Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom u de rand (edge) van het netwerk moet bewaken

Edge Sites

Snel internet, doordringend draadloos internet en de drive van bedrijven om hun business uit te breiden en te digitaliseren, hebben bijgedragen aan de groei van edge sites. Bedrijven en nutsbedrijven hebben filialen en externe kantoren, IT kasten en radio,- en zendmasten opgericht om altijd en overal bedrijven en verbonden consumenten te ondersteunen. U zult in dit artikel meer lezen over de bewakingssystemen van edge sites.

Bedrijven hebben moeite gehad om hun zaken in real-time te betrekken door het stijgende gebruik van VPN verbindingen (Virtual Private Network), pieken in Cloud services (gedeeltelijk aangedreven door videovergaderingen en online samenwerking hulpmiddelen), beveiligingsrisico’s en verhoogde helpdesk oproepen voor hardware en software ondersteuning. Aan de andere kant hebben internetproviders de ondersteuning voor residentiële connectiviteitsdiensten moeten escaleren, omdat zoveel van het werk van de wereld niet vanuit het kantoor, maar vanuit het thuiskantoor gebeurt.

Bovendien zijn datacenters draagbaar geworden. Het reageren op verhoogde zakelijke en klantbehoeften heeft extra nadruk gelegd op bedrijven zoals telecommunicatie,- en entertainmentproviders, ziekenhuizen en financiële dienstverleners, die ultra lage latentie vereisen voor kritieke processen. Deze bedrijven duiken kleine datacenters op in containers buiten belangrijke gebouwen of op andere veelgevraagde locaties. Deze bewakingssystemen van edge sites zorgen voor continue connectiviteit, ondersteunen zakelijke vereisten en leveren een betere klantervaring.

Edge sites beheren – hoe gaat het vanaf nu?

Werken vanop afstand is het ‘nieuwe normaal’

Als financieel directeur maakt men gebruik van werken op afstand om de kosten te beheersen, de productiviteit van het personeel te verhogen en te voldoen aan de behoeften van talenten voor flexibelere werkstijlen. Dit betekent dat telecommunicatieproviders hun mogelijkheden op het gebied van edge sites moeten blijven uitbreiden en ontwikkelen om deze thuiswerkers te ondersteunen.

Edge sites houden uw werknemers productief

Op het hoofdkantoor en andere kantoren hebben bedrijven netwerken ontwikkeld om de hoognodige redundantie te bieden om het herstel na een ramp te verbeteren. Aangezien kantoren en datacenters leeglopen en worden onderhouden door skelet personeel, lopen bedrijven een verhoogd risico op uitval van infrastructuur en VPN. Als dit zich voordoet, kan het hele personeelsbestand letterlijk offline worden gehaald. Evenzo, als thuiswerkers wifi problemen hebben, kunnen ze mogelijk geen verbinding maken met bedrijfssystemen. De bedrijven, nutsbedrijven en telecommunicatieproviders wereldwijd hebben een gedeelde verantwoordelijkheid om bedrijven draaiende te houden. Edge sites kunnen de connectiviteit bieden die bedrijven en werknemers nodig hebben om productief te blijven.

Edge sites bieden mogelijk geen fysieke toegang

Toegang tot datacenters voor collocatie is niet langer gegarandeerd. Evenzo kunnen edge sites de toegang voor niet-kern medewerkers afsluiten of overgaan op een extern beheermodel om hun gezondheid te beschermen, de fysieke en ecologische integriteit van apparatuur te beschermen en talent in staat te stellen zich op andere taken te concentreren. Met gecentraliseerde beheersoftware en bewakings,- en beheeroplossingen op afstand kunnen sites letterlijk onafhankelijk van elkaar werken zonder verlichting of personeel. Bedrijven die edge sites nog niet met deze mogelijkheden hebben uitgerust, zullen dit waarschijnlijk snel willen doen om hun continue werking te garanderen.

Edge sites zullen blijven groeien

Alle digitale transformatie die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden, leidt tot grotere zakelijke en individuele consumentenbehoeften voor ultrasnelle, ultra voorspelbare connectiviteit. Denk bijvoorbeeld aan een algemeen directeur die nu thuis een wereldwijd bedrijf runt en meerdere apparaten gebruikt om een voortdurend veranderend bedrijf en verspreide arbeidskrachten te beheren. Elke uitval van iedere duur zou het vermogen van de CEO om beslissingen te nemen en uit te voeren compromitteren.

Edge sites moeten ontwikkelen voor extra functionaliteit en schaalbaarheid

Vóór 2020 speelden veel edge sites een ondersteunende rol. Ze waren waardevol, maar niet altijd missie kritisch. Nu vormen ze een belangrijk onderdeel van de operationele veerkracht van bedrijven en toekomstige groeiplannen. Bedrijven, met name telecommunicatieproviders, moeten ervoor zorgen dat edge sites intelligente functionaliteit hebben voor het detecteren van alle pogingen om toegang te krijgen tot de site of de apparatuur, door een ononderbroken stroomtoevoer en koeling te bieden aan kritieke activa, de elektrische stroom over de apparatuur te verdelen en de apparatuur correct opnieuw op te starten indien nodig , het verstrekken van lekkage,- en vochtdetectie op locatie en het bewaken van de algehele gezondheid van apparatuur, naast andere vereisten. Door problemen vroegtijdig op te sporen, kan het personeel proactief optreden om uitdagingen aan te pakken, zoals het overschakelen op batterijstroom, het sturen van technici voor proactieve reparaties of het omschakelen van verkeer naar een andere locatie wanneer de apparatuur wordt vervangen. Bovendien helpt rek gebaseerde apparatuur bij het opzetten van sites voor efficiënt onderhoud en doorlopend beheer op meer technologie intensieve sites.

Bewakingssystemen vanop afstand houden edge sites functioneel

IT medewerkers kunnen één enkele monitor gebruiken om alle locaties op afstand te bewaken vanuit de comfort en veiligheid van hun eigen huis. Hoewel internationale bedrijven toegang hebben tot robuuste gecentraliseerde beheersoftware, hebben kleine bedrijven dergelijke uitgebreide functionaliteit mogelijk niet nodig. Deze bedrijven hebben toegang tot een tool voor online bewaking en beheer op afstand van alle edge apparaten, waardoor deze mogelijkheden binnen handbereik en binnen budget zijn.

Correlatie tussen nieuwe tools en data

Met de groei van edge sites en eindpunten, zullen IT teams worden gebombardeerd met waarschuwingen en alarmen. IT beheertools kunnen gebruik maken van vooraf gedefinieerde protocollen om e-mails naar belangrijke medewerkers te automatiseren, incidenten op een rij te zetten voor geprioriteerde oplossing en van het begin tot het eind digitale workflow te creëren, waardoor IT teams effectiever kunnen werken.

ICT Partner

Dit was ons artikel over bewakingssystemen van edge sites en waarom u deze goed moet bewaken. Terwijl de huidige druk van de industrie de druk op IT kosten en bedrijfskosten verhoogt, bieden ze ook de mogelijkheid om zaken te heroverwegen voor de wereld van werken op afstand, onvoorspelbare pieken in de vraag, doordringende connectiviteit en intelligente operaties. ITAF kan u helpen bepalen hoe u uw edge sites kunt opzetten voor succes; het versterken van uw bedrijfscontinuïteit en noodherstel met de juiste apparatuur; en nieuwe tools te gebruiken om de zichtbaarheid, controle en proactieve respons te vergroten.

Op schema blijven met de laatste updates die van invloed zijn op onze manier van leven en werken, evenals de IT industrie zelf, ITAF ICT diensten en onze consultants kunnen de beste en meest aanvullende oplossing bieden voor uw IT infrastructuur. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).