Zoek
Sluit dit zoekvak.

Shared, cloud of dedicated – welk hosting pakket voldoet aan mijn zakelijke behoeften?

hosting

Er werd je ooit wel verteld dat je een hosting pakket nodig hebt om je zakelijke behoeften te ondersteunen, maar je bent zelf geen IT expert. Anderzijds laat je budget het niet toe er één aan te werven. Door het uitvoeren van eenvoudig onderzoek heb je opgemerkt dat termen zoals “cloud” of “dedicated server” overal terug komen, vaak met volledig andere betekenissen. Bij elke nieuwe zoekopdracht heb je eigenlijk meer vragen dan antwoorden..

Op het einde van je onderzoek heb je nog steeds dezelfde vraag – welke hosting pakket zal het beste zijn voor mijn zakelijke behoeften?

Om je te helpen bij het maken van de juiste beslissing, hebben we de drie voornaamste hosting oplossingen met elkaar vergeleken. Via deze kleine handleiding kan je achterhalen welke oplossing de juiste is voor jouw bedrijf en welk hosting pakket voor jouw zakelijke behoeften is.

Shared Hosting

Shared hosting is de meest populaire optie op de markt. Voor een startende onderneming of een KMO, kan shared hosting gemakkelijk aan alle noden voldoen.

Shared hosting is heel gelijkaardig aan het samenwonen in een appartement met verschillende huisgenoten: iedereen deelt dezelfde keuken, borden en koelkast. Of in hosting termen: schijfruimte, geheugen en CPU-tijd. Als je deze tijden kan herinneren, dan herinner je waarschijnlijk ook hoe betaalbaar het was om met huisgenoten samen te wonen.

Bij een beperkt budget en een gelimiteerde IT expertise binnen het bedrijf, is dit zeker de beste optie om mee van start te gaan, aangezien deze oplossing weinig technische kennis en financiële investering vereist.

Is Shared Hosting precies wat je nodig hebt?

Klik hier om de verschillende ITAF Shared Hosting pakketten met elkaar te vergelijken

Cloud Hosting

Aan de andere kant is Cloud Hosting meer te vergelijken met het huren van een appartement in een gebouw. Dan ben je de eigenaar van je eigen ruimte, maar moet je nog steeds de parking of het zwembad met de buren delen.

Technisch gezien krijg je een compleet gepersonaliseerde server met dedicated geheugen, CPU en schijfruimte, alles vanuit de Cloud. Met dit type hosting, krijg je 100% de controle over je eigen server.

Indien het gaat over een middelgroot tot groot bedrijf of een organisatie die compleet onafhankelijk van IT systemen wil werken, maar toch nog steeds een gelimiteerd budget heeft, is Cloud Hosting de beste oplossing.

Interesse om meer te weten te komen rond de Cloud Computing voordelen?

Klik hier om meer te weten te komen rond de verschillende cloud pakketten.

5 vragen die kleine en middelgrote ondernemingen moeten stellen voordat ze de juiste cloud hosting provider kiezen

Dedicated Server Hosting

Het delen van een appartement of nadenken of er voldoende parking plaats aanwezig is, is hier verleden tijd. Van zodra je genoeg geld hebt gespaard voor het aankopen van een eigen woning – is er geen reden meer voor delen.

Een Dedicated server voldoet hier compleet aan – een luxueus huis met parkeerplaatsen en een zwembad, enkel en alleen voor jou, of laten we even gek doen, een fysieke server toegewijd (dedicated) aan jou.

Het is niet meer nodig je zorgen te maken over vertraging op de server door derden. Je hebt er namelijk zelf toegang toe en kan deze zelf beheren. Controle, veiligheid en een hoge opslagcapaciteit zijn de grote sterktes van deze oplossing. Anderzijds zal je voor deze oplossing wel enige IT kennis nodig hebben, of een IT expert die je hier kan bijstaan. Ook een grotere portefeuille zal hier nodig zijn…

Als je een grote onderneming bent dat op zoek is naar een veilige server met een hoge capaciteit/snelheid, dan is niets beter dan een dedicated server.

Klaar om meer te weten te komen rond de verschillende Dedicated Server pakketten?
Klik hier.

Hoe het juiste pakket te kiezen?

Voordat je een beslissing neemt, mag je niet vergeten focussen op jouw zakelijke behoeften.
Als je een startende of kleine onderneming bent, begin je best met een basic shared hosting pakket en volg je de komende periode de groei van je bedrijf en behoeften. Indien je echter reeds voorbij de junior periode bent, kan je beter opteren voor een Cloud of Dedicated server.

Indien je nog steeds twijfelt welke Hosting Oplossing het beste bij jouw bedrijf past of indien je meer vragen hebt rond Shared, Cloud of Dedicated hosting, dan staan onze IT experten klaar om jou te helpen! Aarzel niet ons te contacteren.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).