Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cruciale niveaus van beveiligingsaudits om uw IT infrastructuur te beschermen

beveiligingsaudits


Weet u hoe veilig uw IT infrastructuur is? Door wereldwijde onzekerheden is IT beveiliging tegenwoordig een hot topic. Een grondige beveiligingsaudit is een pijler van een veilige zakelijke IT infrastructuur. Op basis van een gedetailleerde beveiligingsaudit kunnen de nodige maatregelen ter bescherming van de zakelijke IT infrastructuren worden gepland en uitgevoerd. ITAF is een beveiligingspartner die een brede beveiligingsaudit voor uw organisatie kan uitvoeren en de pijnpunten kan ontdekken, waarna ze beveiligingsmaatregelen specifiek voor uw organisatie kunnen afstemmen en uitvoeren. Een beveiligingsaudit verloopt in twee fasen: een onsite onderzoek en een ICT beveiligingsaudit. Dit zijn de belangrijkste punten en voordelen van een grondige beveiligingsaudits.

Beveiligingsaudits – Onsite onderzoek

Tijdens deze fase van een beveiligingsaudit bezoeken de beveiligingsspecialisten van ITAF uw organisatie ter plaatse. Tijdens het bezoek zullen ze verschillende veiligheidspunten controleren.

Het belangrijkste voordeel van deze fase van de audit is het controleren of er een mogelijkheid van kwaadwillende inbreuk is en hoe gegevensverliesbestendig uw kantoren zijn.

ITAF specialisten doen eerst een check van:

 • beveiligingscamera op de parkeerplaats en de ingang van het gebouw
 • controle over wie de kantoren binnenkomt
 • controle over wie toegang heeft tot de data,- en serverruimte (indien aanwezig op locatie).

Als een kwaadwillende indringer uw kantoren binnenkomt, wilt u er ook zeker van zijn dat de beveiligingsniveaus op de apparaten die uw werknemers gebruiken extreem hoog zijn.

Beveiligde WiFi netwerken zijn ook een belangrijk onderdeel van een onsite beveiligingssysteem.

Dit zijn slechts enkele belangrijke punten van beveiligingscontroles die ter plaatse worden uitgevoerd en het belangrijkste doel is om een beschermingsplan op te stellen dat uw bedrijfsgebouw zo veilig mogelijk maakt als het gaat om IT beveiligingsrisico’s.

ICT beveiligingsaudits

ICT beveiligingsaudit beslaat de logische fase van IT beveiliging. Dat is een grondige auditfase vanuit ICT perspectief. De beveiligingsspecialisten van ITAF voeren verschillende check-ups uit om ervoor te zorgen dat uw zakelijke ICT structuren veilig zijn. Dit zijn de belangrijkste punten van een ICT beveiligingsaudit:

 • Beveiliging van internetverbinding, WiFi en toegang tot het guestnet: het beveiligen van uw internetverbindingen tegen indringers is een van de basisvoorzorgsmaatregelen om gegevenslekken en verlies te voorkomen
 • Software patching op desktop,- en serverniveau: elke software is vatbaar voor kleine fouten en bugs, en software ontwikkelingsbedrijven produceren regelmatig updates en patches om apps te verbeteren. Elke bug in de software, groot of klein, kan door een kwaadwillende indringer worden gebruikt om de specifieke app met het virus te besmetten of om uw IT omgeving te beschadigen.
 • Realtime monitoring – een tijdige reactie op elk beveiligingsincident kan cruciaal zijn bij het voorkomen van kwaadwillende aanvallen. Daarom is de check-up van uw monitoringsysteem een belangrijk onderdeel van de audit.
 • Identiteits,- en toegangsbeheer is een ander belangrijk onderdeel van de audit, vooral als het gaat om wachtwoordbeleid, 2-factor-authenticatie en de wachtwoordmanager die uw bedrijf gebruikt (indien aanwezig).
 • E-mailbeveiliging is een belangrijk niveau van cyberbeveiliging en omvat het gebruik van geavanceerde mailingbeveiliging en Multi-Factor Authenticatie
 • Back up (van endpoint back up tot Microsoft 365 back up) is een noodzakelijk proces om gegevens van een eerder tijdstip te herstellen, wanneer zich een ongeplande gebeurtenis voordoet dat tot gegevensverlies heeft geleid. Beveiligingsaudit houdt in dat wordt gecontroleerd of er een correcte back up is uitgevoerd van al uw gegevens.
 • Beveiligingsbewustzijn van uw medewerkers is een van de pijlers van IT beveiliging. Beveiligingsaudit omvat verschillende controles van het bewustzijn van uw werknemers, inclusief hun vermogen om online bedreigingen zoals phishing aanvallen te herkennen.
 • Communicatiebeveiliging, vooral als het gaat om VPN en certificaten, is een ander kwetsbaarheidspunt dat grondig moet worden gecontroleerd.

Uw IT infrastructuur beveiligen

Zodra een beveiligingsanalyse is uitgevoerd vanuit fysiek en ICT oogpunt, zullen de beveiligingsspecialisten van ITAF een gedetailleerde beoordeling van de resultaten uitvoeren en adviesdocumentatie opstellen die u over elk mogelijk kwetsbaarheidspunt zal informeren.

Op basis van dit adviesdocument kan ITAF u een beveiligingsoplossing bieden die eventuele incidenten voorkomt.

Hoe kan ITAF u helpen?

Neem contact op met ITAF voor een volledige beveiligingsaudit en de beveiligingsoplossingen die speciaal voor uw organisatie zijn gemaakt op basis van alle ontdekte kwetsbaarheden. Beveilig uw IT infrastructuur vanaf ‘t begin.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).