Zesde generatie (Gen 6) Cyberaanvallen

Sixth generation (Gen 6) of Cyber attacks

Aangezien de cyberaanval vectoren zich voortdurend ontwikkelen, wordt het voor bedrijven en particulieren steeds moeilijker om zichzelf te beschermen tegen de gevaren die op de loer liggen in het digitale landschap. In dit artikel zult u meer te weten komen over de zesde generatie en ‘generaties’ van cyberaanvallen.

Recent onderzoek door beveiligingsonderzoekers heeft geconcludeerd dat de meeste bedrijven die tegenwoordig actief zijn de basis cyberverdediging missen en bedrijven die alleen in staat zijn om te vechten met de derde generatie cyberaanvallen, terwijl er nu vraag is naar de zesde generatie.

Voor degenen die zich niet bewust zijn van het verschil tussen de ‘generatie’ van cyberaanvallen, is hier een tijdlijn die hen aangeeft:

Gen 1

Begonnen in de jaren 80, de Generation 1 Cyberaanvallen hadden hackers die het virus via floppydisks verspreiden naar pc’s en werkstations. En dit leidde tot de uitvinding van op handtekeningen gebaseerde antivirusoplossingen – met eerst waarschijnlijk van Norton.

Gen 2

Halverwege de jaren 90/ Cyberaanvallen op netwerken baande de weg naar de volgende generatie van de evolutie van de aanval, waardoor bedrijven firewalls introduceerden om de perimeters van IT-infrastructuren te beveiligen tegen cybercriminelen.

Gen 3

Deze generatie van cyberaanvallen was getuige aan het begin van de 20e eeuw, waar aanvallers hun exploitatie begonnen te concentreren op industriële toepassingen – die de weg baande naar hackers om cybercriminaliteit als een bedrijf te zien. Botnets werden gebruikt om bedrijven een manier van spambestrating te sturen om Intrusion Prevention Systems (IPS) te introduceren.

Gen 4

De opkomst van gerichte aanvallen begon in 2010, waar regeringen over de hele wereld cyberhulpmiddelen begonnen te gebruiken als wapens voor massavernietiging. En dit leidde tot de introductie van oplossingen voor gedragsanalyse.

Gen 5

Het jaar 2016 was getuige van de opkomst van multi-vectoraanvallen die voornamelijk door de staat werden gesponsord en dus het potentieel hadden om op een grotere schaal te vernietigen.

Generatie 6 cyberaanvallen

In de evolutie-tijdlijn van cyberaanvallen zijn de Gen 6-aanvallen het meest destructief omdat hackers zijn bedacht met tools om alles digitaal aan te vallen. Ook kunnen de komende dagen, dat wil zeggen na de introductie van het 5G-netwerk, aanvallen op IoT in een alarmerend tempo toenemen, wat de weg vrijmaakt voor complexe beveiligingseisen.

Hoe kan ITAF u helpen?

Neem contact op met ITAF als u hulp nodig hebt bij het beschermen van uw bedrijf en uw merk. Onze ervaren beveiligingsexperts kunnen u helpen met het installeren en onderhouden van een aantal van de meest effectieve bescherming tegen beveiligingsrisico’s, het trainen van uw werknemers en het helpen beschermen van uw bedrijf tegen de blijvende effecten van hackaanvallen.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).