Zoek
Sluit dit zoekvak.

Architecten worden geconfronteerd met escalerende IT uitdagingen

Architecten IT

Op het gebied van de architectuur vormen IT uitdagingen momenteel aanzienlijke hindernissen. Onlangs hebben ITAF en Design Express samengewerkt om samen het zeer succesvolle Vectorworks
Gebruikersdagen evenement in Gent te organiseren. Dit evenement heeft onze band met architectenbureaus versterkt en waardevolle inzichten opgeleverd in de IT uitdagingen waarmee architectenbureaus worden geconfronteerd.

We hebben de belangrijkste pijnpunten bevestigd waarvan we ons al bewust waren, en bevestigen de noodzaak van onmiddellijke aandacht:

Obstakels bij het vinden van betrouwbare lokale IT ondersteuning

Architecten staan voor een grote uitdaging: de strijd om een betrouwbaar lokaal
IT ondersteuningssysteem veilig te stellen. Het ontbreken van een betrouwbare partner ter plaatse resulteert vaak in verstoringen van de workflow, wat gevolgen heeft voor de projecttijdlijnen en de algehele productiviteit. Het hebben van een responsief en ervaren IT ondersteuningsteam dat ter plaatse kan komen, wordt cruciaal. Het zorgt voor naadloze technische oplossingen en stelt het ontwerpteam in staat zich te concentreren op wat er echt toe doet: het creëren van uitzonderlijke architecturale projecten.

Gefragmenteerde IT diensten

Architecten beheren vaak afzonderlijke leveranciers voor IT ondersteuning, hardware, software en IT beveiliging, in plaats van dat ze een one-stop-shop hebben voor alle IT gerelateerde behoeften. Het consolideren van diensten onder één enkele leverancier stroomlijnt de communicatie, verbetert de verantwoording en vereenvoudigt het beheer, wat uiteindelijk leidt tot meer efficiëntie en gemoedsrust voor architecten.

Onvoldoende en zeer dure Cloud Spaces voor grootformaat bestanden

De uitdaging bij het veiligstellen van voldoende cloud ruimte voor het efficiënt verwerken van grootformaat bestanden heeft gevolgen voor de veiligheid van gegevens en de samenwerking. Deze uitdaging is cruciaal voor architecten omdat hun werk sterk afhankelijk is van de opslag en samenwerking van grootformaat bestanden, zoals blauwdrukken, 3D modellen en projectdocumentatie. Onvoldoende cloud ruimte kan de voortgang van het project belemmeren, de gegevensintegriteit in gevaar brengen en uiteindelijk de projecttijdlijnen en de algehele klanttevredenheid beïnvloeden.

Uitdagingen bij het printen op groot formaat

Architecten worden vaak geconfronteerd met obstakels bij het printen van omvangrijke documenten en projecten, voornamelijk vanwege het ontbreken van hoogwaardige printers en onvoldoende toegang tot kostenbesparende beheerde printservices. Dit kan resulteren in vertragingen, verminderde afdrukkwaliteit en hogere afdrukkosten.

Zorgen over cyberveiligheid

In een tijdperk van toenemende cyberdreigingen uiten architecten hun zorgen over de bescherming van hun gegevens, waarbij ze de noodzaak benadrukken van cyberbeveiligingsmaatregelen, van detectie van bedreigingen tot gegevens versleuteling. Deze zorg is van het allergrootste belang voor architecten, aangezien zij omgaan met gevoelige projectgegevens en klantinformatie, waardoor ze een belangrijk doelwit zijn voor cyberaanvallen. Het is van essentieel belang om bescherming te bieden tegen mogelijke inbreuken, intellectueel eigendom te beschermen en het vertrouwen van klanten te behouden, waarbij de integriteit en veiligheid van hun activiteiten en projecten wordt gewaarborgd.

Hoe kan ITAF helpen?

Lokale IT ondersteuning

ITAF biedt betrouwbare IT-ondersteuningsdiensten op locatie met een aanwezigheid in heel Vlaanderen, waardoor architecten een betrouwbare partner hebben om technische problemen snel op te lossen en verstoringen van de workflow te minimaliseren. Onze lokale IT ondersteuning omvat bezoeken ter plaatse en het oplossen van incidenten.

Geïntegreerde IT oplossingen

Door een one-stop-shop te bieden voor alle IT behoeften, stroomlijnt ITAF het beheerproces voor architecten, consolideert IT ondersteuning en biedt u de beste hardware zoals HP en Apple, en architectuur,- en ontwerpsoftware zoals Autodesk AutoCAD, Vectorworks , SketchUp, Enscape, Adobe Creative Cloud, evenals beveiligingsdiensten.

Wij bieden een samenhangende oplossing, waardoor de complexiteit van het omgaan met meerdere leveranciers wordt verminderd.

Geoptimaliseerde cloudopslag oplossingen

ITAF biedt kosteneffectieve en schaalbare cloudopslag oplossingen op maat voor architecten, waarmee de uitdaging van onvoldoende en dure cloud ruimte voor grootformaat bestanden wordt aangepakt. Door bedrijven een private cloud aan te bieden, verbeteren we de gegevensveiligheid en faciliteren we naadloze samenwerking.

Beheerde afdrukservices

ITAF biedt hoogwaardige printers en efficiënte beheerde printdiensten, waardoor architecten uitdagingen op het gebied van grootformaat printen kunnen overwinnen door toegang te bieden tot geavanceerde printtechnologieën en kostenbesparende oplossingen.

Cyberbeveiligingsmaatregelen

ITAF implementeert uitgebreide cyberbeveiligingsmaatregelen, waaronder bedreigingsdetectiesystemen en data-encryptieprotocollen, om de gevoelige gegevens van architecten te beschermen en te beschermen tegen evoluerende cyberdreigingen, waardoor gemoedsrust en naleving van de regelgeving worden gewaarborgd.

Door gebruik te maken van de diensten van ITAF kunnen architecten de productiviteit verhogen, het IT beheer stroomlijnen en de cyberveiligheidsrisico’s beperken, waardoor ze zich uiteindelijk met vertrouwen kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).