Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voordelen van VoIP technologie

Benefits of VoIP technology

De voordelen van VoIP technologie. Waarom zou VoIP een betere keuze zijn voor je bedrijf dan elke andere oplossing? Voice over IP werd ontwikkeld om toegang te verkrijgen tot mondelinge communicatie overal ter wereld, zonder enige hoge telefonie rekeningen. Één van de eerste taken bij het opstarten van een onderneming, is het verzekeren dat er een betrouwbaar telefonie systeem in het bedrijf aanwezig is, ongeacht hoe groot of klein het is.

Alvorens het kiezen van een VoIP oplossing, moeten ondernemingen inzicht krijgen rond de voordelen van de VoIP technologie. Er bestaat niets zoals een gratis technologie en VoIP is dan ook niet gratis. Maar toch schakelen dagelijks steeds meer bedrijven over naar VoIP.

Dus waarom investeren bedrijven overal ter wereld in VoIP oplossingen en niet in de traditionele telefonie systemen? Laten we de voordelen van VoIP technologie eens overlopen!

VoIP vermindert de kosten

De universele reden waarom bedrijven overschakelen naar VoIP is het feit dat gesprekken via VoIP veel goedkoper zijn.

VoIP oplossingen zijn voor de meeste bedrijven enorm aantrekkelijk. Niet alleen omdat de gesprekken goedkoper zijn, maar de initiële investering ligt ook een stuk lager. Dit betekent dat er geen dure hardware, noch licenties bij te pas komen, wat het uiterst geschikt maakt voor de startende ondernemingen met een laag of gemiddeld belvolume.

VoIP verhoogt de productiviteit en flexibiliteit

Internet telefonie doet meer dan alleen het verlagen van de telefonie kosten. Een VoIP gebruiker kan tegelijkertijd met iemand bellen en andere applicaties gebruiken. Op deze manier kan de VoIP technologie de gehele productiviteit verhogen aangezien het de werknemers de mogelijkheid biedt om te multitasken.

VoIP gebruikers kunnen zelfs hun GSM toestel integreren in deze technologie, door het installeren van een softphone applicatie. Dit maakt het mogelijk om binnen en zelfs buiten het bedrijf telefoongesprekken te voeren met het vaste nummer. De enige vereiste om dit te doen werken is een internetverbinding (WiFi of Mobiel internet).

VoIP biedt een groot aantal functionaliteiten aan zoals voicemail, audio en video conferencing, mail-to-fax en fax-to-mail, wat zorgt voor meer flexibiliteit en productiviteit binnen de organisatie. Deze functionaliteiten elimineren tevens de vertraging bij het beantwoorden van oproepen of andere aanvragen.

VoIP kan meerdere locaties ondersteunen

Permanent of tijdelijk werken op meerdere locaties (niet enkel nationaal) kan zorgen voor het opstapelen van de telefoonkosten. Wanneer een werknemer van locatie veranderd, kan het bij een traditionele telefooncentrale heel wat tijd in beslag nemen voor het toekennen van een nieuw telefoonnummer. Voor kleine projecten is het meestal de investering niet waard, maar voor grotere projecten of nieuwe kantoren is het een must.

Één van de belangrijkste redenen voor het kiezen van de VoIP technologie, is het feit dat telefoongesprekken overal ter wereld en naar elke telefoonlijn gerouteerd kunnen worden via het internet telefonie systeem. Wanneer er werknemers vanop verschillende locaties werken, of outsourced zijn, kan je nog steeds gebruik maken van één “hoofd”-telefoonnummer en de telefoongesprekken hiernaar laten routeren.

Starten met VoIP

Bij het opstarten van een VoIP project, zal een project manager samen met de klant alle details overlopen. Er wordt een volledig dial-plan samengesteld om aan alle eisen van de klant te voldoen.

Een groot voordeel is dat dit systeem gemakkelijk op maat aangepast kan worden om de groei van het bedrijf te volgen. Het enige wat je moet doen is een “change” aanvragen via het ticketsysteem, de rest laat je aan de professionals over.

De VoIP technologie vermindert ook het brandgevaar en alle moeilijkheden veroorzaakt door de vele elektrische bekabeling. De schaalbaarheid van de VoIP infrastructuur maakt het eenvoudig om nieuwe componenten toe te voegen, met een minimum aan hinder.

Je kan nu de klassieke telefonie bekabeling elimineren, aangezien een VoIP telefoon werkt via een UTP kabel (netwerkkabel), deze is op zo goed als elke bureau aanwezig. Alle telefoontoestellen hebben een ingebouwde switch, de netwerkkabel kan dus doorlussen van het telefoontoestel naar de computer. Hierdoor heb je slechts één netwerkkabel nodig per bureau.

Klaar om over te schakelen naar de VoIP technologie? Bespaar vandaag nog kosten met ITAF telepohony and unified communication solutions.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).