5 essentiële ERP systeem functies voor 2021

De wereldwijde pandemie van COVID 19 dit jaar heeft onze manier van werken veranderd. We hebben geleerd dat geïntegreerde databases nodig zijn voor productieve en goed georganiseerde zakelijke activiteiten. Het jaar 2021 zal niet anders zijn, en de manier waarop we databases en bedrijfsorganisaties benaderen, zal cruciaal zijn. Ongeveer 53% van de bedrijven in 2020 beschouwt ERP of Enterprise Resource Planning samen met Customer Relationship Management (CRM) als prioritaire investeringen. Tussen 2017 en 2022 zal de wereldwijde ERP markt tot $47 miljard aan inkomsten verdienen bij een CAGR van 7%.

ERP staat hoog aangeschreven als de sterkste en meest uitgebreide oplossing die beschikbaar is voor automatisering, data analyse, infrastructuur integratie en rapportage. Een ERP software voegt verschillende processen, eenheden en bedrijfsafdelingen samen en verenigt ze allemaal op hetzelfde platform. Op die manier hebben alle teamleden toegang tot alle benodigde real-time gegevens.

Omdat ERP projectbeheer een essentieel onderdeel van bedrijfsprocessen wordt, is het kiezen van de beste oplossing van cruciaal belang. Dit kan overweldigend zijn voor bedrijven. Maar tegenwoordig zijn er zoveel ERP systemen beschikbaar en is het een cruciale stap om het systeem te kiezen dat alle functies integreert die aan de specifieke behoeften van een bedrijf voldoen.

Om uw beslissing gemakkelijker te maken, hebben we de kritieke ERP systeem functies voor 2021 gerangschikt. We hebben ook de voordelen van Microsoft Dynamics 365 als onderneming die ERP en CRM integreert, naar voren gebracht.

Integratie

Werken vanop afstand is de nieuwe norm die de productiviteit kan beïnvloeden. Volgens onderzoek verwacht 78% van de bedrijfsleiders een negatieve impact van werken vanop afstand op de productiviteit. Dat is waar goed geïntegreerde ERP’s in het spel komen om de workflow te verbinden.

Hoewel de meeste ERP’s geen integratie hebben met persoonlijke productiviteitstools, integreert
Dynamics 365 zakelijke apps met apps voor kantoorproductiviteit (Microsoft 365 Business). Naast het oplossen van productiviteitsproblemen, zouden integraties het doorlopen van veel gegevens voor verschillende processen en afdelingen gemakkelijker moeten maken. Op die manier kan het bedrijf gemiste kansen en een lagere efficiëntie voorkomen.

Een goede ERP software zorgt voor een centraal overzicht van alle essentiële gegevens, zoals financiële en operationele gegevens. ERP moet het (bijna) real-time delen van de gegevens binnen het bedrijf mogelijk maken. Het kan de gegevens omzetten in uitgebreide rapporten en inzichten geven via een enkele database, geplaatst op een intuïtief platform. Ze hebben vaak de vorm van dashboards – wat handig is aangezien ongeveer 65% van de mensen visueel leren.

Integratie is een cruciale functie omdat het uw bedrijf in staat stelt om met verschillende componenten tegelijk te werken. Een andere geweldige integratie die Dynamics 365 tot de beste keuze maakt, is die met Customer Relationship Management (CRM).

Raporteren

ERP met geïntegreerde dashboardrapportage stelt teamleiders in staat om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen en deze in één rapport weer te geven. Het kan helpen om teams op afstand op één lijn te houden.

Een ERP moet uitgebreide rapporten kunnen maken met aanpasbare dashboards, grafieken en andere visuele elementen.

Met Dynamics 365 Business Central kunnen financiële beheergegevens worden gecentraliseerd voor boekhouding, verkoop, voorraad en klantinteracties.

• Het bevat naadloze Excel integratie, waardoor we beter georganiseerde rapporten kunnen maken.
• Dynamics 365 heeft ook een ingebouwde Power-Bi-integratie die handig is om uw bedrijfsprestaties in real-time in kaart te brengen.
• Dit ERP systeem heeft ook ingebouwde Cortana Intelligence die de cashflow nauwkeurig voorspelt.

Mobiele toegankelijkheid

remote working, work from home, erp system, ERP systeem

Ongeveer 41% van de bedrijven wereldwijd biedt een zekere mate van werken op afstand aan. Upworks ‘Future Workforce Report’ voorspelt dat 73% van alle teams tegen 2028 op een bepaald niveau op afstand zullen werken.

Deze statistieken laten zien hoe belangrijk het is om voor 2021 een mobiel toegankelijke ERP te kiezen.

Moderne ERP vereenvoudigt de informatieverwerking doordat medewerkers vanaf elke plek gegevens kunnen invoeren. Het vereenvoudigt ook het plannen en beheren van taken en vrije dagen.

Dataveiligheid

Met de opkomst van mobiele toegankelijkheid en werken buiten het kantoor, wat een meer gegevensveilige omgeving is, werd gegevensbeveiliging cruciaal.

Als het gaat om het kiezen van ERP software, moet een moderne ERP de mogelijkheid geven om geavanceerde instellingen voor gebruikersrechten in te stellen. Op die manier is de veiligheid op het werk vanop afstand verzekerd en worden datalekken voorkomen.

Elke werknemer moet als gebruiker alleen toegang hebben tot de specifieke informatie die hij nodig heeft voor zijn rol in het bedrijf.

Bij het kiezen tussen verschillende ERP oplossingen staan bedrijven vaak voor een dilemma tussen
on-premise en cloudbeveiligingsontwerp met betrekking tot gegevensbeveiliging.

Het meest cruciale verschil tussen on-premise en cloudbeveiliging is de mate van verantwoordelijkheid tussen het bedrijf zelf en de service provider.

• On-premise infrastructuur maakt een bedrijf verantwoordelijk voor ERP beveiliging van begin tot eind
• Bij cloudontwerp wordt de beveiliging verantwoordelijkheid gedeeld tussen het bedrijf en de provider.

Met dat in gedachte kunnen we concluderen dat cloudgebaseerde ERP’s zoals Dynamics 365 (met gebruik van Microsoft Azure Cloud) veiliger zijn.

Gevoelige data zijn niet beschikbaar in private clouds, en de provider helpt de mogelijkheid van datalekken te voorkomen.

remote working, work from home, erp system, ERP systeem, dataveiligheid, Dataveiligheid

Cloudgebaseerd

Zoals eerder vermeld, zijn cloudgebaseerde ERP’s veiliger tegen beveiligingsinbreuken omdat cloudleveranciers voor een veilige hostingomgevingen zorgen.

Cloudgebaseerde ERP heeft echter nog veel meer voordelen, en de cloud kan uw bedrijf transformeren.

Cloudtechnologie is beter in het opslaan van een grote hoeveelheid gegevens. Cloudgebaseerde software is sneller te implementeren, waardoor de organisatie meer tijd heeft om zich te concentreren op transformatie.

Cloudgebaseerde instanties van Dynamics 365 worden gehost door Azure, het web services platform van Microsoft. Het doel is om programma’s te bouwen, implementeren, beheren en testen vanuit beheerde datacenters over de hele wereld.

De nieuwe norm van werken op afstand zal ook in 2021 gevolgen blijven hebben voor de werkomgeving.

Afgezien van deze tijdgevoelige kritieke ERP systeem functies, zijn er veel vragen die u zal stellen voordat u een ERP software aanschaft, bijvoorbeeld vragen over software automatisering en kernfunctionaliteiten.

Hoe kan ITAF u helpen?

Wilt u uw bedrijfsprocessen upgraden en organiseren? Neem contact met ons op en ontvang alle informatie die nodig is voor het kiezen en implementeren van ERP software voor uw bedrijf.

Business Central integratie met Microsoft Teams

De zakenwereld van vandaag leert op grote schaal over de voordelen die bedrijven kunnen hebben door Dynamics 365 Bussines central te gebruiken. De bijdrage van deze beheersoftware bij het helpen verbinden van het bedrijf tussen de afzonderlijke afdelingen is aanzienlijk. De prestaties van de Dynamics 365 worden verder verbeterd door integraties met veel Microsoft oplossingen. Een van de integraties die onlangs is gedaan, is met Microsoft Teams. Lees meer over de Business Central integratie met Microsoft Teams in het volgende artikel.

Hoe deze 2 tools kunnen samenwerken?

Om uw gegevens uit Dynamics 365 Business Centrals in Microsoft Teams te delen, bekijken en ernaar te handelen, moet de Business Central-app zijn geïnstalleerd. De app is beschikbaar op de Teams marktplaats en u kunt deze gebruiken met de web,- desktop- of mobiele app van Teams. Het biedt twee verschillende maar gerelateerde functies die helpen bij het stroomlijnen van gesprekken en het in staat stellen van gebruikers om te handelen op basis van hun bedrijfsgegevens zonder Teams te verlaten:

• Plak een link naar een Business Central record in Teams chat, en het zal uitbreiden tot een compacte kaart om te delen met uw collega’s.
• Bekijk de volledige kaartdetails in een venster in Teams, inclusief feitenblokken en andere ingesloten inhoud zoals grafieken. Bewerk velden, start workflows en onderneem actie vanuit het venster zonder van app te wisselen.

Een Microsoft Dynamics 365 Business Central online user account is vereist om deze app geïnstalleerd te hebben.

Kenmerken

Neem Business Central Record op in Teams gesprekken

Het eerste kenmerk binnen Microsoft Teams is erg handig. U kunt eenvoudig een link naar een Business Central record in de Teams chat plakken en u krijgt een compacte, deelbare kaart.

Bekijk, bewerk en onderneem actie zonder Teams te verlaten

Uw collega’s kunnen de volledige kaartdetails in een venster in Teams bekijken, inclusief feitenblokken en andere ingesloten inhoud zoals grafieken. Bewerk velden, start workflows en onderneem actie vanuit het venster zonder van app te wisselen.
Dus wanneer u een verkoop order, artikelkaart of een ander record deelt, kunnen uw collega’s de kaart uitbreiden om meer details weer te geven en kunnen ze zelfs de gegevens bijwerken.

Zoek Business Central gegevens op binnen Teams

Om uw productiviteit en effectiviteit nog verder te verbeteren, heeft Microsoft een functie toegevoegd waarmee u naar gegevens uit Business Central kunt zoeken zonder Microsoft Teams te verlaten.
Omdat u momenteel Business Central gegevens binnen Microsoft Teams wilt delen, moet u naar Business Central gaan, het item, de verkoop order of wat u maar wilt delen, de URL link van het geselecteerde item kopiëren, teruggaan naar Teams en het te plakken.

Hoe kan ITAF u helpen?

Dit was ons artikel over de Business Central integratie met Microsoft Teams. ITAF ondersteunt het concept van een moderne en digitale werkplek en helpt u de Microsoft tools op de juiste manier in te stellen, uw organisatie een hoogwaardige innovatieve aanpak te bieden bij het bouwen van uw moderne IT ecosysteem.

De voordelen van Dynamics 365 Sales Professional integratie met Microsoft 365

Elke maand zijn meer dan 85 miljoen mensen productiever dankzij Microsoft 365-apps. Gebruikers kunnen overal, altijd en vanaf elk apparaat werken. Voeg Microsoft Dynamics 365 toe aan uw Microsoft 365 office suite abonnement en transformeer de manier waarop u met klanten werkt. Laten we eens kijken hoe Dynamics 365 Sales Professional en Microsoft 365 samenwerken. In dit artikel zult u lezen over de voordelen van de Dynamics 365 Sales Professional integratie met Microsoft 365.

Outlook en Dynamics 365 Sales

Vanuit Outlook kun je een nieuwe sales lead aanmaken, zoals een nieuw contact van een e-mail ontvanger of een prospect updaten naar een opportuniteit. U kunt ook de verkoopgegevens en de geschiedenis bekijken tijdens het lezen of opstellen van e-mails. U kunt ook belangrijke e-mails van klanten volgen en delen, vergaderingen en klantafspraken volgen.

Teams en Dynamics 365 Sales

Teams is een krachtig hulpmiddel waarmee u rechtstreeks in Teams met collega’s en klanten kunt samenwerken aan deals. Door integratie met Dynamics 365 Sales Professional kunt u gesprekken voeren, online vergaderen, verkoopdocumenten delen en toegang krijgen tot verkooprecords, allemaal vanuit Teams. U kunt ook contextuele verkoop begeleiding krijgen in Teams, zodat verkopers weten wat de volgende stap is in het verkoopproces.

Word en Dynamics 365 Sales

Dynamics 365 for Sales Professional ondersteunt het samenvoegen van Word mail en de mogelijkheid om gegevens uit de bron en gerelateerde records te halen. Documenten zoals voorstellen kunnen automatisch worden gemaakt met behulp van workflows en worden opgeslagen bij het record dat het heeft geïnitieerd, waardoor het verkoopproces wordt gestroomlijnd.

Excel en Dynamics 365 Sales

Verkopers hebben overal toegang tot verkoopgegevens en kunnen met gegevens werken, via Excel Online of via Excel Desktop. Gebruikers kunnen rapporten maken om hun zakelijke behoeften te ondersteunen en de gegevens automatisch in realtime in Excel te laten vernieuwen. Wanneer gebruikers een groot aantal records moeten bijwerken, ondersteunt Dynamics 365 Sales Professional nauwkeurige gegevensinvoer, waardoor de update voldoet aan de systeem,- en formaatvereisten.

Power BI integratie met Dynamics 365 Sales

Met een Power BI inhoudspakket hebben gebruikers snel toegang tot verkoopgegevens in Power BI en visualiseren ze trends en grafiekgegevens. Deze visualisaties kunnen vervolgens worden weergegeven in het Dynamics 365 for Sales Professional dashboard. Een vereiste is een Sales Analytics voor Dynamics 365 content pack en Power BI licentie.

OneDrive/SharePoint en Dynamics 365 Sales

Dynamics 365 for Sales Professional ondersteunt volledig documentbeheer via OneDrive voor Bedrijven en SharePoint. Verkoopteams kunnen documenten opslaan op SharePoint en ze beheren vanuit Dynamics 365 for Sales Professional en alle belangrijke statistieken in één venster instellen. Documenten die in Dynamics 365 zijn gemaakt, worden opgeslagen op SharePoint/OneDrive voor Bedrijven en worden binnen enkele klikken automatisch gesynchroniseerd met desktop,- en mobiele apparaten.

OneNote en Dynamics 365 Sales

Bekijk gekoppelde notitieboeken vanuit Customer Engagement records. Wijzigingen in notitieblokken die OneNote gebruiken, worden automatisch bijgewerkt en kunnen worden bekeken binnen Dynamics 365 for Sales Professional. Verlies nooit een stukje informatie over een klant. Neem tekst, foto’s, spraak, spreadsheets en zelfs handgeschreven notities op.

Ondersteuning voor Dynamics 365 Sales Professional voor uw bedrijf

Of u nu uw bedrijf start of wilt upgraden door de kosten te verlagen en de mogelijkheden te vergroten met het beste Sales Automation platform, ITAF consultants helpen en ondersteunen uw bedrijf met de implementatie van Dynamics 365 Sales Professional. Dit waren de voordelen van de Dynamics 365 Sales Professional integratie met Microsoft 365.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Dynamics 365 Business Central en ERP voor startups

Wanneer u een zakelijk project consolideert, kan het kiezen van de beste ERP voor startups, de sleutel tot het succes van het bedrijf zijn. Een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen, is het verlaten van Excel, handgeschreven boeken of eenvoudige boekhoudsoftware en de sprong wagen en een product kopen dat alle gebieden van uw bedrijf integreert. In deze ondernemende projecten is er meestal het vooropgezette idee dat alle processen van het bedrijf handmatig kunnen worden uitgevoerd door één persoon of een klein team. Het is echter moeilijk om de groeisnelheid van het bedrijf te kennen, en meer klanten krijgen, betekent meer administratief werk dat voor teamleden moeilijk kan zijn in de loop van de tijd zonder de hulpmiddelen die hen in staat stellen dit te doen. In dit artikel zult u meer lezen over de Dynamics 365 Business Central en ERP oplossing voor startups.

ERP van nieuwe generatie

Dankzij de voordelen van de cloud en verschillende pakketten van services, kan de nieuwe generatie ERP op de cloud kleine en middelgrote bedrijven bereiken in verschillende sectoren die nu kunnen profiteren van alle mogelijkheden van de kern van Dynamics NAV in de derde generatie Microsoft ERP’s: Dynamics 365 Business Central.

Houd er rekening mee dat, hoe meer u bereid bent om uw bedrijfsprocessen aan de productstandaard aan te passen, hoe goedkoper de implementatie zal zijn en hoe sneller u met uw nieuwe ERP kunt gaan werken.

De beste ERP voor startups

Het hoofddoel van een ERP is om bedrijven te helpen met hun dagelijkse bedrijfsprocessen. Hoewel startups meestal kleine bedrijven zijn, betekent dit niet dat ze zich moeten afmelden voor het gebruik van een ERP. Een ERP voor startups kan voordelig zijn in die zin dat het bijdraagt ​​aan het creëren van goede bedrijfspraktijken en overleven in de zakelijke wereld. Hieronder gaan we proberen te analyseren waarom Dynamics 365 Business Central de meest geschikte ERP is voor startups.

Regel uw maandelijkse kosten met Dynamics 365 BC

Business Central is een SaaS-product (Software as a Service), zodat u maandelijks kunt regelen hoeveel productlicenties u nodig hebt en daarom elke maand de kosten kunt schalen, afhankelijk van de financiële prognose. Hierdoor kunt u uw uitgaven opschalen en flexibeler zijn in uw dagelijkse werkzaamheden.

Zonder investering in infrastructuur

De meeste startups beschikken niet over de nodige IT-middelen om een ​​ERP op hun eigen servers te kunnen implementeren, beheren en onderhouden. Business Central wordt opgeslagen in de cloud en u hoeft daarom geen hardware-infrastructuur te investeren of te onderhouden.

Wat de geruchten betreft of de cloud veilig is of niet, geloven we bovendien dat de cloud veiliger is dan de meeste lokale oplossingen. Waarom? Een deel van het antwoord berust op de voorschriften die zijn opgesteld om cloudbeveiliging te garanderen. De meeste implementaties op lokale servers worden niet onafhankelijk gecontroleerd of gecertificeerd, dus het is moeilijk om de staat waarin ze zich bevinden te evalueren.

Organische groei van uw bedrijf

Business central past zich aan uw groeisnelheid aan. U kunt beginnen met de basisfuncties waarmee u uw dagelijkse werkzaamheden kunt uitvoeren, in het vertrouwen dat u weet dat, wanneer u groeit, alle functies van het product voor u beschikbaar zijn, zonder de prijs van de licentie te verhogen .

Bovendien, zodat u comfortabeler kunt werken, kunt u het werkgebied van elke gebruiker aanpassen, zodat u hem alleen de directe toegang tot zijn taken geeft, en daarom voorkomt dat hij alle functies van een ERP heeft en ze productiever zijn.

Update zonder kosten

Dynamics 365 Business Central streeft ernaar om elke 6 maanden updates te lanceren en het positieve is dat u automatisch van alle ontwikkelingen kunt genieten zonder dat uw licentie in prijs stijgt. Als u wilt werken met een ERP voor startups die voortdurend in ontwikkeling is en altijd up-to-date functies heeft, is dit uw kans.

Verhoog uw productiviteit

Productief zijn is belangrijk voor alle bedrijven, ongeacht het aantal werknemers. Voor een bedrijf dat impact wil maken, kan productief zijn echter de sleutel zijn tot het succes van het bedrijf. Business Central helpt u uw gegevens te organiseren, dubbele gegevens te voorkomen en gecompliceerde taken te vereenvoudigen, zodat u uw inspanningen kunt concentreren op het laten groeien van uw bedrijfsproject. Omdat alles bovendien in de cloud is opgeslagen, hebt u vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat toegang tot de gegevens van uw ERP en kunt u doorgaan met werken, zelfs als u niet op kantoor bent.

We moeten niet vergeten de integratiemogelijkheden te vermelden die bestaan ​​tussen Business Central en Office 365. U zult in staat zijn om een ​​groot aantal taken met betrekking tot het beheer van uw bedrijf gemakkelijk en snel uit te voeren zonder uw e-mail te verlaten, en u kunt gegevens rechtstreeks vanuit Excel bijwerken, en andere opties.

Analyseer uw resultaten

Dynamics 365 Business Central bevat de Dynamics NAV-analyse op basis van dimensies waarmee u de gegevens van uw bedrijf kunt analyseren. U kunt beslissen welke lijnen u de resultaten van uw bedrijf wilt analyseren. Als u bijvoorbeeld meer dan één kantoor heeft, bent u misschien geïnteresseerd in het analyseren van resultaten per delegatie of per type service, per afdeling, etc.

Ondersteuning voor Microsoft Dynamics 365 Business Central voor uw bedrijf

Of u nu uw bedrijf vanaf nul start of wilt upgraden door de kosten te verlagen en het potentieel te vergroten met een ERP-oplossing van het beste type, ITAF-consultants helpen uw bedrijf bij de implementatie van Dynamics 365 Business Central. Neem nu contact met ons op en we zullen u graag van dienst zijn bij het begin en het upgraden van de vooraf gedefinieerde infrastructuren.

Microsoft in de Cloud: Dynamics 365 CRM vs Dynamics 365 Business Central

We hebben veel Dynamics 365 for Sales en Customer Engagement voor klanten gedaan die de laatste tijd al Dynamics NAV en Dynamics Business Central gebruiken. Elk van deze applicaties biedt een vorm van CRM functionaliteit, maar er is veel verwarring over wanneer de verschillende oplossingen het meest zinvol zijn. Laten we proberen dit duidelijker te maken voor betrokken gebruikers en degenen die Dynamics 365 implementatie overwegen. Lees in dit artikel verder over Microsoft in de Cloud: Dynamics 365 CRM vs Dynamics 365 Business Central.

Wat is Microsoft Dynamics 365?

Dynamics 365 – een koppeling naar de bestemmingspagina van Dynamics 365, is een pakket van zakelijke applicaties aangeboden door Microsoft. Deze omvatten voornamelijk ERP applicaties en CRM applicaties. De naamgevingsconventies zijn een beetje verwarrend en zijn veel veranderd, dus gebruikers en leveranciers verkorten hun namen vaak, zoals:
• Dynamics 365 Business Central = Business Central
• Dynamics 365 for Sales = Dynamics CRM
• Dynamics 365 for Customer Engagement = Dynamics CRM

Wat is Dynamics 365 Business Central?

NAV en Business Central zijn beide ERP (Enterprise Resource Planning) – link naar Microsoft Dynamics 365 Business Central – de nieuwste applicaties voor het Microsoft ERP systeem. Elke applicatie is ontworpen om alles te beheren, van het volgen van prospects tot leveranciersbeheer, orderinvoer, uitvoering en facturering. Maar hun kracht is boekhoudprocessen.
NAV en Business Central lijken sterk op elkaar. In feite worden ze meestal als dezelfde applicatie beschouwd, waarbij NAV de lokale versie is en Business Central de cloud versie.
Laten we voor nu naar deze twee applicaties verwijzen als NAV (niet helemaal nauwkeurig, maar het helpt de beschrijvingen beknopt te houden).

Wat zijn Dynamics 365 for Sales en Customer Engagement?

Veel licentie opties zijn beschikbaar voor CRM functionaliteit (Customer Relationship Management) binnen de Dynamics 365 suite. De twee belangrijkste zijn:
• Dynamics 365 for Sales: deze versie bevat het grootste deel van de klassieke CRM functionaliteit, waaronder een brede,- en uitgebreide set mogelijkheden voor verkoopteams, en een bescheiden set van functies om ook klantenservice en marketingteams te ondersteunen.
• Dynamics 365 for Customer Engagement: deze versie bevat alle bovengenoemde functies, plus een aanzienlijk uitgebreide functionaliteit voor bedrijven die behoefte hebben aan buitendienst
en/of projectbeheerservices. Het nadeel is dat Dynamics 365 for Customer Engagement weinig mogelijkheden biedt voor verbeterde marketingfunctionaliteit.
Laten we voor nu naar deze collectieve sets van functionaliteit verwijzen als Dynamics 365 CRM (wat geen echt product is).

Dynamics 365 CRM toevoegingen

Zoals u mag verwachten, bevat Dynamics 365 CRM meer robuuste CRM functionaliteit dan in NAV. De onderstaande lijst bevat enkele van de belangrijkste verbeteringen die beschikbaar zijn in CRM:
• Activiteitenbeheer: een boekhoudsysteem is vooral gericht op het volgen van transacties. Een CRM-systeem legt meer nadruk op het volgen van interacties. NAV heeft heel weinig in de planning en het bijhouden van taken, e-mails en afspraken. Ter vergelijking: CRM heeft een breed scala aan hulpmiddelen voor het bijhouden van deze informatie.
• Outlook integratie: Dynamics 365 CRM heeft een diepe integratie met Microsoft Outlook. Maakt het gemakkelijk om e-mails te volgen, follow-ups in te plannen, te linken naar agendaafspraken en meer. Als uw gebruikers Outlook al gebruiken, zullen ze van mening zijn dat CRM veel gemakkelijker te implementeren is dan NAV. NAV bevat wel wat Outlook integratie, maar lang niet dezelfde diepte of flexibiliteit als in Dynamics 365 CRM.
• Mobiel: klantgerichte medewerkers zijn vaak niet op kantoor en hebben snel toegang nodig om klantgegevens te vinden en bij te werken. CRM bevat een robuuste mobiele applicatie die toegankelijk is via vrijwel elk mobiel besturingssysteem en omvat offline gegevenssynchronisatie.- link to Microsoft 365 landing page -• Configureerbaar: Dynamics 365 CRM is gebaseerd op het idee dat het eenvoudig moet worden geconfigureerd om een breed scala aan behoeften te ondersteunen. Het toevoegen van een bijna onbeperkt aantal nieuwe tabellen, velden, weergaven, formulieren, grafieken en dashboards is eenvoudig (vereist geen code).
• Klantgerichte processen: CRM omvat ook de mogelijkheid om maatwerk te leveren over hoe u processen automatiseert met tools zoals workflows, bedrijfsprocesstromen, taakstromen, bedrijfsregels en meer.
• Verbeterde gebruikersinterface: de CRM gebruikersinterface is gemaakt met de klantgerichte vertegenwoordiger in gedachten. Navigeren en gegevens invoeren in CRM is veel eenvoudiger dan in de NAV interface.
• Leads, Marketing, Klantenservice: Dynamics 365 CRM (zelfs de meest eenvoudigste versie) bevat een dynamisch scala aan marketing,- en klantenservicefunctionaliteit die niet in NAV te vinden is.
• SharePoint integratie: Dynamics 365 CRM omvat integratie met Microsoft SharePoint – link to sharepoint landing page – om het grote aantal documenten te volgen dat vaak wordt gegenereerd tijdens de verkooplevenscyclus, en marketingmateriaal dat wordt gebruikt om leads te genereren of een verkoopteam te ondersteunen.
Dat is slechts het topje van de ijsberg voor de veel grotere reeks verschillen.

Microsoft Dynamics 365 CRM, Business Central of Dynamics NAV?

Indien u een kleinere organisatie bent, met slechts 1 of 2 verkopers, of als u beperkte middelen heeft, heeft u mogelijk alleen de functionaliteit nodig die in NAV wordt gevonden. Als algemene regel: tegen de tijd dat u 5 klantgerichte medewerkers hebt, moet u een CRM oplossing overwegen.

Integratie van Dynamics 365 for Sales en Business Central

Hoewel u misschien besluit dat u zowel NAV als CRM moet gebruiken, kunt u uw gebruikers het beste van twee werelden bieden door de twee applicaties te integreren. Microsoft biedt enkele connectoren waardoor integratie vrij eenvoudig is. Echter, de meeste organisaties vinden dat ze het integratieproces moeten aanpassen om de aangepaste velden en tabellen te beheren die in beide applicaties zichtbaar moeten zijn.

Klaar voor Dynamics 365 CRM?

Dit was ons artikel over Dynamics 365 CRM vs Dynamics 365 Business Central. ITAF werkt met Dynamics 365 Business Central van Dynamics 365 Business en Dynamics NAV klanten in heel België om hen te helpen bij het implementeren en integreren van Dynamics 365 CRM. Neem contact met ons op en we helpen u graag als de juiste partner om uw behoeften te ondersteunen.

Hoe Dynamics 365 Business Central-integratie met Office 365 beheren?

Een van de grote concurrentievoordelen die Microsoft Dynamics 365 Business Central biedt ten opzichte van andere ERP’s op de markt, is de native integratie met andere Microsoft productiviteitstools, zoals Office 365 (die omvat onder andere Word, Excel, Outlook). Laten we in het volgende artikel bekijken hoe u de Office 365 apps,- en hulpmiddelen kunt integreren met Dynamics 365 Business Central, de functionele mogelijkheden en de beperkingen met betrekking tot releases.

Verzend gegevens naar Excel, Word of e-mail

Dynamics 365 Business Central met Office 365 biedt ons de mogelijkheid om onze ERP-gegevens op elk gewenst moment naar Excel, Word of e-mail te verzenden. Vanuit elk rapport hebben we de optie om “af te drukken of te verzenden” en vervolgens het alternatief te selecteren dat het beste bij u past op elk gewenst moment.
Om deze actie in Business Central uit te voeren, is deze toegankelijk via de geschiedenis van leveringsbonnen, klik op de knop Afdrukken -> Verzenden naar … en dan is het mogelijk om de gewenste optie te selecteren zoals weergegeven in de volgende afbeelding.

Gegevens exporteren naar Excel en vernieuwen (Excel invoegtoepassing “Windows Client”)

Als u in een Microsoft Dynamics NAV,- of Business Central installatie werkt vanuit de
Windows client, kan de installatie van de Excel invoegtoepassing worden geselecteerd. Deze optie is niet beschikbaar als deze is verkregen via de webclient. Met deze toevoeging kan uw bedrijf gegevens exporteren van ERP Dynamics 365 Business Central naar Microsoft Excel. Nadat de gegevens zijn geëxporteerd, wordt een aanvulling ingeschakeld om de gegevens op elk gewenst moment in het gerelateerde Excel document te vernieuwen. Met de invoegtoepassing is het invoegen of wijzigen van gegevens van Excel naar Dynamics 365 Business Central uitgeschakeld.

Excel invoegtoepassing (server)

In tegenstelling tot de vorige optie, wordt deze Excel invoegtoepassing naast de tweede laag van Dynamics Business Central op de server geïnstalleerd. Met deze invoegtoepassing is de optie ‘Bewerken in Excel’ ingeschakeld in Business Central, waarmee we de gegevens in een
Excel-werkmap kunnen exporteren en, als een geweldige nieuwigheid, kunnen we de gegevens rechtstreeks vanuit Excel wijzigen en opnieuw publiceren in onze ERP zonder Excel te verlaten (zoals te zien in de volgende afbeelding).

Om deze functie te implementeren, moet aan de volgende vereisten worden voldaan:

  • Gebruikers moeten zich authenticeren met Azure Active Directory (Azure AD). Zowel de tweede laag cliënten als gebruikers moeten worden geconfigureerd als Nav (BusinessCentral) UserPassword, Azure Access Control of Azure Active Directory
  • Schakel Odata authenticatie in met SSL
  • Installeer en configureer de webomgeving om SSL te gebruiken
  • Gebruik een compatibele versie van Excel (Office 365, Excel 2019, 2016 of 2013 SP1)

Business Central integratie met SharePoint

Business Central kan worden geconfigureerd om de gegevens te exporteren naar speciale SharePoint. Bij de installatie van de Business Central server wordt de SharePoint plug-in met de bijbehorende DLL-bestanden standaard geïnstalleerd.
Om de ERP te koppelen aan een gerespecteerd SharePoint account, zou het nodig zijn om de zoekmachine te openen en “Microsoft SharePoint verbindingsinstellingen” te typen. U hoeft alleen de benodigde gegevens aan te geven om verbinding te maken en uw ICT-partner zal de integratie laten uitvoeren.

Business Central-integratie met OneNote

Gebruikers kunnen hun notities synchroniseren van Dynamics 365 Business Central naar OneNote om notities, afbeeldingen en opnames te delen onder andere soorten bestanden. Door bestanden naar een OneNote notitie te slepen en neer te zetten, wordt in een dialoogvenster gevraagd of u een kopie van het bestand of een koppeling wilt invoegen. Door dit soort bestanden in te voegen, kan iedereen die toegang heeft tot het Notebook het bestand openen.

Microsoft Outlook invoegtoepassing (client en server)

Hiermee kunnen vergaderingen, contacten of taken van onze Business Central agenda op een directionele of bidirectionele manier worden gesynchroniseerd met Outlook e-mailmanager.
De Outlook invoegtoepassing moet eerder op de server zijn geïnstalleerd en het moet zeker zijn dat de gebruikers correct zijn geconfigureerd. Nadat deze gebruikersconfiguratie is gecontroleerd, wordt vanuit Outlook aangegeven in welke mappen de vergaderingen, contacten of taken worden gesynchroniseerd.

Office invoegtoepassing voor Outlook

Deze toevoeging maakt een native en totale integratie tussen Business Central en Outlook mogelijk – de gebruikers die met beide tools werken, kunnen hun taken uitvoeren zonder hun e-mail achter te laten. Als uitgangspunt identificeert Outlook dat de e-mail van de persoon die contact met u opneemt, behoort tot de e-mail van een Business Central contactpersoon. Om die reden toont het u een klein logo waarin u “Business Central” kunt zien en lezen. Als erop wordt geklikt, wordt een klein tabblad geopend waarin u alle relevante bedrijfsinformatie kunt raadplegen die relevant is voor uw contactpersoon en uw bedrijf. Alle getoonde gegevens zijn navigeerbaar, wat betekent dat als u erop klikt, u toegang kunt krijgen tot de informatie van gerelateerde gegevens/zoekopdrachten.

Business Central met Office 365

Met deze integratie kunt u ook documenten (zoals het verkoopaanbod in onze video) rechtstreeks vanuit Outlook verzenden zonder Business Central te openen.
Om deze aanvulling te configureren, moeten we aan de volgende vereisten voldoen:

  • Configureer de webserver om SSL te gebruiken
  • Gebruikers moeten zich authenticeren als NavUserPassword, Azure Access Control of Azure Active Directory

Hoe kan ITAF de integratie van Dynamics 365 Business Central met Office 365 beheren?

Onze Dynamics 365 Business Central consultants leiden het integratieproces met Office 365 en helpen u de best presterende resultaten te behalen op het gebied van bedrijfsworkflow en bedrijfsefficiëntie die Dynamics 365 Business Central met zich meebrengt. Neem contact met ons op en stuur ons uw vraag en we helpen u graag verder.

5 mijlpalen voor de implementering van Microsoft Dynamics 365 Business Central

De competitiviteit in de bedrijfswereld verhoogt en dus ook het aantal bedrijven dat nood heeft aan een betere organisatie. Om klanten tevreden te stellen en de competitiviteit te kunnen garanderen, is er nood aan optimalisering van de middelen en een hoger rendement. Meer en meer bedrijven richten zich tot de implementatie van Microsoft Dynamics 365 Business Central om dit te bereiken. In dit artikel zult u lezen over 5 mijlpalen voor de implementering van Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Afhankelijk van het bedrijf en de vereisten voor Business Central kan het implementatieproces een aantal weken of maanden duren. Eens het succesvol geïmplementeerd is, verbindt Microsoft Dynamics 365 Business Central alle afdelingen van het bedrijf en de processen worden gestandaardiseerd en versneld. Het resultaat is een meer efficiënte bedrijfsvoering, een besparing aan tijd en middelen, verhoogde competitiviteit en productiviteit.

Echter, de implementatie kan enkel voordelen brengen als die degelijk gebeurt. Anders wordt het uiteindelijk enkel een kost voor het bedrijf. Daarom is het van groot belang is om een grondige en verantwoorde aanpak op te zetten, toewijding van het projectteam en ondersteuning van het management te hebben.

1. Voorbereiding

Tijdens deze eerste fase is het noodzakelijk om de voorwaarden te creëren die de start van de implementatie zullen ondersteunen. Zonder een kwalitatieve voorbereiding is het waarschijnlijk dat het vereiste budget of de deadlines om de implementatie tot een goed einde te brengen overschreden worden.

2. Helikopterzicht op het bedrijf

Elke implementatie van Microsoft Dynamics 365 Business Central begint met een grondig overzicht op de organisatie. Dit vereist een diepgaande analyse van de huidige bedrijfsprocessen. Tijdens dit proces documenteren consultants uw processen om inzicht te verwerven in de werkmethoden. Aan de hand van gesprekken met sleutelpersonen worden de redenen om naar een nieuwe software over te stappen geïdentificeerd en kan Dynamics 365 Business Central aangepast worden.

3. Installatie en set-up van de bedrijfsprocessen

Na het verzamelen van alle noodzakelijke informatie is de volgende stap de nieuwe software installeren en de bedrijfsprocessen opzetten. De database wordt geïnstalleerd en de gegevens worden geïmporteerd volgens de afspraken die gemaakt zijn naar aanleiding van de vorige fase. Daarbovenop maken de consultants in deze fase accounts aan voor de gebruikers, wachtwoorden en worden de autorisaties voor elke gebruiker geregeld.

4. Opleiding

Het opleiden van medewerkers is waarschijnlijk de belangrijkste stap in de implementatie van Microsoft Dynamics 365 Business Central. Een kwaliteitsvolle training verzekert u dat de nieuwe software goed ingezet zal worden en vermindert de gebruikersproblemen. Het is van belang dat uw medewerkers zich volop inzetten om zich het gebruik van deze software eigen te maken. Dit is uiteindelijk essentieel in hun dagelijks werk.

5. Implementatie van Business Central

Na het implementeren en testen van Microsoft Dynamics 365 Business Central is het tijd voor de gebruikers om de nieuwe software nu echt te gaan gebruiken. Het werk stopt daar niet echter! Het is noodzakelijk om het gebruik van de software voortdurend op te volgen. Het programma moet regelmatig onderhouden worden zodat het optimaal blijft functioneren. Hier speelt het management een centrale rol: zij dienen op te volgen hoe Business Central ingezet wordt en hoe er geantwoord wordt op eventuele problemen die opduiken.

Dit waren de 5 mijlpalen voor de implementering van Microsoft Dynamics 365 Business Central Dynamics. Business Central implementeren is een grote uitdaging, maar met een degelijke planning zou dit geen probleem mogen leveren voor eender welk bedrijf. Met een grondige aanpak zal Microsoft’s Business Central uw bedrijf veel voordelen brengen, waaronder grotere productiviteit, betere organisatie en competitiviteit in de bedrijfswereld. Daarenboven zullen uw business processen vereenvoudigd worden omdat uw gegevens niet in verschillende programma’s ingegeven moeten worden, maar in 1 centrale database beschikbaar zijn.

Heeft u vragen over Microsoft Dynamics 365 Business Central of onze ERP implementatiediensten?

Contacteer ITAF voor een gratis offerte.

Waarom Microsoft Dynamics 365 Business Central kiezen?

U hebt waarschijnlijk al over Microsoft Dynamics 365 Business Central gehoord. Maar hoe kunt u, in een lawine van ERP-oplossingen, zeker weten dat de gekozen oplossing nu en in de toekomst aan uw behoeften zal voldoen? En wat is de meest verstandige aanpak om de juiste oplossing te kiezen en te implementeren? Als u op dit moment nieuw ERP-systeem aan het uitkiezen bent, vindt u hieronder informatie die uw bedrijf bij deze belangrijke beslissing kan helpen. Lees in dit artikel verder waarom u voor Microsoft Dynamics 365 Business Central moet kiezen.

De huidige markt wordt overspoeld met grote en zeer efficiënte ERP-systemen, en het kan moeilijk zijn om een duidelijk beeld te krijgen van de beste opties voor uw bedrijf. Het belangrijkste is dat uw bedrijf ervoor zorgt dat de gekozen oplossing voldoet aan uw noden en dat het op een lange termijn onderhouden kan worden.

Microsoft heeft vorig jaar een grote impact gecreëerd op de markt met de introductie van Dynamics 365 Business Central. Sinds de lancering heeft Business Central snel succes geboekt bij internationale bedrijven en hen geholpen om hun activiteiten te stroomlijnen en de operationele kosten te verlagen. Dit succes kan worden verklaard door de drie sterke punten van het systeem: wettelijke naleving, maatwerk en flexibiliteit. Laten we deze voordelen van naderbij bekijken.

Wettelijke naleving

Internationale bedrijven worden voortdurend geconfronteerd met de eis om aan lokale voorschriften te voldoen in de landen waar ze actief zijn, en de software die ze gebruiken moet ook aan deze vereisten voldoen. Met Business Central kan uw bedrijf de instellingen aanpassen zodat uw bestanden opgeslagen en geback-upt worden volgens de lokale voorschriften. In andere talen en valuta’s rapporteren wordt ook vereenvoudigd.

Maatwerk

Business Central biedt een breed scala aan standaard productiviteitstools en u kunt een onbeperkt aantal dimensies aan elk type register toevoegen voor verdere analyse. In tegenstelling tot andere ERP systemen is Business Central op één platform ontworpen, waardoor het gemakkelijk bijgewerkt kan worden. Dit bespaart uw bedrijf tijd en geld zonder waardevolle gegevens te verliezen.

Flexibiliteit

Het cloud-gebaseerde ERP-systeem maakt zakelijke toegang eenvoudiger en laat toe om alle informatie van uw bedrijf centraal te bewaren. Het systeem is eenvoudig aan te passen en is ideaal voor KMO’s die alleen die functionaliteit die ze nodig hebben, willen gebruiken.

Hoe Microsoft Dynamics 365 Business Central te implementeren om aan uw zakelijke behoeften te voldoen?

Om dit te realiseren, heeft u een implementatiepartner nodig die weet hoe een Business Central oplossing afgestemd kan worden op uw bedrijfsstrategie. Bij ITAF begrijpen we het belang van een langetermijnperspectief en implementeren we Business Central zodat het aan uw veranderende strategie aangepast kan worden.https://www.itaf.eu/nl/dynamics-365-business-central/

Onze experts kunnen u helpen bij het opzetten van een duidelijke Business Central-strategie, met bedrijfsgerichte doelen en haalbare implementatietrajecten voor uw oplossing, uw organisatie en uw zakelijke aanpak. Wij zullen u helpen om uw businesscase te ontwikkelen en te valideren, en ook om een overzicht te krijgen van het budget, de reikwijdte van het project en van de planning. Met andere woorden, wij zorgen ervoor dat u er klaar voor bent om de juiste beslissingen te nemen voor, tijdens en na de implementatie.

Zodra we tot het praktische gedeelte van de implementatie komen, wordt uw team nauw bij de implementatie betrokken. Dit stelt uw bedrijf in staat om de interne knowhow en mogelijkheden te ontwikkelen die u nodig hebt om organisatorische veranderingen te stimuleren totdat u het systeem operationeel krijgt. Dit is een zeer effectieve en duurzame aanpak voor het implementeren van een Business Central oplossing.

Dit was ons artikel over waarom u voor Microsoft Dynamics 365 Business Central moet kiezen. Hebt u vragen over Microsoft Dynamics Business Central of over onze ERP implementatie services?

Contact ITAF voor een vrijblijvende offerte.

Hoe Microsoft Dynamics 365 de bedrijven helpt hun winst te vergroten

De weg naar het behalen van de omzet,- of winstdoelen is voor geen enkel bedrijf eenvoudig. De reis zit vol met obstakels, maar om succes te behalen, moet een bedrijf de hindernissen weten te overwinnen of ontwijken. Tegelijkertijd is het ook erg belangrijk om vooruit te plannen. Als er behoorlijk wat onderzoek wordt gedaan en strategieën worden gebouwd dan wordt in dat geval de weg naar succes een minder grote uidaging. Maar dit betekent niet dat het bedrijf geen onverwachte obstakels of hindernissen zal tegenkomen en daar moet men ook op voorbereid zijn. Als een bedrijf echter in staat is om zijn dagelijkse taken op een gestroomlijnde manier af te handelen, dan is men al halfweg. Lees in dit artikel meer over hoe Microsoft Dynamics 365 de bedrijven helpt om hun winst te vergroten.

Een bedrijf bestaat uit verschillende teams en afdelingen, en in dit snelle tijdperk moet bijna elke afdeling of team over moderne technologische oplossingen beschikken die hun processen automatiseren. Ook bevatten de nieuwe tijden zakelijke hulpmiddelen, zoals de programma’s die worden gebruikt om klantenrelaties of financiën te beheren, enz. tal van geavanceerde functies die de teams helpen hun prestaties te verbeteren, en uiteindelijk leidt dit tot verbetering van het bedrijf. Een van de meest populaire bedrijfsoplossingen die bedrijven sinds eeuwen gebruiken, is Microsoft Dynamics 365.

Hier is hoe Microsoft Dynamics 365 de bedrijven helpt hun winst te vergroten:

Hiermee kunt u contact houden met de klanten

Klanten en cliënten zijn uiterst belangrijk voor elk bedrijf, en vooral als het gaat om de omzet of de winst generatie, hangt dit grotendeels af van de klanten en cliënten. Daarom moeten bedrijven ervoor zorgen dat ze eerst hun klanten of de doelgroep goed begrijpen, en later een sterke relatie met hen opbouwen. Dit is precies waar de rol van Microsoft Dynamics CRM in beeld komt. Met behulp van deze fantastische CRM-oplossing kunnen

de klantenservice-teams niet alleen communiceren met de klanten en hun vragen beantwoorden, maar ze kunnen ook hun klantreis verbeteren door suggesties en aanbevelingen aan te bieden. Er zijn ook verschillende rapporten die kunnen worden gegenereerd om de klanten beter te begrijpen. En deze analyses en inzichten kunnen ook worden doorgegeven aan de verkoop,- en marketingteams, zodat zij ook hun strategieën en campagnes kunnen improviseren.

Hiermee kunt u de marketinginitiatieven nauwlettend in de gaten houden

Een van de meest populaire onderdelen van Microsoft Dynamics 365 is de applicatie voor marketing. De applicatie bevat verschillende uiterst nuttige en interessante functies die geschikt zijn voor de moderne marketeers. Met de applicatie kunnen marketingteams niet alleen campagnes plannen en bouwen, maar ook verspreiden. Als marketeers de campagnes (inclusief het ontwerp) willen aanpassen of personaliseren, kunnen ze dat ook doen met behulp van de functies van de applicaties. Bovendien kunt u ook de prestaties van de marketingcampagnes controleren en op basis van de analyses en resultaten kunnen de teams de kwaliteit van de campagnes verbeteren.

Hiermee kan een bedrijf zijn financiën beheren

De nieuwste versie van Dynamics 365 bevat ook Microsoft Dynamics 365 Finance en Operations. Deze applicatie is speciaal ontworpen om het werk van de financiële en operationele teams te vergemakkelijken. Ten eerste kunnen deze teams met deze applicatie de meeste van hun activiteiten digitaal beheren. En er zijn tal van functies in de applicatie, die zijn bedoeld om het financiële team te helpen het in,- en uitstromen nauwlettend in de gaten te houden. Veel rapporten kunnen ook worden gegenereerd via deze financiële applicatie en op basis van de resultaten kunnen de bedrijven betere en krachtigere en efficiëntere bedrijfs,- of financiële strategieën voor het bedrijf bedenken. Bovendien kunnen de bedrijven zelfs voorspellende analyses uitvoeren om op de toekomst voorbereid te zijn en financiële ongelukken te voorkomen.

ITAF, Microsoft Partner kan uw bedrijf helpen met de implementatie en ontwikkeling van bedrijfsoplossingen. Onze kennis, referenties en vele jaren ervaring op dit gebied vertegenwoordigen het hoogste kapitaal en de meeste waarde van het bedrijf.

Neem contact op met ITAF voor een gratis offerte.

Scroll Up