Gehoste telefooncentrale versus Cloud telefooncentrale

cloud pbx

Deel dit bericht

Gehoste PBX of Cloud PBX? Private Branch Exchange – gewoonlijk PBX genoemd – is een privé telefoonnetwerk dat is ontworpen voor gebruik binnen een organisatie. Met PBX kan een bedrijf meer telefoons aansluiten dan met fysieke telefoonlijnen. Bovendien zijn oproepen binnen de organisatie gratis. Een PBX kan ook extra functies bieden, zoals voicemail, doorverbinden, interactieve spraakrespons (IVR) -menu’s, gespreksopname en automatische wachtverdeler (ACD) – wachtrijen.

Omdat een Hosted of Cloud PBX oplossing veel meer functies biedt dan fysieke telefoonlijnen of een op locatie gebaseerde oplossing en veel kosteneffectiever is, implementeert een groeiend aantal bedrijven deze. Als u erover denkt dit voor uw bedrijf te doen, is het belangrijk om te weten welk type telefooncentrale het beste bij u past. Gehoste PBX of Cloud PBX? Om deze vraag te beantwoorden, moet u een basisbegrip hebben van wat elk type is.

Wat is een gehoste telefooncentrale?

Een gehoste PBX oplossing heeft de volgende kenmerken:

  • Alle hardware wordt op een externe locatie uitgevoerd. Een PBX provider – of host – voert alle benodigde servers op een externe locatie uit. De provider beheert alle hardware en u hoeft niet te investeren in apparatuur.
  • De servers zijn toegankelijk via een directe netwerkverbinding. Met andere woorden, de dienst wordt geleverd via internet.
  • Alle functies zijn uniform. Omdat de service wordt geschaald naar een vooraf bepaalde grootte, is er geen flexibiliteit om omhoog of omlaag te schalen. Dit betekent echter ook dat de service constant is.
  • Gehoste telefooncentrale is meestal pay-per-seat. Als u bijvoorbeeld 50 werknemers heeft, betaalt u voor de hoeveelheid serverruimte en infrastructuurgebruik die nodig is voor 50 werknemers.

Wat is Cloud PBX?

Hoewel Cloud PBX vergelijkbaar is met gehoste PBX, is het niet helemaal hetzelfde. Het heeft de volgende kenmerken:

  • De provider draait servers in de cloud. Dat betekent dat er geen fysieke locatie buiten de locatie is waar de servers en andere hardware zijn opgeslagen.
  • Een directe netwerkverbinding wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de dienst. Net als bij andere Cloud gebaseerde diensten is een Cloud PBX toegankelijk via internet.
  • Het is schaalbaar. De cloud biedt veel meer flexibiliteit met betrekking tot het omhoog of omlaag schalen van services.
  • Pieken kunnen de service beïnvloeden. Omdat het een uitdaging is om een onverwachte vraag te voorspellen en te beheren, kan een hoge eis andere gebruikers in het netwerk beïnvloeden.
  • Opslagcapaciteit is mogelijk beperkt. Afhankelijk van het aantal gebruikers kan de toegewezen opslagruimte snel worden benut.
  • Het is meestal betalen per gebruik. In plaats van te betalen per aantal gebruikers, wordt Cloud gebaseerde PBX meestal gefactureerd op basis van hoeveel u het gebruikt.

Wat is het verschil tussen gehoste en Cloud PBX?

Nu u de meest fundamentele kenmerken van Cloud,- en gehoste PBX kent, is het relatief eenvoudig om de overeenkomsten en verschillen te zien.

Noch zijn oplossingen op locatie of vereisen dat u in hardware investeert. Bovendien zijn beide toegankelijk via een internetverbinding. Maar daar houden de overeenkomsten op. Een gehoste PBX oplossing heeft uniforme functies, kan niet omhoog of omlaag worden geschaald en is pay-per-seat. Dit maakt het een goede keuze voor een gevestigd bedrijf dat een vast aantal werknemers heeft en een constant gegevensvolume produceert. Een Cloud PBX oplossing is daarentegen schaalbaar en betaalt u per gebruik. Dit maakt het een goede keuze voor start-ups en kleine bedrijven die uitbreiden.

Hoe kan ITAF u helpen?

Als partner van PBX providers, zoals 3CX telefonie, zijn we volledig in staat om uw bedrijf te ondersteunen bij het overschakelen naar IP telefonie, implementatie en technische ondersteuning. Neem contact met ons op of bekijk onze telefoondienstenondersteuning.

Meer uit deze categorie
Ongelezen inhoud
Je hebt nog meer interessante onderwerpen om te ontdekken 89%

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.

Blijf geïnformeerd

Abonneer op onze nieuwsbrief