Back-up en Disaster Recovery

Back-up- en Disaster Recovery diensten

Het verschil tussen Disaster Recovery en back-ups komt neer op breedte. Back-ups of het opslaan verwijst naar de werkelijke kopieën of het kopiëren van bestanden en gegevens. Disaster recovery (DR), daarentegen, omvat de volledige strategie om te reageren op een ramp en de back-ups in actie te brengen. ITAF begeleidt het proces van back-up, preventie en herstel van gegevens.

Waarom streaming back-up?

Gestreamde gegevens via een SSH-netwerkverbinding

De streaming-back-upoptie zorgt ervoor dat gegevens worden overgedragen naar het opslagplatform zonder eerst naar tijdelijke opslag te worden geschreven. Streaming backup heeft de volgende voordelen:

• Extreem snel (tot 75% sneller dan geënsceneerde back-ups)
• Gebruikt zeer weinig schijfruimte (minder dan 0,01% van uw dataselectie)
• Geoptimaliseerd voor gebruik in omgevingen waar bandbreedtegebruik geen probleem is, bijv. datacenters

De streamingback-up instellen door ITAF

ITAF specialists starten een streaming-server op die verbinding maakt met uw server. Deze server bestaat slechts om een ​​enkele back-up uit te voeren voordat deze wordt beëindigd, waardoor het bestandssysteem van andere wordt geïsoleerd. Dit stelt ons in staat om uw gesynchroniseerde back-up te reconstrueren tot een volledige serverback-up, een identieke kloon van uw server. ITAF beveiligingsspecialisten zullen uw back-up archiveren in onze beveiligde opslag, klaar voor als u het ooit nodig heeft.

Cloud naar cloud back-up

Software als een serviceback-up

Zoals de naam al doet vermoeden, is back-up van cloud naar cloud een back-up van gegevens in de cloud naar een andere cloud, in plaats van naar een on-site methode zoals back-up op tape of schijf. Het wordt ook wel SaaS (software as a service) back-up genoemd. Het voegt een extra beveiligingslaag toe aan bedrijven die cloudservices gebruiken door eenvoudigweg een duplicaat in een afzonderlijke cloud te bewaren.

Hoe helpt C2C-back-up bedrijven?

Net als on-site back-upmethoden, profiteert C2C-back-up van bedrijven doordat ze gegevens op meerdere locaties opslaan, waardoor gegevens gemakkelijk kunnen worden hersteld in geval van een cyberaanval, onopzettelijke verwijdering, gegevenscorruptie of andere incidenten. Grote voordelen zijn:
• Kostenefficiëntie – er is geen investering nodig in back-upinfrastructuren ter plaatse
• Beschikbaarheid – Back-upkopieën van gegevens in de cloud zijn overal toegankelijk, zodat IT-teams niet naar een fysieke locatie hoeven te komen om bedrijfsgegevens te herstellen als er iets misgaat.
• Veerkracht tegen cyberaanvallen – Mocht een werknemer per ongeluk op een kwaadaardige e-mailbijlage klikken en het bedrijf openstellen voor een ransomware-aanval, dan worden back-upgegevens op een cloud over het algemeen niet aangetast omdat deze niet op het kantoornetwerk aanwezig zijn.

Cloud geïntegreerde gegevens

Toegang tot gegevens via meerdere apparaten via netwerk of internet

Cloudintegratie is een systeem van tools en technologieën die verschillende applicaties, systemen, repositories en IT-omgevingen verbindt voor de realtime uitwisseling van gegevens en processen. Eenmaal gecombineerd, zijn de gegevens en geïntegreerde cloudservices toegankelijk voor meerdere apparaten via een netwerk of via internet.

Cloudintegratie is gemaakt om datasilo’s af te breken, de connectiviteit en zichtbaarheid te verbeteren en uiteindelijk bedrijfsprocessen te optimaliseren. Het is een antwoord op de behoefte om gegevens te delen tussen cloud-gebaseerde applicaties en om informatiecomponenten te verenigen.

De voordelen van Cloud-integratie en hoe kan ITAF u helpen?

Bedrijven die cloudintegratie gebruiken, synchroniseren gegevens en applicaties, waardoor hun vermogen om effectief en behendig te werken wordt verbeterd.

ITAF biedt uw bedrijf een hoge standaardstabiliteit en bescherming voor zeer gevoelige gegevens, evenals de flexibiliteit, wendbaarheid en toegankelijkheid met uw gegevens, houdt deze intact en laat uw bedrijf draaien tijdens potentiële rampen of uitval. Bovendien kunt u met flexibele, op verbruik gebaseerde prijzen met een laag vast maandelijks bedrag uw kosten afstemmen op het werkelijke gebruik, zodat uw bedrijf niet meer uitgeeft dan nodig.

IT DRP (Disaster Recovery Plan)

Herstel en bescherm een ​​zakelijke IT-infrastructuur in geval van een ramp

Een Disaster Recovery plan(DRP) is een gedocumenteerd proces of een reeks procedures om de noodherstelprocessen van een organisatie uit te voeren en een zakelijke IT-infrastructuur te herstellen en te beschermen in geval van een ramp. Het is ‘een uitgebreide verklaring van consistente acties die vóór, tijdens en na een ramp moeten worden ondernomen.

Recovery strategy included in ITAF DRP

ITAFs recovery strategy is developed to anticipate the loss of one or more of the following system components:

• Computer room environment (secure computer room with climate control, conditioned – and backup power supply, etc.)
• Hardware (networks, servers, desktop and laptop computers, wireless devices and – peripherals)
• Connectivity to a service provider (fiber, cable, wireless, etc.)
• Software applications (electronic data interchange, electronic mail, enterprise resource management, office productivity, etc.)
• Data and restoration

Backup & Disaster Recovery Partner

ITAF zal uw gegevens beschermen, opslaan en herstellen

Uw gegevensback-up- en herstelsysteem is een van de belangrijkste elementen van uw noodherstelplan. Elke gerelateerde investering beschermt uw bedrijf.
Als marktleider in geïntegreerd cloudgebaseerd IT-servicebeheer in het MKB, kan ITAF u zowel eersteklas service als ervaring bieden als het gaat om de back-upoplossingen die het beste aansluiten op uw zakelijke behoeften.

Neem voor meer informatie over ITAF Backup and Disaster Recovery Services contact met ons op en we helpen u graag verder!

Beter dan genezen.

Ga terug naar de pagina Beveiligingsservices en ontdek meer info ...

Blijf geïnformeerd

Abonneer op onze nieuwsbrief