Heeft uw bedrijf nood aan digitale transformatie?

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Digitalisering is een hot topic vandaag de dag. Het sluipt ondertussen ook binnen in het dagelijks taalgebruik van medewerkers van allerlei organisaties, zowel in de privé- als in de publieke sector. Het spreekt voor zich dat er hierdoor een veelvoud aan interpretaties van de term onstaat. Als u de term even googlet, dan vind u al snel evenveel verklaringen als er artikels over geschreven zijn. In dit artikel zult u meer lezen over digitale transformatie voor uw bedrijf.

Digitale transformatie is een verschuiving naar of nieuwe investering in technologie, business model en processen om op een andere manier meerwaarde te creëren voor klanten & medewerkers zodat uw bedrijf nog efficiënter kan wedijveren in de voortdurend wijzigende digitale economie.

De digitalisering is alle bedrijfsdomeinen aan het wijzigen: de banksector, auto-industrie, gezondheidszorg en zelfs de ambachtelijke beroepen. Een typische eigenschap van de digitale transformatie is diens apart vermogen: Uber is het grootste taxibedrijf ter wereld… maar bezit geen taxi’s; Facebook is de meest populaire eigenaar van media content, maar maakt er zelf geen; Airbnb biedt de meest uitgebreide logies aan zonder zelf kamers te bezitten. Al deze bedrijven hebben succes door volop in te spelen en gebruik te maken van de mogelijkheden van de digitale technologieën.

Het is dus geen verrassing dat Dell Technologies naar aanleiding van een bevraging in 2018 tot het besluit kwam dat 78% van de bedrijven bezorgd zijn over de invloed van start-ups die vanbij de start digitaal werken. 45% vreest dat hun bedrijf aan invloed zal moeten inboeten omwille van deze start-ups. De meeste bevraagden zijn ervan overtuigd dat tegen 2020 de helft van hun inkomsten uit digitale kanalen zal komen.

Het is onmiskenbaar: meer en meer mensen, ongeveer 3,2 miljard vandaag, hebben toegang tot internet. Dit creëert nieuwe mogelijkheden om zaken te doen, met klanten te communiceren en zorgt voor nieuwe opportuniteiten om met elkaar in contact te treden. Dit leidt tot belangrijke inzichten en kan helpen bepalen wat de volgende stappen zijn voor een bedrijf en hoe de beschikbare middelen beter ingezet kunnen worden.

Dit alles vereist noodzakelijke aanpassingen in de manier waarop u uw business runt. Als uw bedrijf niet meestapt op de digitale sneltrein, dan zal iemand anders het voor u doen. En dat bedrijf zal uw klanten overnemen omdat ze een betere ervaring zullen hebben met hen. Het is met andere woorden ook een opportuniteit voor de “kleine spelers” die, door zorgvuldig gegevens te analyseren, hun business gevoelig kunnen verbeteren, ook al hebben ze beperkte financiële middelen.

Bij ITAF begrijpen we het belang van een langetermijnvisie en onze experten helpen u graag verder om een heldere digitaliseringsstrategie tot stand te brengen met bedrijfsdoelen doorheen de organisatie en haalbare roadmaps voor een oplossing op uw maat, voor uw bedrijf en in lijn met uw aanpak.

Neem vandaag nog contact op met ITAF voor een gratis offerte.

Meer uit deze categorie
Ongelezen inhoud
Je hebt nog meer interessante onderwerpen om te ontdekken 92%

Blijf geïnformeerd

Abonneer op onze nieuwsbrief