Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voordelen van cloud telefonie voor zakelijk gebruik

cloud telefonie

Zakelijke communicatie wordt door de gewijzigde arbeidsomstandigheden steeds ingewikkelder. Werken op afstand is de keuze geworden van veel bedrijven en er wordt veel werk gedaan vanuit huis, onderweg en op locatie bij klanten. De telefonie infrastructuur van de 20e eeuw kan de nieuwe arbeidsomstandigheden niet bijhouden. Daar neemt Cloud telefonie in combinatie met telefoonsystemen als 3CX het over.

Hier zijn enkele basisprincipes van Cloud telefonie en de voordelen van het kiezen van Cloud telefonie voor bedrijven.

Wat is Cloud telefonie?

Cloud verwijst naar software en services die voor u beschikbaar zijn op het internet. U hoeft geen apparatuur in uw kantoren te huisvesten. ITAF is een ICT partner die u voorziet van de 3CX telefoniesoftware en hardwarecomponenten die draaien vanuit hun regionale Cloud platform, het Dynamic Cloud Platform.

Cloud telefoons, ook bekend als Cloud PBX, gehoste PBX en gehoste telefoonsystemen zijn telefoonsystemen die toegankelijk zijn via een cloudgebaseerd IP netwerk (of via een openbaar internet). Deze worden digitaal gehost en opgeslagen. Dit betekent dat uw kantoren geen centrale server opslaan – u gebruikt servers uit de datacenters en u heeft dan geen bundel aan kabels of loshangende snoeren in uw bedrijfsgebouw.

Wat zijn de voordelen van Cloud telefonie?

U heeft geen telefonieapparatuur ter plaatse

Wanneer u kiest voor Cloud telefoniesoftware zoals 3CX, heeft u geen PBX box of kabels nodig in uw kantoren. Niet alleen dat, maar met Cloud telefonie worden de processen van apparatuuronderhoud en software upgrades uitbesteed.

Zakelijke Cloud telefonie is niet locatieafhankelijk

Wanneer u Cloud telefonie gebruikt, bent u beschikbaar om oproepen te beantwoorden, heeft u toegang tot voicemail en de oproepactiviteit te controleren wanneer u verbonden bent met internet. U bent niet afhankelijk van een locatie, als het ware in de on-premise bedrijfstelefonie.

Een traditioneel on-premise telefoonsysteem is kwetsbaarder voor storingen omdat het afhankelijk is van één locatie. Cloud telefonie wordt gehost in datacenters door het hele land. Als er een storing is in het ene datacenter, zijn uw gegevens veilig in het andere en kunt u uw telefoonsysteem blijven gebruiken.

Cloud telefonie kost minder

Wanneer u kiest voor cloudgebaseerde telefonie, koopt u geen hardware en beheert en onderhoudt u deze ook niet. U kunt Cloud telefoniesoftware zoals 3CX gebruiken vanaf de hardware die u al bezit, zoals desktopcomputers en mobiele apparaten. Licentie en implementatie worden verzorgd door uw telefoniepartner. Zo blijft uw zakelijke telefonie actief zonder dure hardware, servers en netwerk upgrades.

Cloud telefonie is flexibel

Het toevoegen van extensies of nummers is gemakkelijk te beheren door gebruikers. Of u nu vanuit één gebouw werkt of uw team vanuit verschillende externe locaties werkt, met gehoste VoIP kan iedereen werken vanuit één enkel communicatiesysteem. U kunt ook zoveel gebruikers toevoegen als u nodig heeft. De Cloud kan groeien naarmate uw bedrijf groeit, en Cloud platformen zoals Dynamic Cloud Platform maken het mogelijk.

Heeft uw bedrijf een Cloud telefoon nodig?

Als u een klein,- of middelgroot bedrijf heeft, kan cloudgebaseerde telefonie zoals 3CX u helpen, omdat het op beperkte IT bronnen kan draaien en kosteneffectiever is. Cloud telefonie biedt u veilige en betrouwbare verbindingen, zelfs als u geen speciale IT beveiligingsafdeling heeft, aangezien de applicatie wordt beheerd door een externe IT partner.

Ook ondernemingen kunnen profiteren van cloudgebaseerde telefonie vanwege de flexibiliteit en het implementatiegemak. Op deze manier hebben hun IT afdelingen niet te maken met telefonie en kunnen ze zich concentreren op activiteiten die cruciaal zijn voor de algehele bedrijfsstrategie.

Hoe kan ITAF u helpen?

ITAF is de ICT partner die u alles kan bieden wat u nodig heeft voor de implementatie van Cloud telefonie.

  • Wij kunnen u jaarlijks 3CX licenties leveren.
  • ITAF bewaart en beheert uw Cloud telefoonsysteem op het regionaal gehoste Dynamic Cloud Platform.
  • ITAF zorgt voor 24/7 monitoring en onderhoud van uw telefoniesysteem.
  • Tijdige beveiligingspatches zijn inbegrepen, zodat uw systeem beveiligd is tegen inbraak.

Neem contact op met ITAF als u Cloud telefonie wilt implementeren in uw zakelijke IT infrastructuur.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).