Search
Close this search box.

Hoe de elektriciteitskosten van de IT infrastructuur te verlagen?

elektriciteitskosten van de IT infrastructuur

De energiekosten rijzen de pan uit. Deze situatie treft niet alleen consumenten, maar ook bedrijven. Bedrijven die opereren met complexe IT infrastructuren en vanuit verschillende locaties ervaren dit op nog grotere schaal.

De IT infrastructuur is een essentieel onderdeel van de bedrijfsinfrastructuur. Het is ook een van de grootste elektriciteitsverbruikers. Daarom zoeken veel bedrijven tegenwoordig naar een manier om kosten te besparen op die IT infrastructuur.

Het verlagen van de elektriciteitskosten van de IT infrastructuur staat in direct verband met verschillende veranderingen die organisaties kunnen doorvoeren.

Een van de grootste grensverleggers is het migreren van on-premises servers naar de Cloud.

Het localiseren van (oudere) apparaten die u gebruikt die dicht tegen het einde van hun levensduur aanschurken is ook een goede zet. Deze apparaten verbruiken meestal te veel elektriciteit.

Als IT partner helpen we u graag in deze materie. We zullen alle manieren opsommen waarop u geld kunt besparen door de energiekosten te verlagen.

Migreren naar de Cloud verlaagt de elektriciteitskosten

Veel bedrijven hebben nog steeds een of meer fysieke servers in huis. On-premises servers zijn een grote invloed op uw energieverbruik en leiden tot hogere kosten. Het is gebruikelijk en goed voor de veiligheid om voor elke dag een automatische back-up in te plannen. Om een goede back-up van gegevens te maken, moet uw server 24/7 aan staan, zodat u niet het risico loopt dat uw back-up mislukt. Afhankelijk van de grootte van de server kan deze kost behoorlijk oplopen.

Migreren naar de Cloud is de beste oplossing om energie te besparen en een veiliger fundament voor de IT infrastructuur te hebben. Op deze manier worden servers beheerd door professionals en worden ze veilig gehost in datacenters in plaats van in uw kantoren.

ITAF heeft ruime ervaring in het helpen van huidege of nieuwe partners bij de migratie naar de Cloud. Enkele voorbeelden hiervan zijn

  • Wanneer we onze partners helpen bij het migreren naar de ITAF Cloud, kunnen we de benodigde resources voor die virtuele platforms correct inschatten. Klanten betalen dus alleen voor wat ze effectief nodig hebben.
  • Bij de migratie naar de Cloud heeft een organisatie geen fysieke ruimte nodig voor de servers en ook niet om ze van stroom te voorzien.

Daarnaast heeft migratie naar de Cloud nog veel meer voordelen. Het leeft mee met de ontwikkelingen van uw bedrijf. Uw bedrijft groeit.. de cloud groeit mee.

Laten we een klein rekenvoorbeeld geven: op basis van onze ervaring kunt u eenvoudig tot 60% besparen op IT stroomverbruik door te migreren naar de Cloud.

Een fysieke server verbruikt tussen de 100W en 500W aan stroom. Afhankelijk van de levensduur, het model en de belasting van de server.

Als een gemiddelde server 200W verbruikt, gezien de huidige prijzen, komen de kosten ongeveer op 1611 EUR uit om deze van elektriciteit te voorzien.

Upgrade van netwerkapparatuur

Het gebeurd vaak dat het netwerkapparatuur van de organisatie verouderd is. Deze verouderde systemen hebben vaak een grote capaciteit aan boord, maar worden meestal niet volledig benut. Daarom verbruiken ze een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit.

Het upgraden van netwerkapparatuur kan leiden tot kostenbesparingen. Het recente model routers is bijvoorbeeld 50% energiezuiniger dan de oudere versies.

Netwerkkosten vormen dus een aanzienlijk deel van het totale kostenplaatje.

Dit geldt ook voor de kosten van telecomdiensten. Om telefoniekosten te verlagen, dient u uw telecominfrastructuur even onder de loep te nemen. Schakel over op Cloud telefoniesoftware om ervoor te zorgen dat u die telecomkosten verlaagt. Zo slagen telefoniesystemen zoals 3CX er in om de totale kosten van telefoonrekeningen met 80% te drukken.

Controleer de levenscyclus van uw apparatuur

Recente technologieën zijn zonder enige twijfel kosteneffectiever dan de oude. Organisaties doen ook zelden periodieke beoordelingen van hun IT apparaten. De apparaten die oud of niet actief zijn, verbruiken ook meer elektriciteit. Bedrijven betalen dus ook hiervoor de kosten. Het verwijderen van verouderde apparatuur is een cruciale stap in de richting van
energie-efficiëntie.

ITAF werkt nauw samen met haar klanten om ervoor te zorgen dat ze over de nieuwste technologie beschikken. ITAF biedt klanten ook proactief beheer over bestaande apparaten en 24/7 monitoring. Dat leidt tot tijdige reacties op incidenten of situaties waarin apparatuur verouderd of kapot is.

Neem gerust contact met ons op als uw IT infrastructuur (deels) moeten worden vervangen en geüpdatet naar energiezuinigere oplossingen.

Hoe kan ITAF u helpen?

ITAF kan u helpen migreren naar de Cloud.

Migratie naar de Cloud kan uw elektriciteitskosten aanzienlijk verlagen.

ITAF kan u ook voorzien van de nieuwste generatie hardware en 3CX, Cloud telefoniesoftware. Deze oplossingen zijn energiezuiniger en verhogen uw operationele productiviteit.

Wat dit voor uw elektriciteitskosten kan betekenen, berekenen wij graag op jaarbasis om u zo een totaalplaatje te geven van uw mogelijke kostenbesparing.

Ook voor de nieuwste generatie hard,- en software staan wij graag met raad en daad bij.

Neem gerust contact op voor vrijblijvende raad, advies of offertes.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Omarm de door AI aangedreven
toekomst van werk

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).