Search
Close this search box.

Voordelen van cloud computing

cloud_solutions

Cloud computing is een term die wordt gebruikt om het gebruik van hardware en software te beschrijven die wordt geleverd via een netwerk (meestal internet). De term komt van het gebruik van een wolkvormig symbool dat staat voor abstractie van een vrij complexe infrastructuur die het werk van software, hardware, berekeningen en services op afstand mogelijk maakt. Cloud computing is computergebruik op basis van internet. In dit artikel zult u meer lezen over de voordelen van cloud computing en wat deze inhoud.

Door de jaren heen zouden mensen applicaties of programma’s uitvoeren van software die werd gedownload op een fysieke computer of server in hun gebouw. Cloud computing geeft mensen toegang tot dezelfde soorten applicaties via internet.

Cloud computing is gebaseerd op het uitgangspunt dat de belangrijkste computing plaats vindt op een machine, vaak op afstand, die momenteel niet wordt gebruikt. Gegevens die tijdens dit proces worden verzameld, worden opgeslagen en verwerkt door externe servers (ook cloudservers genoemd). Dit betekent dat het apparaat dat toegang heeft tot de cloud niet zo hard hoeft te werken. Door software, platforms en databases op afstand te hosten, maken de cloudservers het geheugen en de rekenkracht van afzonderlijke computers vrij. Gebruikers kunnen veilig toegang krijgen tot cloudservices met behulp van inloggegevens ontvangen van de cloud computing-provider.

Hier is een lijst met de belangrijkste voordelen die een onderneming kan verwachten bij het gebruik van cloudinfrastructuur.

Efficiëntie en / of kostenreductie

Door cloudinfrastructuur te gebruiken – link naar Microsoft Azure-bestemmingspagina, hoeft u niet veel geld uit te geven aan de aanschaf en het onderhoud van apparatuur. Dit verlaagt de kosten drastisch. U hoeft niet te investeren in hardware, faciliteiten, hulpprogramma’s of een groot datacenter uit te bouwen om uw bedrijf te laten groeien. U hebt zelfs geen grote IT-teams nodig om de activiteiten van uw clouddatacenter af te handelen, omdat u kunt genieten van de expertise van het personeel van uw cloudprovider of ICT-partner.

Cloud vermindert ook de kosten in verband met downtime. Omdat downtime zeldzaam is in cloudsystemen, betekent dit dat u geen tijd en geld hoeft te besteden aan het oplossen van mogelijke problemen met downtime.

Gegevensbeveiliging

Een van de grootste zorgen van elk bedrijf, ongeacht de grootte en branche, is de beveiliging van zijn gegevens. Datalekken en andere cybercriminaliteit kunnen de omzet, klantloyaliteit en merkpositionering van een bedrijf verwoesten.

Cloud biedt vele geavanceerde beveiligingsfuncties die garanderen dat gegevens veilig worden opgeslagen en verwerkt.

Providers in de cloudopslag implementeren basisbeveiliging voor hun platforms en de gegevens die ze verwerken, zoals authenticatie, toegangscontrole en codering. Van daaruit vullen de meeste ondernemingen deze beveiligingen aan met extra beveiligingsmaatregelen om de bescherming van cloudgegevens te verbeteren en de toegang tot gevoelige informatie in de cloud te verbeteren.

Schaalbaarheid

Verschillende bedrijven hebben verschillende IT-behoeften – een grote onderneming van 500+ werknemers heeft niet dezelfde IT-vereisten als een start-up. Het gebruik van cloud is een geweldige oplossing omdat het de onderneming in staat stelt om hun IT-afdelingen efficiënt op te schalen, afhankelijk van de zakelijke eisen.
Op cloud gebaseerde oplossingen zijn ideaal voor bedrijven met groeiende of fluctuerende bandbreedte vereisten. Als uw bedrijf hogere eisen stelt, kunt u eenvoudig uw cloudcapaciteit vergroten zonder te hoeven investeren in fysieke infrastructuur. Dit niveau van flexibiliteit kan bedrijven die cloud computing gebruiken een echt voordeel bieden ten opzichte van concurrenten.

Deze schaalbaarheid minimaliseert de risico’s verbonden aan interne operationele problemen en onderhoud. U beschikt over krachtige middelen met professionele oplossingen en geen investering vooraf. Schaalbaarheid is waarschijnlijk het grootste voordeel van de cloud.

Mobiliteit

Cloud computing biedt mobiele toegang tot bedrijfsgegevens via smartphones en apparaten, wat een geweldige manier is om ervoor te zorgen dat niemand ooit buitengesloten wordt. Personeel met drukke schema’s of die ver van het hoofdkantoor wonen, kunnen deze functie gebruiken om direct op de hoogte te blijven van klanten en collega’s.
Bronnen in de cloud kunnen eenvoudig worden opgeslagen, opgehaald, hersteld of verwerkt met slechts een paar klikken. Gebruikers kunnen 24/7 toegang krijgen tot hun werken, via elk apparaat naar keuze, in elke uithoek van de wereld, zolang u verbonden blijft met internet. Bovendien worden alle upgrades en updates automatisch gedaan, buiten het zicht van de serviceproviders. Dit bespaart tijd en teaminspanning bij het onderhoud van de systemen, waardoor de IT-werkbelasting enorm wordt verminderd.

Noodherstel

Gegevensverlies is een grote zorg voor alle organisaties, samen met gegevensbeveiliging. Als u uw gegevens in de cloud bewaart, is de gegevens altijd beschikbaar, zelfs als uw apparatuur, zoals laptops of pc’s, is beschadigd. Cloudgebaseerde services zorgen voor snel gegevensherstel van natuurrampen tot stroomuitval.

Cloudinfrastructuur kan u ook helpen bij het voorkomen van verlies. Als u vertrouwt op de traditionele aanpak op locatie, worden al uw gegevens lokaal opgeslagen op kantoorcomputers. Ondanks uw inspanningen kunnen computers om verschillende redenen niet goed werken – van malware en virussen tot veroudering door hardware, tot eenvoudige gebruikersfouten.

Maar als u uw gegevens naar de cloud upload, blijft deze toegankelijk voor elke computer met een internetverbinding, zelfs als er iets met uw werkcomputer gebeurt.

Controle

Controle over gevoelige gegevens is van vitaal belang voor elk bedrijf. Je weet nooit wat er kan gebeuren als een document in verkeerde handen komt, zelfs niet als het een ongeschoolde medewerker is.

Cloud biedt u volledige zichtbaarheid en controle over uw gegevens. U kunt eenvoudig beslissen welke gebruikers welk toegangsniveau hebben tot welke gegevens. Dit geeft u controle, maar stroomlijnt ook het werk, aangezien het personeel gemakkelijk weet welke documenten aan hen zijn toegewezen. Het zal ook de samenwerking verbeteren en vergemakkelijken. Omdat aan één versie van het document door verschillende mensen kan worden gewerkt en er geen kopieën van hetzelfde document in omloop hoeven te zijn.

Concurrentievoordeel en hoe te migreren naar de cloud?

Niet elk bedrijf zal migreren naar de cloud, althans nog niet. Organisaties die cloud adopteren, vinden echter dat veel voordelen die cloud biedt een positieve impact hebben op hun bedrijf. De acceptatie in de cloud neemt elk jaar toe, omdat bedrijven zich realiseren dat het hen toegang biedt tot enterprise-technologie van wereldklasse. Daarom heeft ITAF een aangepaste cloudoplossing gemaakt die klaarstaat om te reageren op alle benodigdheden. Laat onze cloudspecialisten u helpen de juiste oplossing te kiezen tussen private of public cloud voor uw bedrijf.

Contact ITAF voor meer informatie.

Ontdek hoe ITAF Cloud-services uw bedrijfsinfrastructuur opschalen

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Omarm de door AI aangedreven
toekomst van werk

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).