Uitdagingen digitale transformatie – Weet u hoe ze aan te pakken?

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Als een bedrijf groeit, dan komen er een aantal uitdagingen aan het licht met name over wanneer en hoe de onvermijdelijke digitale transformatie van uw organisatie aan te pakken. Vandaag is dit meer dan enkel de introductie en implementatie van een ERP-systeem. Digitale transformatie is veel meer dan dat…

Wat is digitale transformatie? Google geeft meer dan zestig websites als antwoord op deze vraag die allemaal min of meer hetzelfde zeggen: het is een proces dat een bedrijf, via de integratie van digitale technologieën in alle afdelingen, toelaat om meer competitief te worden en meer zaken kan aanbieden aan je klanten. Hebben we dit echt nodig? Het antwoord is eenvoudig – niet noodzakelijk, maar onvermijdelijk. Het is een onomkeerbaar proces. Net zoals ons eigen dagelijks leven een heuse transformatie ondergaan heeft, vaak zonder dat we er ons echt nog bewust van zijn.

Een voorbeeldje nodig? Een paar antwoorden op de volgende vragen helpen u verder: hoe communiceren we met elkaar? Hoe vinden we nuttige info? Hoe weten we wat er in de wereld aan het gebeuren is? Voor de meerderheid van de bevolking, met uitzonder misschien van onze senioren, zijn de antwoorden: WhatsApp, e-mails, opzoeken op internet, nieuws volgen via de social media kanalen… Wie heeft er thuis nog een vast telefoontoestel staan? Wie gaat eerst nog ten rade in boeken of papieren kranten om zich op dagelijkse basis te informeren?

Al deze zaken, maar dan in een veel kortere tijdsspanne, gebeuren vroeger of later in elke organisatie. En “later” ligt in dit geval niet veraf, want elke dag uitstel zorgt voor een nog kortere deadline en hogere kostprijs.

De digitalisering zorgt voor een versnelling aan nieuwe digitale technologieën in alle mogelijke werkdomeinen van een bedrijf om de dagelijkse gang van zaken te verbeteren, om nieuwe zaken te ontdekken, om je bedrijfsinformatie intelligent in te zetten en bedrijven beter te verbinden met klanten en belanghebbenden.

De drie hoofddomeinen voor alle bedrijven, klein of groot, waar de digitalisering de meeste voordelen brengt zijn:

Nieuwe klantenwaarde tot stand brengen – digitale bedrijven zijn de manier van zaken doen aan het heruitvinden om nieuwe betekenisvolle diensten voor hun klanten te kunnen aanbieden. Dit vereist een voortdurende opvolging van de noden, wensen & gewoonten van die klanten, vaak buiten de grenzen van de leveranciers en buiten de industrie waarin een bedrijf zich bevindt.

Waarde genereren in de core business – door te digitaliseren kan een bedrijf al zijn departementen en communicatiekanalen in verbinding stellen met de klanten, om op die manier een unieke & aan de gebruiker aangepaste ervaring te kunnen bieden.

Verbeteren van de basismogelijkheden van de digitale bedrijven – dit betekent dat de technologie en nieuwe business processen snel & snel aanpasbaar zijn. Als we zakelijke beslissingen nemen, dan kan de digitale business hierop antwoorden met up-to-date informatie en data kan naar wens geselecteerd worden omdat die nu verenigt zit in databases. Op lange termijn moedigt dit innovatie aan op alle niveaus & versterkt dit de kennisdelingscultuur.

Dit waren de uitdagingen van een digitale transformatie en hoe ze aan te pakken. Digitale transformatie is geen gemakkelijke taak, maar wel noodzakelijk. Degene die dit begrijpt, zal succesvol zijn. De anderen zullen ter plekke blijven trappelen en uiteindelijk moeten afhaken. Om deze uitdagingen aan te gaan, heeft uw bedrijf een implementatiepartner nodig die op uw maat voor uw bedrijf een digitaliseringsproces kan uitrollen.

Bij ITAF begrijpen we het belang van een langetermijnvisie en onze experten helpen u graag verder om een duidelijke een moderne werkplek strategy tot stand te brengen met bedrijfsdoelen doorheen de organisatie en haalbare roadmaps voor een oplossing op uw maat, voor uw bedrijf en in lijn met uw aanpak.

Neem vandaag nog contact op met ITAF voor een gratis offerte.

Meer uit deze categorie
Ongelezen inhoud
Je hebt nog meer interessante onderwerpen om te ontdekken 92%

Blijf geïnformeerd

Abonneer op onze nieuwsbrief