Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 essentiële ERP systeem functies voor 2021

erp systeem

De wereldwijde pandemie van COVID 19 dit jaar heeft onze manier van werken veranderd. We hebben geleerd dat geïntegreerde databases nodig zijn voor productieve en goed georganiseerde zakelijke activiteiten. Het jaar 2021 zal niet anders zijn, en de manier waarop we databases en bedrijfsorganisaties benaderen, zal cruciaal zijn. Ongeveer 53% van de bedrijven in 2020 beschouwt ERP of Enterprise Resource Planning samen met Customer Relationship Management (CRM) als prioritaire investeringen. Tussen 2017 en 2022 zal de wereldwijde ERP markt tot $47 miljard aan inkomsten verdienen bij een CAGR van 7%.

ERP staat hoog aangeschreven als de sterkste en meest uitgebreide oplossing die beschikbaar is voor automatisering, data analyse, infrastructuur integratie en rapportage. Een ERP software voegt verschillende processen, eenheden en bedrijfsafdelingen samen en verenigt ze allemaal op hetzelfde platform. Op die manier hebben alle teamleden toegang tot alle benodigde real-time gegevens.

Omdat ERP projectbeheer een essentieel onderdeel van bedrijfsprocessen wordt, is het kiezen van de beste oplossing van cruciaal belang. Dit kan overweldigend zijn voor bedrijven. Maar tegenwoordig zijn er zoveel ERP systemen beschikbaar en is het een cruciale stap om het systeem te kiezen dat alle functies integreert die aan de specifieke behoeften van een bedrijf voldoen.

Om uw beslissing gemakkelijker te maken, hebben we de kritieke ERP systeem functies voor 2021 gerangschikt. We hebben ook de voordelen van Microsoft Dynamics 365 als onderneming die ERP en CRM integreert, naar voren gebracht.

Integratie

Werken vanop afstand is de nieuwe norm die de productiviteit kan beïnvloeden. Volgens onderzoek verwacht 78% van de bedrijfsleiders een negatieve impact van werken vanop afstand op de productiviteit. Dat is waar goed geïntegreerde ERP’s in het spel komen om de workflow te verbinden.

Hoewel de meeste ERP’s geen integratie hebben met persoonlijke productiviteitstools, integreert
Dynamics 365 zakelijke apps met apps voor kantoorproductiviteit (Microsoft 365 Business). Naast het oplossen van productiviteitsproblemen, zouden integraties het doorlopen van veel gegevens voor verschillende processen en afdelingen gemakkelijker moeten maken. Op die manier kan het bedrijf gemiste kansen en een lagere efficiëntie voorkomen.

Een goede ERP software zorgt voor een centraal overzicht van alle essentiële gegevens, zoals financiële en operationele gegevens. ERP moet het (bijna) real-time delen van de gegevens binnen het bedrijf mogelijk maken. Het kan de gegevens omzetten in uitgebreide rapporten en inzichten geven via een enkele database, geplaatst op een intuïtief platform. Ze hebben vaak de vorm van dashboards – wat handig is aangezien ongeveer 65% van de mensen visueel leren.

Integratie is een cruciale functie omdat het uw bedrijf in staat stelt om met verschillende componenten tegelijk te werken. Een andere geweldige integratie die Dynamics 365 tot de beste keuze maakt, is die met Customer Relationship Management (CRM).

Raporteren

ERP met geïntegreerde dashboardrapportage stelt teamleiders in staat om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen en deze in één rapport weer te geven. Het kan helpen om teams op afstand op één lijn te houden.

Een ERP moet uitgebreide rapporten kunnen maken met aanpasbare dashboards, grafieken en andere visuele elementen.

Met Dynamics 365 Business Central kunnen financiële beheergegevens worden gecentraliseerd voor boekhouding, verkoop, voorraad en klantinteracties.

• Het bevat naadloze Excel integratie, waardoor we beter georganiseerde rapporten kunnen maken.
• Dynamics 365 heeft ook een ingebouwde Power-Bi-integratie die handig is om uw bedrijfsprestaties in real-time in kaart te brengen.
• Dit ERP systeem heeft ook ingebouwde Cortana Intelligence die de cashflow nauwkeurig voorspelt.

Mobiele toegankelijkheid

Ongeveer 41% van de bedrijven wereldwijd biedt een zekere mate van werken op afstand aan. Upworks ‘Future Workforce Report’ voorspelt dat 73% van alle teams tegen 2028 op een bepaald niveau op afstand zullen werken.

Deze statistieken laten zien hoe belangrijk het is om voor 2021 een mobiel toegankelijke ERP te kiezen.

Moderne ERP vereenvoudigt de informatieverwerking doordat medewerkers vanaf elke plek gegevens kunnen invoeren. Het vereenvoudigt ook het plannen en beheren van taken en vrije dagen.

Dataveiligheid

Met de opkomst van mobiele toegankelijkheid en werken buiten het kantoor, wat een meer gegevensveilige omgeving is, werd gegevensbeveiliging cruciaal.

Als het gaat om het kiezen van ERP software, moet een moderne ERP de mogelijkheid geven om geavanceerde instellingen voor gebruikersrechten in te stellen. Op die manier is de veiligheid op het werk vanop afstand verzekerd en worden datalekken voorkomen.

Elke werknemer moet als gebruiker alleen toegang hebben tot de specifieke informatie die hij nodig heeft voor zijn rol in het bedrijf.

Bij het kiezen tussen verschillende ERP oplossingen staan bedrijven vaak voor een dilemma tussen
on-premise en cloudbeveiligingsontwerp met betrekking tot gegevensbeveiliging.

Het meest cruciale verschil tussen on-premise en cloudbeveiliging is de mate van verantwoordelijkheid tussen het bedrijf zelf en de service provider.

• On-premise infrastructuur maakt een bedrijf verantwoordelijk voor ERP beveiliging van begin tot eind
• Bij cloudontwerp wordt de beveiliging verantwoordelijkheid gedeeld tussen het bedrijf en de provider.

Met dat in gedachte kunnen we concluderen dat cloudgebaseerde ERP’s zoals Dynamics 365 (met gebruik van Microsoft Azure Cloud) veiliger zijn.

Gevoelige data zijn niet beschikbaar in private clouds, en de provider helpt de mogelijkheid van datalekken te voorkomen.

Cloudgebaseerd

Zoals eerder vermeld, zijn cloudgebaseerde ERP’s veiliger tegen beveiligingsinbreuken omdat cloudleveranciers voor een veilige hostingomgevingen zorgen.

Cloudgebaseerde ERP heeft echter nog veel meer voordelen, en de cloud kan uw bedrijf transformeren.

Cloudtechnologie is beter in het opslaan van een grote hoeveelheid gegevens. Cloudgebaseerde software is sneller te implementeren, waardoor de organisatie meer tijd heeft om zich te concentreren op transformatie.

Cloudgebaseerde instanties van Dynamics 365 worden gehost door Azure, het web services platform van Microsoft. Het doel is om programma’s te bouwen, implementeren, beheren en testen vanuit beheerde datacenters over de hele wereld.

De nieuwe norm van werken op afstand zal ook in 2021 gevolgen blijven hebben voor de werkomgeving.

Afgezien van deze tijdgevoelige kritieke ERP systeem functies, zijn er veel vragen die u zal stellen voordat u een ERP software aanschaft, bijvoorbeeld vragen over software automatisering en kernfunctionaliteiten.

Hoe kan ITAF u helpen?

Wilt u uw bedrijfsprocessen upgraden en organiseren? Neem contact met ons op en ontvang alle informatie die nodig is voor het kiezen en implementeren van ERP software voor uw bedrijf.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).