Search
Close this search box.

Grote IT in een klein bedrijf

Big IT in a small company

Grote bedrijven hebben op hun IT afdelingen een heel leger van experts. Elk van hen heeft zijn plaats en rol – van technici, netwerkbeheerders en ontwikkelaars, onderhouden en verbeteren, op dagelijkse basis, de IT infrastructuur voor bedrijfsactiviteiten van het bedrijf. Maar hoe zit het met kleine bedrijven? Lees in dit artikel verder over grote IT in een klein bedrijf.

Waarom zou u een ICT-bedrijf moeten inhuren voor uw kleine onderneming

Kleine bedrijven hebben zeker geen IT afdelingen, wat heel normaal is en wordt verwacht omdat hun behoeften en mogelijkheden dergelijke investeringen niet rechtvaardigen. De ervaring heeft geleerd dat organisaties met ongeveer een dozijn computers vrij goed presteren als ze af en toe iemand inhuren om huidige onderhoudsproblemen op te lossen die verder gaan dan de kennis en mogelijkheden van de werknemers zelf. Ook hebben bedrijven met ongeveer 30 computers opnieuw een duidelijke behoefte om iemand aan te nemen die dagelijks zou omgaan met verschillende kwesties op het gebied van informatie,- en communicatietechnologieën, niet alleen op het niveau van voortdurend onderhoud, maar ook op het niveau van ontwikkelingsstrategie en implementatie van nieuwe technologieën in de zakelijke omgeving.

Beheer van het IT-systeem

Of u nu een kleine, middelgrote of grote onderneming bent, het beheren van het informatiesysteem is essentieel voor de toekomstige welvaart van uw bedrijf. In de meeste gevallen is strategisch IT beheer exclusief in handen van degenen die het bedrijf beheren – de directeur, vaak de eigenaar van het bedrijf. Zijn focus is primair gericht op het leiden van de kernactiviteiten in een duurzame richting, wat de ontwikkeling van aanwezigheid op de markt en een bekwaam evenwicht tussen inkomsten en uitgaven impliceert. Wanneer informatietechnologieën op het spel staan, en vooral tegenwoordig , in tijden van grote uitdagingen en veel kansen, heeft een typische manager niet genoeg tijd om een grondige kennis te hebben van alle geboden kansen en zelfs minder tijd om strategische kwesties aan te pakken. In een dergelijke omgeving is er een gebrek aan goed management op het gebied van toegepaste informatietechnologieën op bedrijfsniveau.

Wat is strategisch management?

In de huidige bedrijfsomgeving moet strategisch management van informatietechnologie voor elke manager, of hij het nu wil of niet, zich op een hoge prioriteitschaal bevinden. In de regel is het inhuren van een IT expert geen economische oplossing. Zo’n expert heeft vele jaren ervaring en zeker niet zo weinig waarde op de markt en een voldoende hoge ambitie. In een kleine bedrijfsomgeving is het vermogen om te werken vrij beperkt, en vaak een taak vanaf een strategisch niveau waar het zou moeten zijn, reduceert het tot de voortdurende oplossing van dagelijkse problemen van het tweede en derde prioriteitsniveau en in deze situatie is niemand tevreden.

Op het niveau van kleine en middelgrote ondernemingen is efficiënt IT beheer in het bedrijf vrijwel onmogelijk zonder de adequate deelname van ICT leveranciers. In feite heeft het vertrouwen op volledige uitbesteding veel economische rechtvaardiging in informatiesystemen van bepaalde dimensies, wat het gemakkelijkst kan worden beschreven aan de hand van het aantal werkstations – de limiet is ongeveer 50 computers.

Naast de opdracht om het dagelijks routine onderhoud van het systeem in werking te houden, zijn ITAF services gericht op het aanbieden van een breed scala aan technologieën voor de ontwikkeling en toepassing van informatietechnologieën.

Hoe kan ITAF u helpen?

Dit was ons artikel over grote IT in een klein bedrijf. ITAF biedt een breed scala aan IT ondersteuning en cloudservices. Servicedesk: ondersteuning op afstand en op locatie, 24/7 monitoring en dagelijkse back-up controle, installaties, configuraties en reparaties, ondersteuning voor desktops, servers en infrastructuur en IT consultancy.

Neem contact op met ITAF voor een gratis offerte!

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Omarm de door AI aangedreven
toekomst van werk

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).