Het belang van communicatienetwerken

Inhoudsopgave

communication network

Met internet en intranet technologie die voortdurend evolueert en gebruikers die steeds geavanceerdere diensten opzoeken, moeten communicatienetwerken een toenemend aantal nieuwe apparaten en data-, voice- en video-applicaties met hoge vereisten op vlak van bandbreedte kunnen ondersteunen. Veel gerenommeerde netwerkserviceproviders bouwen in samenwerking met hun partners hoogwaardige, geïntegreerde, betrouwbare, fouten-tolerante, flexibele en efficiënte communicatienetwerken.

De oplossingen die op de informatiemarkt worden aangeboden, zijn meestal gebaseerd op het turnkey-principe en omvatten alle fasen, van de analyse van de situatie en de behoefte van de bedrijfsorganisatie via dimensionering, ontwerp en implementatie tot het onderhoud van communicatienetwerken.

Sommige van de netwerkoplossingen die worden aangeboden in de hedendaagse markt omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

Gestructureerde bekabeling

Installatie van hoogwaardige passieve netwerkinfrastructuur, ongeacht technologische veranderingen van actieve netwerkapparaten en applicatie-oplossingen

LAN / WAN

Faciliteren van switching- en routeringsprocessen die de netwerktechnologie ondersteunen.

Datacenternetwerken

Het datacenter wordt vandaag belangrijker dan ooit tevoren met vereisten om de productiviteit te verbeteren, bedrijfsprocessen te versnellen en verandering effectief te implementeren, bereikt door een kwalitatief hoogstaand computernetwerk.

Draadloze netwerken

Iin de praktijk vereist het de integratie van draadloze en bekabelde netwerken in een enkele entiteit die alle huidige normen ondersteunt en de nodige upgrade biedt voor de toekomstige mogelijkheden en behoeften van de bedrijfsorganisatie.

Videovergaderen

Deze oplossingen zijn erg populair in een aantal bedrijfsorganisaties omdat ze grote tijd,- en geldbesparingen bieden.

VoIP / IP-telefonie

Het gebruik van een enkele netwerkinfrastructuur voor data,- en spraakverkeer heeft veel voordelen, zoals het elimineren van de noodzaak om twee afzonderlijke systemen te onderhouden (traditionele telefonie en communicatienetwerk), het verlagen van telefoonkosten, het vermijden van dubbele bekabeling en meer.

Wat u moet weten voordat u uw bedrijf op VoIP overzet

FoIP

Faxverzending via het IP-netwerk verhoogt de productiviteit met 90% ten opzichte van traditionele faxmachines.

Netwerk monitoring

Succesvolle netwerkbewaking begint met een goed ontworpen netwerk en gaat verder met zorgvuldig geselecteerde en aangepaste bewakingssoftwaretools. Controle en beheer van grote systemen zijn erg belangrijk om problemen op te lossen die van invloed zijn op netwerkfuncties – beschikbaarheid, fouttolerantie en beveiliging.

Netwerk veiligheid

Netwerken zijn een strategische plaats geworden voor bedrijfsontwikkeling en verbetering, wat leidt tot de noodzaak om interne informatiesystemen op netwerkniveau te beschermen.

Netwerk toegangscontrole

Is een oplossing die ervoor zorgt dat elk eindpunt voldoet aan de netwerkbeveiligingsregels voordat toegang wordt verleend tot de IT-bronnen van het netwerk.

Servervirtualisatie en applicatietechnologie

In navolging van trends in de netwerktechnologieën werken tegenwoordig veel zakelijke organisaties ook met technologieën voor virtualisatie van middelen en versnelling van het werk van bedrijfstoepassingen.

In de praktijk hebben bedrijfsorganisaties niet alle services nodig die in de vorige paragrafen zijn gedefinieerd, en er zijn er meer, maar elk van deze oplossingen vereist superieure kennis van de verschillende betrokken technologieën en de mogelijkheid om verschillende kennis te integreren via de systeem oplossing.

Hoe ITAF kan helpen?

Onze ervaren veldingenieurs, VoIP,- en netwerkbeveiligingsexperts kunnen u helpen met het installeren en onderhouden van de meest effectieve communicatienetwerken die voldoen aan de behoeften van uw bedrijfsorganisatie.

Neem contact op met ITAF voor een gratis offerte.

Deel dit bericht

Ongelezen inhoud
Je hebt nog meer interessante onderwerpen om te ontdekken 85%
Meer uit deze categorie

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.