Zoek
Sluit dit zoekvak.

Microsoft 365 Office Suite versus Google Workspace (welke suite te kiezen)

Microsoft 365 Office Suite versus Google Workspace

Bij het opzetten van een bedrijfsinfrastructuur is het kiezen van een goede set werkruimtetools cruciaal in de dagelijkse organisatie, samenwerking en optimalisatie van processen. Kiezen tussen veel opties op de markt kan behoorlijk verwarrend zijn. Het dilemma of Microsoft 365 Office Suite of Google Workspace moet worden geïmplementeerd, is een van de meest voorkomende dilemma’s onder bedrijfsmanagers.

ITAF is een Microsoft partner die uw organisatie kan voorzien van Microsoft 365 Office Suite.
Hier zijn enkele van de belangrijkste comparatieve voordelen van Microsoft Office 365 versus Google Workspace.

1 # Online meetings:

Het vergaderplatform van Google Workspace is Google Meet, terwijl Microsoft vertrouwt op Microsoft Teams.

Hoewel Google Meet een eenvoudige en goed ontwikkelde tool is, is het vooral gemaakt voor persoonlijk gebruik, terwijl Microsoft Teams specifiek en exclusief gericht is op bedrijven.

Met Microsoft Teams kunt u zowel videoconferenties organiseren als gebruiken als een alles-in-één realtime samenwerkingsplatform met geavanceerde opties voor het delen van schermen. Het geeft teams tal van samenwerkings,- en communicatieve functies.

Hier zijn enkele van de belangrijkste zakelijke functies van Microsoft Teams die niet beschikbaar zijn in Google Meet

  • Samenwerkingstools met Microsoft apps
  • 250+ app integraties
  • Gemakkelijke gasttoegang
  • Cloud opslag
  • In-transit encryptie
  • Online bellen

2 # Bestanden delen

Hoewel beide opties samenwerking bieden via gedeelde mappen en bestanden en rollen in de gedeelde inhoud (bewerken of alleen-lezen machtigingen), is het delen van bestanden in
Microsoft 365 geavanceerder, bedrijfsgerichter en veiliger. Terwijl Google Drive is gericht op particuliere consumenten, zijn OneDrive en SharePoint, geleverd door Microsoft, gericht op de zakelijke consumenten.

Het belangrijkste verschil is het feit dat Google Drive afhankelijk is van persoonlijke –
Google account drives met opties voor delen, terwijl Microsoft SharePoint u in staat stelt om organisatiebrede bestanden te hebben met verschillende toegangs,- en bewerkingsmogelijkheden.

3 # Offline werken

Google Workspace heeft geen offline functionaliteiten, terwijl Microsoft Office 365 zowel online als offline volledig functioneel is en u op beide manieren toegang hebt tot bestanden. Dat betekent dat er geen internetverbinding nodig is om in bestanden te werken. U kunt Microsoft 365 tools gebruiken vanuit het vliegtuig, of in het geval van netwerkstoringen.

4 # Tekstverwerking en Spreadsheets

Zowel Microsoft Office 365 als Google Workspace bieden tekstverwerkingsmogelijkheden: Google Workspace via Google Docs en Google Spreadsheets, en Microsoft 365 via Word, Excel en SharePoint.

Als het echter om functies gaat, wint Microsoft 365 het. Met de Microsoft Office suite hebt u toegang tot tientallen documentsjablonen (wat niet het geval is bij Google Workspace).
Microsoft 365 is ook toonaangevend op het gebied van fijnmazige bewerkingstools, zodat gebruikers erop kunnen vertrouwen dat hun documenten gepolijst en professioneel zijn.

Net als bij Microsoft Word biedt Microsoft Excel tientallen sjablonen die gebruikers gemakkelijk kunnen bewerken. Bovendien zijn er veel meer grafieken in Excel dan in Google Spreadsheets.

5 # Presentaties

Een presentatie maken in Microsoft Office 365 is veel eenvoudiger dan in Slides; de QuickStarter van PowerPoint biedt u een presentatie onderwerp, leidt u door het proces van het starten van een overzicht, het ontwikkelen van inleidende dia’s, het selecteren van een sjabloon en thema’s. Bovendien maakt PowerPoint het gemakkelijk om afbeeldingen, overgangen, animaties en multimedia bestanden toe te voegen. U kunt de functie Rehearse Timings gebruiken om bij te houden hoe lang u aan een afzonderlijke dia besteedt. Google Presentaties hebben dergelijke mogelijkheden niet.

Hoe kan ITAF u helpen?

Bij het kiezen van een set tools voor bedrijfsorganisatie, samenwerking en planning is de beste keuze altijd om te kiezen voor de set tools die zijn gemaakt voor zakelijk gebruik.

De andere belangrijke factor is het kiezen van een set tools die wordt geleverd met de ondersteuning die voor uw organisatie wordt geboden. ITAF kan u voorzien van volledige migratie naar
Microsoft 365 en constante ondersteuning.

Naast de bekende toepassingen en samenwerkingstools zoals Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, SharePoint, Microsoft Teams, kan ITAF u ook andere zakelijke Microsoft oplossingen bieden, geschikt voor bedrijven, ondernemingen en non-profit organisaties op verschillende apparaten. ITAF biedt ook synchronisatie van gegevens en mailboxen.

Zodra uw onderneming volledig is gemigreerd naar Microsoft 365, kan ITAF u voorzien van regelmatige en automatische tool updates en de Microsoft 365 back-up van uw gegevens, zodat uw cruciale gegevens altijd beschikbaar en veilig zijn. Met het ITAF Service Centrum kunt u eenvoudig Microsoft licenties toevoegen op basis van selfservice. Neem contact op met ITAF om u het volledige scala aan Microsoft 365 oplossingen te bieden.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).