Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is CRM?

crm system

Wat is CRM? Diepe persoonlijke relaties liggen steeds aan de basis van een succesvol bedrijf. Bij de opstart, wanneer jouw klanten voornamelijk personen zijn die je zelf kent, kan je hun verjaardag gemakkelijk onthouden en hen een verjaardagskaart opsturen. Maar van zodra het bedrijf start met groeien, zal het aantal klanten ook mee groeien. Aan de basis van elk successvol bedrijf liggen stevige persoonlijke banden. Die goede relaties die je in het begin had zijn uiteindelijk nog moeilijk bij te houden.

Natuurlijk is het waarderen van elke klant zeer essentieel voor elk bedrijf, ongeacht of je een klein bedrijf bent met slechts 15 klanten of een groter bedrijf met 15 nieuwe klanten per dag. Op dat moment, wanneer je niet meer in staat bent om elke klant bij te houden, is er een nieuwe strategie nodig – een CRM strategie.

Van een simpele excel spreadsheet tot een complex CRM systeem

Bij de opstart van je zaak, wanneer je enkel hoeft te onthouden waar je klanten gevestigd zijn, hun e-mail en telefoonnummer, kan een excel spreadsheet heel handig zijn. Maar van zodra jouw bedrijf groeit, moeten verkoopprocessen steeds aangepast worden en de informatie die je nodig hebt om een lead om te zetten in een klant. Hierbij kan een Excel sheet onvoldoende zijn voor de verwerking van alle gegevens.

Op een gegeven moment, wanneer jouw sales team groeit, kan een excel spreadsheet de communicatie en de informatie-uitwisseling binnen het team belemmeren. Met een verbeterd sales proces en -pipeline, verdient jouw bedrijf een nieuw organisatie-level.

CRM (customer relationship management) is een programma waarmee u huidige en potentiële klanten kunt beheren. Met een CRM-systeem heeft uw bedrijf één plek om elke klant, elke lead, elk serviceverzoek, al hun contactgegevens, voorkeuren en geschiedenis op te slaan. Op deze manier zijn uw gesprekken altijd persoonlijk, relevant en up-to-date.

Leads, campagnes, offertes…?

CRM oplossingen gebruiken enkele termen voor de verschillende acties. Om het volledige potentieel van het CRM systeem te benutten moet je de volledige terminologie ervan begrijpen. Hieronder worden de vier belangrijkste termen bij iedere CRM opgesomd:

  • Contact – een bestand van de personen die geregistreerd staan in je CRM database. De contacten in jouw CRM zijn dezelfde van die in jouw adresboek – ze bevatten informatie rond individuele personen die relevant zijn voor het bedrijf– deze kunnen zijn: je werknemers, leveranciers, potentiële klanten, etc.
  • Lead – Als er een grote mogelijkheid bestaat dat een contact uitgroeit tot een klant, dan kunnen we spreken over een lead. Aan die personen wil je extra aandacht besteden en zo veel mogelijk informatie over hen inwinnen aangezien die informatie hun toekomstige beslissingen kan beïnvloeden.
  • Campaigns – Marketing & Sales teams zijn zoals broers en zussen – elke verkoopsactie wordt ondersteund door een marketingcampagne waarin je de aandacht van leads probeert te trekken en hen “voorbereid” op het binnenhalen van een verkoop. Één van de meest voorkomende vormen is een e-mailcampagne.
  • Opportuniteiten – als jouw lead echt geïnteresseerd is, kan je een opportuniteit creëren om zaken met hen te doen. Van zodra ze een opportuniteit worden, wil je zeker en vast alle informatie rond die lead toevoegen die kan bijdragen tot een succesvolle verkoop.

Kiezen voor de beste CRM oplossing die aan uw business noden voldoet

Van zodra je zelf vertrouwd bent met CRM systemen en hoe het bedrijf deze kan gebruiken, is het perfecte moment aangebroken om te zoeken naar de beste oplossing, dat het best aansluit bij de business noden.

Complexe CRM oplossingen, zoals Microsoft Dynamics 365 CRM, bevatten de basisfuncties zoals het bijhouden van klantengegevens, leads en opportuniteiten, het voorbereiden van campagnes, communicatie met de medewerkers, etc. Maar dit kan natuurlijk nog uitgebreid worden met additionele functies zoals Enterprise Resource Planning (ERP), een Proporty Management System (PMS), een Content Management System (CMS), Websites en Project Management.

Wanneer uiteindelijk de CRM oplossing wordt gekozen, moeten zeker de business processen en noden in het achterhoofd gehouden worden. Alleen dan kan je compleet ondersteund worden met de functies die je écht nodig hebt.

Ben je klaar om meer te leren rond Microsoft Dynamics 365 CRM en de voordelen voor jouw bedrijf? Neem contact op met ITAF voor de ondersteuning van 360 graden!

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).