Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geautomatiseerde beveiliging – Alles wat u moet weten over beveiligings-patching

security patching

Elke dag gaat de technologie vooruit en verandert de belangrijke onderdelen van onze dagelijkse activiteiten. Het verandert niet alleen onze persoonlijke activiteiten, maar ook zakelijke activiteiten, hoe we bestanden delen tussen collega’s, projecten organiseren, vergaderingen houden, enzovoort. U zult in dit artikel meer lezen over wat u allemaal moet weten over geautomatiseerde beveiligings-patching. Het maakt niet uit of u in een kleine of grote werkomgeving werkt, elk systeem kan een potentieel doelwit zijn van een of andere vorm van cybercriminaliteit en daarom is het goed om een beveiligingsoplossing te gebruiken.

Enkele van de meest voorkomende cyberaanvallen vinden plaats vanwege kwetsbaarheden die zijn ontdekt in besturingssystemen (OS) of applicaties, en het feit dat veel van de servers en andere apparaten (helaas) nog steeds oude software of OS gebruiken die het einde van hun levensduur hebben bereikt. Dit betekent dat er voor die systemen geen toekomstige patches meer zullen zijn, wat het probleem kan zijn als er voor die systemen een nieuwe cyberdreiging optreedt.

Het up-to-date houden van alle bedrijfsservers, zelfs een kleinere, kan tijdrovend zijn, tenzij het in sommige gevallen geautomatiseerd is. Daarom is het goed om een oplossing te hebben die ervoor zorgt dat al uw servers, PC’s en andere apparaten automatisch worden gepatcht met de nieuwste patches, vooral met de beveiligings-patches. Zo’n oplossing is eigenlijk een Desktop Central MSP.

Desktop Central MSP

Desktop Central MSP kan worden ingesteld om automatisch alle beveiligings-patches op uw servers te installeren (met een besturingssysteem dat natuurlijk het einde van de levensduur niet bereikte), en niet alleen voor het besturingssysteem, maar ook voor de toepassingen ervan Office365, Adobe, webbrowsers en nog veel meer . Daarnaast kan Desktop Central MSP extern bureaubladbeheer bieden van alle servers en PC’s in uw domein, wat voordelen biedt bij het snel verbinden en oplossen van problemen, het krijgen van regelmatige systeem,- en patch-scans en het krijgen van een rapport over uw systeem als er enkele kritieke patches ontbreken.

Wat is het voordeel van geautomatiseerde beveiligings-patching?

Wel, het eerste voordeel is wat we eerder noemden. Het bijhouden van een paar servers met de nieuwste patches kan tijdrovend zijn, terwijl het bijhouden van een behoorlijk aantal tijdrovend kan zijn en sommige problemen kan veroorzaken, zoals het missen van een systeem of het vergeten van enkele patches. Het hebben van een softwareoplossing, zoals Desktop Central MSP, bespaart veel tijd en volgt de nieuwste beveiligingsbedreigingen op, zoals de Zero-day aanvallen, wat betekent dat in het geval dat een dergelijke aanval plaatsvindt, het niet uitmaakt of er een beveiligingslek is in een besturingssysteem of een applicatie, Desktop Central zal beveiligingsreparaties doorzetten zodra ze beschikbaar zijn voor al uw apparaten.

Enkele van de meest recente Zero-day aanvallen waren gericht op webbrowsers zoals Firefox, Chrome en Internet Explorer. U kunt daar meer over lezen via onderstaande links:

Werk Firefox nu bij om de Zero-Day beveiligingslek te herstellen
Google herstelt Chrome Zero-day onder actieve aanvallen
De Microsoft november 2019 Patch Tuesday komt met een patch voor een IE Zero-day

Als het gaat om de Windows beveiligings-patching, brengt Microsoft elke tweede dinsdag, iedere maand, beveiligings-patches uit en dat staat bekend als Patch Tuesday. Andere bedrijven volgen een vergelijkbare manier om patches uit te brengen, maar in het geval dat er een serieus probleem is dat zo snel mogelijk moet worden opgelost, zal niemand wachten tot de volgende maand, de patches worden vrijgegeven voor Patch Tuesday.

Hoe kan ITAF u helpen?

Neem contact op met ITAF als u hulp nodig heeft bij het beschermen van uw omgeving met de nieuwste beveiligings-patches. Onze ervaren beveiligingsexperts kunnen u helpen met het implementeren van geautomatiseerde beveiligings-patching software in uw domein en zullen u voorzien van alle benodigde informatie over beveiligings-patching.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).