Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe u technische problemen kunt oplossen wanneer u thuis werkt

remote work

Van slechte wifi tot digitale afleiding, onze technologie kan werken op afstand ellendig maken. Hier leest u hoe u de technische problemen kunt oplossen wanneer u thuis werkt. Uw wifi vertraagt bijvoorbeeld tot aan kruipen toe, de nieuwe softwaretools waarmee u werkt, zijn verwarrend en uw computermuis is rotzooi. Zonder een IT- afdeling, staat u er alleen voor met uw technische problemen.

Onze meest voorkomende technische problemen met thuiswerken zijn degenen die onze productiviteit vertragen: onbetrouwbare internetverbindingen, videogesprekken van lage kwaliteit, te nauw op maat gemaakte softwareprogramma’s en ongemakkelijke werkstations.

Dus, wat is het punt? Minder is beter, vooral minder gadgets en minder werk-apps. Dat principe kan ons naar een eenvoudigere, minder frustrerende opzet leiden die ons in staat stelt om goed samen te werken met onze collega’s.

Dit is wat u kunt doen om van thuiswerken plezier te maken.

Internetverbindingsproblemen

Laten we eerst een van de belangrijkste technische problemen thuis aanpakken: de internetverbinding. Vergeleken met de snelle breedbandverbindingen in onze kantoren, zijn onze internetsnelheden waarschijnlijk traag en kunnen onze wifi-verbindingen onregelmatig zijn.

Dit is dus een goed moment om uw infrastructuur te beoordelen.

  • Als uw wifi-signaal onbetrouwbaar is, wat betekent dat het sterk is in de ene kamer maar zwak in de andere, is mijn aanbeveling voor de meeste mensen om te investeren in een zogenaamd 

mesh Wifi-systeem. Hiermee kunt u meerdere draadloze toegangspunten met elkaar verbinden om uw huis te bedekken met een sterke internetverbinding en indien nodig binnen een bedrijfs-VPN.

  • Als uw internetsnelheid traag aanvoelt, zou een modern Wifi-systeem met ondersteuning voor de nieuwste draadloze standaardsystemen helpen. Maar als de snelheden nog steeds traag blijven, zelfs nadat u uw netwerkapparatuur hebt geüpgraded, moet u mogelijk contact opnemen met uw internetprovider om naar andere opties te vragen. Sommige providers bieden mogelijk snellere breedbandsnelheden tegen hogere prijzen.

Om deze redenen is het verstandig om een back-up optie te hebben. Wanneer er zich snelheidsproblemen voordoen, kunt u gebruik maken van de hotspot-functie van uw smartphone, die de mobiele verbinding van het apparaat verandert in een miniatuur Wifi-netwerk. Mobiele netwerken zijn ontworpen om grotere hoeveelheden gebruikers aan te kunnen, dus de kans is groot dat de gegevensverbinding van uw smartphone sneller zal zijn wanneer uw breedband overweldigd wordt. Maar gebruik deze functie spaarzaam om te voorkomen dat de gegevenslimieten van uw mobiele abonnement worden overschreden.

Minimaliseer de technische installatie en installatie van een extern werkstation

Er is geen eenduidige aanbeveling voor de beste set-up voor werken op afstand, omdat we allemaal verschillende taken hebben. Maar een vuistregel is om uw gadgets tot een minimum te beperken. Hoe meer technologie we bezitten, hoe meer troubleshooting we uiteindelijk moeten doen. Met dat in gedachten, is hier een lijst met veelvoorkomende hoofdpijn op afstand en hun technische oplossingen:

Krappe schermen.

Velen van ons werden naar huis gestuurd met laptops voor het werk en de kleinere schermen kunnen beperkend aanvoelen. U zou kunnen overwegen om een tweede monitor aan uw bureau toe te voegen, aangezien veel vooraanstaande leveranciers u redelijk geprijsde beeldschermen van hoge kwaliteit kunnen aanbieden.

Samenwerking binnen teams.

Samenwerkingstools voor het bewerken van documenten, het delen van agenda’s en videoconferenties. Vertrouwen op een tool voor algemeen gebruik zoals die voor verschillende taken zou beter zijn dan het gebruik van een afzonderlijke app voor elke taak: projecten kunnen rommelig worden als sommige werkbestanden zich in de ene tool bevinden, maar niet in de andere. Aan de andere kant zijn velen van ons bekend met slecht verlichte videogesprekken en telefoongesprekken van lage kwaliteit. Als geluids,- en videoconferenties een verplicht onderdeel zijn van uw dagelijkse werk, dan is dit absoluut noodzakelijk wanneer u op afstand werkt.

In beide gevallen zijn er meerdere samenwerkingstools die dit allemaal in één app integreren. Microsoft Teams biedt bijvoorbeeld volledige samenwerking voor conferentiegesprekken, chatten via een online app, dus alles wat je nodig hebt is een browser en een account om in contact te komen met je werkgevangenen.

Mobiliteit.

Steeds meer werknemers melden mobiliteitsproblemen binnen een werkomgeving. Als u de beste ervaring heeft (werknemer versus team), is het het beste idee om een Cloud-app te hebben die uw mobiliteit tussen verschillende apparaten naar een hoger niveau kan tillen. Als een cloudplatform met kantoor-apps, biedt Microsoft 365 netwerk,- en beschikbaarheid op verschillende apparaten. Binnen de Microsoft 365-app kun je notities ontvangen / verzenden of gebeld worden, zelfs als je een kleine ronde van een dagelijkse oefening doet, een kopje koffie klaarmaakt of je lancering voorbereidt.

Afleiding? Zie ze als pauzes

Velen die nieuw zijn met telewerken noemen tech als een grote afleiding van werk: tv-shows, videogames en digitale stripboeken zijn slechts met een druk op de knop beschikbaar.

Hier is een geheim om geluk te vinden in deze afleidingen: omarm ze.

Je hebt recht op pauzes. Thuis heb je de vrijheid om je lunchpauze door te brengen met het kijken naar een Netflix-show in plaats van naar een restaurant te gaan.

Het komt erop neer

Dit was ons artikel over hoe u technische problemen kunt oplossen wanneer u thuis werkt. Thuiswerken heeft voor,- en nadelen, maar het komt er in ieder geval op neer dat de bedrijfsstroom de klappen niet mag verdragen en niet kan worden verbroken. Veel samenwerkings-apps, hardwaregadgets en tools kunnen uw dag gemakkelijker afhandelen en u productiever maken. Voor alle ondersteuning in niet-voorwaardelijke omstandigheden als gevolg van de verspreiding van Covid 19, zijn onze productspecialisten en ingenieurs bereid elk bedrijf te helpen bij het opzetten van een goede en functionele externe omgeving. Neem direct contact met ons op via de telefoon of via een van onze servicecentra.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).