Zoek
Sluit dit zoekvak.

Urgentie van bescherming tegen cyberdreigingen in België

cyberdreigingen in België

De afgelopen jaren heeft België te maken gehad met een aanzienlijke toename van cyberdreigingen, waarbij phishing aanvallen een steeds grotere bedreiging vormen voor zowel particulieren als bedrijven. Volgens recente gegevens is het bedrag dat via phishing wordt gestolen in België sterk gestegen. In 2021 werd via phishing ongeveer 25 miljoen Euro gestolen, maar het jaar daarop liep dit aantal op tot maar liefst 39,8 miljoen Euro.

Hoewel de cijfers zorgwekkend zijn, is het net zo verontrustend dat een deel van de Belgische bevolking onbekend blijft met het concept van phishing. Ongeveer 8% van de bevolking heeft nog nooit van phishing gehoord, en onder jongeren stijgt dit aantal naar 12%.

Bovendien weet meer dan de helft van de Belgen niet zeker welke maatregelen ze moeten nemen als ze het slachtoffer worden van een phishing aanval.

De regering onderkent de ernst van de situatie en heeft stappen ondernomen om dit probleem aan te pakken. Er is een nieuwe campagne tegen phishing gelanceerd met de slogan ‘It’s in the details!’. Deze campagne moedigt consumenten aan voorzichtig te zijn bij het surfen op websites of het klikken op links. Het benadrukt het belang van extra aandacht voor website URL’s en beveelt het gebruik van een extra tool aan, de safe-on-web browserextentie, die gebruikers kan helpen de veiligheid van een website te bepalen.

Voor bedrijven volgen hier enkele proactieve stappen die u kunt nemen om uzelf en uw werknemers tegen cyberdreigingen in België  te beschermen:

Security Awareness Training

Informeer uw werknemers over verschillende internetbedreigingen, waaronder phishing en social engineering. Bevorder het bewustzijn van de beste techniek voor wachtwoordbeveiliging, gegevensclassificatie en fysieke beveiliging.

ITAF biedt een holistische benadering van training in beveiligingsbewustzijn, mogelijk gemaakt door Phished. Ons programma omvat hapklare, doorlopende trainingsmodules en phishing simulaties om uw medewerkers goed voorbereid te houden op zich ontwikkelende bedreigingen.

Veilige wachtwoorden

Zwakke wachtwoorden kunnen het risico op ongeautoriseerde toegang tot gevoelige informatie aanzienlijk vergroten. Overweeg het gebruik van een wachtwoordbeheerder, waardoor u geen complexe wachtwoorden meer hoeft te onthouden. Tools zoals Bitwarden zijn ontworpen om wachtwoorden te genereren en op te slaan, de wachtwoordbeveiliging te vereenvoudigen en te versterken.

ITAF biedt Bitwarden. Bovendien kan het door uzelf worden gehost binnen uw beveiligde netwerk, waardoor volledige controle en verbeterde beveiliging voor uw organisatie wordt gegarandeerd.

E-mail beveiliging

Bescherm uw mailboxen tegen kwaadaardige aanvallen, phishing pogingen en ransomware door uw e-mails te coderen en beschermende filters te implementeren.

ITAF helpt bij het opzetten van beschermende filters om uw mailboxen af te schermen.

Antivirus en antimalware

Blijf beschermd met de nieuwste generatie antivirus software om digitale bedreigingen te voorkomen. Gebruik bovendien antimalware tools om schadelijke software van uw systemen te verwijderen.

ITAF biedt de nieuwste generatie antivirus oplossingen voor de preventie van digitale bedreigingen.

Veilig Desktop Management

Zorg voor beveiliging voor elk hardware component binnen uw IT infrastructuur. Beheer computers, software licenties, installeer patches, implementeer software en behoud de controle over externe desktops.

ITAF zorgt niet alleen voor veilig desktop management, maar verzorgt ook de gehele
IT infrastructuur.

Security Patching

Controleer regelmatig of er beveiligingspatches beschikbaar zijn en automatiseer de installatie van updates om te voorkomen dat kwaadwillende indringers uw IT omgeving binnendringen.

ITAF helpt bij het controleren op beschikbare beveiligingspatches en automatiseert de installatie van updates om te voorkomen dat kwaadwillende indringers uw IT omgeving binnendringen. Wij zorgen ervoor dat uw systemen altijd up-to-date en veilig zijn.

Indringersdetectie

Implementeer een robuuste beschermingslaag die kwaadaardige pogingen van indringers die proberen inbreuk te maken op uw netwerk, bedrijfscomputers of servers, herkent, bewaakt, detecteert en analyseert.

ITAF biedt inbraakdetectieoplossingen op zowel desktop,- als netwerkniveau. Deze aanpak helpt bij het beschermen van uw gehele IT landschap.

Back-ups

Bescherm uw kritieke gegevens door volledige cloud back-ups te maken van uw bestanden, databases en applicatiegegevens. Overweeg upgrades zoals de bescherming tegen gegevensverlies van Microsoft met extra cloud back-up mogelijkheden om te beschermen tegen gegevensverlies.

ITAF gaat verder dan reguliere back-ups. Wij bieden back-up monitoring om de integriteit van uw gegevens te garanderen. Onze complete cloud back-up oplossingen beschermen uw bestanden, databases en applicatiegegevens met back-up monitoring.

Security audit

Voer een uitgebreide beveiligingsaudit uit om kwetsbaarheden in uw IT infrastructuur te identificeren. Gebruik de resultaten om beveiligingsmaatregelen op maat te maken en te implementeren die passen bij de specifieke behoeften van uw organisatie.

ITAF voert beveiligingsaudits uit, zowel bij u op locatie als online, om pijnpunten in uw
IT infrastructuur te ontdekken. Onze audits zijn uitgebreid en op basis van de bevindingen passen we beveiligingsmaatregelen aan en voeren we deze uit die specifiek zijn voor uw organisatie, zodat u kwetsbaarheden kunt aanpakken en uw beveiligingspositie kunt versterken.

Terwijl cyberdreigingen in België blijven evolueren en toenemen, is het absoluut noodzakelijk dat individuen en bedrijven waakzaam blijven, proactieve cyber beveiligingsmaatregelen nemen en vertrouwd raken met de tools en middelen die beschikbaar zijn om zichzelf te beschermen tegen phishing en andere cyberaanvallen. Een groter bewustzijn en meer voorlichting zijn de eerste stappen op weg naar een veiligere digitale omgeving voor iedereen.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).