Search
Close this search box.

Beveiligingspatching

Security patching

Beveiligingspatching als een service is tegenwoordig nog steeds een van de belangrijkste onderdelen van netwerkbeveiliging, vooral in grote netwerkomgevingen waar u tientallen of zelfs honderden verschillende soorten apparaten moet beheren, zoals desktops, servers, firewalls, etc.

Veelvoorkomende bedreigingen

Aangezien enkele van de meest voorkomende cyberaanvallen plaatsvinden als gevolg van kwetsbaarheden in besturingssystemen (OS) of applicaties, is de trend om geen beveiligingsupdates (of zelfs maar regelmatige) updates toe te passen nog steeds hoog. Er zijn bijvoorbeeld nog steeds veel eindgebruikers die PC’s of een laptop hebben met Windows XP, die op 8 april 2014 de ondersteuning van Microsoft hebben verloren, of met een Windows 7 die op 14 januari 2020 de ondersteuning hebben verloren. Die besturingssystemen zijn verouderd. en iedereen die ze gebruikt, moet upgraden naar de nieuwste versies. Dit mag niet alleen worden toegepast op eindapparaten, maar ook op servers en andere cruciale delen van het netwerk, om het te beschermen tegen cyberdreigingen zoals ransomware of zero-day-aanvallen, die toenemen. Hoewel veel softwareleveranciers regelmatig beveiligingspatches aanbieden, kunnen ze in sommige situaties cruciale beveiligingspatches leveren voor situaties zoals zero-day-aanvallen.

Punten van veiligheid

Het toepassen van alle patches garandeert natuurlijk geen 100% veiligheid, omdat soorten cyberaanvallen veranderen en criminelen steeds verschillende methodes gebruiken. Ze bieden echter wel een grondpunt voor de beveiliging van uw omgeving. Niet alle beveiligingspatches zijn van cruciaal belang, sommige kunnen alleen kleine beveiligingsbugs oplossen, maar toch zijn ze nog steeds belangrijk. U kunt meer lezen over de meest recente cyberbedreigingen op de onderstaande links:

1) What is Zerologon?
2) Zerologon attacks allow hackers to take over enterprise networks
3) Google releases Chrome security update to patch actively exploited zero-day vulnerabilities.

Maar het behouden van alle servers en eindapparatuur kan tijdrovend zijn, zelfs voor een klein bedrijf. Daarom wordt aanbevolen (en bij voorkeur) om geautomatiseerde patching van uw netwerkomgeving en haar services te gebruiken.

Wat is geautomatiseerde patching en wat zijn de voordelen ervan?

Geautomatiseerde patching is een automatisch proces waarbij eindapparaten zoals desktops of kern apparaten zoals mailservers, domeincontrollers of bestandsservers worden bijgewerkt met de nieuwste beschikbare patches van leveranciers. Deze patches verhelpen de nieuwste beveiligingsproblemen,- en bedreigingen, en door ze te beheren met software voor beveiligingspatches, tilt u de beveiliging van uw werkomgeving naar een hoger niveau. Het grootste voordeel van deze software is, zoals eerder vermeld, een tijdwinst voor het toepassen van alle beveiligingspatches, plus software voor deze doeleinden levert vaak goede rapporten over zwakke plekken van uw servers en andere apparaten, zodat u weet waar u op moet letten.

Hoewel beveiligingspatches niet zo vaak voorkomen als gewone patches, forceren sommige leveranciers deze op een bepaald moment. Microsoft brengt bijvoorbeeld elke tweede dinsdag van de maand beveiligingspatches uit, en dat staat bekend als Patch Tuesday. Andere leveranciers passen vergelijkbare praktijken toe, maar in zeldzame gevallen van hoge beveiligingsproblemen worden patches zo snel mogelijk vrijgegeven.

Hoe kan ITAF u helpen?

Neem contact op met ITAF als u hulp nodig heeft bij het veilig houden van uw omgeving met de nieuwste beveiligingspatches. Onze ervaren beveiligingsexperts kunnen u helpen bij het implementeren van beveiligingspatching software op uw domein en voorzien u van alle nodige informatie over beveiligingspatching.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).