Hoe Microsoft 365 samenwerken gemakkelijk maakt

Microsoft 365 colaborating tool

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bedrijven over de hele wereld gebruiken verschillende producten en oplossingen om hun teams in staat te stellen het werk gedaan te krijgen. Met veel verschillende producten en diensten moeten eindgebruikers constant van de ene bron naar de andere springen en verschillende sites bezoeken om al hun projecten, e-mails, enz. te beheren. Dit is waar de schoonheid van het Microsoft 366 platform echt presteert. Door over te stappen op en te werken binnen de Microsoft 365 infrastructuur, kunnen organisaties gebruikmaken van een veelheid aan services om het werk dat ze nodig hebben allemaal op één centrale locatie te krijgen. Dit zijn de meest voorkomende oplossingen die Microsoft 365 aan zijn gebruikers biedt.

Outlook – voor e-mail

E-mail is tegenwoordig een van de belangrijkste vormen van communicatie, dus het is essentieel om een optimale e-mailprovider te hebben die is verbonden met al uw andere services. Als je eenmaal in Microsoft 365 bent, kun je Outlook gebruiken voor een veelvoud aan toepassingen, zoals het versturen van uitnodigingen voor vergaderingen, het delen van inhoud en meer!

Het klinkt misschien als een klein voordeel om een e-mailservice te hebben die deel uitmaakt van hetzelfde platform als al uw andere services, maar naarmate we het andere aanbod uitbreiden, zal al snel duidelijk worden waarom dit zo belangrijk is om te hebben.

Microsoft Teams – Voor teamsamenwerking en vergaderingen

Als het gaat om teamsamenwerking, is Microsoft Teams het sterkste platform dat momenteel op de markt is. Je kunt niet alleen 1: 1 en 1: veel chats hebben, maar je kunt ook Teams en kanalen maken om samen te werken tussen verschillende afdelingen. Bovendien kunt u Microsoft Teams gebruiken om vergaderingen en telefonische vergaderingen in te stellen, zoals in Zoom.

Teruggaan naar e-mail, dit is een voorbeeld van de vele voordelen die al uw services op één platform te bieden hebben! Met een service als Zoom zou je links moeten maken en meerdere stappen moeten doorlopen om vergaderingen en oproepen tot stand te brengen. Integendeel, dit is niet het geval bij Teams en Outlook. U kunt alle relevante agenda’s van mensen opzoeken in Outlook – en zelfs de Planningsassistent gebruiken – om een optimale tijd te vinden die voor iedereen werkt voordat u een uitnodiging voor een Teams vergadering verstuurt met de meegeleverde link! Dit alles kan rechtstreeks in Microsoft Teams worden gedaan.

OneDrive en SharePoint – voor opslag en delen van bestanden

Hoe kan een eindgebruiker de bestanden opslaan en delen als ze niet afkomstig zijn uit hetzelfde ecosysteem? Normaal gesproken moet u alle bestanden handmatig opslaan. Delen wordt ook een probleem omdat eindgebruikers versiebeheerproblemen willen voorkomen (wat een echt gedoe kan worden).

Microsoft 365 omvat OneDrive en SharePoint, alles-in-één services voor bestandsopslag en delen die deze problemen verminderen. Door bestanden op te slaan in OneDrive en/of SharePoint worden de documenten onmiddellijk in de Cloud beveiligd, zodat u ze overal kunt openen, terwijl u tegelijkertijd gemakkelijk inhoud kunt delen. Het enige wat u hoeft te doen is met de rechtermuisknop klikken en het delen en u kunt een directe link naar het bestand delen in de Teams chat of het als een e-mail verzenden.

Hoe kan ITAF u helpen?

ITAF support voor Microsoft services helpt u een omgeving op de juiste manier in te richten, uw organisatie 24/7 operationeel beheer te bieden en/of de zakelijke beveiliging te verhogen door server,- en beveiligingspatching uit te voeren. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie en wij helpen u graag verder.

Meer uit deze categorie
Ongelezen inhoud
Je hebt nog meer interessante onderwerpen om te ontdekken 92%

Blijf geïnformeerd

Abonneer op onze nieuwsbrief