Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe ITAF Cloud services uw bedrijfsinfrastructuur op kan schalen

bedrijfsinfrastructuur

Zakelijk gebruik van internet is afhankelijk van een veilig netwerk, dat de gegevens beschermt die cruciaal zijn voor de organisatie. Een veilige en beveiligde internetverbinding is een van de basisprincipes bij het creëren van een efficiënte bedrijfsinfrastructuur. ITAF biedt als zakelijke infrastructuurpartner Cloud services die een organisatie voorzien van de servers, domeincontrollers, het complete communicatienetwerk en firewalls om de continuïteit, schaalbaarheid en beveiliging te vergroten.

1# Het maakt uw internetverbindingen veilig

Gebruik van het internet is afhankelijk van de volgende instellingen: De gebruiker huurt een modem waarmee men via de provider verbinding maakt met het internet. Zakelijke verbindingen moeten worden beveiligd om gegevens die cruciaal zijn voor een organisatie te beschermen tegen datalekken of hacker aanvallen. Daarom moet zakelijk gebruik van het internet een beveiligingssysteem bevatten. Een firewall is het belangrijkste apparaat om uw bedrijfsnetwerk te beveiligen tegen het internet. Het stopt alle soorten kwaadaardig verkeer.

Zakelijk gebruik van het internet omvat ook het gebruik van switches en routers, waardoor het mogelijk is dat alle verschillende apparaten op hetzelfde terrein verbinding maken met het internet. Een switch is een apparaat waar je veel netwerkkabels in kunt steken om zowel computers als
wifi toegangspunten aan te sluiten. Wifi toegangspunten kunnen worden gebruikt om draadloze netwerk/internettoegang te bieden. Deze Wifi Access points worden aangesloten op de switches.

Op onderstaande afbeelding kunt u eenvoudig zien hoe ITAF dit instelt.

2# Het maakt veilig zakelijk gebruik van het internet op verschillende locaties mogelijk

Als uw organisatie vanuit meer dan één locatie draait, vereist een traditionele installatie op elke locatie een firewall – wat vrij duur is. Om al die locaties zo met elkaar te verbinden dat alle onderdelen van een organisatie dezelfde internetverbinding kunnen gebruiken, of om printers van de ene locatie naar de andere te verbinden, moeten firewalls bovendien via het internet met elkaar praten.

ITAF als infrastructuurpartner zorgt ervoor dat dit gemakkelijker wordt met de ITAF Cloud – een plek waar u alles kunt krijgen wat u nodig heeft

• servers (fileserver, domeincontroller, Windows, Linux);
• website hosting;
• telefonie;
• beheerde wifi;
• firewall.

Eenmaal verbonden met de Cloud, kunnen klanten gebruik gaan maken van die diensten.

Uw ITAF Cloud is verbonden met een firewall en op die wijze via het internet. Dit betekent dat niet alle klantlocaties een aparte firewall hoeven te hebben.

Zo bespaart u kosten en zijn uw verbindingen centraal beveiligd en bewaakt.

3# Biedt u de benodigde hardware

Het hebben van uw eigen servers kan behoorlijk duur en moeilijk te beheren zijn. Servers verbruiken veel elektriciteit en om te worden beveiligd, moeten ze in een aparte ruimte worden bewaard en worden gecontroleerd, dagelijks geback-upt en onderhouden door experts.

ITAF Cloud services maken dit gemakkelijker voor de klanten, door hen in staat te stellen ITAF hardware te huren – Dynamic Cloud Platform.

Dynamic Cloud Platform bevat CPU (central processing unit), schijfruimte en geheugen – componenten die een klant kan huren van de fysieke infrastructuur van ITAF in een datacenter. De klant hoeft niet na te denken over zijn eigen hardware, deze te vernieuwen of iets infrastructuur gerelateerd aan te schaffen.

Als de klant meer ruimte op servers nodig heeft, kan men eenvoudig de Cloud capaciteit vergroten zonder te hoeven investeren in extra fysieke infrastructuur.

Als een organisatie al een eigen fysieke server heeft, kan deze ook in de datacenters worden bewaard en onderhouden, ITAF biedt collocatie – op die manier besparen organisaties kosten en zorgen ze ervoor dat servers dagelijks worden gecontroleerd en geback-upt, dus de risico’s die gepaard gaan met in-house operaties worden geminimaliseerd.

4# Het bespaart tijd en ruimte door alles op te slaan in de ITAF Cloud

Door de opkomst van werken op afstand en hybride vormen van werken, is de bedrijfsinfrastructuur de afgelopen jaren afhankelijk van de toegankelijkheid en beveiliging van gegevens vanaf elke locatie. Met de door ITAF beheerde private Cloud oplossing – volledig beheerd door experts, kan elke organisatie kiezen voor een IT omgeving die voldoet aan de moderne digitale verwachtingen.
Deze omgevingen worden beheerd en bewaakt door monitoring/back-up tooling & ITAF IT experts.

ITAF ingenieurs leveren IP beveiligde routers op klantlocaties (tussen een modem en een switch). Deze IP router is via VPN (Virtual Private Network) verbonden met het datacenter en geeft een klant toegang tot alle ITAF Cloud services en veilige verbindingen via een firewall. Zo hoeven organisaties niet intern voor verbindingen te zorgen en worden alle tijd,- en ruimteverslindende infrastructuurprocessen uitbesteed.

5# Hiermee kunt u dezelfde wifi gebruiken op alle locaties van uw bedrijf en van de ene naar de andere locatie afdrukken

Dit uniforme systeem op basis van ITAF Cloud services biedt organisaties dezelfde wifi in alle kantoren op verschillende locaties. Dit model configureert elk accesspoint met dezelfde Wifi.

Het biedt u ook de mogelijkheid om via de Cloud af te drukken en al uw apparaten en printers aangesloten te hebben, zodat u documenten van de ene naar de andere bedrijfslocatie kunt afdrukken. Dit zijn slechts enkele van de voordelen van cloud computing.

#6 Het biedt u 24/7 monitoring en gegevensherstel

ITAF biedt een 24/7 monitoringserver als een service – inclusief alle geïnstalleerde apparaten van de klant. Dankzij de monitoringtools die ITAF heeft opgezet, kan ITAF snel reageren als er iets crasht of gerepareerd dient te worden.

Het opslaan van data in de Cloud garandeert ook dat deze altijd beschikbaar is, ook als de apparatuur beschadigd is. Cloudgebaseerde services zorgen voor een snel herstel, zelfs in een situatie van natuurrampen of stroomuitval.

Contact opnemen met ITAF

ITAF biedt u eersteklas beheerde hostingdiensten en Cloudgebaseerde infrastructuren, constante ondersteuning en monitoring. Neem contact op met ITAF en vind een perfecte oplossing, migreer naar de Cloud en schaal uw bedrijfsprocessen op.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).