint een goede oplossing voor een kleine en middengrootte onderneming? Jazeker. Hoewel de kant-en-klare functionaliteit van SharePoint een goede keuze is voor sommige kleine bedrijven, andere bedrijven zullen extra personalisatie nodig hebben om de productiviteit en efficiëntie van hun business processen te maximaliseren.

Indien uw onderneming hulp nodig heeft met SharePoint instellen of onderhouden, met configuratie of technische ondersteuning, aarzel niet om ITAF, een Silver Partner van Microsoft, te contacteren. Ons team van ervarene technici zal u met al uw IT support en Cloud service behoeften assisteren.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).