Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 Redenen waarom uw organisatie backup nodig heeft van Microsoft 365

backup nodig heeft van microsoft 365

Als het om back-ups gaat: “it’s always better to be safe then sorry” De Microsoft 365 diensten bevatten een basisbescherming voor gegevensbeschadiging en gegevensverlies, maar alleen een third-party backup oplossing is een manier om er volledig zeker van te zijn dat de gegevens die cruciaal zijn voor uw organisatie niet verloren gaan. Dit zijn de 5 redenen waarom uw organisatie backup nodig heeft van Microsoft 365.

#1 Het is onderdeel van het beleid van Microsoft

computer with microsoft

Als u aan back-ups denkt, moet u er rekening mee houden dat Microsoft geen back-up provider is. Het heeft geavanceerde hersteltools,- en mechanismen, maar beide services zijn niet zo betrouwbaar als de back-up zelf. Niet alleen dat, als onderdeel van hun beleid raadt Microsoft aan dat alle gebruikers een back-up van hun gegevens maken: We recommend that you regularly backup Your Content and Data or store them using Third-Party Apps and Services.

#2 Point-in-time recovery

Een point-in-time herstel van mailbox items is niet voorzien door Microsoft. In het geval van een ernstig incident kan een third-party backupoplossing data herstellen van net voor het incident.

#3 Bescherm uw organisatie tegen INTERNE security risico’s

Organisaties zijn vaak het slachtoffer van hun eigen medewerkers (zowel opzettelijk als onopzettelijk). Enkele voorbeelden:

  • Het verwijderen van kritieke bedrijfsgegevens.
  • Bewijsmanipulatie: een medewerker die belastende e-mails en/of bestanden verwijdert.

#4 Bescherm uw organisatie tegen EXTERNE security risico’s

Alle interne back-up mechanismen van Microsoft 365 kunnen nuttig zijn voor het geval we iets per ongeluk verwijderen en we ons bewust zijn van de fout. In het geval dat malware onze bestanden verwijdert, vooral de bestanden die we niet vaak gebruiken, zou het kunnen dat we de verwijdering niet eens opmerken voordat de retentie periode afloopt.

Als malware een groot aantal bestanden verwijdert, zelfs indien we het opmerken, kan het proces van het herstellen van items uit een van de prullenbakken behoorlijk tijdrovend zijn. Third-party Back-up tools stellen ons in staat om snel en gemakkelijk verloren items te vinden en te herstellen, ongeacht hoeveel het er zijn.

#5 Volg de gouden 3-2-1 Back-up regel

De basis van de oude 3-2-1 back-up regel:

  • Zorg voor minimaal drie versies van elk item.
  • Twee back-up kopieën moeten op verschillende apparaten of opslagmedia worden opgeslagen.
  • Minstens één exemplaar moet zich op een externe bron bevinden, zoals een externe opslag of Cloud.

Hoe hard Microsoft ook werkt om gegevensverlies te voorkomen, vertrouwen op Microsoft 365 om zichzelf te beschermen zonder externe bronnen en media te gebruiken, schendt elk van de basisregels voor gegevensbescherming.

Hoe kan ITAF u helpen

ITAF is gespecialiseerd in Back-up en Disaster Recovery diensten. Ook voor Microsoft 365 biedt ITAF u de juiste tools aan om backup te voorzien.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).