5 essentiële ERP systeem functies voor 2021

De wereldwijde pandemie van COVID 19 dit jaar heeft onze manier van werken veranderd. We hebben geleerd dat geïntegreerde databases nodig zijn voor productieve en goed georganiseerde zakelijke activiteiten. Het jaar 2021 zal niet anders zijn, en de manier waarop we databases en bedrijfsorganisaties benaderen, zal cruciaal zijn. Ongeveer 53% van de bedrijven in 2020 beschouwt ERP of Enterprise Resource Planning samen met Customer Relationship Management (CRM) als prioritaire investeringen. Tussen 2017 en 2022 zal de wereldwijde ERP markt tot $47 miljard aan inkomsten verdienen bij een CAGR van 7%.

ERP staat hoog aangeschreven als de sterkste en meest uitgebreide oplossing die beschikbaar is voor automatisering, data analyse, infrastructuur integratie en rapportage. Een ERP software voegt verschillende processen, eenheden en bedrijfsafdelingen samen en verenigt ze allemaal op hetzelfde platform. Op die manier hebben alle teamleden toegang tot alle benodigde real-time gegevens.

Omdat ERP projectbeheer een essentieel onderdeel van bedrijfsprocessen wordt, is het kiezen van de beste oplossing van cruciaal belang. Dit kan overweldigend zijn voor bedrijven. Maar tegenwoordig zijn er zoveel ERP systemen beschikbaar en is het een cruciale stap om het systeem te kiezen dat alle functies integreert die aan de specifieke behoeften van een bedrijf voldoen.

Om uw beslissing gemakkelijker te maken, hebben we de kritieke ERP systeem functies voor 2021 gerangschikt. We hebben ook de voordelen van Microsoft Dynamics 365 als onderneming die ERP en CRM integreert, naar voren gebracht.

Integratie

Werken vanop afstand is de nieuwe norm die de productiviteit kan beïnvloeden. Volgens onderzoek verwacht 78% van de bedrijfsleiders een negatieve impact van werken vanop afstand op de productiviteit. Dat is waar goed geïntegreerde ERP’s in het spel komen om de workflow te verbinden.

Hoewel de meeste ERP’s geen integratie hebben met persoonlijke productiviteitstools, integreert
Dynamics 365 zakelijke apps met apps voor kantoorproductiviteit (Microsoft 365 Business). Naast het oplossen van productiviteitsproblemen, zouden integraties het doorlopen van veel gegevens voor verschillende processen en afdelingen gemakkelijker moeten maken. Op die manier kan het bedrijf gemiste kansen en een lagere efficiëntie voorkomen.

Een goede ERP software zorgt voor een centraal overzicht van alle essentiële gegevens, zoals financiële en operationele gegevens. ERP moet het (bijna) real-time delen van de gegevens binnen het bedrijf mogelijk maken. Het kan de gegevens omzetten in uitgebreide rapporten en inzichten geven via een enkele database, geplaatst op een intuïtief platform. Ze hebben vaak de vorm van dashboards – wat handig is aangezien ongeveer 65% van de mensen visueel leren.

Integratie is een cruciale functie omdat het uw bedrijf in staat stelt om met verschillende componenten tegelijk te werken. Een andere geweldige integratie die Dynamics 365 tot de beste keuze maakt, is die met Customer Relationship Management (CRM).

Raporteren

ERP met geïntegreerde dashboardrapportage stelt teamleiders in staat om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen en deze in één rapport weer te geven. Het kan helpen om teams op afstand op één lijn te houden.

Een ERP moet uitgebreide rapporten kunnen maken met aanpasbare dashboards, grafieken en andere visuele elementen.

Met Dynamics 365 Business Central kunnen financiële beheergegevens worden gecentraliseerd voor boekhouding, verkoop, voorraad en klantinteracties.

• Het bevat naadloze Excel integratie, waardoor we beter georganiseerde rapporten kunnen maken.
• Dynamics 365 heeft ook een ingebouwde Power-Bi-integratie die handig is om uw bedrijfsprestaties in real-time in kaart te brengen.
• Dit ERP systeem heeft ook ingebouwde Cortana Intelligence die de cashflow nauwkeurig voorspelt.

Mobiele toegankelijkheid

remote working, work from home, erp system, ERP systeem

Ongeveer 41% van de bedrijven wereldwijd biedt een zekere mate van werken op afstand aan. Upworks ‘Future Workforce Report’ voorspelt dat 73% van alle teams tegen 2028 op een bepaald niveau op afstand zullen werken.

Deze statistieken laten zien hoe belangrijk het is om voor 2021 een mobiel toegankelijke ERP te kiezen.

Moderne ERP vereenvoudigt de informatieverwerking doordat medewerkers vanaf elke plek gegevens kunnen invoeren. Het vereenvoudigt ook het plannen en beheren van taken en vrije dagen.

Dataveiligheid

Met de opkomst van mobiele toegankelijkheid en werken buiten het kantoor, wat een meer gegevensveilige omgeving is, werd gegevensbeveiliging cruciaal.

Als het gaat om het kiezen van ERP software, moet een moderne ERP de mogelijkheid geven om geavanceerde instellingen voor gebruikersrechten in te stellen. Op die manier is de veiligheid op het werk vanop afstand verzekerd en worden datalekken voorkomen.

Elke werknemer moet als gebruiker alleen toegang hebben tot de specifieke informatie die hij nodig heeft voor zijn rol in het bedrijf.

Bij het kiezen tussen verschillende ERP oplossingen staan bedrijven vaak voor een dilemma tussen
on-premise en cloudbeveiligingsontwerp met betrekking tot gegevensbeveiliging.

Het meest cruciale verschil tussen on-premise en cloudbeveiliging is de mate van verantwoordelijkheid tussen het bedrijf zelf en de service provider.

• On-premise infrastructuur maakt een bedrijf verantwoordelijk voor ERP beveiliging van begin tot eind
• Bij cloudontwerp wordt de beveiliging verantwoordelijkheid gedeeld tussen het bedrijf en de provider.

Met dat in gedachte kunnen we concluderen dat cloudgebaseerde ERP’s zoals Dynamics 365 (met gebruik van Microsoft Azure Cloud) veiliger zijn.

Gevoelige data zijn niet beschikbaar in private clouds, en de provider helpt de mogelijkheid van datalekken te voorkomen.

remote working, work from home, erp system, ERP systeem, dataveiligheid, Dataveiligheid

Cloudgebaseerd

Zoals eerder vermeld, zijn cloudgebaseerde ERP’s veiliger tegen beveiligingsinbreuken omdat cloudleveranciers voor een veilige hostingomgevingen zorgen.

Cloudgebaseerde ERP heeft echter nog veel meer voordelen, en de cloud kan uw bedrijf transformeren.

Cloudtechnologie is beter in het opslaan van een grote hoeveelheid gegevens. Cloudgebaseerde software is sneller te implementeren, waardoor de organisatie meer tijd heeft om zich te concentreren op transformatie.

Cloudgebaseerde instanties van Dynamics 365 worden gehost door Azure, het web services platform van Microsoft. Het doel is om programma’s te bouwen, implementeren, beheren en testen vanuit beheerde datacenters over de hele wereld.

De nieuwe norm van werken op afstand zal ook in 2021 gevolgen blijven hebben voor de werkomgeving.

Afgezien van deze tijdgevoelige kritieke ERP systeem functies, zijn er veel vragen die u zal stellen voordat u een ERP software aanschaft, bijvoorbeeld vragen over software automatisering en kernfunctionaliteiten.

Hoe kan ITAF u helpen?

Wilt u uw bedrijfsprocessen upgraden en organiseren? Neem contact met ons op en ontvang alle informatie die nodig is voor het kiezen en implementeren van ERP software voor uw bedrijf.

Business Central integratie met Microsoft Teams

De zakenwereld van vandaag leert op grote schaal over de voordelen die bedrijven kunnen hebben door Dynamics 365 Bussines central te gebruiken. De bijdrage van deze beheersoftware bij het helpen verbinden van het bedrijf tussen de afzonderlijke afdelingen is aanzienlijk. De prestaties van de Dynamics 365 worden verder verbeterd door integraties met veel Microsoft oplossingen. Een van de integraties die onlangs is gedaan, is met Microsoft Teams. Lees meer over de Business Central integratie met Microsoft Teams in het volgende artikel.

Hoe deze 2 tools kunnen samenwerken?

Om uw gegevens uit Dynamics 365 Business Centrals in Microsoft Teams te delen, bekijken en ernaar te handelen, moet de Business Central-app zijn geïnstalleerd. De app is beschikbaar op de Teams marktplaats en u kunt deze gebruiken met de web,- desktop- of mobiele app van Teams. Het biedt twee verschillende maar gerelateerde functies die helpen bij het stroomlijnen van gesprekken en het in staat stellen van gebruikers om te handelen op basis van hun bedrijfsgegevens zonder Teams te verlaten:

• Plak een link naar een Business Central record in Teams chat, en het zal uitbreiden tot een compacte kaart om te delen met uw collega’s.
• Bekijk de volledige kaartdetails in een venster in Teams, inclusief feitenblokken en andere ingesloten inhoud zoals grafieken. Bewerk velden, start workflows en onderneem actie vanuit het venster zonder van app te wisselen.

Een Microsoft Dynamics 365 Business Central online user account is vereist om deze app geïnstalleerd te hebben.

Kenmerken

Neem Business Central Record op in Teams gesprekken

Het eerste kenmerk binnen Microsoft Teams is erg handig. U kunt eenvoudig een link naar een Business Central record in de Teams chat plakken en u krijgt een compacte, deelbare kaart.

Bekijk, bewerk en onderneem actie zonder Teams te verlaten

Uw collega’s kunnen de volledige kaartdetails in een venster in Teams bekijken, inclusief feitenblokken en andere ingesloten inhoud zoals grafieken. Bewerk velden, start workflows en onderneem actie vanuit het venster zonder van app te wisselen.
Dus wanneer u een verkoop order, artikelkaart of een ander record deelt, kunnen uw collega’s de kaart uitbreiden om meer details weer te geven en kunnen ze zelfs de gegevens bijwerken.

Zoek Business Central gegevens op binnen Teams

Om uw productiviteit en effectiviteit nog verder te verbeteren, heeft Microsoft een functie toegevoegd waarmee u naar gegevens uit Business Central kunt zoeken zonder Microsoft Teams te verlaten.
Omdat u momenteel Business Central gegevens binnen Microsoft Teams wilt delen, moet u naar Business Central gaan, het item, de verkoop order of wat u maar wilt delen, de URL link van het geselecteerde item kopiëren, teruggaan naar Teams en het te plakken.

Hoe kan ITAF u helpen?

Dit was ons artikel over de Business Central integratie met Microsoft Teams. ITAF ondersteunt het concept van een moderne en digitale werkplek en helpt u de Microsoft tools op de juiste manier in te stellen, uw organisatie een hoogwaardige innovatieve aanpak te bieden bij het bouwen van uw moderne IT ecosysteem.

App taak in Microsoft Teams – Beheer taken op één plek

App taak in Microsoft Teams – Microsoft had de rollout van hun taken in Microsoft Teams voor het publiek aangekondigd, een app die een coherente taakbeheerervaring biedt in uw hub voor teamwerk en een beter zicht geeft op zowel uw persoonlijke taken als de taken van het team.

Taken in Teams is een geconsolideerd product omdat het informatie verzamelt van andere Microsoft toepassingen voor het maken van taken, namelijk Microsoft Planner en To Do. Het doel is om mensen taken te laten maken in Microsoft 365 applicaties zonder zich bezig te houden met “context omschakeling” van de applicatie of zonder een aparte taaktoepassing te hoeven openen.

Taken gemaakt in Outlook worden al gesynchroniseerd met Microsoft To Do, ondertussen ondersteunt Office binnenkort ‘@’ vermeldingen in Excel, Word en PowerPoint. Dit betekent dat projectleiders taken kunnen toewijzen aan andere gebruikers door door ‘@’ te vermelden in een document, presentatie of spreadsheet, die dan automatisch zal verschijnen in hun lijst ‘Toegewezen aan jou’.

Om de Taken in de Teams app op te halen, klikt u op de ellipsen in de Teams zijbalk en selecteert u Planner. De app heet momenteel Planner en blijft Planner terwijl ze de nieuwe Planner ervaring uitrollen. Het verandert dan in Tasks by Planner en To Do en wordt uiteindelijk hernoemd naar Tasks.

Nieuwe mogelijkheden

Gebruikers hebben een “My Tasks” ruimte om hun persoonlijke taken te zien, die afkomstig lijken te zijn van To Do. Er is ook een ruimte voor “Gedeelde plannen” voor teamprojecten. Een andere nieuwe functie in Tasks for Teams is een “Task Publishing” mogelijkheid waarmee “bedrijven taken op bedrijfsniveau kunnen creëren en die taken naar gerichte teams in hun Firstline Workforce kunnen sturen”, aldus de aankondiging.

Microsoft heeft ook een nieuwe “Lijsten” weergave toegevoegd voor Taken in Teams, die een aanvulling is op de “Bord, Grafiek en Schema weergaven van Planner”. Een andere nieuwe mogelijkheid is de mogelijkheid om een taak tegelijkertijd in zowel de desktop,- als webtoepassingen te bewerken.

Office Apps integratie

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, heeft de Outlook e-mail client blijkbaar al de taakintegratie. De functie “My Day” in Outlook bevat bijvoorbeeld een To Do tabblad voor het beheren van individuele taken. Outlook gebruikers hebben ook toegang tot een “Create a Task” optie in e-mails om direct taken te creëren.

Recente taken worden nu ook weergegeven in zoekopdrachten van Outlook Mobile clients, ongeacht waar ze oorspronkelijk zijn gemaakt.

Cortana, de persoonlijke digitale assistent van Microsoft, toont acties die moeten worden ondernomen op basis van taken in Outlook clients.

De beoordelingsfunctie voor Mijn Analytics activiteiten van Outlook heeft een optie “Openstaande taken weergeven” om de taken weer te geven die de afgelopen 14 dagen zijn overeengekomen.

Bovendien krijgen Excel, PowerPoint en Word de mogelijkheid om taken te starten via de “@” functie voor het verzenden van berichten

Hoogtepunten van Taken in Teams zijn onder meer:

• Bord,- Grafiek,- en Planningsweergaven vanuit Planner, en de nieuwe weergave Lijsten.
• IT beheerderscontroles voor het in,- of uitschakelen van Taken in Teams voor uw hele organisatie of voor specifieke gebruikers; een beleid instellen om de Taken app automatisch vast te zetten aan de Teams menubalk; en het verbergen van Mijn Takenlijsten voor gebruikers.
• Grafiek API en Power Automate integraties voor To Do en Planner om taken die in andere apps zijn gemaakt in Taken in Teams weer te geven.

Hoe kan ITAF u helpen?

ITAF ondersteunt het concept van moderne en digitale werkplek en helpt u de Microsoft 365 tools op de juiste manier in te stellen, uw organisatie een hoogwaardige innovatieve aanpak te bieden bij het bouwen van uw moderne IT ecosysteem.

Neem contact op met ITAF voor professionele ondersteuning.

Waarom is desktop beveiliging belangrijk voor uw bedrijf?

Tegenwoordig zijn de meeste inbreuken op de desktop beveiliging te wijten aan bekende en niet gepatchte kwetsbaarheden.
Echter, veel bedrijven beschouwen patching echter als een overhead activiteit. Als gevolg hiervan is er echte druk om patching zo efficiënt en effectief mogelijk te maken.

Als de patches die door Microsoft in augustus 2020 zijn uitgebracht bijvoorbeeld niet op uw desktops zijn geïnstalleerd, kan een Windows computer worden gehackt door alledaagse kantoorwerkzaamheden – ‘onschuldige manieren’ zoals:

• Het afspelen van een videobestand – vanwege fouten in Microsoft Media Foundation en Windows Codecs
• Luisteren naar een audiobestand – vanwege bugs die invloed hebben op Windows Media Audio Codec
• Surfen naar een website – vanwege de “altijd buggy” Internet Explorer
• Bewerken van een HTML-pagina – wegens een MSHTML Engine fout
• Het lezen van een pdf bestand – vanwege een maas in de Microsoft Edge PDF Reader
• Ontvangen van een e-mailbericht – vanwege een andere bug in Microsoft Outlook

Malware en ransomware

Simpel gezegd, ransomware is een subgroep van malware. Malware aanvallen komen meestal voor in de vorm van een computervirus of worm. Malware is meestal specifiek voor een platform als Windows, of zelfs voor een applicatie. Hierdoor kan de malware specifieke beveiligingslekken of onjuist geconfigureerde systemen aanpakken. Ransomware komt in het spel wanneer de malware de gebruiker van het systeem laat weten dat het is aangevallen, maar nadat het iets met de computer heeft gedaan, zoals het versleutelen van de schijf of bestanden.

Gangbare infectiemethode – MailSpam is per definitie malware die via e-mail wordt afgeleverd en als zodanig zal dit altijd de infectievector zijn voor malware met deze classificatie. Er is geen limiet of beperking voor de soorten malware die via e-mail kunnen worden verzonden. Ransomware voorkomt dat gebruikers toegang krijgen tot hun systeem of persoonlijke bestanden en vraagt om losgeld om weer toegang te krijgen. Een van de populaire infectiemethoden – Malvertising, of kwaadwillende advertenties, is ook het gebruik van online advertenties om malware te verspreiden met weinig tot geen gebruikersinteractie. Tijdens het surfen op internet, zelfs op legitieme sites, kunnen gebruikers worden omgeleid naar criminele servers zonder ooit op een advertentie te klikken.

Wat we de afgelopen jaren hebben gezien, is dat de kwetsbare desktops en hun software de meest voorkomende manier zijn om te lijden onder een ransomware-aanval.

Microsoft lost 120 kwetsbaarheden op – augustus 2020

Een van de nieuwste voorbeelden is dat Microsoft deze maand zijn batch software beveiligings updates heeft uitgebracht voor alle ondersteunde versies van zijn Windows besturingssystemen en andere producten. De Patch Tuesday-updates van deze maand verhelpen in totaal 120 nieuw ontdekte software kwetsbaarheden, waarvan er 17 kritiek zijn en de rest belangrijk in ernst.

Er zijn ook twee zero-days – kwetsbaarheden (CVE-2020-1464 en CVE-2020-1380) die door hackers zijn uitgebuit voordat Microsoft de patches van vandaag kon leveren.

CVE-2020-1464 – Met deze beveiligingslek kan een aanvaller beveiligingsfuncties omzeilen en misbruik maken van een fout bij het valideren van bestandshandtekeningen om onjuist ondertekende bestanden te laden.

CVE-2020-1380 leest als een “standaard” Internet Explorer browser aanval voor het uitvoeren van externe code. Door geheugen beschadiging kan een aanvaller een willekeurige code uitvoeren in de context van de huidige gebruiker. Hoewel dit wordt gemarkeerd als een kwetsbaarheid in de browser, is het vermeldenswaard dat Microsoft Office documenten die delen hosten die de Internet Explorer renderingengine gebruiken, een andere toegangsweg zijn.

Omdat zero-day kwetsbaarheden continu opduiken, is het erg belangrijk om proactief te zijn door ervoor te zorgen dat alle beveiligings gerelateerde patches zijn geïnstalleerd.

Hoe kan ITAF u helpen?

Het is van vitaal belang om te controleren of uw patch management oplossing werkt zoals bedoeld, waardoor rapportage een belangrijke functie wordt in elke patch management oplossing.

Om u te helpen met de Desktop security patching, kunnen ITAF’s gespecialiseerde professionals patches voor uw werkstations bewaken en beheren, zodat uw besturingssystemen en applicaties altijd up-to-date en veilig zijn. ITAF gebruikt een gespecialiseerde tool voor de implementatie van beveiligingspatches, die betrekking hebben op PC, Mac,- en software van derde partijen voor zowel Windows als Apple besturingssystemen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Hoe Microsoft 365 samenwerken gemakkelijk maakt

Bedrijven over de hele wereld gebruiken verschillende producten en oplossingen om hun teams in staat te stellen het werk gedaan te krijgen. Met veel verschillende producten en diensten moeten eindgebruikers constant van de ene bron naar de andere springen en verschillende sites bezoeken om al hun projecten, e-mails, enz. te beheren. Dit is waar de schoonheid van het Microsoft 366 platform echt presteert. Door over te stappen op en te werken binnen de Microsoft 365 infrastructuur, kunnen organisaties gebruikmaken van een veelheid aan services om het werk dat ze nodig hebben allemaal op één centrale locatie te krijgen. Dit zijn de meest voorkomende oplossingen die Microsoft 365 aan zijn gebruikers biedt.

Outlook – voor e-mail

E-mail is tegenwoordig een van de belangrijkste vormen van communicatie, dus het is essentieel om een optimale e-mailprovider te hebben die is verbonden met al uw andere services. Als je eenmaal in Microsoft 365 bent, kun je Outlook gebruiken voor een veelvoud aan toepassingen, zoals het versturen van uitnodigingen voor vergaderingen, het delen van inhoud en meer!

Het klinkt misschien als een klein voordeel om een e-mailservice te hebben die deel uitmaakt van hetzelfde platform als al uw andere services, maar naarmate we het andere aanbod uitbreiden, zal al snel duidelijk worden waarom dit zo belangrijk is om te hebben.

Microsoft Teams – Voor teamsamenwerking en vergaderingen

Als het gaat om teamsamenwerking, is Microsoft Teams het sterkste platform dat momenteel op de markt is. Je kunt niet alleen 1: 1 en 1: veel chats hebben, maar je kunt ook Teams en kanalen maken om samen te werken tussen verschillende afdelingen. Bovendien kunt u Microsoft Teams gebruiken om vergaderingen en telefonische vergaderingen in te stellen, zoals in Zoom.

Teruggaan naar e-mail, dit is een voorbeeld van de vele voordelen die al uw services op één platform te bieden hebben! Met een service als Zoom zou je links moeten maken en meerdere stappen moeten doorlopen om vergaderingen en oproepen tot stand te brengen. Integendeel, dit is niet het geval bij Teams en Outlook. U kunt alle relevante agenda’s van mensen opzoeken in Outlook – en zelfs de Planningsassistent gebruiken – om een optimale tijd te vinden die voor iedereen werkt voordat u een uitnodiging voor een Teams vergadering verstuurt met de meegeleverde link! Dit alles kan rechtstreeks in Microsoft Teams worden gedaan.

OneDrive en SharePoint – voor opslag en delen van bestanden

Hoe kan een eindgebruiker de bestanden opslaan en delen als ze niet afkomstig zijn uit hetzelfde ecosysteem? Normaal gesproken moet u alle bestanden handmatig opslaan. Delen wordt ook een probleem omdat eindgebruikers versiebeheerproblemen willen voorkomen (wat een echt gedoe kan worden).

Microsoft 365 omvat OneDrive en SharePoint, alles-in-één services voor bestandsopslag en delen die deze problemen verminderen. Door bestanden op te slaan in OneDrive en/of SharePoint worden de documenten onmiddellijk in de Cloud beveiligd, zodat u ze overal kunt openen, terwijl u tegelijkertijd gemakkelijk inhoud kunt delen. Het enige wat u hoeft te doen is met de rechtermuisknop klikken en het delen en u kunt een directe link naar het bestand delen in de Teams chat of het als een e-mail verzenden.

Hoe kan ITAF u helpen?

ITAF support voor Microsoft services helpt u een omgeving op de juiste manier in te richten, uw organisatie 24/7 operationeel beheer te bieden en/of de zakelijke beveiliging te verhogen door server,- en beveiligingspatching uit te voeren. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie en wij helpen u graag verder.

De voordelen van Dynamics 365 Sales Professional integratie met Microsoft 365

Elke maand zijn meer dan 85 miljoen mensen productiever dankzij Microsoft 365-apps. Gebruikers kunnen overal, altijd en vanaf elk apparaat werken. Voeg Microsoft Dynamics 365 toe aan uw Microsoft 365 office suite abonnement en transformeer de manier waarop u met klanten werkt. Laten we eens kijken hoe Dynamics 365 Sales Professional en Microsoft 365 samenwerken. In dit artikel zult u lezen over de voordelen van de Dynamics 365 Sales Professional integratie met Microsoft 365.

Outlook en Dynamics 365 Sales

Vanuit Outlook kun je een nieuwe sales lead aanmaken, zoals een nieuw contact van een e-mail ontvanger of een prospect updaten naar een opportuniteit. U kunt ook de verkoopgegevens en de geschiedenis bekijken tijdens het lezen of opstellen van e-mails. U kunt ook belangrijke e-mails van klanten volgen en delen, vergaderingen en klantafspraken volgen.

Teams en Dynamics 365 Sales

Teams is een krachtig hulpmiddel waarmee u rechtstreeks in Teams met collega’s en klanten kunt samenwerken aan deals. Door integratie met Dynamics 365 Sales Professional kunt u gesprekken voeren, online vergaderen, verkoopdocumenten delen en toegang krijgen tot verkooprecords, allemaal vanuit Teams. U kunt ook contextuele verkoop begeleiding krijgen in Teams, zodat verkopers weten wat de volgende stap is in het verkoopproces.

Word en Dynamics 365 Sales

Dynamics 365 for Sales Professional ondersteunt het samenvoegen van Word mail en de mogelijkheid om gegevens uit de bron en gerelateerde records te halen. Documenten zoals voorstellen kunnen automatisch worden gemaakt met behulp van workflows en worden opgeslagen bij het record dat het heeft geïnitieerd, waardoor het verkoopproces wordt gestroomlijnd.

Excel en Dynamics 365 Sales

Verkopers hebben overal toegang tot verkoopgegevens en kunnen met gegevens werken, via Excel Online of via Excel Desktop. Gebruikers kunnen rapporten maken om hun zakelijke behoeften te ondersteunen en de gegevens automatisch in realtime in Excel te laten vernieuwen. Wanneer gebruikers een groot aantal records moeten bijwerken, ondersteunt Dynamics 365 Sales Professional nauwkeurige gegevensinvoer, waardoor de update voldoet aan de systeem,- en formaatvereisten.

Power BI integratie met Dynamics 365 Sales

Met een Power BI inhoudspakket hebben gebruikers snel toegang tot verkoopgegevens in Power BI en visualiseren ze trends en grafiekgegevens. Deze visualisaties kunnen vervolgens worden weergegeven in het Dynamics 365 for Sales Professional dashboard. Een vereiste is een Sales Analytics voor Dynamics 365 content pack en Power BI licentie.

OneDrive/SharePoint en Dynamics 365 Sales

Dynamics 365 for Sales Professional ondersteunt volledig documentbeheer via OneDrive voor Bedrijven en SharePoint. Verkoopteams kunnen documenten opslaan op SharePoint en ze beheren vanuit Dynamics 365 for Sales Professional en alle belangrijke statistieken in één venster instellen. Documenten die in Dynamics 365 zijn gemaakt, worden opgeslagen op SharePoint/OneDrive voor Bedrijven en worden binnen enkele klikken automatisch gesynchroniseerd met desktop,- en mobiele apparaten.

OneNote en Dynamics 365 Sales

Bekijk gekoppelde notitieboeken vanuit Customer Engagement records. Wijzigingen in notitieblokken die OneNote gebruiken, worden automatisch bijgewerkt en kunnen worden bekeken binnen Dynamics 365 for Sales Professional. Verlies nooit een stukje informatie over een klant. Neem tekst, foto’s, spraak, spreadsheets en zelfs handgeschreven notities op.

Ondersteuning voor Dynamics 365 Sales Professional voor uw bedrijf

Of u nu uw bedrijf start of wilt upgraden door de kosten te verlagen en de mogelijkheden te vergroten met het beste Sales Automation platform, ITAF consultants helpen en ondersteunen uw bedrijf met de implementatie van Dynamics 365 Sales Professional. Dit waren de voordelen van de Dynamics 365 Sales Professional integratie met Microsoft 365.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Een moderne werkplek met Microsoft 365

Met de opkomst van werken op afstand en virtueel gedistribueerde teaming is het belangrijker dan ooit om tools te bieden die het werk vergemakkelijken, intuïtief en digitaal mogelijk maken. Tegelijkertijd weten we allemaal dat gereedschappen een tweesnijdend zwaard kunnen zijn, omdat ze bij verkeerd gebruik de productiviteit van het team kunnen afleiden en verminderen. Gelukkig is er een manier om dit te overwinnen en om de juiste tools te krijgen die werken als een hub voor teamwork. Laten we nu eens kijken hoe technologie verandering kan versnellen en hoe een moderne werkplek met Microsoft 365 voorziet in de behoeften daarvan.

Microsoft 365: een overzicht

Microsoft 365

Microsoft 365 is een alles-in-één uitgebreid platform dat bestaat uit Microsoft 365 apps, Windows 10 Pro en Enterprise Mobility + Security. Het is met name geschikt voor KMO-bedrijven die hun werkomgeving zo snel mogelijk willen inrichten.

Microsoft 365 office suite

Microsoft 365 office suite is een robuust en gemakkelijk toegankelijk samenwerkings- en communicatieplatform dat in de cloud wordt gehost. Het bevat volledig geïnstalleerde web-, mobiele en desktop-apps, waaronder Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, OneDrive, SharePoint, Microsoft Teams en meer, afhankelijk van het gekozen abonnement (voor thuis, voor bedrijven, voor onderwijs).

SharePoint

SharePoint is een homepage voor uw bedrijf. Uw team kan de inhoud ontdekken die ze nodig hebben, bedrijfsupdates en notities, hun dagelijkse routine beheren; lijsten maken, documenten, documentbibliotheken en meer.

OneDrive

OneDrive is een alles-in-één Cloud service, perfect om op een veilige manier vanaf elk apparaat bestanden op te slaan, te synchroniseren, te delen en te openen.

Microsoft 365: de meest populaire tools

 

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een hub voor teamwerk. Verschillende teams kunnen verschillende kanalen en chats gebruiken om te communiceren, bestanden te delen en in contact te blijven met bedrijfsnieuws. Gesynchroniseerd met Outlook, maakt Microsoft Teams het plannen van vergaderingen en het voeren van gesprekken en videoconferenties mogelijk.

Yammer

Yammer is het sociale netwerk van een bedrijf. Het is een communicatiemiddel dat ook kan dienen als kennisbank en als interne social media site.

Outlook

Outlook brengt e-mail, contacten, agenda en taken samen op één plek. Hiermee kunt u een voorbeeld van een Linkedin profiel bekijken van mensen met wie u contact opneemt en bijlagen rechtstreeks vanuit OneDrive uploaden.

Microsoft 365: laat de juiste set tools voldoen aan de behoeften van de organisaties

1. Teamleden besteden te veel tijd aan het vinden van de documenten die nodig zijn om hun werk te doen. Microsoft 365 biedt een AI gestuurde zoekopdracht die, in combinatie met bedrijfsbrede gegevens, de werknemer in staat stelt om binnen enkele seconden relevante documenten te vinden. Documenten kunnen vervolgens eenvoudig worden geïmporteerd in Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

2. Teamleiders en scrum masters gebruiken vaak whiteboards en handgeschreven notities tijdens vergaderingen. Ze nemen foto’s en uploaden deze later naar de online schijf en worstelen vervolgens met het vinden van de juiste documenten. Door bestanden op OneDrive en SharePoint op te slaan, kunt u de bovengenoemde AI aangedreven zoekopdracht zelfs op de afbeeldingen gebruiken. De intelligente zoekfunctie kan tekst identificeren die is geschreven op whiteboards, bonnen en in notitieboekjes.

3. Een bedrijf werkt samen met gig-werkers van over de hele wereld en laat hun werknemers op afstand werken – niet alleen thuis, maar ook tijdens het reizen naar verre locaties. Managers worstelen om iedereen op de hoogte te houden. Gedistribueerde teams hebben zeer efficiënte alles-in-één samenwerkings,- en communicatietools nodig. Microsoft Teams kan een gedistribueerd team bij elkaar houden, inclusief externe consultants en freelancers. Teamleden zijn vrij om in verschillende kanalen teams te vormen en daar hun projecten te bespreken. Het stelt iedereen ook in staat om niet alleen de tools van Microsoft te gebruiken, maar ook externe software die nodig is om het werk gedaan te krijgen, zoals Adobe Creative Cloud, Github of Survey Monkey. Alle bestanden worden automatisch opgeslagen op SharePoint, zodat iedereen met toegang ze kan bekijken, bewerken of erop kan reageren, ongeacht de locatie, de tijdzone of het apparaat. Bovendien faciliteert Microsoft Teams telefoongesprekken en videoconferenties, die, wanneer ze inefficiënt worden georganiseerd of technische problemen ondervinden, een van de belangrijkste productiviteitsmoordenaars kunnen zijn. De tool maakt niet alleen rijke audio,- en videovergaderingen mogelijk, maar transcribeert zelfs automatisch en verspreidt de notities vervolgens naar de groep.

4. Teamleden zijn vrij om te werken waar ze maar willen, zowel op kantoor als daarbuiten. Ze werken op laptops, tablets en smartphones – welk apparaat dan ook handiger is. Soms is het een knelpunt vanwege de beperkte functies van een mobiele versie van de tools die ze gebruiken en vanwege de synchronisatieproblemen. – Als er onderweg wordt gewerkt, is het onmogelijk om alle bestanden op computers op kantoor te bewaren. Microsoft 365 applicaties zijn mobielvriendelijk en dankzij de documentsynchronisatie is er geen verschil op welke apparaten jij of je medewerkers het liefst werken. Omdat we allemaal weten hoe gemakkelijk mensen kunnen worden afgeleid tijdens het gebruik van mobiele apparaten, filtert AI aangedreven Outlook belangrijke e-mails van degenen die kunnen wachten op een beter moment om te antwoorden.

5. In een grote organisatie kennen mensen elkaar niet en hebben ze moeite om mensen van andere teams te vinden wiens expertise zou helpen bij specifieke projecten. Door Microsoft 365 apps, Teams en Yammer te combineren met Linkedin, is het ongelooflijk eenvoudig om een professional te vinden met de vereiste vaardigheden – zowel binnen als buiten de organisatie.

Meer informatie over de moderne werkplek met Microsoft 365

ITAF ondersteunt het concept van moderne en digitale werkplek en helpt u de Microsoft 365 tools op de juiste manier in te stellen, uw organisatie te voorzien van hoogwaardige innovatieve aanpak bij het bouwen van uw moderne IT ecosysteem.

Neem contact op met ITAF voor professionele ondersteuning.

 

6 voordelen van Microsoft Azure

Cloud Computing is meer dan alleen het nieuwste modewoord. Het is een geheel nieuwe manier van zakendoen. Microsoft Azure is het steeds groter wordende Cloud computing platform van Microsoft dat open, flexibel en ondernemingsgraad is om aan al uw zakelijke uitdagingen te voldoen. In dit artikel zult u lezen over 6 voordelen van Microsoft Azure.

Geschat als de op één na grootste IaaS en PaaS serviceprovider ter wereld, heeft Azure als bijkomend voordeel dat het volledig is geïntegreerd met alle Microsoft producten. Voor degenen met een bestaande Microsoft infrastructuur vormt Azure een perfecte aanvulling op uw bestaande software en applicaties. Flexibel, kosteneffectief en op het snijvlak van technologie, Azure is de voorkeursoplossing voor bedrijven die willen groeien en de concurrentie voor willen blijven.

Hoewel er tal van voordelen zijn voor deze Cloud computing omgeving, zijn hier de 6 voordelen van Microsoft Azure die u moet weten en hoe het uw organisatie positief kan transformeren.

 

Beschikbaarheid

Niets maakt een doorgewinterde netwerkingenieur meer dan een enkel storingspunt. Redundantie creëren is echter tijdrovend, gecompliceerd en duur. Het bouwen van een zeer beschikbaar datacenter vereist redundante netwerkverbindingen, redundante stroomvoorzieningen en redundante hardware. Vervolgens moet u het allemaal opnieuw doen op een andere locatie om ervoor te zorgen dat het datacenter zelf overbodig is.

Met Azure is hoge beschikbaarheid ingebouwd. Die redundante koppelingen, stroom en datacenters zijn inbegrepen bij Azure, waardoor u tijd, moeite en geld bespaart.

Perfect voor kleine bedrijven en gevestigde ondernemingen

Azure is ontworpen voor elk bedrijf, ongeacht de grootte, van de lokale bakkerij tot multinationale ondernemingen. Het is gemakkelijk schaalbaar om aan uw IT eisen te voldoen en werkt volgens een “pay-as-you-go” prijsmodel om aan elk budget te voldoen. Omdat bedrijven interne en externe applicaties in de Cloud kunnen starten en opslaan, bespaart het ook interne IT kosten, inclusief hardware en onderhoud.

Vul uw huidige IT infrastructuur aan en breidt deze uit

Azure stelt uw IT personeel in staat zich op uw bedrijf te concentreren zonder zich zorgen te hoeven maken over interne mogelijkheden of het onderhouden van apparatuur die te zwaar wordt belast of te weinig wordt gebruikt. Het platform maakt het snel en gemakkelijk om uw huidige apps in te zetten met weinig of geen downtime. Een geïntegreerde ontwikkelomgeving vermindert de leercurve, waardoor teams het platform snel onder de knie krijgen. Bovendien heeft het platform een voetafdruk in meer landen dan Google of Amazon, wat zorgt voor snellere levering van inhoud en een optimale gebruikerservaring. Azure is schaalbaar om met uw bedrijf mee te groeien en u betaalt alleen voor wat u nodig heeft.

Microsoft Azure IaaS en PaaS

In de voorhoede van IaaS en PaaS biedt Azure snelle implementaties. Door de hybride Cloud omgeving kunnen bedrijven kiezen of ze autonoom opereren of gebruik maken van een public Cloud. U kunt ook bepalen of u al dan niet verbonden bent met het internet. Voldoet aan al uw

IT,- en servicebehoeften zonder dat u de onderliggende infrastructuur hoeft te onderhouden.

Beveiliging, performance, back-up en noodherstel

Microsoft begrijpt het belang van beveiliging en heeft Azure ontworpen om de concurrentie voor te blijven als het gaat om het beschermen van uw gegevens. Azure heeft veel naleving-certificeringen en is een topkeuze in industrieën met een hoog risico, zoals de gezondheidszorg en de overheid, voor het leveren van Cloud diensten. Zowel het platform als de eindgebruikers zijn beschermd. Extra services zoals multi-factor authenticatie en geavanceerde mogelijkheden voor disaster recovery die gegevens binnen enkele uren kunnen herstellen, beantwoorden aan de zakelijke behoeften.

Branchespecifieke toepassingen

Vanwege het risicovolle en gevoelige karakter van bepaalde industrieën heeft Azure specifieke applicaties ontworpen om aan unieke behoeften te voldoen. Overheid, gezondheidszorg, productie en financiële diensten profiteren enorm van de vele functies van Azure, waaronder offline Cloud services, individuele beveiligingsbehoeften, vereenvoudigde performance en gemoderniseerde klanten apps.

Hoe kan ITAF u helpen?

ITAF ondersteuning voor Microsoft Azure helpt u een omgeving op de juiste manier in te richten, uw organisatie 24/7 operationeel beheer te bieden en/of de bedrijfsveiligheid te verhogen door server,- en beveiligingspatching uit te voeren.

Neem contact op met ITAF voor professionele ondersteuning.

Office 365 wordt Microsoft 365 – Veelgestelde vragen en nieuwe functies

Microsoft herziet zijn Office 365 abonnement met een nieuwe focus op consumenten, het veranderen van de naam in Microsoft 365 en het introduceren van tonnen nieuwe functies voor Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Skype.De meeste wijzigingen zijn van kracht vanaf 21 april 2020 de dag dat Office 365 officieel Microsoft 365 wordt. Het bedrijf noemt het “het abonnement voor uw leven om u te helpen het meeste uit uw tijd te halen, uw dierbaren te verbinden en te beschermen, en te ontwikkelen en te groeien.”

Zoals Microsoft stelt, is dit een natuurlijke evolutie. Microsoft 365 begon in 2017 als een licentiebundel voor zakelijke klanten – een combinatie van Windows, Office en Enterprise Mobility and Security (EMS) als een geïntegreerde set apps en services die kunstmatige intelligentie (AI) en andere geavanceerde innovaties biedt. Deze veranderingen zullen vooral kleine en middelgrote bedrijven treffen, waaronder nieuwe mogelijkheden in Microsoft Teams om u te helpen bij het online organiseren van rijke vergaderingen en evenementen; opslag en delen van bestanden in de Cloud, zodat u overal kunt samenwerken; en beveiligings,- en identiteitsoplossingen om uw bedrijf te beschermen.

Nieuwe productnamen

De nieuwe productnamen gaan in op 21 april 2020. Dit is alleen een wijziging in de productnaam en er zijn momenteel geen prijzen of functiewijzigingen.

Office 365 Business Essentials wordt Microsoft 365 Business Basic.

Office 365 Business Premium wordt Microsoft 365 Business Standard.

Microsoft 365 Business wordt Microsoft 365 Business Premium.

Office 365 Business en Office 365 ProPlus worden beide Microsoft 365 Apps. Waar nodig gebruiken we de labels ‘for business’ en ‘for enterprise’ om de twee te onderscheiden.

Office 365 naar Microsoft 365 – FAQ

1. Waarom zijn deze wijzigingen aangebracht?

Microsoft 365 is een geïntegreerde set apps en services die AI en andere geavanceerde innovaties voor bedrijven laat werken. En voor kleine en middelgrote bedrijven omvat dat nieuwe mogelijkheden in Microsoft Teams om bedrijven te helpen bij het online hosten van uitgebreide vergaderingen en evenementen; opslag en delen van bestanden in de Cloud, zodat bedrijven van elk formaat overal kunnen samenwerken; en beveiligings,- en identiteitsoplossingen om bedrijven te beschermen.

2. Hoe past Office in Microsoft 365?

De Office-suite vormt de kern van de productiviteitservaring van Microsoft en dat verandert niet. Maar de afgelopen jaren is het aanbod van Microsoft Cloud productiviteit veel verder gegroeid dan wat mensen traditioneel als ‘Office’ beschouwen. Zoals vermeld in Microsoft zijn Word, Excel en PowerPoint belangrijker dan ooit tevoren. Binnen Microsoft 365 worden deze apps op het niveau gebracht met behulp van de Cloud en AI, samen met toegevoegde born-in-the-cloud ervaringen zoals Teams, Stream, Forms en Planner. Dit alles wordt ondersteund door een reeks gemeenschappelijke services die alle gegevens veilig en beveiligd houden. Het is Office en nog veel meer.

3. Is er iets nieuws of anders in Microsoft 365 Apps for business of Microsoft 365 Apps for enterprise abonnementen dat niet in Office 365 Business of Office 365 ProPlus-abonnementen zat?

Er zijn momenteel geen prijs,- of functiewijzigingen.

4. Wanneer zijn de abonnementen voor Microsoft 365 Business en Microsoft 365 Apps for enterprise beschikbaar?

Deze zullen vanaf 21 april 2020 beschikbaar zijn voor klanten.

5. Gaan alle Office 365 abonnementen weg? Wat verandert er niet?

Geen van de abonnementen verdwijnt. Dezelfde abonnementen zijn beschikbaar, alleen met bijgewerkte namen. En in het geval van Office 365 Enterprise blijft de naam hetzelfde en verandert er niets.

6. Als ik een bestaande SMB of ProPlus klant ben. Moet ik actie ondernemen?

Klanten met de abonnementen Office 365 Business, Office 365 Business Essentials, Office 365 Business Premium of Microsoft 365 Business hoeven geen aanvullende actie te ondernemen. De bovenstaande wijzigingen gebeuren automatisch.

7. Mijn bedrijf gebruikt Office 365 ProPlus en ik heb vragen over deze wijziging. Waar kan ik meer informatie vinden?

Klanten met het Office 365 ProPlus abonnement moeten deze site raadplegen voor meer informatie of contact opnemen met hun IT partner.

Scroll Up