Zoek
Sluit dit zoekvak.

7 manieren om een Cryptolocker aanval te voorkomen

7 manieren om een Cryptolocker aanval te voorkomen

Op een dag kan u al uw data verliezen. Uw bedrijfsgegevens kunnen in een luttele seconde verloren gaan door één simpele klik. Velen onder ons hebben dit reeds ervaren. En voor diegene die het nog niet hebben meegemaakt: dit kan zeer snel het geval zijn. In dit artikel zullen wij 7 manieren opnoemen hoe u een Cryptolocker aanval kunt voorkomen.

Het verlies van gegevens kan op elk moment en op alle mogelijke manieren plaatsvinden – het kan het gevolg zijn van het fysiek falen van uw PC, diefstal, brand of zelfs het morsen van een kop koffie. Maar het kan ook een cyber misdaad zijn.

CryptoLocker is een ransomware trojan waarbij computers met Microsoft Windows het doelwit zijn. Het dook op in 2013 en verschuilde zich in e-mailbijlages van legitieme en vertrouwde bedrijven. Het lijkt misschien onschuldig, maar met een simpele klik kan het een echte nachtmerrie voor elk bedrijf worden. Hierbij de 7 manieren waarop u een Cryptolocker aanval kunt voorkomen:

1. Maak een back up van uw gegevens

De beste manier om de ransomware te verslaan is door regelmatig een nieuwe back-up uit te voeren. Wanneer uw systeem wordt aangevallen verliest u wellicht het werk dat u ’s morgens heeft verricht, maar de overige bedrijfsgegevens kan u zeer gemakkelijk terugzetten aan de hand van de vorige back-up.

2. Voorzie opleidingen voor uw personeel rond CryptoLocker

Aangezien CryptoLocker malware via de geinfecteerde bijlage in de mail op uw computer terecht komt, is de beste vorm van preventie het opleiden van uw personeel. Zij moeten in staat zijn ongewenste of verdachte mails te herkennen en onmiddellijk te verwijderen. CryptoLocker komt voor in de vorm van een .exe file (voorbeeld: factuur.pdf.exe), een uitvoerbaar bestand dat onveilig is bij het openen, wanneer het afkomstig is uit een email of het internet. De beste manier om uw werknemers op te leiden, is door voortdurende beveiligingsbewustzijnstraining en phishing-simulaties uit te voeren.

3. Maak gebruik van een anti-virus en hou deze up-to-date

Veel CryptoLocker slachtoffers hadden een malware op hun PC zonder het zelf te weten! Een cloud oplossing die complete beveiliging biedt tegen alle grote bedreigingen, inclusief CryptoLocker. Preventie is de eerste stap naar veiligheid!

4. Hou uw operating system en uw software up-to-date

Malware auteurs richten zich vaak op personen met verouderde software, wat de gekende kwetsbaarheid met zich meebrengt. Zij kunnen hierdoor onopgemerkt binnendringen op de computers door de gaten in de beveiliging. Indien u de mogelijkheid heeft, kan u best de automatische updates activeren, of onmiddellijk naar de website van de softwareleverancier gaan, aangezien Malware auteurs graag hun creaties naar buiten brengen via die software updates.

5. Controleer uw gebruikersrechten en verstreng waar u kunt

Zorg ervoor dat niemand van uw gebruikers lokale administrator rechten heeft, tenzij het absoluut noodzakelijk is.

6. Gebruik geavanceerde firewall tools die versleutelde methodes kunnen blokkeren

Door het gebruik maken van een intelligent cloud-based beveiligingsnetwerk, is er de mogelijkheid om malware op te sporen en te blokkeren met behulp van de verbeterde sandbox technologie. Elke gekende malware wordt automatisch geblokkeerd en verdachte bestanden worden in een isolement geplaatst waar deze uitvoerig getest worden voordat de infectie kan optreden.

7. Gebruik de ITAF Spamcluster

Mails die u niet ontvangen heeft, zullen zeker niet geopend worden! ITAF voorziet een spamcluster die mails met verdachte bijlagen filtert. Op deze manier krijgt de eindgebruiker de e-mail nooit te zien en is er geen kans om de besmette bijlage te openen. In ieder geval: preventie is altijd de beste oplossing!

Wat als het te laat is?

De Cryptolocker blokkeert extensies die dagelijks gebruikt worden zoals docx, xlsx, pptx, jpg, tot mp3 en meer… Als het te laat is, zijn de volgende bestanden aangetast:

  • Alle bestanden op uw lokale PC
  • Alle bestanden op de fileserver waartoe u toegang heeft (en ja – het kan gemakkelijk het volledige bedrijf aantasten!)

Reageer voordat het te laat is! Bescherm uw zakelijke bestanden binnen een private cloud-oplossing en houd uw werknemers op de hoogte van de Cryptolocker-aanvallen. Preventie is altijd de beste remedie – neem contact met ons op voor meer informatie.

Deel dit bericht:

Inhoudsopgave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gebruik de onderstaande knop om je CV en sollicitatiebrief te uploaden (verplicht).