Zoek
Sluit dit zoekvak.

De malware van de toekomst – onafhankelijk en aanpasbaar

The Malware of the Future - Independent and Adaptable

De malware van de toekomst: Vraag de meeste mensen om je te vertellen wat kunstmatige intelligentie (AI) is en je krijgt waarschijnlijk een blanco blik of een aarzelend antwoord over computers die Russische deskundige schakers verslaan.

De waarheid is dat AI veel verschillende onderwerpen behandelt en veel verschillende dingen kan betekenen in veel verschillende industrieën, van het vaststellen van welk type klant om een nieuw merk op de markt te brengen, tot het vastleggen van een mogelijke vroege diagnose voor een ER bezoek zonder met iemand te praten, naar een zelfrijdende auto die de best mogelijke route uitzoekt voor een langlaufreis terwijl het gezin samen leest of een film kijkt.

AI in kwaadaardige software, ook wel malware genoemd, is een angstaanjagender gedachte. Het gedraagt zich niet zoals Skynet uit “The Terminator” van HAL uit “2001: A Space Odyssee“, maar het heeft enkele verontrustende neigingen die het moeilijker kunnen maken om te voorspellen, moeilijker te identificeren en moeilijker te stoppen. Dit heeft cybersecurity-experts die zeer alert zijn. In dit artikel zult u meer te weten komen over de malware van de toekomst.

Wat is AI-gestuurde malware?

Dit type malware speelt volgens zijn normale regels, maar dankzij de AI kan het computers sneller infecteren en de aanvallen efficiënter maken. “Domme” malware implementeert elke keer in elke situatie hetzelfde type aanval. Terwijl de door AI aangedreven dingen van het systeem dat het aanvalt kunnen beoordelen, zoals of het al dan niet antispyware-software heeft, of het verbindingen heeft met andere netwerken zoals de Cloud, en het kan toetsaanslagen lezen om te proberen wachtwoorden en gebruikersnamen uit de geheugenbanken te halen.

Wat zijn de mogelijkheden?

AI-gestuurde malware kan net zoveel doen als de programmeurs ervan. Een voorbeeld is een worm met een beperkte geheugencapaciteit die kan ‘onthouden’ welke acties er worden uitgevoerd om antispyware-software op een computer te activeren. Het kan dit geheugen gebruiken om erachter te komen hoe die actie kan worden gestopt en een andere route kan proberen om meer apparaten te infecteren.

Onafhankelijk gaan

Het enige dat malware kan benaderen, is de enge AI die je zo vaak in films ziet, is de kracht om onafhankelijk te werken. Normaal gesproken wordt AI ingezet, het staat er niet alleen voor in de job. Er is meestal ergens een “command and control”-server waar de AI naar terug rapporteert. Hierdoor kan een hacker zien wat de malware in een systeem heeft ontdekt en deze dienovereenkomstig laten uitvoeren. Het probleem voor de hacker ontstaat wanneer die link terug naar het commandocentrum wordt ontdekt en de politie op de deur klopt. Maar een onafhankelijk stukje malware heeft geen instructies van een externe bron nodig.

Het kan voor zichzelf “denken” door beslissingen te nemen op basis van wat het in je systeem waarneemt. Als er geen sterke antivirussoftware is, zal de door AI aangestuurde malware begrijpen dat het de vrije hand heeft om te doen wat het wil. In dit stadium kan het ook vooruitgaan om te infiltreren in uw e-mailcontactpersonenlijst, uw persoonlijke gegevens, zelfs toetsaanslagen van de laatste keer dat u zich op uw bankrekening hebt aangemeld.

Hoe kan ITAF u helpen?

Neem contact op met ITAF als u hulp nodig hebt bij het beschermen van uw bedrijf en uw merk. Onze ervaren beveiligingsexperts kunnen u helpen met het installeren en onderhouden van een aantal van de meest effectieve bescherming tegen beveiligingsrisico’s, het trainen van uw werknemers en het helpen beschermen van uw bedrijf tegen de blijvende effecten van hackaanvallen.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).