Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat u moet weten voordat u uw bedrijf op VoIP overzet

switch to voip

Het is aan het gebeuren! Je hebt eindelijk besloten om te zien wat er achter deze drukte over VoIP zit waar iedereen over blijft praten. In onze vorige blogpost hebt u al enkele basisvoordelen van VoIP meegemaakt en nu wilt u meer weten over wat u moet doen voor het overschakelen van uw bedrijf naar VoIP.

Geen zorgen, u bent een op de miljoen mensen die geen telecommunicatie experts zijn en niet van plan zijn er een te worden in de afgelopen periode. Ook al is dit een overweldigende en moeilijke beslissing om te nemen, er zijn enkele tips en trucs om dit proces naadloos te maken.

Laten we eens kijken wat u moet weten voordat u uw bedrijf op VoIP zet:

  • Ondersteunt mijn bestaande bekabeling VoIP?
  • Is mijn internetverbinding snel genoeg voor VoIP?
  • Is mijn bedrijf toe aan verandering?

Ondersteunt mijn bestaande bekabeling VOIP?

Er zijn twee soorten kabels geassocieerd met Voice Over IP-connectiviteit: telefoondraad en Ethernet-kabels. Telefoonkabel is er in twee veel voorkomende varianten, de “lijnsnoer” en de “handsetsnoer.”

Laten we dus de eerste vergeten en ons concentreren op de tweede,
EEthernet-kabels, omdat zij degenen zijn die een goede kwaliteit van de spraakverbinding in uw kantoor beloven. Dit gezegd hebbende, laten we eens kijken welk type kabels u precies nodig hebt voor VoIP:

CAT5e versus CAT6

Het is vermeldenswaard dat beide, Cat5 versus Cat6-kabels, hetzelfde eindstuk gebruiken, dat wil zeggen ze kunnen op dezelfde poorten worden “aangesloten”.
De verschillen tussen elk van deze kabels liggen in hun mogelijkheden, evenals de methoden en materialen die worden gebruikt om ze te maken. Hieronder wordt de vergelijking weergegeven in een relevante factor tussen deze twee soorten kabels:

Snelheid: CAT5e tot 1 GB/s snelheid op 100 meter versus CAT6 tot 10 GB/s snelheid op 55 meter
Frequentie: CAT5e heeft een frequentie van 350 Mhz versus CAT6 heeft een frequentie van 550 Mhz
Overspraak: CAT5e meer overspraak door kabelconstructie versus CAT6 minder overspraak
Kosten: CAT5e zijn 10-20% goedkoper dan CAT6
Toekomst: CAT5e moet mogelijk worden vervangen door snellere netwerken versus CAT6 meer toekomstbestendig.
Wat voor soort bekabeling hebt u? De eenvoudigste manier om erachter te komen welke bekabeling u heeft, is door de voorplaataansluiting los te schroeven, de kabel eruit te trekken en het label op de kabel zelf te lokaliseren. Als de kabel niet is gelabeld, kunt u CAT6-kabels herkennen omdat ze vaak dikker zijn omdat ze dikkere koperdraden gebruiken.

Is mijn internetverbinding snel genoeg voor VoIP?

Zoals we allemaal weten, gebruikt VoIP datapakketten om spraak digitaal over het internet te verzenden. Dat gezegd hebbende, het hebben van de juiste internetsnelheid is cruciaal voor de levensvatbaarheid van deze technologie, mogelijk om communicatie inspanningen te leveren of te verbreken.

Met dat in gedachten is het erg belangrijk om te begrijpen hoeveel van uw huidige bandbreedte (maximale snelheid waarmee uw netwerk gegevens kan overdragen) nodig is voor spraakoproepen van hoge kwaliteit. Hoeveel bandbreedte u nodig heeft, hangt af van wat u doet en hoeveel mensen het doen. Als u bijvoorbeeld een ontwerpstudio bent, deelt u mogelijk enorme bestanden intern van computer naar computer of verzendt u deze naar een klant. Dit heeft allemaal invloed op de bandbreedteverhouding.

De eerste stap is om een internetsnelheidstest uit te voeren, zodat u kunt bepalen wat uw download,- en uploadsnelheid is. Als u dit hebt gedaan, is er een eenvoudige wiskundige vergelijking om te berekenen hoeveel VoIP-lijnen uw bandbreedte kan ondersteunen. Voor de meeste standaard codecs hebt u tussen de 85 en 100 Kpbs bandbreedte per gelijktijdig gesprek nodig.

Uploadsnelheid * 1000 (conversie van Mbps naar Kbps) = X

X: 100 = aantal lijnen dat uw bandbreedte tegelijkertijd kan ondersteunen

Deze berekening omvat niet alle andere activiteiten die bandbreedte vereisen (bijv. consistentie van het netwerk, downloaden, e-mails, surfen op online software, webgebaseerde kassasystemen, enz.) En hiermee moet rekening worden gehouden bij het kiezen van uw bandbreedte.

Een laatste ding om te overwegen is hoe uw keuze van VoIP provider de gesprekskwaliteit beïnvloedt. Het grote verschil wordt gemaakt op een manier dat ze uw signalen coderen. Dit hangt nauw samen met hoeveel datacenters uw provider heeft. Bedrijven hebben meer datacenters die een betrouwbaardere service bieden door hun service over locaties te verspreiden.

ITAF is een van de grootste VoIP providers in België met verschillende datacenters op verschillende locaties.

Is mijn bedrijf toe aan een verandering?

Uw bedrijf overschakelen naar VoIP? Meer dan ooit is verandering onvermijdelijk in het zakelijke landschap. Verbeterde technologie en andere marktfactoren hebben het tempo en de complexiteit van verandering drastisch verhoogd. Voordat u uw organisatie door verandering leidt, is het belangrijk om na te denken over uw eigen bedrijf en te bepalen of uw bedrijf klaar is voor verandering voordat u een nieuwe richting inslaat.

De meeste mensen zijn gewend aan hun werkomgeving en vinden het moeilijk zich aan te passen aan nieuwe manieren om hun werk te doen. Het zal zeker wat tijd en training kosten voor iedereen om de verandering te accepteren. Het is raadzaam om een contactpersoon te hebben om door deze wijziging te navigeren en de processen van het gebruik van dit nieuwe systeem aan andere werknemers uit te leggen.

ITAF en zijn service VoIP-servicess biedt volledige ondersteuning voor, tijdens en na de wijziging. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder met het overschakelen van uw bedrijf naar VoIP.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).