Search
Close this search box.

Microsoft Teams vs Slack – wat is beter?

Microsoft Teams vs Slack – Which is better?

Op dit moment zijn er twee populaire berichten app-keuzes: Microsoft Teams en Slack. Beide tools bieden dezelfde oplossing, wat zorgt voor een vlottere communicatie voor teams. Vanwege de overeenkomsten tussen de twee, kan het een uitdaging zijn om de betere pasvorm te meten.
Er zijn echter echte verschillen tussen de platforms en de beslissing om te kiezen is belangrijk. Met de juiste communicatietool kun je de manier waarop je samenwerkt verbeteren. De verkeerde tool kan uw processen compliceren en u terugbrengen.
Nu is de vergelijking tussen Slack en Microsoft Teams niet gelijk, maar over het algemeen is dit hoe ze zich opstapelen en waar elk platform schittert.

UX en beeldscherm

Slack en Microsoft Teams zien er qua ontwerp vergelijkbaar uit. Elk heeft een paneel aan de linkerkant met kanalen, waar gebruikers gesprekken hebben. U krijgt basisberichten in één regel. Je kunt emoji’s aan berichten toevoegen, bestanden delen en audio,- en videogesprekken voeren.

Er is één functie die een andere ervaring biedt: het zoeken.

Slack heeft een minder robuuste functie. Elke gebruiker kan u vertellen dat het moeilijk is om te vinden wat u zoekt met de zoekopdracht. Als u terug wilt naar een gesprek of een bestand wilt zoeken, moet u weten welke woorden of woordgroepen zijn gebruikt. Anders blijft het onvindbaar.

Met Microsoft Teams kunnen gebruikers zoeken op een vraag, gebruiker, onderwerp of vergadering. Je kunt ook live-evenementen organiseren en onderwerpregels aan berichten toevoegen, wat helpt bij het later vinden van gesprekken.

Veiligheid

Hier zijn enkele van de belangrijkste aandachtspunten en hoe elke berichten-app ze aanpakt:

Gevoelige gegevenslekkage

Dezelfde gezamenlijke voordelen waar werknemers van houden met deze apps kunnen een grote hoofdpijn zijn voor beveiligingsteams en compliance-teams. Het voorkomen van datalekken is een must bij het beheersen van risico’s met Slack en Teams.
• Slack – Slack biedt geen ingebouwde mogelijkheden voor het voorkomen van datalekken voor het identificeren en controleren van de toegang of het delen van gevoelige gegevens.
• Teams – Hoewel Microsoft Office 365 een aantal eenvoudige gegevenspreventiemogelijkheden biedt, is de jury er nog niet over uit of deze mogelijkheden hun weg naar Teams zullen vinden.
• Voordeel – Geen van beide. Organisaties in gereguleerde industrieën moeten buiten Slack of Teams kijken als ze gevoelige gegevens willen detecteren en beschermen tegen lekkage.

Accountcompromis

Gebruik maken van beste praktijken op het gebied van identiteit, waaronder eenmalige aanmelding en meervoudige verificatie is een must voor elke zakelijke
Cloud-applicatie.
• Slack – Slack ondersteunt native tweefactor-authenticatie en SAML SSO kan worden ingeschakeld voor “Plus”-accounts voor integratie met een identiteitssysteem van een derde partij, zoals een CASB of een IDaaS. Helaas heeft Slack ook een geruit verleden met betrekking tot hun vermogen om klantaccountgegevens te beschermen.
Teams – Microsoft biedt vergelijkbare mogelijkheden, waaronder authenticatie in twee stappen en SSO via AD of SAML.
• Voordeel – Microsoft Teams.

Gegevensversleuteling tijdens verzending en in afwachting van verzending

Versleuteling, correct geïmplementeerd, kan een organisatie in staat stellen om Cloud-apps te gebruiken met behoud van de beveiliging van een afgesloten, lokale omgeving.
• Slack – Slack stelt dat alle gegevens in afwachting en verzending worden versleuteld met “de nieuwste aanbevolen coderingssuites en -protocollen”. Hoewel dat naar onze smaak een beetje vaag is, tellen we het – gedeeltelijk. De uitdaging voor bedrijven is dat deze codering (en de bijbehorende sleutels) volledig wordt beheerd door Slack, niet door de onderneming.
• Teams – Net als bij Slack heeft Microsoft data-at-rest en in-transit encryptie voor teams beloofd. Helaas heeft dit schema dezelfde beperkingen als Slack’s benadering van codering
• Voordeel – Geen van beide. Bedrijven die zich zorgen maken over de bescherming van gegevens in afwachting, moeten gebruikmaken van beveiligingstechnologieën van derden, zoals CASB’s.

Externe gebruikers

Samenwerking met externe zakenpartners kan een gevaarlijk voorstel zijn als dit niet is aangevinkt. Het is essentieel om grip te krijgen op wie kan deelnemen aan deze berichtentoepassingen om datalekken te voorkomen.
• Slack – staat externe gebruikers toe, maar die gebruikers kunnen alleen worden toegevoegd door teameigenaren en beheerders, waardoor gecentraliseerde controle over toegang door derden wordt geboden.
• Teams – Microsoft staat voorlopig geen externe gebruikers toe om Teams te openen. Het is zeer waarschijnlijk dat dit een kortetermijnbeperking is waaraan het ontwikkelingsteam van Microsoft al werkt.
• Voordeel – Microsoft (totdat ze deze functie inhalen en het voordeel verliezen).

Apps en integraties van derden

Geweldig voor gebruikers, een nachtmerrie voor beheerders – met apps van derden kunnen gebruikers met één klik op de knop nieuwe integraties creëren, vaak zonder tussenkomst van IT.
• Slack – Slack heeft een directory met meer dan 750 geïntegreerde applicaties.
• Teams – Microsoft claimt bij de lancering meer dan 150 externe connectoren, en nog veel meer.
• Voordeel – Geen van beide. In beide gevallen is het eenvoudig om potentieel onveilige apps te verbinden met brede rechten die onzekerheid creëren over de controle.

Ondersteuning

Zowel Slack als Microsoft Teams hebben sterke klantondersteuningsteams en online ondersteuningscentra. Met Slack kunt u contact opnemen met het team via e-mail, livechat of telefoon. Er is ook een robuust klantenondersteuningscentrum.

Toch heeft Microsoft Teams ze verslagen. Met Microsoft Teams kun je live, online door instructeurs geleide lessen volgen. Er zijn specifieke video’s en inhoud voor on-boarding, zoals het bouwen van kanalen en teams. Je kunt ook hun interactieve gids gebruiken. Over het algemeen ondersteunt Microsoft de Microsoft Teams, dus u zult een hogere kwaliteit van ondersteuning ervaren.

De beste communicatie-app voor uw team

In onze ervaring is Microsoft Teams een goede keuze als u een robuustere, veiligere communicatie-app nodig heeft. En als je de Office 365-productiviteitssuite van Microsoft hebt, kun je Microsoft Teams gratis gebruiken. Microsoft Teams is echter nog steeds geen perfect hulpmiddel en lost niet al uw communicatieproblemen op.

Zelfs met Microsoft Teams zul je wrijving ervaren door oppervlakkige gesprekken en berichten in één regel. En tot nu toe hebben teams daar mee te maken gehad. Het is vaak gewoon de aard van op afstand werken.

Maar wat als u werk op afstand zou kunnen laten voelen en bedienen alsof u intern samenwerkt?

Microsoft Teams als onderdeel van Microsoft 365

ITAF ondersteunt het concept van een moderne en digitale werkplek en helpt u de Microsoft 365-tools op de juiste manier in te stellen, uw organisatie te voorzien van hoogwaardige innovatieve aanpak bij het bouwen van uw moderne IT ecosysteem.

Neem contact op met ITAF voor professionele ondersteuning.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).