Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe moet een effectieve IT infrastructuur eruit zien?

IT infrastructuur

De IT infrastructuur kan de kosten en inkomsten van de organisatie aanzienlijk beïnvloeden. Met de groei van elke organisatie groeit de IT infrastructuur exponentieel. Organisaties moeten het belang kennen van een stabiele, veilige en schaalbare Cloud IT infrastructuur om hun geld,- en gegevensstromen te beschermen.

Hier vindt u alles wat u moet weten over IT infrastructuren en hoe u deze effectiever kunt maken en beter kunt afstemmen op de groei en doelstellingen van uw bedrijf.

Wat is een IT infrastructuur?

De IT infrastructuur bestaat uit de IT componenten,- en processen die nodig zijn voor elke organisatie. Het bestaat uit de hardware, software en het netwerk.

IT infrastructuur componenten

  • Hardware – Elke organisatie werkt via servers, computers, datacenters, switches, routers.
  • Software – de software infrastructuur omvat besturingssystemen, ERP, CRM en andere applicaties.
  • Netwerk – verwijst naar internetconnectiviteit, firewalls en cyberbeveiliging.

 

On-premises vs. Cloud IT infrastructuur

De IT infrastructuur op locatie is afhankelijk van servers die zich ter plaatse bevinden en vereist dat uw organisatie voldoende fysieke ruimte heeft, evenals ventilatie, koeling, beveiliging en geschikte elektrische bedrading. Het vereist ook personeel dat het onderhoudt.

Het migreren van de infrastructuur naar de Cloud werd een noodzaak voor elke organisatie die een robuuste en veilige IT infrastructuur nodig heeft. Cloud IT infrastructuur betekent het verplaatsen van uw data en applicaties naar een cloudomgeving en het hebben van uw servers in datacenters.

Basiscomponenten van Cloud IT infrastructuren

Het basiscomponentenmodel van IT infrastructuren is van toepassing op cloudinfrastructuren, met enkele specifieke kenmerken:

  • Computing: De organisatie krijgt racks in datacenters om clouddiensten aan te leveren.
  • Netwerken: om gegevens zowel extern als tussen computer,- en opslagsystemen over te dragen, is dit deel van de infrastructuur afhankelijk van routers en switches en
    VPN mogelijkheden (VPN staat voor virtueel particulier netwerk. Het is een beveiligde verbinding tussen netwerken die uw communicatie beschermt en verzekert met de kantoor,- en cloudnetwerken, zelfs wanneer u of uw medewerkers openbare wifi gebruiken).
  • Opslag: Een cloudinfrastructuur maakt gebruik van een combinatie van harde schijven en flashopslag.

Voordelen van Cloud IT infrastructuren

De veiligheidsredenen om te kiezen voor cloud IT infrastructuur

On-premises servers behoren tot het verleden en elke organisatie die zorgt voor haar gegevensbescherming en geldstromen kiest voor servers in datacenters die veilig worden opgeslagen, geback-upt en onderhouden door beveiligingsprofessionals.

Het hebben van servers op locatie betekent dat in geval van natuurrampen of stroomuitval uw servers kunnen worden vernietigd, of dat u in een situatie komt waarin u geen toegang hebt tot uw gegevens. Cloud IT infrastructuren behoeden u voor het risico van gegevensverlies. Zelfs als uw lokale hardware uitvalt, hebt u nog steeds toegang tot uw gegevens in de Cloud. Cloudservers zijn meestal goed ontworpen en er wordt een back-up van gemaakt, en ze bevinden zich niet op slechts één fysieke locatie, zodat dezelfde natuurrampen of storingen ze niet allemaal kunnen treffen.

Cloud IT infrastructuren zijn flexibeler

Cloudinfrastructuren zijn volledig flexibel en kunnen meegroeien met het bedrijf.

Deze vertrouwen op cloudplatforms zoals het Dynamic Cloud platform, waarmee de organisatie componenten zoals CPU (central processing unit), schijfruimte en geheugen kan huren van de fysieke infrastructuur van hun IT partners in datacenters. De klant hoeft niet na te denken over zijn hardware, deze te vernieuwen of iets infrastructuurgerelateerd te kopen. Als men meer virtuele ruimte nodig heeft, kan men die gewoon van zijn IT partners aanvragen voor een pay-as-you-go prijsstelling.

Eenvoudiger uitbesteden van IT processen

Cloud IT infrastructuren zijn eenvoudig te bewaken en te onderhouden in geval van uitbesteding van IT processen aan een externe IT partner. Dit betekent dat de organisatie geen geld hoeft uit te geven aan het inhuren van intern IT personeel, maar kan vertrouwen op een betrouwbare regionale IT provider om voor hun infrastructuur te zorgen.

Hoe kan ITAF u helpen?

IT infrastructuur is de ruggengraat van elke organisatie.

ITAF is een IT infrastructuurpartner die u kan voorzien van elk onderdeel van de infrastructuur – van hardware (samen met installatie en setup) tot softwarelicenties en setup, en netwerk,- en connectiviteitsoplossingen.

ITAF heeft een Cloud-first-aanpak en heeft veel organisaties geholpen om hun IT infrastructuren helemaal opnieuw op te zetten of naar de Cloud te migreren.

ITAF biedt ook robuuste onderhouds,- monitoring,- back-up en herstelplannen voor uw infrastructuur. Neem contact met ons op als u de mogelijkheden voor het upgraden of creëren van uw IT infrastructuur wilt bespreken.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).