Search
Close this search box.

Desktop as a service (DaaS): een nieuw idee van een computer gebruiken

best cloud

In plaats van krachtige computers op elk bureau op kantoor, impliceert het DaaS (Desktop as a Service) model dat gebruikers eenvoudige werkstations hebben en dat hun computers gevirtualiseerd en opgeslagen in een cloud zijn. Waar dan ook de gebruiker zich bevindt, blijven zijn computer en zijn gegevens gemakkelijk toegankelijk.Voor kleine bedrijven en start-ups is dit een economisch zeer kosteneffectief model, en we zullen de voordelen en beperkingen ervan leren kennen.

Dit is een digitaal tijdperk, computers zijn in ons dagelijks leven aanwezig en ze zijn een noodzakelijke tool voor werk. De aanschaf van een apparaat kan een complex proces zijn, afhankelijk van het bedrijf bij welke u werkt en het kan soms een echte nachtmerrie worden wanneer uw budget beperkt is. DaaS – Desktop as a Service komt hier goed van pas. DaaS zal waarschijnlijk niet helemaal aan het Enterprise-niveau voldoen (hoewel dit nog besproken kan worden), maar als het om kleinere bedrijven gaat, of om startups of bedrijven die dynamisch zijn en gekenmerkt worden door een korte levenscyclus van een project, is DaaS een onderwerp dat zeker uw overweging waard is.

Computer in de cloud

DaaS is een virtuele desktopcomputer die onder een Windows– of Linux-besturingssysteem werkt en die ergens in de cloud gehost wordt. U kunt verbinding ermee op elk toestel of platform maken met behulp van een wachtwoord, altijd en overal, op welk apparaat dan ook. Met andere woorden, een lokaal toestel fungeert slechts als een venster die toegang tot uw applicaties en gegevens biedt. Afhankelijk van het soort machine en software dat u nodig hebt, varieert een abonnement van 10 tot 100 euro per gebruiker per maand.

Waarom uw infrastructuur naar de cloud verplaatsen?

De redenen hiervoor zijn talrijk, maar het gaat vooral om kostenbesparing en optimalisatie, omdat u slechts wat u gebruikt en terwijl u het gebruikt betaalt. U hoeft u niet meer met gegevensbeveiliging, firewall, hardware-onderhoud, applicatie-updates, back-ups enzovoort te bemoeien, omdat iemand anders hiervoor zorgt. Volgens de statistieken is het aantal bedrijven dat traditionele IT uitbesteden aan het dalen is, vergeleken met die die cloudservices uitbesteden. Ongeveer 50 procent van de werknemers gebruiken ook hun apparaten om te werken of toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens, dus DaaS staat eigenlijk voor een perfect uitgevoerde “Bring your own device concept”. Als u uw toestel verliest of als het beschadigd raakt, is dat geen probleem, omdat u op elk ander toestel toegang tot uw toepassingen en gegevens in de cloud hebt. De juiste aanpak is met een paar klikken opgelost.

Bij het berekenen van hoeveel ruimte nodig is voor uw bedrijf, kan DaaS uw zaak in een mobiel kantoor omtoveren omdat mensen niet gebonden staan aan de lokale infrastructuur. Voor velen zal dit zeker een echte opluchting zijn door het feit dat er geen kabels, servers en andere IT-apparatuur is , omdat DaaS-services het aantal kabels tot 77 procent verminderen en energie en koeling tot 54 procent. Afhankelijk van wat u doet, kunt u alleen Wi-Fi van goede kwaliteit hebben, een toestel waarmee u toegang krijgt tot de cloud (desktop, tablet, laptop, enz.) en een internet verbinding. Virtuele computers maken deel van een netwerk en ze delen dezelfde bronnen: ruimte, applicaties, desktop, printers, enz. Ah ja, de printer blijft nog steeds ter plaatse aanwezig.

Providers en platforms

De gebruikerservaring kan sterk verschillen, afhankelijk van welke DaaS-provider en welk platform u kiest. De provider bemiddelt tussen u en het platform dat zich aan de andere kant bevindt en dat uiteindelijk een virtuele machine kan zijn die gehost op Microsoft Azure wordt en waar u toegang via de RDP-client toe hebt. Het biedt ook de nodige infrastructuur (Enterprise Data Center) om superieure prestaties, bandbreedte, veiligheid en redundantie te garanderen. Er zijn een aantal bedrijven die deze services op de markt aanbieden, waaronder de Dynamic Cloud Platform van ITAF.

Het abonnement biedt u de flexibiliteit om het plan aan te passen terwijl u gebruikers verwjdert / toevoegt, hardware op virtuele machines wanner dat nodig is toevoegt, onderweg applicaties installeert en verwijdert. Al met al betaalt u alleen maar wat u nodig heeft en hoeveel u gebruikt ervan maakt. U kunt nu de kosten inschatten die op Capex (kapitaaluitgaven) uitgegeven zullen worden en dit op Opex (operationele uitgaven) zetten. Er zijn aangepaste modellen waar uw gebruikers de vooraf geïnstalleerde toepassingen vooraf voor hen kunnen definiëren, of ze lokale beheerdersrechten zullen hebben, enz.

Hoewel de virtuele machine, die sowieso sneller qua kenmerken is dan de meeste fysieke machines, die complete ervaring biedt om op uw toestel te werken in plaats van op de cloud, met een reguliere RDP-client en providers die alleen diensten hierop gebaseerd aanbieden, zal dit waarschijnlijk niet voldoende zijn. De reactietijd is van cruciaal belang, dus als uw bedrijf niet alleen een gewone kantoortoepassing gebruikt (Word, OpenOffice…), zou u voor een provider moeten opteren met de beste infrastructuur en die zelfs op een lage mobiel netwerk bandbreedte maximale prestaties garandeert.

Waarom Dynamic Cloud Platform?

Dynamic Cloud Platform by ITAF biedt razendsnelle internettoegang te allen tijde, evenals goed ontworpen, veilige cloudinfrastructuren die efficiënte gegevensoverdracht, verwerking en opslag mogelijk maken. 24/7 monitoring, ondersteuning en assistentie bij configuratie aanpassingen en apps, zijn op fysieke en virtuele servers gebaseerd die eigendom van ITAF zijn, die hierdoor de hoogste niveaus van beveiliging bieden, uw gegevens beschermen en de downtime minimaal houden. Dit was ons artikel over Desktop as a service (DaaS), neem contact op met ITAF voor een vrijblijvend offerte.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Omarm de door AI aangedreven
toekomst van werk

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).