Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bouwen aan een sterke beveiligingscultuur door middel van een effectieve Security Awareness Training programma

Security Awareness Training programma

Nu cyberdreigingen steeds complexer en frequenter worden, is het voor bedrijven niet langer voldoende om alleen antivirussoftware en firewalls te installeren om hun gevoelige gegevens te beschermen. Werknemers worden steeds vaker aangevallen als de zwakste schakel in de beveiligingsketen van een bedrijf. Daarom moeten bedrijven Security Awareness Training programma implementeren.

Maar wat is de meest effectieve manier om deze training te geven – via eenmalige sessies of doorlopende training? In dit artikel onderzoeken we de voordelen van continue Security Awareness Training en phishing simulaties, op basis van onze eigen ervaring als IT beveiligingspartner.

Doorlopende training versus eenmalige training

Veel bedrijven geven traditioneel Security Awareness Trainingen in de vorm van eenmalige sessies, waarbij werknemers een keer per jaar een langdurige trainingssessie moeten volgen. Uit onderzoek is echter gebleken dat mensen informatie snel vergeten als ze deze maar één keer per jaar tegenkomen. Daarom is continue Security Awareness Training programma een effectievere aanpak, en ITAF’s Security Awareness Training biedt werknemers regelmatige, hapklare trainingssessies. Op deze manier kunnen bedrijven belangrijke beveiligingsconcepten versterken en werknemers helpen waakzaam te blijven voor cyberdreigingen.

De voordelen van permanente educatie

ITAF biedt een doorlopend trainingsprogramma dat bestaat uit korte, regelmatige trainingssessies die af en toe aan werknemers worden gegeven. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Zo nu en dan krijgen medewerkers een uitnodiging om een hele korte sessie te volgen over security issues en hoe je dataverlies en cyberaanvallen kunt voorkomen. Het kan een video zijn, een real time examen of een voorbeeld van wat er onlangs op het gebied van beveiliging is gebeurd en in de kranten heeft gestaan. Deze uitnodiging vergt een zeer korte inspanning – ongeveer 5 minuten per 2 weken.

Door regelmatig trainingssessies te geven, kunnen bedrijven belangrijke beveiligingsconcepten versterken en top-of-mind houden bij werknemers. Dit kan helpen het risico op menselijke fouten te verminderen en werknemers meer bewust te maken van potentiële beveiligingsbedreigingen en ze moeten voortdurend aan deze problemen denken.

Continue training moedigt werknemers aan om regelmatig met beveiligingsconcepten bezig te zijn, wat kan helpen voorkomen dat ze het slachtoffer worden van cyberaanvallen. Door trainingssessies kort en overzichtelijk te houden, komen medewerkers regelmatig in aanraking met beveiligingsconcepten en best practices en is de kans kleiner dat ze de belangrijke concepten vergeten.

Phishing simulaties

Naast regelmatige trainingssessies voert ITAF ook phishing simulaties uit om het vermogen van werknemers te testen om potentiële bedreigingen te herkennen en erop te reageren. Bij deze simulaties worden valse phishingmails naar de inbox van werknemers gestuurd en wordt hun reactie gevolgd. Als een werknemer trapt in een valse phishingmail, wordt hij doorgestuurd naar een pagina die hem informeert dat hij is gephisht.

De voordelen van phishing simulaties

Phishing simulaties helpen werknemers bewust te maken van de risico’s van cyberaanvallen en leren hen hoe ze potentiële bedreigingen kunnen herkennen en erop kunnen reageren.
Door real-world scenario’s te simuleren, zijn werknemers beter voorbereid op daadwerkelijke aanvallen.

Door de reacties van werknemers op phishing simulaties te monitoren, kunnen bedrijven zwakke plekken in hun beveiliging identificeren en aanpakken voordat ze een probleem worden. Dit kan aanvallen in de echte wereld helpen voorkomen en de algehele beveiliging verbeteren.

Wanneer werknemers weten dat ze regelmatig worden getest op hun vermogen om potentiële bedreigingen te herkennen en erop te reageren, zijn ze meer geneigd waakzaam te zijn in hun dagelijkse activiteiten.

Hoe kan ITAF helpen?

Effectieve Security Awareness Training programma en phishing-simulaties zijn essentieel voor elk bedrijf dat een robuust cyberbeveiligingsprogramma wil implementeren. Door regelmatig hapklare trainingssessies aan te bieden en regelmatig phishing simulaties uit te voeren, kunnen bedrijven hun werknemers helpen waakzaam te blijven en beter voorbereid te zijn op mogelijke bedreigingen.

ITAF biedt als partner van Phished uitgebreide Security Awareness Trainingen en phishing simulaties om bedrijven te helpen zichzelf te beschermen tegen cyberdreigingen. Neem vandaag nog contact met ons op of maak een afspraak voor meer informatie.

Book a free Call

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).