De competitiviteit in de bedrijfswereld verhoogt en dus ook het aantal bedrijven dat nood heeft aan een betere organisatie. Om klanten tevreden te stellen en de competitiviteit te kunnen garanderen, is er nood aan optimalisering van de middelen en een hoger rendement. Meer en meer bedrijven richten zich tot de implementatie van Microsoft Dynamics 365 Business Central om dit te bereiken.

Afhankelijk van het bedrijf en de vereisten voor Business Central kan het implementatieproces een aantal weken of maanden duren. Eens het succesvol geïmplementeerd is, verbindt Microsoft Dynamics 365 Business Central alle afdelingen van het bedrijf en de processen worden gestandaardiseerd en versneld. Het resultaat is een meer efficiënte bedrijfsvoering, een besparing aan tijd en middelen, verhoogde competitiviteit en productiviteit.

Echter, de implementatie kan enkel voordelen brengen als die degelijk gebeurt. Anders wordt het uiteindelijk enkel een kost voor het bedrijf. Daarom is het van groot belang is om een grondige en verantwoorde aanpak op te zetten, toewijding van het projectteam en ondersteuning van het management te hebben.

1. Voorbereiding
Tijdens deze eerste fase is het noodzakelijk om de voorwaarden te creëren die de start van de implementatie zullen ondersteunen. Zonder een kwalitatieve voorbereiding is het waarschijnlijk dat het vereiste budget of de deadlines om de implementatie tot een goed einde te brengen overschreden worden.

2. Helikopterzicht op het bedrijf
Elke implementatie van Microsoft Dynamics 365 Business Central begint met een grondig overzicht op de organisatie. Dit vereist een diepgaande analyse van de huidige bedrijfsprocessen. Tijdens dit proces documenteren consultants uw processen om inzicht te verwerven in de werkmethoden. Aan de hand van gesprekken met sleutelpersonen worden de redenen om naar een nieuwe software over te stappen geïdentificeerd en kan Dynamics 365 Business Central aangepast worden.

3. Installatie en set-up van de bedrijfsprocessen
Na het verzamelen van alle noodzakelijke informatie is de volgende stap de nieuwe software installeren en de bedrijfsprocessen opzetten. De database wordt geïnstalleerd en de gegevens worden geïmporteerd volgens de afspraken die gemaakt zijn naar aanleiding van de vorige fase. Daarbovenop maken de consultants in deze fase accounts aan voor de gebruikers, wachtwoorden en worden de autorisaties voor elke gebruiker geregeld.

4. Opleiding
Het opleiden van medewerkers is waarschijnlijk de belangrijkste stap in de implementatie van Microsoft Dynamics 365 Business Central. Een kwaliteitsvolle training verzekert u dat de nieuwe software goed ingezet zal worden en vermindert de gebruikersproblemen. Het is van belang dat uw medewerkers zich volop inzetten om zich het gebruik van deze software eigen te maken. Dit is uiteindelijk essentieel in hun dagelijks werk.

5. Implementatie van Business Central
Na het implementeren en testen van Microsoft Dynamics 365 Business Central is het tijd voor de gebruikers om de nieuwe software nu echt te gaan gebruiken. Het werk stopt daar niet echter! Het is noodzakelijk om het gebruik van de software voortdurend op te volgen. Het programma moet regelmatig onderhouden worden zodat het optimaal blijft functioneren. Hier speelt het management een centrale rol: zij dienen op te volgen hoe Business Central ingezet wordt en hoe er geantwoord wordt op eventuele problemen die opduiken.

Dynamics Business Central implementeren is een grote uitdaging, maar met een degelijke planning zou dit geen probleem mogen leveren voor eender welk bedrijf. Met een grondige aanpak zal Microsoft’s Business Central uw bedrijf veel voordelen brengen, waaronder grotere productiviteit, betere organisatie en competitiviteit in de bedrijfswereld. Daarenboven zullen uw business processen vereenvoudigd worden omdat uw gegevens niet in verschillende programma’s ingegeven moeten worden, maar in 1 centrale database beschikbaar zijn.

Heeft u vragen over Microsoft Dynamics 365 Business Central of onze ERP implementatiediensten?

Contacteer ITAF voor een gratis offerte.

Frans van Ryhovelaan 325, 9000 Gent, Belgium

Leuvensesteenweg 677, 1930 Zaventem, Belgium

Meensesteenweg 699, 8800 Roeselare, Belgium

Wilselsesteenweg 257, 3010 Leuven, Belgium

Haïfastraat 6, 2030 Antwerpen, Belgium

Durmitorska 1, Beograd, Serbia

Jovana Subotića 1, Novi Sad, Serbia

Steenovenstraat 13a, 2340 Turnhout (Beerse)

Scroll Up