Thuiswerken in tijden van Covid-19

Covid-19 heeft veel bedrijven doen evolueren op het gebied van anders omgaan met mogelijkheden tot thuiswerken. Mensen kijken veel kritischer op de verschillende mogelijkheden en mede door de huidige situatie zijn we nog meer op elkaar aangewezen. De laatste maanden is niet enkel de wereld veranderd maar ook onze denkwijze over de manier van werken, iedereen denkt aan verbeteringen om van thuis uit te kunnen werken.

Het is een feit dat voor bedrijven het thuiswerken goed functioneert en de werknemers zich op hun gemak voelen in de (nieuwe) wereld van het thuiswerken.

Wanneer werkgever en werknemer goed georganiseerd zijn, is het mogelijk om de productiviteit op peil te houden of zelf te verbeteren. De voordelen van thuiswerken kunnen dan ook zeker niet worden onderschat.

De voor,- en nadelen tijdens Covid-19

Het voordeel dat aangegeven wordt voor thuiswerken is voor iedereen gelijk: er is minder reistijd nodig. Mensen staan niet meer uren vast in de file van en naar huis, ze besparen brandstof en we verminderen – wat niet onbelangrijk is – op deze manier de CO2-uitstoot.

In de volgende 2 posts kan u lezen hoe thuiswerken aantrekkelijker en makkelijker kan worden gemaakt Hoe Microsoft365 samenwerken vergemakkelijkt en Hoe technische problemen te overwinnen wanneer u thuis werkt. Een veilige en gezonde manier van leven tijdens de voorzorgsmaatregelen.

Aan de andere kant ondervinden sommige functies zware druk tijdens deze tijden. Veel hands on medewerkers en ondersteunende profielen kunnen hun werkzaamheden niet uitvoeren, waardoor thuiswerken in hun geval nauwelijks van toepassing is en vrijwel onmogelijk is.

Weet dat ITAF er altijd is om je te ondersteunen. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen voor advies en vragen. Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar de best werkende en passende oplossing voor uw bedrijf en personeel.

Hoe Microsoft 365 samenwerken gemakkelijk maakt

Bedrijven over de hele wereld gebruiken verschillende producten en oplossingen om hun teams in staat te stellen het werk gedaan te krijgen. Met veel verschillende producten en diensten moeten eindgebruikers constant van de ene bron naar de andere springen en verschillende sites bezoeken om al hun projecten, e-mails, enz. te beheren. Dit is waar de schoonheid van het Microsoft 366 platform echt presteert. Door over te stappen op en te werken binnen de Microsoft 365 infrastructuur, kunnen organisaties gebruikmaken van een veelheid aan services om het werk dat ze nodig hebben allemaal op één centrale locatie te krijgen. Dit zijn de meest voorkomende oplossingen die Microsoft 365 aan zijn gebruikers biedt.

Outlook – voor e-mail

E-mail is tegenwoordig een van de belangrijkste vormen van communicatie, dus het is essentieel om een optimale e-mailprovider te hebben die is verbonden met al uw andere services. Als je eenmaal in Microsoft 365 bent, kun je Outlook gebruiken voor een veelvoud aan toepassingen, zoals het versturen van uitnodigingen voor vergaderingen, het delen van inhoud en meer!

Het klinkt misschien als een klein voordeel om een e-mailservice te hebben die deel uitmaakt van hetzelfde platform als al uw andere services, maar naarmate we het andere aanbod uitbreiden, zal al snel duidelijk worden waarom dit zo belangrijk is om te hebben.

Microsoft Teams – Voor teamsamenwerking en vergaderingen

Als het gaat om teamsamenwerking, is Microsoft Teams het sterkste platform dat momenteel op de markt is. Je kunt niet alleen 1: 1 en 1: veel chats hebben, maar je kunt ook Teams en kanalen maken om samen te werken tussen verschillende afdelingen. Bovendien kunt u Microsoft Teams gebruiken om vergaderingen en telefonische vergaderingen in te stellen, zoals in Zoom.

Teruggaan naar e-mail, dit is een voorbeeld van de vele voordelen die al uw services op één platform te bieden hebben! Met een service als Zoom zou je links moeten maken en meerdere stappen moeten doorlopen om vergaderingen en oproepen tot stand te brengen. Integendeel, dit is niet het geval bij Teams en Outlook. U kunt alle relevante agenda’s van mensen opzoeken in Outlook – en zelfs de Planningsassistent gebruiken – om een optimale tijd te vinden die voor iedereen werkt voordat u een uitnodiging voor een Teams vergadering verstuurt met de meegeleverde link! Dit alles kan rechtstreeks in Microsoft Teams worden gedaan.

OneDrive en SharePoint – voor opslag en delen van bestanden

Hoe kan een eindgebruiker de bestanden opslaan en delen als ze niet afkomstig zijn uit hetzelfde ecosysteem? Normaal gesproken moet u alle bestanden handmatig opslaan. Delen wordt ook een probleem omdat eindgebruikers versiebeheerproblemen willen voorkomen (wat een echt gedoe kan worden).

Microsoft 365 omvat OneDrive en SharePoint, alles-in-één services voor bestandsopslag en delen die deze problemen verminderen. Door bestanden op te slaan in OneDrive en/of SharePoint worden de documenten onmiddellijk in de Cloud beveiligd, zodat u ze overal kunt openen, terwijl u tegelijkertijd gemakkelijk inhoud kunt delen. Het enige wat u hoeft te doen is met de rechtermuisknop klikken en het delen en u kunt een directe link naar het bestand delen in de Teams chat of het als een e-mail verzenden.

Hoe kan ITAF u helpen?

ITAF support voor Microsoft services helpt u een omgeving op de juiste manier in te richten, uw organisatie 24/7 operationeel beheer te bieden en/of de zakelijke beveiliging te verhogen door server,- en beveiligingspatching uit te voeren. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie en wij helpen u graag verder.

Managed Print Services – meer dan printers, toner en service

Als u denkt dat Managed Print Services slechts een ander woord is voor basisonderbreking en verbruiksartikelen, maak dan uw veiligheidsgordel vast en maak u klaar voor de rit. De Managed Print Services van vandaag helpen u bij het stroomlijnen van bedrijfsprocessen, het verkrijgen van diepgaande bedrijfsinzichten en het stimuleren van uw digitale transformatie.

Stelt u zich eens voor dat u samenwerkt met een leverancier die de bruikbare inzichten en aanbevelingen levert om uw document workflows te automatiseren en te vereenvoudigen, in combinatie met een blauwdruk om workflow integratie zorgvuldig uit te voeren – allemaal zonder enige verstoring of risico’s terwijl u de overgang maakt.

Uw printomgeving – een goudmijn van kostenbesparing

Kostenbeheersing is een blijvende uitdaging voor alle organisaties. Elke branche wil de uitgaven verminderen – zonder compromissen te sluiten op essentiële factoren zoals productiviteit, klantenservice en innovatie.

IT is een belangrijk aandachtspunt bij initiatieven voor kostenbeheersing, omdat technologische vooruitgang voortdurend nieuwe besparingsmogelijkheden met zich meebrengt. Maar één aspect van IT wordt vaak over het hoofd gezien als een gebied om kosten te besparen: de printomgeving.

4 manieren om te besparen met Managed Print Services

1. Gecentraliseerd beheer – bespaar op de tijd en middelen die u besteedt aan het beheer van uw printomgeving. Vereenvoudig aankoop, onderhoud, benodigdheden en facturering.

Het beheer van uw printomgeving kan tijd, budget en middelen in beslag nemen, vooral wanneer een complexe organisatie wordt beheerd door meerdere teams zonder centrale controle.
Managed printservices zorgen voor een drastische vermindering van de complexiteit en kosten en bieden een deskundig, gecentraliseerd beheer van alles van inkoop en installatie tot onderhoud en levering, zodat u meer uw middelen kunt richten op de groei van uw bedrijf.

2. Apparaatoptimalisatie – zorg ervoor dat uw mensen de juiste apparaten hebben – niet meer en niet minder. Bespaar energie en uitgaven door minder papier, inkt en toner te gebruiken.

Zonder gecentraliseerd beheer hebben organisaties de neiging om verschillende apparaten van verschillende leveranciers te verzamelen. Het resultaat is een vloot aan verouderde apparaten die papier, inkt en energie verspillen.
Het rationaliseren van de printomgeving kan het beheer drastisch vereenvoudigen door veel verschillende modellen printers, scanners en kopieerapparaten te vervangen door een kleiner aantal multifunctionele apparaten van één leverancier.

Het kostenbesparingspotentieel is duidelijk: minder apparaten betekent lagere onderhoudskosten en een lager energieverbruik (om nog maar te zwijgen van een kleinere ecologische voetafdruk).
Met Managed print services kunt u uw uitgaven consolideren en kosten besparen, terwijl u er toch voor zorgt dat u over de juiste apparaten beschikt met de mogelijkheden die uw mensen nodig hebben om vrij te werken.

3. Procesefficiëntie – versnel printprocessen ter plaatse en onderweg en gebruik preventief en voorspellend onderhoud om downtime te verminderen.

Omdat een derde van alle werkprocessen nog steeds afhankelijk is van documenten, hoe meer u mensen in staat stelt om sneller en gemakkelijker af te drukken, hoe efficiënter en productiever ze zullen zijn.
En met maar liefst 60% van de oproepen naar de IT helpdesk op zoek naar probleemoplossing voor printgerelateerde problemen, zullen niet alleen kantoormedewerkers worden vrijgemaakt om zich te concentreren op belangrijkere taken.

4. Documentbeheer – digitaliseer papieren bestanden en automatiseer bulk,- en routinematige afdruktaken, zodat uw mensen meer tijd kunnen besteden aan de dingen die er echt toe doen.

De slimste oplossing voor beheerd afdrukken helpt u niet alleen om efficiënter af te drukken, maar helpt u ook om minder te printen. En dankzij gedigitaliseerde bestanden hebben mobiele werknemers gemakkelijker toegang tot de informatie die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben.

Door papieren processen naar digitaal over te schakelen, kunt u uw kosten op eenvoudige maar significante manieren verlagen:

 • Bevrijd werknemers van langzame (en foutgevoelige) papierprocessen en automatiseer uw routine,- en bulkafdruktaken
 • Bespaar op verbruiksartikelen met minder vraag naar papier, inkt en toner
 • Verminder de energie uitgaven – en de ecologische voetafdruk – met een lager apparaat gebruik
 • Bespaar op fysieke opslagkosten met minder papieren bestanden om te archiveren

ITAF Managed print Services

Uw printomgeving is een van de hoekstenen van uw IT infrastructuur. Het verdient toegewijde deskundige ondersteuning om u te helpen de kosten te minimaliseren en de waarde te maximaliseren.
We kunnen u helpen bij het stroomlijnen van uw printomgeving en het vinden van de plekken waar u vet kunt afsnijden, evenals het leveren van services waarmee u de controle heeft over uw apparaten, processen, documenten en beveiliging.
Bekijk ons productaanbod of neem contact op met de ITAF support voor een meer diepgaande kijk op uw unieke zakelijke behoeften.

Een moderne werkplek met Microsoft 365

Met de opkomst van werken op afstand en virtueel gedistribueerde teaming is het belangrijker dan ooit om tools te bieden die het werk vergemakkelijken, intuïtief en digitaal mogelijk maken. Tegelijkertijd weten we allemaal dat gereedschappen een tweesnijdend zwaard kunnen zijn, omdat ze bij verkeerd gebruik de productiviteit van het team kunnen afleiden en verminderen. Gelukkig is er een manier om dit te overwinnen en om de juiste tools te krijgen die werken als een hub voor teamwork. Laten we nu eens kijken hoe technologie verandering kan versnellen en hoe een moderne werkplek met Microsoft 365 voorziet in de behoeften daarvan.

Microsoft 365: een overzicht

Microsoft 365

Microsoft 365 is een alles-in-één uitgebreid platform dat bestaat uit Microsoft 365 apps, Windows 10 Pro en Enterprise Mobility + Security. Het is met name geschikt voor KMO-bedrijven die hun werkomgeving zo snel mogelijk willen inrichten.

Microsoft 365 office suite

Microsoft 365 office suite is een robuust en gemakkelijk toegankelijk samenwerkings- en communicatieplatform dat in de cloud wordt gehost. Het bevat volledig geïnstalleerde web-, mobiele en desktop-apps, waaronder Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, OneDrive, SharePoint, Microsoft Teams en meer, afhankelijk van het gekozen abonnement (voor thuis, voor bedrijven, voor onderwijs).

SharePoint

SharePoint is een homepage voor uw bedrijf. Uw team kan de inhoud ontdekken die ze nodig hebben, bedrijfsupdates en notities, hun dagelijkse routine beheren; lijsten maken, documenten, documentbibliotheken en meer.

OneDrive

OneDrive is een alles-in-één Cloud service, perfect om op een veilige manier vanaf elk apparaat bestanden op te slaan, te synchroniseren, te delen en te openen.

Microsoft 365: de meest populaire tools

 

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een hub voor teamwerk. Verschillende teams kunnen verschillende kanalen en chats gebruiken om te communiceren, bestanden te delen en in contact te blijven met bedrijfsnieuws. Gesynchroniseerd met Outlook, maakt Microsoft Teams het plannen van vergaderingen en het voeren van gesprekken en videoconferenties mogelijk.

Yammer

Yammer is het sociale netwerk van een bedrijf. Het is een communicatiemiddel dat ook kan dienen als kennisbank en als interne social media site.

Outlook

Outlook brengt e-mail, contacten, agenda en taken samen op één plek. Hiermee kunt u een voorbeeld van een Linkedin profiel bekijken van mensen met wie u contact opneemt en bijlagen rechtstreeks vanuit OneDrive uploaden.

Microsoft 365: laat de juiste set tools voldoen aan de behoeften van de organisaties

1. Teamleden besteden te veel tijd aan het vinden van de documenten die nodig zijn om hun werk te doen. Microsoft 365 biedt een AI gestuurde zoekopdracht die, in combinatie met bedrijfsbrede gegevens, de werknemer in staat stelt om binnen enkele seconden relevante documenten te vinden. Documenten kunnen vervolgens eenvoudig worden geïmporteerd in Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

2. Teamleiders en scrum masters gebruiken vaak whiteboards en handgeschreven notities tijdens vergaderingen. Ze nemen foto’s en uploaden deze later naar de online schijf en worstelen vervolgens met het vinden van de juiste documenten. Door bestanden op OneDrive en SharePoint op te slaan, kunt u de bovengenoemde AI aangedreven zoekopdracht zelfs op de afbeeldingen gebruiken. De intelligente zoekfunctie kan tekst identificeren die is geschreven op whiteboards, bonnen en in notitieboekjes.

3. Een bedrijf werkt samen met gig-werkers van over de hele wereld en laat hun werknemers op afstand werken – niet alleen thuis, maar ook tijdens het reizen naar verre locaties. Managers worstelen om iedereen op de hoogte te houden. Gedistribueerde teams hebben zeer efficiënte alles-in-één samenwerkings,- en communicatietools nodig. Microsoft Teams kan een gedistribueerd team bij elkaar houden, inclusief externe consultants en freelancers. Teamleden zijn vrij om in verschillende kanalen teams te vormen en daar hun projecten te bespreken. Het stelt iedereen ook in staat om niet alleen de tools van Microsoft te gebruiken, maar ook externe software die nodig is om het werk gedaan te krijgen, zoals Adobe Creative Cloud, Github of Survey Monkey. Alle bestanden worden automatisch opgeslagen op SharePoint, zodat iedereen met toegang ze kan bekijken, bewerken of erop kan reageren, ongeacht de locatie, de tijdzone of het apparaat. Bovendien faciliteert Microsoft Teams telefoongesprekken en videoconferenties, die, wanneer ze inefficiënt worden georganiseerd of technische problemen ondervinden, een van de belangrijkste productiviteitsmoordenaars kunnen zijn. De tool maakt niet alleen rijke audio,- en videovergaderingen mogelijk, maar transcribeert zelfs automatisch en verspreidt de notities vervolgens naar de groep.

4. Teamleden zijn vrij om te werken waar ze maar willen, zowel op kantoor als daarbuiten. Ze werken op laptops, tablets en smartphones – welk apparaat dan ook handiger is. Soms is het een knelpunt vanwege de beperkte functies van een mobiele versie van de tools die ze gebruiken en vanwege de synchronisatieproblemen. – Als er onderweg wordt gewerkt, is het onmogelijk om alle bestanden op computers op kantoor te bewaren. Microsoft 365 applicaties zijn mobielvriendelijk en dankzij de documentsynchronisatie is er geen verschil op welke apparaten jij of je medewerkers het liefst werken. Omdat we allemaal weten hoe gemakkelijk mensen kunnen worden afgeleid tijdens het gebruik van mobiele apparaten, filtert AI aangedreven Outlook belangrijke e-mails van degenen die kunnen wachten op een beter moment om te antwoorden.

5. In een grote organisatie kennen mensen elkaar niet en hebben ze moeite om mensen van andere teams te vinden wiens expertise zou helpen bij specifieke projecten. Door Microsoft 365 apps, Teams en Yammer te combineren met Linkedin, is het ongelooflijk eenvoudig om een professional te vinden met de vereiste vaardigheden – zowel binnen als buiten de organisatie.

Meer informatie over de moderne werkplek met Microsoft 365

ITAF ondersteunt het concept van moderne en digitale werkplek en helpt u de Microsoft 365 tools op de juiste manier in te stellen, uw organisatie te voorzien van hoogwaardige innovatieve aanpak bij het bouwen van uw moderne IT ecosysteem.

Neem contact op met ITAF voor professionele ondersteuning.

 

Hoe u technische problemen kunt oplossen wanneer u thuis werkt

Van slechte wifi tot digitale afleiding, onze technologie kan werken op afstand ellendig maken. Hier leest u hoe u de technische problemen kunt oplossen wanneer u thuis werkt. Uw wifi vertraagt bijvoorbeeld tot aan kruipen toe, de nieuwe softwaretools waarmee u werkt, zijn verwarrend en uw computermuis is rotzooi. Zonder een IT- afdeling, staat u er alleen voor met uw technische problemen.

Onze meest voorkomende technische problemen met thuiswerken zijn degenen die onze productiviteit vertragen: onbetrouwbare internetverbindingen, videogesprekken van lage kwaliteit, te nauw op maat gemaakte softwareprogramma’s en ongemakkelijke werkstations.

Dus, wat is het punt? Minder is beter, vooral minder gadgets en minder werk-apps. Dat principe kan ons naar een eenvoudigere, minder frustrerende opzet leiden die ons in staat stelt om goed samen te werken met onze collega’s.

Dit is wat u kunt doen om van thuiswerken plezier te maken.

Internetverbindingsproblemen

Laten we eerst een van de belangrijkste technische problemen thuis aanpakken: de internetverbinding. Vergeleken met de snelle breedbandverbindingen in onze kantoren, zijn onze internetsnelheden waarschijnlijk traag en kunnen onze wifi-verbindingen onregelmatig zijn.

Dit is dus een goed moment om uw infrastructuur te beoordelen.

 • Als uw wifi-signaal onbetrouwbaar is, wat betekent dat het sterk is in de ene kamer maar zwak in de andere, is mijn aanbeveling voor de meeste mensen om te investeren in een zogenaamd 

mesh Wifi-systeem. Hiermee kunt u meerdere draadloze toegangspunten met elkaar verbinden om uw huis te bedekken met een sterke internetverbinding en indien nodig binnen een bedrijfs-VPN.

 • Als uw internetsnelheid traag aanvoelt, zou een modern Wifi-systeem met ondersteuning voor de nieuwste draadloze standaardsystemen helpen. Maar als de snelheden nog steeds traag blijven, zelfs nadat u uw netwerkapparatuur hebt geüpgraded, moet u mogelijk contact opnemen met uw internetprovider om naar andere opties te vragen. Sommige providers bieden mogelijk snellere breedbandsnelheden tegen hogere prijzen.

Om deze redenen is het verstandig om een back-up optie te hebben. Wanneer er zich snelheidsproblemen voordoen, kunt u gebruik maken van de hotspot-functie van uw smartphone, die de mobiele verbinding van het apparaat verandert in een miniatuur Wifi-netwerk. Mobiele netwerken zijn ontworpen om grotere hoeveelheden gebruikers aan te kunnen, dus de kans is groot dat de gegevensverbinding van uw smartphone sneller zal zijn wanneer uw breedband overweldigd wordt. Maar gebruik deze functie spaarzaam om te voorkomen dat de gegevenslimieten van uw mobiele abonnement worden overschreden.

Minimaliseer de technische installatie en installatie van een extern werkstation

Er is geen eenduidige aanbeveling voor de beste set-up voor werken op afstand, omdat we allemaal verschillende taken hebben. Maar een vuistregel is om uw gadgets tot een minimum te beperken. Hoe meer technologie we bezitten, hoe meer troubleshooting we uiteindelijk moeten doen. Met dat in gedachten, is hier een lijst met veelvoorkomende hoofdpijn op afstand en hun technische oplossingen:

 • Krappe schermen.

Velen van ons werden naar huis gestuurd met laptops voor het werk en de kleinere schermen kunnen beperkend aanvoelen. U zou kunnen overwegen om een tweede monitor aan uw bureau toe te voegen, aangezien veel vooraanstaande leveranciers u redelijk geprijsde beeldschermen van hoge kwaliteit kunnen aanbieden.

 • Samenwerking binnen teams.

Samenwerkingstools voor het bewerken van documenten, het delen van agenda’s en videoconferenties. Vertrouwen op een tool voor algemeen gebruik zoals die voor verschillende taken zou beter zijn dan het gebruik van een afzonderlijke app voor elke taak: projecten kunnen rommelig worden als sommige werkbestanden zich in de ene tool bevinden, maar niet in de andere. Aan de andere kant zijn velen van ons bekend met slecht verlichte videogesprekken en telefoongesprekken van lage kwaliteit. Als geluids,- en videoconferenties een verplicht onderdeel zijn van uw dagelijkse werk, dan is dit absoluut noodzakelijk wanneer u op afstand werkt.

In beide gevallen zijn er meerdere samenwerkingstools die dit allemaal in één app integreren. Microsoft Teams biedt bijvoorbeeld volledige samenwerking voor conferentiegesprekken, chatten via een online app, dus alles wat je nodig hebt is een browser en een account om in contact te komen met je werkgevangenen.

 • Mobiliteit.

Steeds meer werknemers melden mobiliteitsproblemen binnen een werkomgeving. Als u de beste ervaring heeft (werknemer versus team), is het het beste idee om een Cloud-app te hebben die uw mobiliteit tussen verschillende apparaten naar een hoger niveau kan tillen. Als een cloudplatform met kantoor-apps, biedt Microsoft 365 netwerk,- en beschikbaarheid op verschillende apparaten. Binnen de Microsoft 365-app kun je notities ontvangen / verzenden of gebeld worden, zelfs als je een kleine ronde van een dagelijkse oefening doet, een kopje koffie klaarmaakt of je lancering voorbereidt.

Afleiding? Zie ze als pauzes

Velen die nieuw zijn met telewerken noemen tech als een grote afleiding van werk: tv-shows, videogames en digitale stripboeken zijn slechts met een druk op de knop beschikbaar.

Hier is een geheim om geluk te vinden in deze afleidingen: omarm ze.

Je hebt recht op pauzes. Thuis heb je de vrijheid om je lunchpauze door te brengen met het kijken naar een Netflix-show in plaats van naar een restaurant te gaan.

Het komt erop neer

Dit was ons artikel over hoe u technische problemen kunt oplossen wanneer u thuis werkt. Thuiswerken heeft voor,- en nadelen, maar het komt er in ieder geval op neer dat de bedrijfsstroom de klappen niet mag verdragen en niet kan worden verbroken. Veel samenwerkings-apps, hardwaregadgets en tools kunnen uw dag gemakkelijker afhandelen en u productiever maken. Voor alle ondersteuning in niet-voorwaardelijke omstandigheden als gevolg van de verspreiding van Covid 19, zijn onze productspecialisten en ingenieurs bereid elk bedrijf te helpen bij het opzetten van een goede en functionele externe omgeving. Neem direct contact met ons op via de telefoon of via een van onze servicecentra.

Microsoft Teams vs Slack – wat is beter?

Op dit moment zijn er twee populaire berichten app-keuzes: Microsoft Teams en Slack. Beide tools bieden dezelfde oplossing, wat zorgt voor een vlottere communicatie voor teams. Vanwege de overeenkomsten tussen de twee, kan het een uitdaging zijn om de betere pasvorm te meten.
Er zijn echter echte verschillen tussen de platforms en de beslissing om te kiezen is belangrijk. Met de juiste communicatietool kun je de manier waarop je samenwerkt verbeteren. De verkeerde tool kan uw processen compliceren en u terugbrengen.
Nu is de vergelijking tussen Slack en Microsoft Teams niet gelijk, maar over het algemeen is dit hoe ze zich opstapelen en waar elk platform schittert.

UX en beeldscherm

Slack en Microsoft Teams zien er qua ontwerp vergelijkbaar uit. Elk heeft een paneel aan de linkerkant met kanalen, waar gebruikers gesprekken hebben. U krijgt basisberichten in één regel. Je kunt emoji’s aan berichten toevoegen, bestanden delen en audio,- en videogesprekken voeren.

Er is één functie die een andere ervaring biedt: het zoeken.

Slack heeft een minder robuuste functie. Elke gebruiker kan u vertellen dat het moeilijk is om te vinden wat u zoekt met de zoekopdracht. Als u terug wilt naar een gesprek of een bestand wilt zoeken, moet u weten welke woorden of woordgroepen zijn gebruikt. Anders blijft het onvindbaar.

Met Microsoft Teams kunnen gebruikers zoeken op een vraag, gebruiker, onderwerp of vergadering. Je kunt ook onderwerpregels aan berichten toevoegen, wat helpt bij het later vinden van gesprekken.

Veiligheid

Hier zijn enkele van de belangrijkste aandachtspunten en hoe elke berichten-app ze aanpakt:

Gevoelige gegevenslekkage – dezelfde gezamenlijke voordelen waar werknemers van houden met deze apps kunnen een grote hoofdpijn zijn voor beveiligingsteams en compliance-teams. Het voorkomen van datalekken is een must bij het beheersen van risico’s met Slack en Teams.
• Slack – Slack biedt geen ingebouwde mogelijkheden voor het voorkomen van datalekken voor het identificeren en controleren van de toegang of het delen van gevoelige gegevens.
• Teams – Hoewel Microsoft Office 365 een aantal eenvoudige gegevenspreventiemogelijkheden biedt, is de jury er nog niet over uit of deze mogelijkheden hun weg naar Teams zullen vinden.
• Voordeel – Geen van beide. Organisaties in gereguleerde industrieën moeten buiten Slack of Teams kijken als ze gevoelige gegevens willen detecteren en beschermen tegen lekkage.

Accountcompromis – Gebruik maken van beste praktijken op het gebied van identiteit, waaronder eenmalige aanmelding en meervoudige verificatie is een must voor elke zakelijke
Cloud-applicatie.
• Slack – Slack ondersteunt native tweefactor-authenticatie en SAML SSO kan worden ingeschakeld voor “Plus”-accounts voor integratie met een identiteitssysteem van een derde partij, zoals een CASB of een IDaaS. Helaas heeft Slack ook een geruit verleden met betrekking tot hun vermogen om klantaccountgegevens te beschermen.
• Teams – Microsoft biedt vergelijkbare mogelijkheden, waaronder authenticatie in twee stappen en SSO via AD of SAML.
• Voordeel – Microsoft Teams.

Gegevensversleuteling tijdens verzending en in afwachting van verzending – versleuteling, correct geïmplementeerd, kan een organisatie in staat stellen om Cloud-apps te gebruiken met behoud van de beveiliging van een afgesloten, lokale omgeving.
• Slack – Slack stelt dat alle gegevens in afwachting en verzending worden versleuteld met “de nieuwste aanbevolen coderingssuites en -protocollen”. Hoewel dat naar onze smaak een beetje vaag is, tellen we het – gedeeltelijk. De uitdaging voor bedrijven is dat deze codering (en de bijbehorende sleutels) volledig wordt beheerd door Slack, niet door de onderneming.
• Teams – Net als bij Slack heeft Microsoft data-at-rest en in-transit encryptie voor teams beloofd. Helaas heeft dit schema dezelfde beperkingen als Slack’s benadering van codering
• Voordeel – Geen van beide. Bedrijven die zich zorgen maken over de bescherming van gegevens in afwachting, moeten gebruikmaken van beveiligingstechnologieën van derden, zoals CASB’s.

Externe gebruikers – samenwerking met externe zakenpartners kan een gevaarlijk voorstel zijn als dit niet is aangevinkt. Het is essentieel om grip te krijgen op wie kan deelnemen aan deze berichtentoepassingen om datalekken te voorkomen.
• Slack – staat externe gebruikers toe, maar die gebruikers kunnen alleen worden toegevoegd door teameigenaren en beheerders, waardoor gecentraliseerde controle over toegang door derden wordt geboden.
• Teams – Microsoft staat voorlopig geen externe gebruikers toe om Teams te openen. Het is zeer waarschijnlijk dat dit een kortetermijnbeperking is waaraan het ontwikkelingsteam van Microsoft al werkt.
• Voordeel – Microsoft (totdat ze deze functie inhalen en het voordeel verliezen).

Apps en integraties van derden – geweldig voor gebruikers, een nachtmerrie voor beheerders – met apps van derden kunnen gebruikers met één klik op de knop nieuwe integraties creëren, vaak zonder tussenkomst van IT.
• Slack – Slack heeft een directory met meer dan 750 geïntegreerde applicaties.
• Teams – Microsoft claimt bij de lancering meer dan 150 externe connectoren, en nog veel meer.
• Voordeel – Geen van beide. In beide gevallen is het eenvoudig om potentieel onveilige apps te verbinden met brede rechten die onzekerheid creëren over de controle.

Ondersteuning

Zowel Slack als Microsoft Teams hebben sterke klantondersteuningsteams en online ondersteuningscentra. Met Slack kunt u contact opnemen met het team via e-mail, livechat of telefoon. Er is ook een robuust klantenondersteuningscentrum.

Toch heeft Microsoft Teams ze verslagen. Met Microsoft Teams kun je live, online door instructeurs geleide lessen volgen. Er zijn specifieke video’s en inhoud voor on-boarding, zoals het bouwen van kanalen en teams. Je kunt ook hun interactieve gids gebruiken. Over het algemeen ondersteunt Microsoft de Microsoft Teams, dus u zult een hogere kwaliteit van ondersteuning ervaren.

De beste communicatie-app voor uw team

In onze ervaring is Microsoft Teams een goede keuze als u een robuustere, veiligere communicatie-app nodig heeft. En als je de Office 365-productiviteitssuite van Microsoft hebt, kun je Microsoft Teams gratis gebruiken. Microsoft Teams is echter nog steeds geen perfect hulpmiddel en lost niet al uw communicatieproblemen op.

Zelfs met Microsoft Teams zul je wrijving ervaren door oppervlakkige gesprekken en berichten in één regel. En tot nu toe hebben teams daar mee te maken gehad. Het is vaak gewoon de aard van op afstand werken.

Maar wat als u werk op afstand zou kunnen laten voelen en bedienen alsof u intern samenwerkt?

Microsoft Teams als onderdeel van Microsoft 365

ITAF ondersteunt het concept van een moderne en digitale werkplek en helpt u de Microsoft 365-tools op de juiste manier in te stellen, uw organisatie te voorzien van hoogwaardige innovatieve aanpak bij het bouwen van uw moderne IT ecosysteem.

Neem contact op met ITAF voor professionele ondersteuning.

Moderne werkplek tips die uw bedrijf kunnen helpen uw werknemer ervaring en klantervaring te laten groeien

In dit artikel zult u lezen over 4 moderene werkplek tips die uw bedrijf kunnen helpen uw werknemer ervaring en klantervaring te laten groeien. De moderne werkplek van vandaag is een informele omgeving, waar evenwicht tussen werk en privé verdedigd wordt en, afhankelijk van uw bedrijfscultuur, kunnen sommige werknemers zelfs van tijd tot tijd gekleed in een trainingsbroek gaan werken (of doen ze dit regelmatig).
Werkgevers hebben geconstateerd dat de oude, strikte manier van denken de efficiëntie verminderde en geen nieuwe uitdagingen kon aangaan, zoals werknemers die effectief vanaf grote afstanden samenwerken. De moderne werkplekomgeving heeft coöperatief personeel, reageert sneller op problemen en is minder aan fysieke locaties gebonden. Werknemers gebruiken nu moderne samenwerkingssoftware zoals Skype, Sharepoint om effectiever met hun collega’s over de hele wereld in real-time te communiceren. De werkplek blijft evolueren om aan de behoeften van zowel werknemers als werkgevers te voldoen. Hierbij de volgende moderne werkplek tips.

1. Flexibel personeel

De opkomst van internet heeft ook geleid tot gig economie. Zowel KBO als grote bedrijven verbinden meer mensen over de hele wereld en geven hen de vrijheid en flexibiliteit om het soort werk te kiezen dat ze willen. Millennials, in het bijzonder, geven de traditionele beveiliging van een fulltime baan op voor meer freelancen / externe personeelsmogelijkheden waar ze volledige controle over hun agenda hebben.
Deze outsourcing platforms zijn ook enorm voordelig voor freelancers. Werknemers genieten van:
• De flexibiliteit om te kiezen voor wie ze werken en tegen welke tarieven
• De mogelijkheid om hun eigen agenda te regelen
• De vrijheid om vanop afstand te werken
• De mobiliteit van zakelijke apparaten en toegankelijkheid tot apps overal ter wereld

Samengevat worden werkgevers dynamischer en verbeteren ze de productiviteit door vanuit een rijke talentenpool van externe werknemers van over de hele wereld in te huren. Daarmee is er een toenemende behoefte aan managers die zowel freelancers als fulltime medewerkers vakkundig kunnen beheren.

2. Samenwerking

Zelfs in ons digitale tijdperk kan samenwerking nog steeds moeilijk zijn om onder de knie te krijgen. Naarmate de connectiviteit toeneemt, neemt ook het aantal platforms toe waarop werknemers, werkgevers en klanten communiceren. Dit kan problemen opleveren voor teams die in hetzelfde kantoor werken – laat staan voor degenen die op afstand werken en communiceren.

Er zijn meerdere samenwerkingsplatforms (bijv. Microsoft Teams) die gemakkelijk mensen kunnen verbinden die op hetzelfde project werken, maar misschien op verschillende locaties, in meerdere kantoren wereldwijd (afhankelijk van de grootte van het bedrijf). De manier waarop we communiceren en samenwerken heeft een groot invloed op onze klantenservice en op klanten. Digitale transformatie bracht ons een groot aantal veranderingen qua manier waarop we samenwerken, waardoor de wereld ons kantoor wordt.

3. Meer nadruk op evenwicht tussen werk en privéleven

Wanneer werknemers gedwongen zijn buiten het kantoor te werken, kunnen zowel de productiviteit als het moreel toeslaan. Om dat te verhelpen, kunnen werkgevers hun werknemers de mogelijkheid bieden om hun eigen werkuren te kiezen of hen vanuit huis laten werken met de technologie om dit te ondersteunen. Werkgevers begrijpen de druk die op hun werknemers uitgeoefend wordt. Ze begrijpen dat een werknemer die zich gestrest en overwerkt voelt, waarschijnlijk minder productief zal zijn. Dat is de reden waarom steeds meer werkgevers flexibele agenda’s aanbieden voor afspraken met artsen, familie evenementen en andere persoonlijke zaken. In plaats van te focussen op uren op kantoor, richten bedrijven hun focus op resultaten en uitkomsten.

4. Alternatieve presentatiemethoden

Kenmerken van uw kernactiviteiten aan de klant presenteren heeft een revolutionaire verandering teweeggebracht in de manier waarop organisaties dit doen. Of we het nu over verkoop hebben, of over financiële rapportage en bedrijfsbeheerplatforms, hebben wij het over de bedrijf-klant relatie of over interne infrastructuuroplossingen, de moderne werkplek duikte op om de trechters in communicatie en presentatie tussen mensen ongedaan te maken. De mobiliteit en beveiliging van de gedeelde en gepresenteerde gegevens is op het hoogtepunt van het gebruik van de gelaagde beveiligingsfuncties en apparaatbeheer. U kunt uw presentatie eenvoudig op elk apparaat doen, beveiligd binnen het bedrijfsnetwerk zonder op uw persoonlijke werkplek te zitten. Het draait allemaal om tijd en kostenefficiëntie en het creëren van een extra kloof van vrije tijd voor een persoon, de meest waardevolle bron van het bedrijf – een werknemer. Zo zou het tenminste moeten zijn.

ITAF en moderne werkplek

Dit waren onze moderne werkplek tips die uw bedrijf kunnen helpen uw werknemer ervaring en klantervaring te laten groeien. Welke nieuwe trends op de werkplek zullen voorspellen hoe onze manier van werken en leven zal veranderen?
ITAF ondersteunt het concept van moderne en digitale werkplek en helpt u bij het opzetten van de juiste oplossingen op de correcte manier, om uw organisatie van een hoogwaardige innovatieve aanpak te voorzien bij het bouwen van uw moderne IT-ecosysteem.

6 belangrijke apps voor het bouwen van een moderne werkplek met Microsoft 365

In dit artikel zult u lezen over de 6 belangrijke apps voor het bouwen van een moderne werklplek met Microsoft 365. De moderne werkplek verandert snel, met nieuwe uitdagingen en toenemende veiligheidsproblemen. De juiste online tools verbinden en ondersteunen uw werknemers, waar ze ook zijn. Deze tools moeten de productiviteit stimuleren, de betrokkenheid verbeteren, teamsamenwerking cultiveren en een sterke en moderne werkplek opbouwen. De Microsoft 365 Suite is het antwoord op deze uitdagingen, om uw ideeën te verheffen en uw team in staat stellen samen te komen.
Hieronder staan de 6 belangrijke apps die Microsoft 365 integreert en die u als voordelig zou beschouwen in de dagelijkse workflow.

Microsoft Teams Microsoft Teams

Microsoft Teams is in wezen een op chat gebaseerde pla(link to Microsoft Teams blog page)tform voor samenwerking op de werkplek. Teams brengt uw mensen, uw inhoud en de tools samen die uw team nodig heeft om betrokken en effectief te blijven. Voor een bepaald project moet uw hele team op dezelfde lijn zijn. Ze moeten in staat zijn om te chatten wanneer dit nodig is, bestanden overal te delen en dit veilig te doen. Dit is waar Microsoft Teams naar voren komt.
In Teams wordt het gesprek weergegeven in een thread-indeling, zodat u eenvoudig huidige en voorgaande vragen kunt bekijken wanneer u maar wilt.

Functies van Microsoft Teams:

 • Chat – Chat één op één, in groepen of tussen meerdere afdelingen
 • Bestandssamenwerking – Bewerk,- en werk in realtime samen in Word, Excel of PowerPoint
 • Meeting Scheduler – Plan en blijf op de hoogte van de agenda van uw hele team

Microsoft OneNote Microsoft One Note

Met de steeds groter wordende hoeveelheid informatie en ideeën in het bedrijfsleven, is het gemakkelijk om dat laatste geweldige idee te vergeten, belangrijke minuten van teamvergaderingen kwijt te raken of zelfs uw persoonlijke doelen uit het oog te verliezen. Dat is waar OneNote tot zijn recht komt! Zie het als uw plakboek of persoonlijk dagboek om uw notities vast te leggen, te organiseren en te delen vanaf vrijwel elk apparaat. Je kunt handgeschreven notities maken, documenten opnemen of aantekeningen maken en zelfs dat volgende grote ontwerp of project schetsen.
De kenmerken van OneNote:

 • Organiseren – Sorteer al uw inhoud op notebooks, secties en pagina’s
 • Tag – Markeer belangrijke opmerkingen met de To-Do tags
 • Inkt – schets uw gedachten en maak aantekeningen in uw notities met een stylus of uw vinger
 • Mix media – Neem audionotities op, voeg online video’s in en voeg bestanden toe
 • Delen – Deel notitieboekjes met collega’s, vrienden en familie

Microsoft OneDrive Microsoft One Drive

Met OneDrive kunt u documenten, afbeeldingen en andere bestanden met iedereen delen en ze
co-auteur maken, waardoor het een samenwerking mogelijk maakt.
Met deze fantastische cloud-gebaseerde service kunt u bestanden veilig opslaan en worden documenten ook automatisch gesynchroniseerd met elk apparaat dat u hebt (mobiel, tablets, desktops). Het uploaden van een bestand is eenvoudig, u kunt delen met specifieke mensen en verschillende toegangsniveaus toestaan, zoals alleen-lezen of volledige bewerkingstoegang. Er zijn zoveel online tools voor het opslaan en delen van bestanden, maar de potentiële beveiligingsrisico’s zijn groot en dus zorgt het gebruik van OneDrive ervoor dat uw werknemers bestanden kunnen delen en opslaan, maar brengt de zakelijke beveiliging niet in gevaar.
OneDrive-functies:

 • Toegang – uw bestanden vanaf elke locatie op elk apparaat
 • Deel – bestanden met specifieke mensen, teams en verleen verschillende toegangsniveaus
 • Werk met iedereen en overal samen aan al uw bestanden

Microsoft SharePoint Microsoft Share Point

Het is ongelooflijk frustrerend om een document te mailen naar verschillende mensen en om elk van hen hun mening te vragen, toch? Bedenk hoeveel versies van het document u terugkrijgt en vervolgens moet sorteren om ervoor zorgen dat er één bestand bestaat. Zeg hallo tegen Microsoft SharePoint! Hiermee kunnen u en uw team in realtime aan één document / bestand werken, zodat u sneller en nauwkeuriger kunt werken zonder hoofdpijn. U kunt inhoud, kennis en apps delen om teamwerk in uw hele bedrijf mogelijk te maken.
De kenmerken van SharePoint:

 • Delen – bestanden, gegevens, nieuws en bronnen
 • Informeer – medewerkers via uw intranet
 • Kennis benutten – met intelligente manieren om informatie te vinden en te ontdekken

Microsoft Intune Microsoft Intune

Deze ongeëvenaarde app geeft u de kracht van uw apparaten met betrekking tot mobiele apparaten en applicatiebeheer (iOS, Android of Windows besturingssysteem). Deze tool verlaagt de totale eigendomskosten en verkrijgt intelligente Cloud gebaseerde beheer met behulp van co-management integratie tussen System Center Configuration en InTune. Schakel in uw eigen tempo naar een moderne desktop met behoud van de controle die u nodig heeft.

Met InTune kunt u:

 • Kiezen voor 100% cloud met Intune of mede beheerd worden met Configuration Manager en InTune
 • Regels instellen en instellingen configureren op persoonlijke,- en organisatie apparaten voor toegang tot gegevens en netwerken
 • Apps implementeren,- en authenticeren op apparaten – op locatie en mobiel
 • Bescherm uw bedrijfsinformatie door te bepalen hoe gebruikers toegang hebben tot informatie en deze delen
 • Ervoor zorgen dat apparaten en apps voldoen aan uw beveiligingsvereisten

Microsoft Dynamics 365 Microsoft Dynamics 365 Business Central

ERP en sommige CRM oplossingen worden gecombineerd als een uitgebreide oplossing voor bedrijfsbeheer, gemakkelijk over te nemen en ontworpen voor kleine,- tot middelgrote bedrijven. Met Microsoft Dynamics 365 Business Central kunt u upgraden van hun beginners boekhouding software of het oude ERP-systeem tot één enkele, uitgebreide oplossing voor het beheer van financiën, operaties, verkoop en klantenservice.

Meer informatie over de moderne werkplek

Dit waren de 6 belangrijke apps voor het bouwen van een moderne werkplek met Microsoft 365. ITAF ondersteunt het concept van moderne en digitale werkplek en helpt u de Microsoft 365 tools op de juiste manier in te stellen, uw organisatie te voorzien van hoogwaardige innovatieve aanpak bij het bouwen van uw moderne IT ecosysteem.

Neem contact op met ITAF voor professionele ondersteuning.

Wat kan Microsoft Teams voor uw bedrijf betekenen?

Beslisser, interne IT-middelen, managers en eigenaren staan ​​onder druk om een ​​oplossing te vinden die kosteneffectief, veilig en schaalbaar is naarmate hun behoeften groeien en de mogelijkheid voor mobiliteit naarmate meer personeel op afstand werkt.
Om in de regel te blijven binnen een digitale werkplek van vandaag, is het waar, de digitale transformatie is mogelijk met de juiste samenwerkingssuite waarmee medewerkers en managers kunnen communiceren, ideeën delen, bestanden veilig kunnen overbrengen en elkaar kunnen ontmoeten, allemaal via een enkel platform. Lees in dit artikel meer over wat Microsoft Teams voor uw bedrijf kan betekenen!

De hub van Microsoft voor intelligente samenwerking kan u helpen de werkplekervaring te transformeren.
Microsoft Teams is gebouwd op Skype for Business en SharePoint om intelligente samenwerking te bieden met toegang tot telefonie, video,- en web conferenties, berichten en ad hoc vergaderingen.
Bovendien kan het ook een wereld van mogelijkheden voor uw bedrijf openen, waaronder de mogelijkheid om:
• Ervaringen, diensten en processen opnieuw te ontwerpen
• Sneller en eenvoudiger krachtige aangepaste applicaties maken
• Zorgen voor een verbonden werkplekervaring om uw teams effectiever te maken

Teams van Microsoft Office 365 zijn de oplossing voor al uw zakelijke communicatie,- en samenwerkingsblokken.

3 manieren waarop Microsoft Teams de manier van samenwerken verandert

Communicatie is de sleutel

Het eeuwenoude gezegde “communicatie is de sleutel”, draagt ​​echt gewicht. Uw medewerkers en team zijn dol op interactie en hebben vaak niet de juiste middelen om dit effectief te doen. Met teams kunt u uw medewerkers en afdelingen samenbrengen en op dezelfde lijn ‘probleemloos’ in een groeps-chat zitten. U kunt teams of groepen aanmaken voor afdelingen en personeel toevoegen aan elk kanaal of u kunt meer privéberichten sturen middels berichten in het chatvenster.

Bestandssamenwerking

Er zijn niet veel tools die u de mogelijkheid geven om uw bestanden op één plek in meerdere teams te openen en eraan te werken. Met Teams kunt u samenwerken / werken aan bestanden met ingebouwde Office365 applicaties – Word, Excel, PowerPoint. Deze fantastische functie zorgt ervoor dat alle ideeën, wijzigingen en belangrijke updates op één plek worden opgenomen en biedt iedereen in de teamchat de mogelijkheid om documenten te bekijken en ze meteen goed te keuren. Maar als u of iemand in het bedrijf extra tijd nodig heeft, kunt u het bestand eenvoudig downloaden, bewerkingen en opmerkingen maken en het vervolgens rechtstreeks naar de chat uploaden. Op deze manier bevinden al uw gesprekken over een bepaald bestand zich op één locatie.

Vergaderingsplanner

Voor iedereen die vergaderingen, chats, oproepen en persoonlijke vergaderingen moet plannen, zal Microsoft Teams uw nieuwe beste vriend zijn voor uw bedrijf! We kennen allemaal de moeite van het organiseren om uw team samen te brengen, maar met het tabblad Vergaderingen in teams hebt u toegang tot alle personeelsagenda’s op één plek, waardoor plannen en organiseren een fluitje van een cent is. Met de vergaderplanner kunt u ook eenvoudig vervolgvergaderingen en discussies in uw team plannen.

Microsoft Teams als onderdeel van Microsoft 365

ITAF ondersteunt het concept van een moderne en digitale werkplek en helpt u de Microsoft 365-tools op de juiste manier in te stellen, uw organisatie te voorzien van hoogwaardige innovatieve aanpak bij het bouwen van uw moderne IT ecosysteem.

Neem contact op met ITAF voor professionele ondersteuning.

Scroll Up