Voordelen van cloud telefonie voor zakelijk gebruik

Zakelijke communicatie wordt door de gewijzigde arbeidsomstandigheden steeds ingewikkelder. Werken op afstand is de keuze geworden van veel bedrijven en er wordt veel werk gedaan vanuit huis, onderweg en op locatie bij klanten. De telefonie infrastructuur van de 20e eeuw kan de nieuwe arbeidsomstandigheden niet bijhouden. Daar neemt Cloud telefonie in combinatie met telefoonsystemen als 3CX het over.

Hier zijn enkele basisprincipes van Cloud telefonie en de voordelen van het kiezen van Cloud telefonie voor bedrijven.

Wat is Cloud telefonie?

Cloud verwijst naar software en services die voor u beschikbaar zijn op het internet. U hoeft geen apparatuur in uw kantoren te huisvesten. ITAF is een ICT partner die u voorziet van de 3CX telefoniesoftware en hardwarecomponenten die draaien vanuit hun regionale Cloud platform, het Dynamic Cloud Platform.

Cloud telefoons, ook bekend als Cloud PBX, gehoste PBX en gehoste telefoonsystemen zijn telefoonsystemen die toegankelijk zijn via een cloudgebaseerd IP netwerk (of via een openbaar internet). Deze worden digitaal gehost en opgeslagen. Dit betekent dat uw kantoren geen centrale server opslaan – u gebruikt servers uit de datacenters en u heeft dan geen bundel aan kabels of loshangende snoeren in uw bedrijfsgebouw.

Wat zijn de voordelen van Cloud telefonie?

U heeft geen telefonieapparatuur ter plaatse

Wanneer u kiest voor Cloud telefoniesoftware zoals 3CX, heeft u geen PBX box of kabels nodig in uw kantoren. Niet alleen dat, maar met Cloud telefonie worden de processen van apparatuuronderhoud en software upgrades uitbesteed.

Zakelijke Cloud telefonie is niet locatieafhankelijk

Wanneer u Cloud telefonie gebruikt, bent u beschikbaar om oproepen te beantwoorden, heeft u toegang tot voicemail en de oproepactiviteit te controleren wanneer u verbonden bent met internet. U bent niet afhankelijk van een locatie, als het ware in de on-premise bedrijfstelefonie.

Een traditioneel on-premise telefoonsysteem is kwetsbaarder voor storingen omdat het afhankelijk is van één locatie. Cloud telefonie wordt gehost in datacenters door het hele land. Als er een storing is in het ene datacenter, zijn uw gegevens veilig in het andere en kunt u uw telefoonsysteem blijven gebruiken.

Cloud telefonie kost minder

Wanneer u kiest voor cloudgebaseerde telefonie, koopt u geen hardware en beheert en onderhoudt u deze ook niet. U kunt Cloud telefoniesoftware zoals 3CX gebruiken vanaf de hardware die u al bezit, zoals desktopcomputers en mobiele apparaten. Licentie en implementatie worden verzorgd door uw telefoniepartner. Zo blijft uw zakelijke telefonie actief zonder dure hardware, servers en netwerk upgrades.

Cloud telefonie is flexibel

Het toevoegen van extensies of nummers is gemakkelijk te beheren door gebruikers. Of u nu vanuit één gebouw werkt of uw team vanuit verschillende externe locaties werkt, met gehoste VoIP kan iedereen werken vanuit één enkel communicatiesysteem. U kunt ook zoveel gebruikers toevoegen als u nodig heeft. De Cloud kan groeien naarmate uw bedrijf groeit, en Cloud platformen zoals Dynamic Cloud Platform maken het mogelijk.

Heeft uw bedrijf een Cloud telefoon nodig?

Als u een klein,- of middelgroot bedrijf heeft, kan cloudgebaseerde telefonie zoals 3CX u helpen, omdat het op beperkte IT bronnen kan draaien en kosteneffectiever is. Cloud telefonie biedt u veilige en betrouwbare verbindingen, zelfs als u geen speciale IT beveiligingsafdeling heeft, aangezien de applicatie wordt beheerd door een externe IT partner.

Ook ondernemingen kunnen profiteren van cloudgebaseerde telefonie vanwege de flexibiliteit en het implementatiegemak. Op deze manier hebben hun IT afdelingen niet te maken met telefonie en kunnen ze zich concentreren op activiteiten die cruciaal zijn voor de algehele bedrijfsstrategie.

Hoe kan ITAF u helpen?

ITAF is de ICT partner die u alles kan bieden wat u nodig heeft voor de implementatie van Cloud telefonie.

 • Wij kunnen u jaarlijks 3CX licenties leveren.
 • ITAF bewaart en beheert uw Cloud telefoonsysteem op het regionaal gehoste Dynamic Cloud Platform.
 • ITAF zorgt voor 24/7 monitoring en onderhoud van uw telefoniesysteem.
 • Tijdige beveiligingspatches zijn inbegrepen, zodat uw systeem beveiligd is tegen inbraak.

Neem contact op met ITAF als u Cloud telefonie wilt implementeren in uw zakelijke IT infrastructuur.

3CX versie 18 voor klantcommunicatie

3CX heeft zijn versie 18 geüpgraded om meer gericht te zijn op klant,- en inkomende communicatie. Bedrijven, vooral diegene die klantgericht zijn, staan tegenwoordig onder druk van een enorme vraag naar constante multiplatform communicatie. Dat is de reden waarom leveranciers van unified communications zoals 3CX snel nieuwe functies ontwikkelen om omnichannel communicatiesystemen te ontwikkelen.

Geïntegreerd contactsysteem

Consumenten verwachten tegenwoordig een snelle levering van producten en diensten, en als er iets misgaat, verwachten ze snelle klantenondersteuning – niet alleen via telefoon of e-mail, maar ook via andere kanalen en apps zoals plug-ins voor live chat.
Bedrijven hebben één geïntegreerd contactsysteem nodig voor berichten en oproepen, en dat is de richting die 3CX is ingeslagen om een compleet klantcommunicatiesysteem te worden.
Een geïntegreerd contactsysteem vat niet alleen de interne communicatie tussen medewerkers en teams samen, maar verbindt ze tegelijkertijd met hun klanten.

Verbeteringen in 3CX versie 18

3CX heeft al eerder PBX gemoderniseerd door externe gebruikers, Cloud hosting en geïntegreerde videogesprekken en vergaderingen toe te voegen. Ze integreerden ook Facebook Messenger en SMS.
Meer opties worden aangekondigd in versie 18: Google Messaging en later Apple iMessage. Het bedrijf kondigde aan dat het waarschijnlijk ook Telegram, MMS en eenrichtingscommunicatie zal integreren met sms/alfanumerieke afzender ID, waarmee bedrijven meldingen naar klanten kunnen sturen.
Versie 18 alpha 5 biedt ook een nieuwe Windows Desktop app, zodat de browserextensie (voor Chrome of Edge) niet meer nodig is. Het werkt als een native Windows app met hetzelfde
Electron framework dat wordt gebruikt door Teams en WhatsApp. Gebruikers kunnen eenvoudig een oproep beantwoorden vanaf elke pagina waaraan ze werken, zonder te hoeven schakelen tussen apps.
Verkopers kunnen klanten nu nog betere service bieden met het opzoeken van contacten en chat journaling voor live chat en SMS.
Versie 18 voorkomt ook dat gebruikers meerdere wachtwoorden vergeten. 3CX heeft SSO geïmplementeerd zodat gebruikers en beheerders kunnen inloggen op de webclient en beheerconsole met hun Google,- of Microsoft 365 account.

Live chat

In 2019 nam 3CX de populaire Live Chat plug-in voor WordPress over en in versie 18 gaat het nog verder. Het bedrijf zal zich nog steeds richten op WordPress, aangezien dit verreweg het meest gebruikte CMS is, maar versie 18 zal ook ondersteuning bieden voor Joomla, Drupal, Shopify, Wix, Weebly. De c3CX heeft zijn versie 18 geüpgraded om meer gericht te zijn op klant,- en inkomende communicatie. Bedrijven, vooral diegene die klantgericht zijn, staan tegenwoordig onder druk van een enorme vraag naar constante multiplatform communicatie. Dat is de reden waarom leveranciers van unified communications zoals 3CX snel nieuwe functies ontwikkelen om omnichannel communicatiesystemen te ontwikkelen.hatballon zelf wordt gehost op Google CDN’s, wat de snelheid verbetert.

Andere verbeteringen

3CX gebruikt nu de nieuwste SIP bibliotheek omdat deze veiliger is en beter compatibel is met allerlei soorten toepassingen. Het is nu ook veel eenvoudiger geworden om SRTP te configureren, wat een grote verbetering is aangezien steeds meer providers het gebruik van SRTP eisen. Verder is het hele platform, inclusief alle clients, gestandaardiseerd op de G711-codec, die efficiënter werkt en geldt voor WiFi verbindingen. Op mobiel wordt G729 gebruikt omdat het bandbreedte bespaart. Ook de iOS,- en Android apps zijn hiervoor geüpdatet.

Single sign-on is mogelijk voor zowel de beheerconsole als de webclient via Azure AD, Google Gsuite of Google SSO. Deze laatste is volledig herzien en gedraagt zich daardoor als een native Windows-app.

Hoe kan ITAF u helpen?

ITAF telefonie,- en unified communications specialisten kunnen samen met onze experts op het gebied van buitendienst u uit de eerste hand helpen en ondersteunen bij het opzetten van het 3CX-systeem binnen uw bedrijf. Of het nu op locatie of in de Cloud is, Windows of Linux, integratie met CRM of ERP, u krijgt 24/7 ondersteuning en monitoring. Niet alleen dat – ITAF kan u voorzien van de beste kwaliteit apparatuur en hardware die 3CX ondersteunt. Neem contact op met ITAF voor volledige implementatie en ondersteuning.

Hoe Yealink solutions bedrijfsprocessen kan helpen

De manier waarop we andere mensen ontmoeten en communiceren op alle niveaus van de bedrijfsinfrastructuur, zal misschien nooit meer hetzelfde zijn. Persoonlijk ontmoeten is veel zeldzamer geworden, terwijl online conferentievergaderingen en zogenaamde hybride vergaderingen domineren en een verhoogde efficiëntie laten zien. Door op afstand te werken, zijn veilige verbindingen en telefonie noodzakelijk geworden. Dat is de reden waarom online conferentieoplossingen en IP telefonie tegenwoordig belangrijker zijn dan ooit en het kiezen van de oplossingen die alle beschikbare externe en beveiligde verbindingen dekken, zoals Yealink, werd een belangrijk onderdeel van modern bedrijfsbeheer.

Hier zijn enkele manieren waarop oplossingen van Yealink voordelig kunnen zijn voor uw bedrijf en hoe ITAF u kan helpen deze te implementeren.

 

Online videoconferenties

video conferencing, online conferencing, online video conferencing, yealink, yealink online video conferencing

Videoconferenties werden de eerste keuze als het ging om bellen tussen locaties. Het werd het kosteneffectieve alternatief voor persoonlijke bijeenkomsten, en met Yealink oplossingen kunnen klanten vanaf elke plek online bijeenkomsten organiseren voor verschillende onderwerpen, door verschillende apparaten aan te sluiten.

 

Oplossing voor alle omgevingen

 

Hybride bijeenkomsten zijn bijeenkomsten waarbij een deel van het publiek meedoet vanuit het kantoor, terwijl andere deelnemers op afstand meedoen. De perfecte oplossing voor dit soort vergaderingen zijn zowel Yealink Microsoft Teams Rooms als Yealink Zoom Rooms. Deze bundels zijn ontworpen voor alle omgevingen, van focus en kleine tot middelgrote of grote vergaderruimten. Als het gaat om kleine kamers en huddle rooms, zijn vergaderbars ook een geweldige oplossing.

Compatibel met Microsoft Teams en Zoom

 

Zodra u uw bedrijfsinfrastructuur heeft ontwikkeld, moet alle hardware die u gebruikt compatibel zijn met uw software voor een onberispelijke workflow. Yealink oplossingen voor videoconferenties worden geleverd met Microsoft Teams of Zoom geïntegreerd, afhankelijk van uw behoeften.

Yealink MVC serie zijn kamersystemen die zijn geoptimaliseerd voor Microsoft Teams en Skype voor bedrijven. Yealink MVC800II is bijvoorbeeld een speciaal MTR ruimtesysteem voor middelgrote en grote vergaderruimten, inclusief twee of drie microfoons, een hoogwaardige camera, mini PC om te voldoen aan de vereisten van de vergadering van uw team.

Als het gaat om meetingbars, combineert de Yealink meetingbar A20 een computerunit, camera, microfoons, luidspreker, wifi en Bluetooth. Het is geïntegreerd met Microsoft Teams.

Vergaderruimte bundels zijn ook beschikbaar met vooraf geïnstalleerde Zoom Rooms software. Yealink biedt twee Zoom Rooms kits (zoals Yealink CP960) en meetingbars (zoals Yealink Meeting Bar A20 Zoom Edition)

 

Kostenbesparend

 

Conferentiesystemen verlagen de reiskosten, waardoor een efficiënt bedrijfsbeheer wereldwijd op afstand mogelijk wordt. Ze zijn ook een geweldige troef om IT kosten te verlagen en de tijd van uw werkgever te besparen. Ze worden geleverd met geïntegreerde, eenvoudig te implementeren en te gebruiken systemen, zodat er geen extra werk voor nodig is.

 

VoIP telefonie

yealink t5 series, yealink phones, yealink sip, yealink sip phones, ip telephony, voip

Voice over IP is ontwikkeld om toegang te bieden tot spraakcommunicatie, ongeacht waar de zijkanten zich bevinden. Het verlaagt ook de kosten. Een van de eerste taken voor iedereen die een bedrijf start, is ervoor te zorgen dat er een betrouwbaar telefoniesysteem in het bedrijf is, hoe klein of groot het ook is. Een betrouwbaar telefoonsysteem is afhankelijk van beide goede systemen, zoals betrouwbare 3CX software en compatibele hardware.

 

Yealink SIP telefoons

 

Yealink T3,- en T5 serie IP telefoons hebben indrukwekkende prestaties en zijn in staat om meer services uit te breiden voor verschillende zakelijke vereisten. Ze leveren een uitstekende geluidskwaliteit zonder externe geluiden en maken vloeiende gesprekken mogelijk. Deze series zijn eenvoudig in te zetten en te beheren, wat een aanzienlijke verlaging van de exploitatie,- en onderhoudskosten mogelijk maakt.

De Yealink T5 serie maakt zelfs naadloze synchronisatie van mobiele contacten met een vaste telefoon mogelijk. Het stelt gebruikers ook in staat verbinding te maken en een standaard Bluetooth headset te koppelen. Dit maakt het mogelijk om rechtstreeks vanaf een vaste telefoon toegang te krijgen tot mobiele telefooncontacten of een Skype contactpersoon te bellen.

 

Tools voor persoonlijke samenwerking

 

Het creëren van een functionele en efficiënte werkruimte vereist een goede persoonlijke organisatie, naast de implementatie van videoconferenties en telefonie apparatuur. De persoonlijke samenwerkingstools van Yealink vereenvoudigen de werkruimte voor iedereen en bieden het volledige scala aan apparaten, waaronder een headset, een draadloze (speaker) telefoon die door 4 personen tegelijk kan worden gebruikt en de camera die kan worden gebruikt in een open kantoor, thuiskantoor, privé kantoor en onderweg.

Draadloze headsets zoals WH67 maken van je headset bijvoorbeeld een UC werkstation. Als Microsoft Teams uw UC platform is, heeft ITAF een Teams gecertificeerde variant voor u.

Headsets zoals Yealink UH33 elimineren achtergrondgeluiden en helpen u in uw concentratiezone en focus te komen. Ze hebben via de intuïtieve bedieningseenheid gemakkelijk toegang tot de meest gebruikte functies, zoals inkomende oproepen aannemen, het volume aanpassen en de microfoon dempen.

Hoe kan ITAF u helpen?

 

ITAF biedt een volledige reeks diensten als het gaat om de vereisten van elk bedrijf voor online videoconferenties en IP telefonie. ITAF levert apparatuur van de beste kwaliteit als partner van Yealink en helpt u bij het kiezen van de beste oplossing voor uw bedrijf. ITAF heeft ook softwarespecialisten die u helpen bij het implementeren van uw bedrijfsinfrastructuur en het creëren van de meest efficiënte werkruimte.

Hoe kan 3CX uw bedrijf ten goede komen?

Als het gaat om het verhogen van de productiviteit, het verlagen van de kosten voor zakenreizen en telefonie, het stroomlijnen van activiteiten en het verbeteren van de klantenservice, is er een oplossing die alles dekt. 3CX is een eenvoudig, betaalbaar en flexibel VoIP telefoonsysteem en uniform communicatiesysteem dat eenvoudig beheer, configuratie en hardwarecompatibiliteit biedt.

3CX telefonie kan aan verschillende behoeften voldoen, van mobiliteit tot geavanceerde klantenservice functies. Het is gemakkelijk te beheren en kan op locatie of in de Cloud gebruikt worden.

Vanwege de COVID19 pandemie passen bedrijven zich aan om thuis te werken, en 3CX heeft samenwerking, het verbonden blijven en de productiviteit van werken op afstand effectief mogelijk gemaakt. 3CX verplaatst spraakcommunicatie van openbare telefoondiensten naar internet. Het maakt het delen van multimedia sneller en goedkoper. Het maakt ook oproepbeheer beter en maakt vergaderen mogelijk.

Het kiezen van een telefoonsysteem vereist een gedetailleerde overweging. Laten we de belangrijkste 3CX telefoniefuncties doornemen, die aansluiten bij de behoeften van uw bedrijf en die uw bedrijf ten goede komen.

 

Verlaag uw telefoonrekening en IT kosten

In tijden van de Covid19 pandemie is het voor veel bedrijven essentieel om kosten te besparen. 3CX is behoorlijk effectief omdat het de totale kosten van telefoonrekeningen met 80% verlaagt. Het maakt gebruik van SIP trunks die iedereen op de PBX kan aansluiten. Het elimineert ook de communicatiekosten die voortvloeien uit gesprekken tussen kantoren. Omdat voor werken op afstand moet worden gebeld vanuit de kantoorruimten, worden deze kosten met dit systeem ook geëlimineerd.

Het 3CX systeem kan op bestaande hardware worden geïmplementeerd als virtuele machine of in de Cloud. Dit elimineert de noodzaak om geld uit te geven aan dure VoIP hardware.

3CX is ook geweldig omdat het een oplossing zonder beheer vertegenwoordigt. Het elimineert de noodzaak van een OS admin omdat het automatische updates biedt. Het is veel gemakkelijker om het op te zetten en externe teams te ondersteunen zonder verder te investeren in het systeem. De tijd die wordt besteed aan het opzetten van PBX kan worden gebruikt voor productievere taken die verkopen opleveren. Het is ook gratis voor onbeperkte extensies.

 

Neem volledige controle over uw telefoonsysteem

In tegenstelling tot sommige andere systemen, geeft 3CX u volledige controle over uw telefoonsysteem door middel van verschillende functies. Het omvat opties voor chatten, faxen, e-mailen, internet en videoconferenties, clients voor mobiele apparaten en de click to call functionaliteit, zodat u geen extra add-ons hoeft te gebruiken. Al deze features zijn een standaardpakket dat u kunt gebruiken vanaf een gebruiksvriendelijk platform.

3CX is eenvoudig te integreren met SIP trunk providers. Het heeft ook geavanceerde beveiligingsfuncties, zodat het automatische updates en IP zwarte lijsten krijgt. Het kan zowel in de Cloud als op locatie met verschillende besturingssystemen worden geïmplementeerd.

 

Integratie

3CX is een open systeem dat eenvoudig kan worden geïntegreerd met populaire CRM en Office 365. Het verhoogt de productiviteit door pop-ups van oproepen en logboeken en heeft een Click2Call extensie voor zowel Chrome als Firefox, zodat nummers kunnen worden gebeld vanaf de websites door er eenvoudig op te klikken.

Schaalbaarheid

Traditionele telecommunicatie is afhankelijk van bedrading en herbedrading. Met 3CX kunt u uw bestaande infrastructuur uitbreiden zonder herbedrading. Het toevoegen en verwijderen van telefoonlijnen wordt net zo eenvoudig als het toevoegen of verwijderen van een e-mail – zonder extra hardware of add-on.

Overal vandaan werken

3cx

Overschakelen naar werken op afstand is voor veel bedrijven een nieuwe norm geworden. 3CX behandelt dit soort situaties, door Android,- en iOS apps op te nemen waarmee werknemers hun kantoornummers op hun mobiele apparaten kunnen ontvangen en bellen. Deze toepassingen bevatten ook functies zoals visuele voicemail, videoconferenties en opnamen. Virtuele PBX maakt communicatie zelfs mogelijk in situaties van stroomuitval en calamiteiten.

 

Verbeter de klantenservice

3CX verbetert uw klantenservice door u te helpen oproepen overal te beantwoorden. Het bevat een functie met meerdere kanalen en stelt klanten in staat op te hangen en hun positie in de wachtrij te krijgen. 3CX toont altijd nummerherkenning en controleert het aantal onbeantwoorde oproepen.

Als de klant langer wacht dan de service level agreement, stuurt 3CX uw klantenservice een melding. Het lost ook prestatieproblemen van agenten op door de wachttijd van elke klant te bekijken. 3CX biedt u het voordeel dat u voicemails naar e-mails kunt overbrengen door Google Speech te gebruiken om spraakberichten te transcriberen. Het scheelt veel tijd voor uw klantenservice.

Videoconferenties zonder app

De 3CX Cloud gehoste telefoon biedt u een app-vrije oplossing voor videoconferenties met onbeperkte gebruikers en functies. Het is compatibel met veel telefoons met ingebouwde videomogelijkheden, zoals Yealink VP59.

Hoe kan ITAF helpen?

ITAF kan uit eerste hand hulp en ondersteuning bieden bij het opzetten van het 3CX systeem binnen uw bedrijf. Lokaal of in de Cloud, Windows of Linux, integratie met CRM of ERP, u krijgt 24/7 ondersteuning en monitoring.

Gehoste telefooncentrale versus Cloud telefooncentrale

Gehoste PBX of Cloud PBX? Private Branch Exchange – gewoonlijk PBX genoemd – is een privé telefoonnetwerk dat is ontworpen voor gebruik binnen een organisatie. Met PBX kan een bedrijf meer telefoons aansluiten dan met fysieke telefoonlijnen. Bovendien zijn oproepen binnen de organisatie gratis. Een PBX kan ook extra functies bieden, zoals voicemail, doorverbinden, interactieve spraakrespons (IVR) -menu’s, gespreksopname en automatische wachtverdeler (ACD) – wachtrijen.

Omdat een Hosted of Cloud PBX oplossing veel meer functies biedt dan fysieke telefoonlijnen of een op locatie gebaseerde oplossing en veel kosteneffectiever is, implementeert een groeiend aantal bedrijven deze. Als u erover denkt dit voor uw bedrijf te doen, is het belangrijk om te weten welk type telefooncentrale het beste bij u past. Gehoste PBX of Cloud PBX? Om deze vraag te beantwoorden, moet u een basisbegrip hebben van wat elk type is.

Wat is een gehoste telefooncentrale?

Een gehoste PBX oplossing heeft de volgende kenmerken:

 • Alle hardware wordt op een externe locatie uitgevoerd. Een PBX provider – of host – voert alle benodigde servers op een externe locatie uit. De provider beheert alle hardware en u hoeft niet te investeren in apparatuur.
 • De servers zijn toegankelijk via een directe netwerkverbinding. Met andere woorden, de dienst wordt geleverd via internet.
 • Alle functies zijn uniform. Omdat de service wordt geschaald naar een vooraf bepaalde grootte, is er geen flexibiliteit om omhoog of omlaag te schalen. Dit betekent echter ook dat de service constant is.
 • Gehoste telefooncentrale is meestal pay-per-seat. Als u bijvoorbeeld 50 werknemers heeft, betaalt u voor de hoeveelheid serverruimte en infrastructuurgebruik die nodig is voor 50 werknemers.

Wat is Cloud PBX?

Hoewel Cloud PBX vergelijkbaar is met gehoste PBX, is het niet helemaal hetzelfde. Het heeft de volgende kenmerken:

 • De provider draait servers in de cloud. Dat betekent dat er geen fysieke locatie buiten de locatie is waar de servers en andere hardware zijn opgeslagen.
 • Een directe netwerkverbinding wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de dienst. Net als bij andere Cloud gebaseerde diensten is een Cloud PBX toegankelijk via internet.
 • Het is schaalbaar. De cloud biedt veel meer flexibiliteit met betrekking tot het omhoog of omlaag schalen van services.
 • Pieken kunnen de service beïnvloeden. Omdat het een uitdaging is om een onverwachte vraag te voorspellen en te beheren, kan een hoge eis andere gebruikers in het netwerk beïnvloeden.
 • Opslagcapaciteit is mogelijk beperkt. Afhankelijk van het aantal gebruikers kan de toegewezen opslagruimte snel worden benut.
 • Het is meestal betalen per gebruik. In plaats van te betalen per aantal gebruikers, wordt Cloud gebaseerde PBX meestal gefactureerd op basis van hoeveel u het gebruikt.

Wat is het verschil tussen gehoste en Cloud PBX?

Nu u de meest fundamentele kenmerken van Cloud,- en gehoste PBX kent, is het relatief eenvoudig om de overeenkomsten en verschillen te zien.

Noch zijn oplossingen op locatie of vereisen dat u in hardware investeert. Bovendien zijn beide toegankelijk via een internetverbinding. Maar daar houden de overeenkomsten op. Een gehoste PBX oplossing heeft uniforme functies, kan niet omhoog of omlaag worden geschaald en is pay-per-seat. Dit maakt het een goede keuze voor een gevestigd bedrijf dat een vast aantal werknemers heeft en een constant gegevensvolume produceert. Een Cloud PBX oplossing is daarentegen schaalbaar en betaalt u per gebruik. Dit maakt het een goede keuze voor start-ups en kleine bedrijven die uitbreiden.

Hoe kan ITAF u helpen?

Als partner van PBX providers, zoals 3CX telefonie, zijn we volledig in staat om uw bedrijf te ondersteunen bij het overschakelen naar IP telefonie, implementatie en technische ondersteuning. Neem contact met ons op of bekijk onze telefoondienstenondersteuning.

Wat u moet weten voordat u uw bedrijf op VoIP overzet

Het is aan het gebeuren! Je hebt eindelijk besloten om te zien wat er achter deze drukte over VoIP zit waar iedereen over blijft praten. In onze vorige blogpost hebt u al enkele basisvoordelen van VoIP meegemaakt en nu wilt u meer weten over wat u moet doen voor het overschakelen van uw bedrijf naar VoIP.

Geen zorgen, u bent een op de miljoen mensen die geen telecommunicatie experts zijn en niet van plan zijn er een te worden in de afgelopen periode. Ook al is dit een overweldigende en moeilijke beslissing om te nemen, er zijn enkele tips en trucs om dit proces naadloos te maken.

Laten we eens kijken wat u moet weten voordat u uw bedrijf op VoIP zet:

 • Ondersteunt mijn bestaande bekabeling VoIP?
 • Is mijn internetverbinding snel genoeg voor VoIP?
 • Is mijn bedrijf toe aan verandering?

Ondersteunt mijn bestaande bekabeling VOIP?

Er zijn twee soorten kabels geassocieerd met Voice Over IP-connectiviteit: telefoondraad en Ethernet-kabels. Telefoonkabel is er in twee veel voorkomende varianten, de “lijnsnoer” en de “handsetsnoer.”

Laten we dus de eerste vergeten en ons concentreren op de tweede,
EEthernet-kabels, omdat zij degenen zijn die een goede kwaliteit van de spraakverbinding in uw kantoor beloven. Dit gezegd hebbende, laten we eens kijken welk type kabels u precies nodig hebt voor VoIP:

CAT5e versus CAT6

Het is vermeldenswaard dat beide, Cat5 versus Cat6-kabels, hetzelfde eindstuk gebruiken, dat wil zeggen ze kunnen op dezelfde poorten worden “aangesloten”.
De verschillen tussen elk van deze kabels liggen in hun mogelijkheden, evenals de methoden en materialen die worden gebruikt om ze te maken. Hieronder wordt de vergelijking weergegeven in een relevante factor tussen deze twee soorten kabels:

Snelheid: CAT5e tot 1 GB/s snelheid op 100 meter versus CAT6 tot 10 GB/s snelheid op 55 meter
Frequentie: CAT5e heeft een frequentie van 350 Mhz versus CAT6 heeft een frequentie van 550 Mhz
Overspraak: CAT5e meer overspraak door kabelconstructie versus CAT6 minder overspraak
Kosten: CAT5e zijn 10-20% goedkoper dan CAT6
Toekomst: CAT5e moet mogelijk worden vervangen door snellere netwerken versus CAT6 meer toekomstbestendig.
Wat voor soort bekabeling hebt u? De eenvoudigste manier om erachter te komen welke bekabeling u heeft, is door de voorplaataansluiting los te schroeven, de kabel eruit te trekken en het label op de kabel zelf te lokaliseren. Als de kabel niet is gelabeld, kunt u CAT6-kabels herkennen omdat ze vaak dikker zijn omdat ze dikkere koperdraden gebruiken.

Is mijn internetverbinding snel genoeg voor VoIP?

Zoals we allemaal weten, gebruikt VoIP datapakketten om spraak digitaal over het internet te verzenden. Dat gezegd hebbende, het hebben van de juiste internetsnelheid is cruciaal voor de levensvatbaarheid van deze technologie, mogelijk om communicatie inspanningen te leveren of te verbreken.

Met dat in gedachten is het erg belangrijk om te begrijpen hoeveel van uw huidige bandbreedte (maximale snelheid waarmee uw netwerk gegevens kan overdragen) nodig is voor spraakoproepen van hoge kwaliteit. Hoeveel bandbreedte u nodig heeft, hangt af van wat u doet en hoeveel mensen het doen. Als u bijvoorbeeld een ontwerpstudio bent, deelt u mogelijk enorme bestanden intern van computer naar computer of verzendt u deze naar een klant. Dit heeft allemaal invloed op de bandbreedteverhouding.

De eerste stap is om een internetsnelheidstest uit te voeren, zodat u kunt bepalen wat uw download,- en uploadsnelheid is. Als u dit hebt gedaan, is er een eenvoudige wiskundige vergelijking om te berekenen hoeveel VoIP-lijnen uw bandbreedte kan ondersteunen. Voor de meeste standaard codecs hebt u tussen de 85 en 100 Kpbs bandbreedte per gelijktijdig gesprek nodig.

Uploadsnelheid * 1000 (conversie van Mbps naar Kbps) = X

X: 100 = aantal lijnen dat uw bandbreedte tegelijkertijd kan ondersteunen

Deze berekening omvat niet alle andere activiteiten die bandbreedte vereisen (bijv. consistentie van het netwerk, downloaden, e-mails, surfen op online software, webgebaseerde kassasystemen, enz.) En hiermee moet rekening worden gehouden bij het kiezen van uw bandbreedte.

Een laatste ding om te overwegen is hoe uw keuze van VoIP provider de gesprekskwaliteit beïnvloedt. Het grote verschil wordt gemaakt op een manier dat ze uw signalen coderen. Dit hangt nauw samen met hoeveel datacenters uw provider heeft. Bedrijven hebben meer datacenters die een betrouwbaardere service bieden door hun service over locaties te verspreiden.

ITAF is een van de grootste VoIP providers in België met verschillende datacenters op verschillende locaties.

Is mijn bedrijf toe aan een verandering?

Uw bedrijf overschakelen naar VoIP? Meer dan ooit is verandering onvermijdelijk in het zakelijke landschap. Verbeterde technologie en andere marktfactoren hebben het tempo en de complexiteit van verandering drastisch verhoogd. Voordat u uw organisatie door verandering leidt, is het belangrijk om na te denken over uw eigen bedrijf en te bepalen of uw bedrijf klaar is voor verandering voordat u een nieuwe richting inslaat.

De meeste mensen zijn gewend aan hun werkomgeving en vinden het moeilijk zich aan te passen aan nieuwe manieren om hun werk te doen. Het zal zeker wat tijd en training kosten voor iedereen om de verandering te accepteren. Het is raadzaam om een contactpersoon te hebben om door deze wijziging te navigeren en de processen van het gebruik van dit nieuwe systeem aan andere werknemers uit te leggen.

ITAF en zijn service VoIP-servicess biedt volledige ondersteuning voor, tijdens en na de wijziging. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder met het overschakelen van uw bedrijf naar VoIP.

Voordelen van VoIP technologie

De voordelen van VoIP technologie. Waarom zou VoIP een betere keuze zijn voor je bedrijf dan elke andere oplossing? Voice over IP werd ontwikkeld om toegang te verkrijgen tot mondelinge communicatie overal ter wereld, zonder enige hoge telefonie rekeningen. Één van de eerste taken bij het opstarten van een onderneming, is het verzekeren dat er een betrouwbaar telefonie systeem in het bedrijf aanwezig is, ongeacht hoe groot of klein het is.

Alvorens het kiezen van een VoIP oplossing, moeten ondernemingen inzicht krijgen rond de voordelen van de VoIP technologie. Er bestaat niets zoals een gratis technologie en VoIP is dan ook niet gratis. Maar toch schakelen dagelijks steeds meer bedrijven over naar VoIP.

Dus waarom investeren bedrijven overal ter wereld in VoIP oplossingen en niet in de traditionele telefonie systemen? Laten we de voordelen van VoIP technologie eens overlopen!

VoIP vermindert de kosten

De universele reden waarom bedrijven overschakelen naar VoIP is het feit dat gesprekken via VoIP veel goedkoper zijn.

VoIP oplossingen zijn voor de meeste bedrijven enorm aantrekkelijk. Niet alleen omdat de gesprekken goedkoper zijn, maar de initiële investering ligt ook een stuk lager. Dit betekent dat er geen dure hardware, noch licenties bij te pas komen, wat het uiterst geschikt maakt voor de startende ondernemingen met een laag of gemiddeld belvolume.

VoIP verhoogt de productiviteit en flexibiliteit

Internet telefonie doet meer dan alleen het verlagen van de telefonie kosten. Een VoIP gebruiker kan tegelijkertijd met iemand bellen en andere applicaties gebruiken. Op deze manier kan de VoIP technologie de gehele productiviteit verhogen aangezien het de werknemers de mogelijkheid biedt om te multitasken.

VoIP gebruikers kunnen zelfs hun GSM toestel integreren in deze technologie, door het installeren van een softphone applicatie. Dit maakt het mogelijk om binnen en zelfs buiten het bedrijf telefoongesprekken te voeren met het vaste nummer. De enige vereiste om dit te doen werken is een internetverbinding (WiFi of Mobiel internet).

VoIP biedt een groot aantal functionaliteiten aan zoals voicemail, audio en video conferencing, mail-to-fax en fax-to-mail, wat zorgt voor meer flexibiliteit en productiviteit binnen de organisatie. Deze functionaliteiten elimineren tevens de vertraging bij het beantwoorden van oproepen of andere aanvragen.

VoIP kan meerdere locaties ondersteunen

Permanent of tijdelijk werken op meerdere locaties (niet enkel nationaal) kan zorgen voor het opstapelen van de telefoonkosten. Wanneer een werknemer van locatie veranderd, kan het bij een traditionele telefooncentrale heel wat tijd in beslag nemen voor het toekennen van een nieuw telefoonnummer. Voor kleine projecten is het meestal de investering niet waard, maar voor grotere projecten of nieuwe kantoren is het een must.

Één van de belangrijkste redenen voor het kiezen van de VoIP technologie, is het feit dat telefoongesprekken overal ter wereld en naar elke telefoonlijn gerouteerd kunnen worden via het internet telefonie systeem. Wanneer er werknemers vanop verschillende locaties werken, of outsourced zijn, kan je nog steeds gebruik maken van één “hoofd”-telefoonnummer en de telefoongesprekken hiernaar laten routeren.

Starten met VoIP

Bij het opstarten van een VoIP project, zal een project manager samen met de klant alle details overlopen. Er wordt een volledig dial-plan samengesteld om aan alle eisen van de klant te voldoen.

Een groot voordeel is dat dit systeem gemakkelijk op maat aangepast kan worden om de groei van het bedrijf te volgen. Het enige wat je moet doen is een “change” aanvragen via het ticketsysteem, de rest laat je aan de professionals over.

De VoIP technologie vermindert ook het brandgevaar en alle moeilijkheden veroorzaakt door de vele elektrische bekabeling. De schaalbaarheid van de VoIP infrastructuur maakt het eenvoudig om nieuwe componenten toe te voegen, met een minimum aan hinder.

Je kan nu de klassieke telefonie bekabeling elimineren, aangezien een VoIP telefoon werkt via een UTP kabel (netwerkkabel), deze is op zo goed als elke bureau aanwezig. Alle telefoontoestellen hebben een ingebouwde switch, de netwerkkabel kan dus doorlussen van het telefoontoestel naar de computer. Hierdoor heb je slechts één netwerkkabel nodig per bureau.

Klaar om over te schakelen naar de VoIP technologie? Bespaar vandaag nog kosten met ITAF telepohony and unified communication solutions.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.