Search
Close this search box.

Beveiliging van werk op afstand

Beveiliging van werk op afstand

Voor veel bedrijven is de manier van werken en organiseren veranderd door Covid-19. Omdat veel mensen van hun kantoor naar huis zijn verhuisd, is de trend van thuiswerken (WFH) nu meer dan ooit in opkomst. Als gevolg hiervan zijn veel samenwerkingstools geëvolueerd, is de projectorganisatie en het taakbeheer veranderd en moest iedereen zich aanpassen aan de nieuwe manieren van werken. Maar hoe beïnvloedt dit de productiviteit en veiligheid van het bedrijf? Lees meer over beveiliging van werk op afstand in de volgende blog post!

Hoewel thuiswerken een aantal voordelen heeft, zoals minder tijdreizen, minder geld dat nodig is voor het openbaar vervoer of een auto, brengt het ook een potentieel risico voor het bedrijf met zich mee. Een van de risico’s is de beveiliging van bedrijfsgegevens. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat bedrijfsgegevens op dezelfde manier worden beveiligd en behandeld, ongeacht of ze op kantoor of vanuit huis worden gebruikt.

Basisactiviteiten voor werken op afstand

– Ervoor zorgen dat geen enkele werknemer een persoonlijke PC of laptop gebruikt voor het werk

Het is geen geheim dat er veel mensen zijn die hun persoonlijke PC of laptop gebruiken voor het werk. Het is hetzelfde apparaat waarop men Candy Crush speelt met vrienden op Facebook, media downloaden, online winkelen of hun kinderen gebruiken deze voor school of amusement. Dit brengt een potentieel risico met zich mee dat bedrijfsgegevens gecompromitteerd worden als de PC bijvoorbeeld is geïnfecteerd met malware. Het is niet moeilijk om via internet te worden misleid en opgelicht, zelfs professionals vallen voor de phishing-pogingen.
Het hebben van een aparte PC of een laptop voor het werk voor werknemers is dus iets dat verplicht zou moeten zijn.

– Zorgen voor een veilige verbinding tussen huis en kantoor

Als werknemers toegang moeten hebben tot bedrijfsgegevens, moet er een veilige manier zijn om deze buiten kantoor te openen. Dit kan via het Virtual Private Network (VPN). VPN is een technologie die gewoonlijk wordt ingesteld tussen de firewall van uw bedrijf en uw PC, waarmee u op een veilige manier toegang krijgt tot bedrijfsgegevens. Het zorgt ervoor dat de communicatie tussen u en uw bedrijfsnetwerk wordt versleuteld en elimineert zo enkele van de potentiële cyberbedreigingen, zoals het onderscheppen van verkeer of Man-in-the-Middle aanval.

– E-mail archivering

E-mail archivering is een geautomatiseerd proces waarbij alle e-mails van uw bedrijf worden gearchiveerd op één centrale locatie die op elk moment toegankelijk is voor medewerkers. De belangrijkste voordelen van archivering zijn het herstel van de verloren of per ongeluk verwijderde e-mails, en dit alles wordt gedaan met een correct gedefinieerd e-mail bewaarbeleid dat weer is gedefinieerd door uw ondernemingsbestuur en voldoet aan de branche,- en overheidsvoorschriften.

Hoe kan ITAF u helpen?

Dit was ons artikel over beveiliging van werk op afstand. Als u hulp nodig heeft bij het verstrekken van een laptop aan uw medewerkers, kijk dan op onze hardware & software pagina, en als u hulp nodig heeft bij het beveiligen van uw bedrijfsgegevens of e-mails met een VPN en / of e-mail archivering, kunt u altijd rechtstreeks contact met ons opnemen.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Omarm de door AI aangedreven
toekomst van werk

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).