Search
Close this search box.

Voordelen van multifunctionele printers

All in one printers – Multifunction Printers Advantages

De meeste printerfabrikanten bieden multifunctionele modellen die de mogelijkheden van meerdere machines in één eenheid bieden. Deze apparaten bevatten vaak print,- scan,- kopieer,- en fax mogelijkheden in de vorm van één allesomvattend apparaat. Oorspronkelijk op de markt gebracht voor thuisgebruikers en kleine bedrijven, bieden veel fabrikanten nu grotere en robuustere modellen voor middelgrote tot grote bedrijven. Als u de voor,- en nadelen van een multifunctionele printer begrijpt, kunt u een weloverwogen beslissing nemen bij de aanschaf van nieuwe apparatuur. In dit artikel zult u meer lezen over alles-in-één printers en de voordelen van multifunctionele printers.

MFP-voordelen

1. Gemak van functies

Een multifunctionele printer biedt het gemak van extra functies die u anders misschien niet had gekocht. Als u bijvoorbeeld normaal gesproken niet veel faxberichten verzendt of ontvangt, had u mogelijk niet geïnvesteerd in een apart faxapparaat. Met een multifunctionele printer met fax mogelijkheden kunt u echter af en toe een fax verzenden of ontvangen zonder extra kosten. Bovendien biedt de mogelijkheid om een afbeelding te scannen en die afbeelding vervolgens met dezelfde machine af te drukken een ander niveau van gemak door u tijd te besparen bij het lopen naar twee afzonderlijke apparaten.

2. Ruimtebesparing

Een van de grootste voordelen van een multifunctionele printer is misschien wel de ruimtebesparing die het apparaat biedt. In plaats van ruimte te moeten vinden voor een printer, een kopieerapparaat, een faxapparaat en een scanner, kunt u dezelfde functionaliteit in één apparaat hebben. Deze ruimtebesparing kan voordelig zijn voor diegenen die het meeste uit hun kantoor aan huis willen halen of voor diegenen die met aanzienlijke ruimtebeperkingen werken.

3. Kostenbesparing

Een ander voordeel van een multifunctionele printer is de kostenbesparing bij aankoop of huur van één apparaat dat meerdere functies vervult. Hoewel de aankoop,- of huurprijs voor een alles-in-één printer hoger kan zijn dan die van een traditionele printer, blijven de totale kosten doorgaans lager dan bij aankoop van meerdere machines. Daarom kunt u profiteren van verbeterde functionaliteit zonder voor elke functie te betalen. Naast de besparingen die gepaard gaan met de oorspronkelijke aankoopprijs, kost het onderhouden van één apparaat minder dan het onderhouden van meerdere apparaten.

4. Energiebesparing

Multifunctionele printers hebben doorgaans één snoer nodig om het hele apparaat van stroom te voorzien. Dit vermindert niet alleen de congestie van de kabels, het verlaagt ook de elektriciteit die nodig is om het apparaat te laten werken. Deze energiebesparing leidt ook tot verhoogde kostenbesparingen.

5. Overal toegang tot documenten

Multifunctionele printers kunnen uw toegangspoort zijn tot Cloud computing en elektronische documentbeheersystemen. Uw externe medewerkers hebben op elk moment van de dag vanaf elke locatie veilige toegang tot uw documenten.

Managed print Services

Vraagt u zich nog steeds af welke oplossing het beste werkt voor uw bedrijf? Bekijk ons productaanbod of neem contact op met ITAF voor een meer diepgaande kijk op uw unieke zakelijke behoeften.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Omarm de door AI aangedreven
toekomst van werk

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).