Zoek
Sluit dit zoekvak.

Redenen om samen te werken met een lokale IT support provider

lokale IT support

De IT industrie verandert voortdurend en met zijn snelle ontwikkeling hebben bedrijven die in andere industrieën actief zijn, het steeds moeilijker om het bij te houden en om stabiele en up to date IT infrastructuren te hebben. Dat is waar lokale IT support providers kunnen helpen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van het uitbesteden van uw IT proces aan een extern maar lokaal IT support bedrijf.

1# Verminder de noodzaak om intern IT personeel in te huren

De IT industrie is extreem competitief. Ervaren IT experts kunnen bijzonder uitdagend en duur zijn om in te huren als technologie niet uw kernsector is. Het inhuren van bekwame IT medewerkers kan ook een dure investering zijn, vooral in gevallen waarin u ze niet dagelijks nodig hebt, maar u ze slechts enkele periodes van het jaar gebruikt, of tijdens het werken aan intensieve projecten. In dergelijke gevallen is het hebben van een fulltime IT medewerker geen kosteneffectieve beslissing. Dat is waar het uitbesteden van IT support om de hoek komt kijken. Een IT partner kan u voorzien van hoogopgeleide professionals die precies op het juiste moment aan uw IT infrastructuur werken.

Ook kunnen de IT infrastructuur behoeften van elk bedrijf omvangrijk zijn en professionals uit verschillende IT sectoren vereisen. In plaats van meerdere IT medewerkers in te huren, kunt u vertrouwen op externe IT services om u te voorzien van alle benodigdheden voor elk afzonderlijk project. Het inhuren van een lokale IT provider betekent dat u ook specifieke ondersteuning ter plaatse kunt krijgen wanneer dat nodig is.

2# Kosteneffectiviteit

Het lokaal uitbesteden van IT diensten betekent dat u geen fulltime medewerker hoeft te betalen, maar alleen investeert in specifieke projecten – op basis van de tijd die IT professionals eraan besteden.

Bij het kiezen tussen een lokale en offshore IT provider is er ook een veel voorkomende misvatting dat offshore providers kosteneffectiever zijn. Hoewel de uurtarieven van offshore providers misschien goedkoper zijn, kunnen lokale IT providers de opleverbaarheid van elk project controleren en ter plaatse aanpassen. Deze extra aanpassingen vanuit offshore IT support meestal op afstand is, kosten vaak meer dan wanneer u had gekozen voor een lokale vertrouwde IT provider.

3# Toegewijde professionele middelen

Werken met verschillende IT support providers betekent dat u herhaaldelijk dezelfde problemen moet presenteren aan iemand die weinig of geen achtergrond heeft over de IT infrastructuur van uw bedrijf. Kiezen voor een vertrouwde lokale IT service betekent een werkrelatie opbouwen met een toegewijd team van professionals dat uw IT infrastructuur bouwt, verbetert en bewaakt.

Kiezen voor een lokale IT support betekent dat u iemand heeft die alles over uw IT infrastructuur weet, en die binnen een uur ter plaatse kan zijn in geval van nood, zoals uitval of specifieke technische problemen.

Lokale IT services houden in dat u werkt met een bedrijf dat fysiek iemand naar uw kantoor kan sturen. Dat is een voordeel dat u bij bedrijven op afstand niet hebt. Zo weet u precies wie verantwoordelijk is voor uw gegevens,- en netwerkbeveiliging en wie er met de waardevolle informatie van uw bedrijf omgaat.

4# Beter begrip van uw behoeften

Er is een lokale IT support provider bij u in de buurt. Dit betekent dat ze een beter begrip hebben van de zakelijke wetgeving en procedures en de behoeften van klanten. Ze kunnen meer in lijn zijn met de cultuur van uw bedrijf of omstandigheden waarin uw bedrijf werkt.

5# 24/7 monitoring

Hoewel de meeste IT providers u mogelijk constante monitoring van uw IT infrastructuur aanbieden, is het veel logischer wanneer de provider zo snel mogelijk op elk incident kan reageren. Dit is een van de belangrijkste voordelen van lokale IT support providers.

6# IT services op locatie

Hoewel de pandemie wereldwijd de opkomst van werken op afstand heeft veroorzaakt, kunnen veel geavanceerde IT problemen niet op afstand worden opgelost. Kiezen voor lokale IT support betekent de mogelijkheid om een IT technicus ter plaatse te hebben en elk probleem op te lossen. Zo wordt het probleem sneller aangepakt en kunnen uw medewerkers weer andere prioriteiten stellen.

7# Focus op uw bedrijf

Gespecialiseerde IT support partners zijn gericht op IT infrastructuren en zijn altijd bezig met het optimaliseren van de performance. De IT industrie verandert continu en vereist veel expertise. Het hebben van een bedrijf waarvan de kernsector niet IT is en investeren in IT personeel dat beschikbaar is om al het nieuws uit deze dynamische branche bij te houden, kan uitdagend, duur en buiten de focus van uw bedrijf zijn. En dat niet alleen: een goede IT infrastructuur vraagt om extra investeringen in hoogwaardige hardware, ruimte in datacenters en veel technologische aanpassingen. Daarom is de beslissing om uw IT processen uit te besteden misschien wel de juiste beslissing voor u om uw middelen te concentreren op uw kernproducten en diensten.

Hoe kan ITAF u helpen?

ITAF is een lokale ICT provider uit België met kantoren en servicecentra verspreid over het land, in Gent, Brussel, Antwerpen, Leuven, Turnhout, Roeselare en Tielt.

Door in de nabijheid van zijn klanten te werken, is ITAF in staat om snel te reageren op elk
IT incident, maar ook om langdurige partnerschappen op te bouwen die zijn gebaseerd op het creëren, uitbreiden en bewaken van hun IT infrastructuren. ITAF werkt met 70 medewerkers, consultants en specialisten met expertise op het gebied van netwerk, Linux/Unix, Windows-systemen, unified communications, Microsoft services en IT beveiliging.

Het biedt u een complete IT infrastructuur en 24/7 monitoring, samen met een service desk en IT field engineers die altijd klaar staan om u ter plaatse te ondersteunen.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren IT provider in België, neem dan contact op met ITAF voor volledige en lokale IT ondersteuning.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).