Search
Close this search box.

Migreren naar de Cloud

best cloud services

Hoe ga je te werk om uw IT systeem naar de cloud te verplaatsen? Enerzijds hoor je dat “iedereen” deze stap onderneemt en anderzijds hoor je verhalen te horen over de hoge kosten die dit met zich meebrengt, terwijl dit u eigenlijk geld zou moeten besparen. Het enige wat u te doen staat, is uw behoeften nauwkeurig te evalueren en stap voor stap verder te gaan. In dit artikel zult u meer lezen over het migreren naar de Cloud.

Cloud is in expansie en steeds meer bedrijven implementeren de noden van de volledige firma. De omzet van de cloudprovider groeit. Volgens statistiekbureau Statista wordt de wereldwijde omzet uit openbare cloudservices geschat op $ 175 miljard. Cloudservices groeien wereldwijd met meer dan 15 procent. De trend is duidelijk: cloudservices veroveren de markt en zullen in de toekomst steeds gangbaarder worden.

Of (en wat, op welk moment…) bedrijven zullen migreren naar de cloud is wereldwijd het onderwerp van veel discussies geweest. Deze discussies openen veel dilemma’s van zakelijke en technische aard: van het verlagen van de kosten van IT-infrastructuur, via beschikbaarheid, beveiliging, efficiëntie, noodzaak, doelmatigheid, zakelijke voordelen, tot het risico vast te zitten aan één leverancier.

Voordelen

Kortom, voordelen van cloud computing zijn lagere initiële kosten, gebruiksgemak, up-to-date (altijd de nieuwste versie van software), schaalbaarheid en mobiliteit. Om de voordelen te ervaren, moeten bedrijven cloudoplossingen op dezelfde manier benaderen als elke nieuwe technologie. Cloudoplossingen moeten alleen worden geëvalueerd, begrepen en uiteindelijk worden geaccepteerd als ze concurrentievoordeel opleveren, kosten verlagen en de dagelijkse bedrijfsprocessen verbeteren. De trend is dat de meeste IT services de komende 10 jaar zullen overgaan op iets dat lijkt op het huidige stroomverdelingsmodel, wat betekent dat IT zal worden behandeld als een consumentenproduct. De cloudservices zullen aanzienlijk eenvoudiger zijn en het enige dat bedrijven moeten weten, is hoeveel het kost en waar ze “aansluiten”, zoals elektriciteit.

Migreren naar de cloud is het proces waarbij gegevens, applicaties of andere zakelijke elementen worden verplaatst van servers binnen een bedrijf naar servers buiten een bedrijven (cloud), of gegevens in het algemeen van de ene naar de andere omgeving worden verplaatst. Elk bedrijf moet de kosteneffectiviteit, de zakelijke behoeften, de kosten van migratie, wat het wel en niet in de cloud kan doen, evalueren, evenals wat het krijgt en wat het verliest met migratie. Het migratieprobleem is dus in de eerste plaats een organisatorisch probleem, niet een IT probleem. De manier waarop een bedrijf dagelijkse activiteiten uitvoert, kan een belangrijk element zijn bij de beoordeling. Vaak wordt vergeten dat er oplossingen zijn die al jaren door bedrijven worden gebruikt en dat ze zich moeten aanpassen aan de cloudomgeving of moeten migreren naar een cloud-ready oplossing. Dit is vooral belangrijk als het gaat om bedrijfssoftware.

Hybride cloud

Sommige dingen zitten waarschijnlijk al in een soort cloud – het is gewoon niet zo zichtbaar of zo genoemd. Computernetwerken, servers en internet bestaan al lang. De meeste bedrijven met een eigen domein, website en e-mailadres bewaren deze items ergens buiten het lokale computernetwerk, meestal bij een hostingprovider. Deze diensten worden op de een of andere manier natuurlijk “opgeslagen” in de cloud. Bedrijven met een interne IT infrastructuur kunnen ook cloudoplossingen bedenken die zouden leiden tot een hybride cloud.

Bestanden opslaan

Bestanden opslaan en delen en samenwerking (samenwerking) is altijd een uitdaging geweest. Cloudtools lossen dit probleem elegant op. Sommigen van hen worden al gebruikt door bedrijven zoals Google Drive, Dropbox, OneDrive of iets dergelijks. Als beveiliging belangrijk is (en dat is het), moeten bedrijven zich afvragen hoe ze het beheer van die services kunnen inschakelen om mogelijke lekkage van vertrouwelijke informatie te voorkomen. De vraag is hoeveel mensen deze services al gebruiken voordat bedrijven zelfs weten dat de gegevens op die services staan. En hiermee moet rekening worden gehouden bij het migreren. We raden ten zeerste aan om back-ups te maken en back-ups op te slaan buiten uw bedrijfslocatie, en de cloud kan een goede oplossing zijn.

Kosten van overstappen naar de cloud

Er zijn verschillende kosten, afhankelijk van wat er naar de cloud wordt verplaatst. Gezien alle voordelen van de cloud waarover het meest wordt gesproken, zijn de kosten zeer gemakkelijk over het hoofd te zien, zowel hun bestaan als hun bedrag. Het is daarom belangrijk dat elk bedrijf de werkelijke kosten van bestaande IT systemen voor zichzelf berekent, en probeert te proberen de toekomstige kosten van een equivalente of betere cloudoplossing te voorspellen en te berekenen. Directe kosten zijn relatief eenvoudig te berekenen en in te schatten, omdat ze worden gezien door facturen van
IT leveranciers: acquisitie, onderhoud of ondersteuning van hardware en software. Het probleem is de kosten die niet zichtbaar en voor de hand liggend zijn, ze zijn veel complexer om te berekenen, en hier zullen we alleen de meest basale soorten indirecte kosten noemen: uitvaltijd, de tijd die werknemers momenteel besteden aan het beheer van hun eigen computers, enz.

Als IT op een of andere manier vergelijkbaar wordt met consumentengoederen, betekent dit dat u zonder IT het bedrijf niet kunt runnen. In deze zin, zoals zonder elektriciteit, mobiele telefoon of computer, kan e-business niet worden voorgesteld, dus dit kan binnenkort met cloud zijn. Wanneer iedereen profiteert van de voordelen van de cloud, is dit niet langer een voordeel; het zal “conditio sine qua non” zijn, een essentiële voorwaarde voor succesvol zakendoen.

Hoe ITAF kan helpen?

Dynamic Cloud Platform door ITAF biedt te allen tijde bliksemsnelle internettoegang, evenals goed ontworpen, veilige cloudinfrastructuren die efficiënte gegevensoverdracht, verwerking en opslag mogelijk maken. 24/7 monitoring, ondersteuning en migratie-assistentie met configuratie-aanpassingen en apps, zijn gebaseerd op fysieke en virtuele servers die eigendom zijn van ITAF, bieden de hoogste niveaus van beveiliging, beschermen uw gegevens en beperken de downtime.

Neem contact op met ITAF voor een gratis offerte.

 

Ontdek hoe ITAF Cloud-services uw bedrijfsinfrastructuur opschalen

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Omarm de door AI aangedreven
toekomst van werk

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).