Voordelen van het huren van een multifunctionele (alles in één) printer

De meeste printer bedrijven bieden multifunctionele modellen die de mogelijkheden van meerdere machines in één eenheid bieden. Deze apparaten bevatten vaak print,- scan,- kopieer,- en fax mogelijkheden in de vorm van één allesomvattend apparaat. Oorspronkelijk op de markt gebracht voor thuisgebruikers en kleine bedrijven, bieden veel fabrikanten nu grotere en robuustere modellen voor middelgrote tot grote bedrijven. Als u de voordelen van een multifunctionele printer begrijpt, kunt u een weloverwogen beslissing nemen wanneer u overweegt er een te huren en de geschikte leverancier van managed print services te kiezen.

MFP-voordelen

1. Ruimtebesparing

Een van de grootste voordelen van een multifunctionele printer is misschien wel de ruimtebesparing die het apparaat biedt. In plaats van ruimte te moeten vinden voor een printer, een kopieerapparaat, een faxapparaat en een scanner, kunt u dezelfde functionaliteit in één apparaat hebben. Deze ruimtebesparing kan voordelig zijn voor diegenen die het meeste uit hun kantoor aan huis willen halen of voor diegenen die met aanzienlijke ruimtebeperkingen werken.

2. Verbeterde en geavanceerde functies

Alles-in- één printers hebben een lange weg afgelegd, wat heeft geresulteerd in verbeterde functies en specificaties. Dit betekent betere prestaties en een superieure gebruikerservaring. Een multifunctionele printer biedt het gemak van extra functies die u anders misschien niet had gekocht. Als u bijvoorbeeld normaal gesproken niet veel faxberichten verzendt of ontvangt, heeft u mogelijk niet geïnvesteerd in een apart faxapparaat. Met een multifunctionele printer met fax mogelijkheden kunt u echter af en toe een fax verzenden of ontvangen zonder extra kosten. Bovendien biedt de mogelijkheid om een afbeelding te scannen en die afbeelding vervolgens met dezelfde machine af te drukken een ander niveau van gemak door u tijd te besparen bij het lopen naar twee afzonderlijke apparaten.

3. Kostenbesparingen bij het huren van een MFP

Een ander voordeel van een multifunctionele printer is de kostenbesparing bij aankoop of huur van één apparaat dat meerdere functies vervult. Hoewel de aankoop,- of huurprijs voor een alles-in-één printer hoger kan zijn dan die van een traditionele printer, blijven de totale kosten doorgaans lager dan bij aankoop van meerdere machines. Daarom kunt u profiteren van verbeterde functionaliteit zonder voor elke functie te betalen. Naast de besparingen die samenhangen met de oorspronkelijke aankoopprijs, kost het onderhouden van één apparaat minder dan het onderhouden van meerdere apparaten.

Als u een printer huurt, spreidt u de kosten over een bepaalde contractduur. Het grootste voordeel van huren is dat u geen hoge aanbetaling voor de printer hoeft te betalen, het zijn kleinere betalingen die over de tijd worden gespreid, waardoor deze beter beheersbaar wordt.

Bij het huren van een printer omvat uw contract met in het algemeen onderhoudskosten en toner bijvullingen, dit helpt om de kosten van leasen goedkoper te houden dan kopen, aangezien wanneer u de machine bezit, u verantwoordelijk bent voor alle extra kosten. Het is ook gemakkelijk om aan het einde van het contract een nieuwe lease,- of kopieer upgrade te kiezen zonder u zorgen te hoeven maken over de verkoop of het wegwerken van de oude kopieermachine.

4. Energiebesparing en eenvoudige installatie

Multifunctionele printers hebben doorgaans één snoer nodig om het hele apparaat van stroom te voorzien. Dit vermindert niet alleen de congestie van de kabel, het verlaagt ook de elektriciteit die nodig is om het apparaat te laten werken. Deze energiebesparing leidt ook tot verhoogde kostenbesparingen.

Omdat gebruikers geen last meer hebben van vervelende kabels voor connectiviteit, zijn multifunctionele printers veel eenvoudiger in te stellen in vergelijking met de meer traditionele. Bij het instellen hoeven deze printers niet direct naast het apparaat te worden geplaatst, omdat ze probleemloos overal kunnen worden geplaatst. Tijdens het instellen is het enige dat u nodig heeft een router. Het enige dat het verbindingsproces enigszins moeilijk kan maken, is de onbekendheid van de gebruiker met het product.

5. Gemakkelijke toegang tot documenten en afdrukken onderweg

Omdat alles-in-één printers digitale afdrukmogelijkheden hebben waarmee u documenten en afbeeldingen vanaf een tablet of telefoon kunt afdrukken, betekent dit ook dat individuen hun essentiële zaken onderweg kunnen printen. Afgezien van de computer, kunnen laptops en tablets, evenals alle andere ondersteunde apparaten, gemakkelijk worden aangesloten op een multifunctionele draadloze printer. Multifunctionele printers kunnen uw toegangspoort zijn tot Cloud computing en elektronische documentbeheersystemen. Uw externe medewerkers hebben op elk moment van de dag vanaf elke locatie veilige toegang tot uw documenten.

6. Kan online worden gekocht en wordt steeds beter

Zoals de meeste technologische gadgets, kunnen multifunctionele draadloze printers ook efficiënt en moeiteloos online worden gekocht. E-commerce winkels hebben veel deals en kortingen om consumenten aan te trekken. De snelle technologische vooruitgang heeft geleid tot een verhoogde ontwikkeling van verschillende apparaten. De meeste fabrikanten bieden klanten apps en software die deze printers compatibel maken met een reeks apparaten zoals digitale camera’s. Hoewel elke gadget zijn eigen voor,- en nadelen heeft, hebben multifunctionele draadloze printers meer voordelen die opwegen tegen de nadelen. Dit betekent dat printers voor alle doeleinden klanten de beste prijs,- kwaliteitverhouding bieden.

ITAF Managed print Services

Vraagt u zich nog steeds af welke oplossing het beste werkt voor uw bedrijf? Kies tussen de beste opties voor multifunctionele printers in de ITAF Printers Webshop en vind de beste huur-een-printer-optie met een betrouwbare IT-partner.

Maak kennis met de Microsoft Surface Pro 7 – de beste in klasse 2 in 1 zakelijke laptop

Zoals vermeld op Microsoft – maak verbinding, creëer en maak het u gemakkelijk met de nieuwste Surface Pro-lijn! De Microsoft Surface Pro 7 is een update van de uitstekende Surface Pro 6 met nieuwe processors en tot slot een USB-C poort.

De unieke ontwerptaal van Microsoft blijft opvallen met Surface Pro 7. Goed gemaakte computers met scherpe lijnen, licht gestructureerde magnesiumbehuizingen met afgeronde hoeken en de ongeëvenaarde standaard op de achterkant.

Het uiterlijk en gevoel van de Surface Pro 7

Het 12,3 inch scherm is nog steeds helder en mooi, maar de grote randen aan de zijkanten zien er nu een beetje gedateerd uit in vergelijking met de Surface Pro X, traditionele laptops en mobiele tablets. Alle versies zijn verkrijgbaar in de platinagrijze kleur van Microsoft, terwijl sommige ook verkrijgbaar zijn in het zwart, wat zeker leuker is.

Met 775 g zonder het toetsenbord is de Surface Pro 7 slechts 150 g zwaarder dan de 12,9 inch Apple iPad Pro met vergelijkbare afmetingen. Met de uitstekende Signature Type Cover van Microsoft van 310 g is de tablet 1,085 kg, wat lichter is dan de meeste laptops, waaronder de 1,25 kg MacBook Air en 1,265 kg Surface Laptop 3.

Het toetsenbord is hetzelfde als vorig jaar, waardoor het een van de beste is op elke laptop, laat staan een tablet, met een uitstekend toetsgevoel, reizen en stabiliteit, terwijl het touchpad klein, maar soepel en responsief is.

Surface Pro 7 processor en batterijduur

De Surface Pro 7 wordt geleverd met Intel’s i3-, i5 of i7 processors van de 10e generatie. Hoewel de i3 prima geschikt is voor licht gebruik, willen de meesten de Core i5 of i7 versies, die aanzienlijk geschikter zijn. Desalniettemin kunnen Surface Pro 7 met i5 en i7 processors bijvoorbeeld algemene computers verwerken zonder vertraging, zelfs met 10 geopende applicaties met veel tabbladen in Chrome en verschillende grote afbeeldingen geopend.

Surface Pro 7 poorten: USB-C poort

Een grote nieuwe verandering is de introductie van USB-C. De moderne, industriestandaard poort is een manusje van alles en vervangt de mini Display poort van oudere Surface apparaten. Met USB-C kun je de Surface opladen, een willekeurig aantal accessoires aansluiten, waaronder beeldschermen, schijven, ethernetadapters, enzovoort. Je kunt hem ook aansluiten op een USB-C dock voor stroom, beeldschermen en accessoires, allemaal via één kabel. Het is niet compatibel met Thunderbolt 3, maar de meeste zullen in orde zijn met de standaard bandbreedte en functies van USB-C, het is alleen jammer dat er maar één is.

Een standaard USB-A poort zorgt voor oudere accessoires, terwijl de Surface Connect de meegeleverde voedingsadapter gebruikt, maar ook kan worden gebruikt om verbinding te maken met een Surface Dock en andere Microsoft accessoires. Een microSD kaartgleuf is ook zeer welkom, vooral voor fotografen.

Surface Pro 7 besturingssysteem en apps

Net als bij andere Windows 10 computers, presenteert de Surface Pro 7 u meerdere software / applicaties en licenties die samenkomen binnen Microsoft 365.

De nieuwe Surface 7 wordt geleverd met vooraf gedefinieerde software en beleidsregels die zijn overeengekomen bij aankoop. Deze zijn:

 • Licentieovereenkomst voor Windows 10
 • Een Microsoft account om in te loggen (dit kan worden omzeild als u de computer tijdens het instellen niet met internet verbindt)
 • Activiteitengeschiedenis
 • OneDrive back-up
 • Microsoft 365 office suite (tot voor kort Office 365)
 • Cortana (waarmee Microsoft toegang heeft tot uw locatie, locatiegeschiedenis, contacten, spraakinvoer, spraak,- en handschriftpatronen, typegeschiedenis, zoekgeschiedenis, agendagegevens, berichten, apps en Edge browsegeschiedenis)
 • Privacyinstellingen van het apparaat: online spraakherkenning, vind mijn apparaat, handschrift & typen, advertentie-ID, locatie, diag gegevens, ervaringen op maat

Microsoft Surface Pro 7 promotie

Als Microsoft Partner levert ITAF de Surface Pro 7 zakelijke laptops, optioneel met Intel i5 (Benelux Black) en Intel i7 (Benelux Platinum) processors. ITAF kan u ook ondersteunen bij het configureren en onderhouden van Microsoft-apps.

Bekijk de Surface Pro 7 in onze hardware,- en softwarewinkel of neem rechtstreeks contact met ons op en gebruik de promotieperiode met beschikbare kortingsprijzen. Maak verbinding, creëer en maak het u gemakkelijk met de nieuwste Surface Pro 7!

Beste laptops 2020 – 7 dingen om te overwegen bij het kopen van een laptop

Laptops zijn compact genoeg om mee te nemen, maar toch veelzijdig genoeg om veeleisende applicaties uit te voeren. Het is de beste tool voor serieus werk of spel, of je nu thuis, onderweg of in een klaslokaal bent. Er is een grote verscheidenheid aan formaten, functies en prijzen, waardoor het kiezen van de beste laptop een uitdaging is. Daarom moet u erachter komen wat uw behoeften zijn. In dit artikel vindt u de antwoorden op de vragen, rekening houdend met de beste laptops die aan uw behoeften voldoen. Hierbij de beste laptops in 2020 en 7 zaken om te overwegen bij het kopen van een laptop.

7 zaken om te overwegen bij het kopen van een laptop

Kies een besturingssysteem

De meeste laptops worden geleverd met een van de drie besturingssystemen: Windows, Chrome OS of MacOS (alleen voor MacBooks). Het kiezen van het juiste systeem is een persoonlijke voorkeur, maar hier is een korte samenvatting van wat elk te bieden heeft.

Windows 10

Het meest flexibele besturingssysteem, Windows, draait op meer laptopmodellen dan Chrome OS of Mac OS X. Windows notebooks variëren in prijs van minder dan 150 EUR tot enkele duizenden dollars en bieden een breed scala aan functies, van touchscreens tot vingerafdruklezers tot dubbele grafische chips. Windows 10, de nieuwste versie van het Microsoft vlaggenschipbesturingssysteem, biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van Windows 7 en 8, waaronder de mogelijkheid om te schakelen tussen tablet,- en desktop modes, een vernieuwd Start menu met live gadgets en de krachtige Cortana digitale assistent.

Sinds de lancering in juli 2015 heeft Windows 10 ook tal van verbeteringen toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om vervolgvragen met Cortana te gebruiken, uw e-mail te doorzoeken in natuurlijke taal en uw stylus te gebruiken om bijna overal te krabbelen. Windows 10 laptops zijn de beste laptops in 2020 voor studenten, onderzoekers en zakelijke gebruikers, en het zijn de enige machines die gamers moeten overwegen.

Heeft u een
2-in-1 laptop nodig?

Veel PC-laptops vallen in de categorie van 2-in-1-laptops, hybride apparaten die kunnen schakelen tussen traditionele gesloten beeldscherm modus, tabletmodus en andere posities daartussen, zoals tent,- of standaardmodus. De 2-in-1 zijn over het algemeen verkrijgbaar in twee verschillende stijlen: afneembare apparaten met schermen die volledig van het toetsenbord komen en flexibele laptops met scharnieren die 360 graden naar achteren buigen om van modus te veranderen.

De meeste van deze systemen zijn veel beter in het dienen van het ene doel dan het andere, met de eerste vouwbare laptops en afneembare apparaten die een superieure tabletervaring bieden. Als u echter niet de noodzaak ziet om uw notebook als lei te gebruiken, krijgt u meestal meer waar voor uw geld met een traditionele gesloten beeldscherm laptop.

Choose the right size

Kies
de juiste maat

Voordat u naar de specificaties of prijzen kijkt, moet u erachter komen hoe draagbaar uw laptop moet zijn. Laptops worden meestal gecategoriseerd op weergavegrootte:

 • 11 tot 12 inch: de dunste en lichtste systemen die er zijn, hebben schermen van 11 tot 12 inch en wegen doorgaans 2,5 tot 3,5 pond.
 • 13 tot 14 inch: biedt de beste balans tussen draagbaarheid en bruikbaarheid, vooral als u een laptop krijgt die minder dan 4 kilo weegt.
 • 15 tot 16 inch: de meest populaire laptops van 15 inch wegen gewoonlijk 4 tot 5,5 pond. Overweeg dit formaat als u een groter scherm wilt en u niet van plan bent uw notebook vaak mee te nemen. Laptops met 16-inch beeldschermen zijn zeldzaam, maar Apple kan de trend misschien op gang brengen met zijn 16-inch MacBook Pro.
 • 17 tot 18 inch: als uw laptop elke dag de hele dag op uw bureau blijft, kan een 17- of 18-inch systeem u voorzien van het soort rekenkracht dat u nodig heeft om high-end games te spelen of productiviteit op werkstation niveau te behalen.

Controleer
het toetsenbord
en touchpad

Als u van plan bent veel werk op uw computer te doen, zorg er dan voor dat het toetsenbord degelijke voelbare feedback biedt, voldoende toetsaanslag (de afstand die de toets naar beneden daalt wanneer deze wordt ingedrukt, meestal 1 tot 2 mm) en voldoende ruimte tussen de toetsen. Als u een Windows laptop koopt, zorg er dan voor dat deze Precision touchpad stuurprogramma’s heeft.

Zoek naar een accurate touchpad dat u geen springerige cursor geeft en consistent reageert op multitouch bewegingen zoals indrukken om te zoomen. Als u een zakelijke laptop koopt, overweeg dan om er een te kopen met een aanwijsstok tussen de G,- en H toetsen, zodat u over het bureaublad kunt navigeren zonder uw vingers van de rij van het toetsenbord te halen.

Hoe kiest u de
juiste specificatie?

Notebookcomponenten zoals processors, harde schijven, RAM en grafische chip kunnen zelfs notebookverslaafden in verwarring brengen, dus voel je niet slecht als je het niet goed begrijpt. Daarom blijft een advies van een IT hardware,- en softwarespecialist op de goede weg als u het meeste uit uw apparatuur wilt halen.

Dit zijn de belangrijkste componenten om in de gaten te houden.

 • CPU: Het ‘brein’ van uw computer, de processor heeft een enorme invloed op de prestaties, maar afhankelijk van wat u wilt doen, is zelfs het goedkoopste model misschien goed genoeg.
 • RAM: Onder de prijs van 250 EUR worden laptops geleverd met slechts 4 GB RAM, maar idealiter wil je minstens 8 GB op zelfs een budgetsysteem en 16 GB als je net iets meer kunt uitgeven. Voor de meeste mensen is 32 GB of meer, meer dan genoeg, terwijl 64 GB en meer is gereserveerd voor ervaren gebruikers.
 • Opslagstation: Nog belangrijker dan de snelheid van uw CPU zijn de prestaties van uw opslagstation. Als je het kunt betalen en niet veel interne opslag nodig hebt, koop dan een laptop met een solid state drive (SSD) in plaats van een harde schijf, want je zult ten minste driemaal de snelheid zien en een veel snellere laptop in het algemeen . Onder SSD’s bieden de nieuwere PCIe x4 (ook bekend als NVME)-units driemaal de snelheid van traditionele SATA-schijven.
 • Display: hoe meer pixels u heeft, hoe meer inhoud u op het scherm kunt passen en hoe scherper het eruit zal zien. Helaas hebben sommige budgetlaptops nog steeds 1366 x 768 beeldschermen en dat geldt ook voor een paar zakelijke laptops, maar als je het kunt betalen, raden we aan extra te betalen voor een paneel met een resolutie van 1920 x 1080, ook wel bekend als Full HD of 1080p. High end laptops hebben schermen van 2560 x 1600, 3200 x 1800 of zelfs 3840 x 2160 (4K), die er allemaal scherp uitzien maar meer stroom verbruiken, waardoor de levensduur van de batterij wordt verkort.
 • Connectiviteit: Als u uw laptop onderweg moet gebruiken, overweeg dan om een notebook te kopen met 4G LTE ondersteuning. U moet betalen voor een gegevensabonnement, maar hiermee kunt u zonder een internetverbinding toegang krijgen tot internet. Als je een laptop wilt met de nieuwste en beste connectiviteitsopties, zoek er dan een met Wi-Fi 6-ondersteuning. Wi-Fi 6 biedt een hogere theoretische doorvoer en een stabielere verbinding dan 802.11ac. We raden u ook aan op zoek te gaan naar een laptop met Bluetooth 5, de nieuwste standaard die verbeterde connectiviteit biedt met Bluetooth apparaten, zoals muizen en hoofdtelefoons.

Plan op basis
van uw budget

Dit is wat u kunt krijgen voor de meest voorkomende budget.

 • 150 tot 250 EUR: de goedkoopste notebooks ofwel Chromebooks met het browsergebaseerde besturingssysteem van Google, of low end Windows-systemen met minimale opslag en tragere processors. Gebruik deze alleen als secundaire computers of geef ze aan de kinderen.
 • 350 tot 600 EUR: voor minder dan 600 EUR kunt u een notebook krijgen met een Intel Core i5 of AMD A8 CPU, 4 tot 8 GB RAM en een harde schijf van 500 GB, allemaal respectabele specificaties. Voor deze prijs hebben de meeste notebooks echter geen SSD, een Full HD scherm of een lange batterijduur.
 • 600 tot 900 EUR: naarmate u boven de 600 EUR komt, zult u meer premium ontwerpen zien, zoals metalen afwerkingen. Fabrikanten beginnen ook andere functies toe te voegen terwijl u de prijsladder beklimt, inclusief beeldschermen met een hogere resolutie en SSD’s.
 • Boven 900 EUR: Verwacht notebooks die draagbaarder, krachtiger of beide zijn in deze prijsklasse. Verwacht schermen met een hogere resolutie, snellere processors en mogelijk afzonderlijke grafische afbeeldingen. De lichtste, langst mee te nemen ultra draagbare apparaten, zoals de Apple MacBook Air en de Dell XPS 13, kosten doorgaans meer dan 1.000 EUR (hoewel je de Dell voor minder kunt krijgen als je niet voor een touchscreen kiest). High end spelsystemen en mobiele werkstations kosten gewoonlijk meer dan 1.500 EUR of zelfs maar liefst 2.500 EUR of 3.000 EUR.

Of u nu een vloot laptops voor uw werknemers koopt of gewoon op zoek bent naar een enkel productiviteitssysteem voor uzelf, u wilt een zakelijke laptop die duurzaam, krachtig en gebruiksvriendelijk is.

Hierbij de beste laptops die u in 2020 kunt kopen:

1. Lenovo ThinkPad X1 Carbon (7th Gen)
2. HP Elite Dragonfly
3. Apple MacBook Pro (16-inch, 2019)
4. Microsoft Surface Pro 7
5. Lenovo ThinkPad X1 Yoga
6. Dell Latitude 7400 2-in-1
7. HP ZBook Studio x360 G5
8. Dell Precision 7730
9. Acer TravelMate P6 P614
10. Dell Latitude 5420 Rugged

Beste 10 zakelijke
laptops in 2020

Hoe kan ITAF u helpen?

Wij hopen dat dit artikel u heeft geholpen met wat te overwegen bij de aankoop van een laptop en welke laptops de beste keus zijn in 2020.

Laat ITAF hardware,- en softwarespecialisten u helpen bij het kiezen van de juiste configuratie op uw laptop. Bezoek de ITAF Hardware & Software pagina, of neem direct contact met ons op.

Laptops zijn compact genoeg om mee te nemen, maar toch veelzijdig genoeg om veeleisende applicaties uit te voeren. Het is de beste tool voor serieus werk of spel, of je nu thuis, onderweg of in een klaslokaal bent. Er is een grote verscheidenheid aan formaten, functies en prijzen, waardoor het kiezen van de beste laptop een uitdaging is. Daarom moet u erachter komen wat uw behoeften zijn. In dit artikel vindt u de antwoorden op de vragen, rekening houdend met de beste laptops die aan uw behoeften voldoen. Hierbij de beste laptops in 2020 en 7 zaken om te overwegen bij het kopen van een laptop.

7 zaken om te overwegen bij het kopen van een laptop

Kies een besturingssysteem

De meeste laptops worden geleverd met een van de drie besturingssystemen: Windows, Chrome OS of MacOS (alleen voor MacBooks). Het kiezen van het juiste systeem is een persoonlijke voorkeur, maar hier is een korte samenvatting van wat elk te bieden heeft.

Windows 10

Het meest flexibele besturingssysteem, Windows, draait op meer laptopmodellen dan Chrome OS of Mac OS X. Windows notebooks variëren in prijs van minder dan 150 EUR tot enkele duizenden dollars en bieden een breed scala aan functies, van touchscreens tot vingerafdruklezers tot dubbele grafische chips. Windows 10, de nieuwste versie van het Microsoft vlaggenschipbesturingssysteem, biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van Windows 7 en 8, waaronder de mogelijkheid om te schakelen tussen tablet,- en desktop modes, een vernieuwd Start menu met live gadgets en de krachtige Cortana digitale assistent.

Sinds de lancering in juli 2015 heeft Windows 10 ook tal van verbeteringen toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om vervolgvragen met Cortana te gebruiken, uw e-mail te doorzoeken in natuurlijke taal en uw stylus te gebruiken om bijna overal te krabbelen. Windows 10 laptops zijn de beste laptops in 2020 voor studenten, onderzoekers en zakelijke gebruikers, en het zijn de enige machines die gamers moeten overwegen.

Heeft u een
2-in-1 laptop nodig?

Veel PC-laptops vallen in de categorie van 2-in-1-laptops, hybride apparaten die kunnen schakelen tussen traditionele gesloten beeldscherm modus, tabletmodus en andere posities daartussen, zoals tent,- of standaardmodus. De 2-in-1 zijn over het algemeen verkrijgbaar in twee verschillende stijlen: afneembare apparaten met schermen die volledig van het toetsenbord komen en flexibele laptops met scharnieren die 360 graden naar achteren buigen om van modus te veranderen.

De meeste van deze systemen zijn veel beter in het dienen van het ene doel dan het andere, met de eerste vouwbare laptops en afneembare apparaten die een superieure tabletervaring bieden. Als u echter niet de noodzaak ziet om uw notebook als lei te gebruiken, krijgt u meestal meer waar voor uw geld met een traditionele gesloten beeldscherm laptop.

Choose the right size

Kies
de juiste maat

Voordat u naar de specificaties of prijzen kijkt, moet u erachter komen hoe draagbaar uw laptop moet zijn. Laptops worden meestal gecategoriseerd op weergavegrootte:

• 11 tot 12 inch: de dunste en lichtste systemen die er zijn, hebben schermen van 11 tot 12 inch en wegen doorgaans 2,5 tot 3,5 pond.

• 13 tot 14 inch: biedt de beste balans tussen draagbaarheid en bruikbaarheid, vooral als u een laptop krijgt die minder dan 4 kilo weegt.

• 15 tot 16 inch: de meest populaire laptops van 15 inch wegen gewoonlijk 4 tot 5,5 pond. Overweeg dit formaat als u een groter scherm wilt en u niet van plan bent uw notebook vaak mee te nemen. Laptops met 16-inch beeldschermen zijn zeldzaam, maar Apple kan de trend misschien op gang brengen met zijn 16-inch MacBook Pro.

• 17 tot 18 inch: als uw laptop elke dag de hele dag op uw bureau blijft, kan een 17- of 18-inch systeem u voorzien van het soort rekenkracht dat u nodig heeft om high-end games te spelen of productiviteit op werkstation niveau te behalen.

Controleer
het toetsenbord
en touchpad

Als u van plan bent veel werk op uw computer te doen, zorg er dan voor dat het toetsenbord degelijke voelbare feedback biedt, voldoende toetsaanslag (de afstand die de toets naar beneden daalt wanneer deze wordt ingedrukt, meestal 1 tot 2 mm) en voldoende ruimte tussen de toetsen. Als u een Windows laptop koopt, zorg er dan voor dat deze Precision touchpad stuurprogramma’s heeft.

Zoek naar een accurate touchpad dat u geen springerige cursor geeft en consistent reageert op multitouch bewegingen zoals indrukken om te zoomen. Als u een zakelijke laptop koopt, overweeg dan om er een te kopen met een aanwijsstok tussen de G,- en H toetsen, zodat u over het bureaublad kunt navigeren zonder uw vingers van de rij van het toetsenbord te halen.

Hoe kiest u de
juiste specificatie?

Notebookcomponenten zoals processors, harde schijven, RAM en grafische chip kunnen zelfs notebookverslaafden in verwarring brengen, dus voel je niet slecht als je het niet goed begrijpt. Daarom blijft een advies van een IT hardware,- en softwarespecialist op de goede weg als u het meeste uit uw apparatuur wilt halen.

Dit zijn de belangrijkste componenten om in de gaten te houden.

• CPU: Het ‘brein’ van uw computer, de processor heeft een enorme invloed op de prestaties, maar afhankelijk van wat u wilt doen, is zelfs het goedkoopste model misschien goed genoeg.

• RAM: Onder de prijs van 250 EUR worden laptops geleverd met slechts 4 GB RAM, maar idealiter wil je minstens 8 GB op zelfs een budgetsysteem en 16 GB als je net iets meer kunt uitgeven. Voor de meeste mensen is 32 GB of meer, meer dan genoeg, terwijl 64 GB en meer is gereserveerd voor ervaren gebruikers.

• Opslagstation: Nog belangrijker dan de snelheid van uw CPU zijn de prestaties van uw opslagstation. Als je het kunt betalen en niet veel interne opslag nodig hebt, koop dan een laptop met een solid state drive (SSD) in plaats van een harde schijf, want je zult ten minste driemaal de snelheid zien en een veel snellere laptop in het algemeen . Onder SSD’s bieden de nieuwere PCIe x4 (ook bekend als NVME)-units driemaal de snelheid van traditionele SATA-schijven.

• Display: hoe meer pixels u heeft, hoe meer inhoud u op het scherm kunt passen en hoe scherper het eruit zal zien. Helaas hebben sommige budgetlaptops nog steeds 1366 x 768 beeldschermen en dat geldt ook voor een paar zakelijke laptops, maar als je het kunt betalen, raden we aan extra te betalen voor een paneel met een resolutie van 1920 x 1080, ook wel bekend als Full HD of 1080p. High end laptops hebben schermen van 2560 x 1600, 3200 x 1800 of zelfs 3840 x 2160 (4K), die er allemaal scherp uitzien maar meer stroom verbruiken, waardoor de levensduur van de batterij wordt verkort.

• Connectiviteit: Als u uw laptop onderweg moet gebruiken, overweeg dan om een notebook te kopen met 4G LTE ondersteuning. U moet betalen voor een gegevensabonnement, maar hiermee kunt u zonder een internetverbinding toegang krijgen tot internet. Als je een laptop wilt met de nieuwste en beste connectiviteitsopties, zoek er dan een met Wi-Fi 6-ondersteuning. Wi-Fi 6 biedt een hogere theoretische doorvoer en een stabielere verbinding dan 802.11ac. We raden u ook aan op zoek te gaan naar een laptop met Bluetooth 5, de nieuwste standaard die verbeterde connectiviteit biedt met Bluetooth apparaten, zoals muizen en hoofdtelefoons.

Plan op basis
van uw budget

Dit is wat u kunt krijgen voor de meest voorkomende budget.

• 150 tot 250 EUR: de goedkoopste notebooks ofwel Chromebooks met het browsergebaseerde besturingssysteem van Google, of low end Windows-systemen met minimale opslag en tragere processors. Gebruik deze alleen als secundaire computers of geef ze aan de kinderen.

• 350 tot 600 EUR: voor minder dan 600 EUR kunt u een notebook krijgen met een Intel Core i5 of AMD A8 CPU, 4 tot 8 GB RAM en een harde schijf van 500 GB, allemaal respectabele specificaties. Voor deze prijs hebben de meeste notebooks echter geen SSD, een Full HD scherm of een lange batterijduur.

• 600 tot 900 EUR: naarmate u boven de 600 EUR komt, zult u meer premium ontwerpen zien, zoals metalen afwerkingen. Fabrikanten beginnen ook andere functies toe te voegen terwijl u de prijsladder beklimt, inclusief beeldschermen met een hogere resolutie en SSD’s.

• Boven 900 EUR: Verwacht notebooks die draagbaarder, krachtiger of beide zijn in deze prijsklasse. Verwacht schermen met een hogere resolutie, snellere processors en mogelijk afzonderlijke grafische afbeeldingen. De lichtste, langst mee te nemen ultra draagbare apparaten, zoals de Apple MacBook Air en de Dell XPS 13, kosten doorgaans meer dan 1.000 EUR (hoewel je de Dell voor minder kunt krijgen als je niet voor een touchscreen kiest). High end spelsystemen en mobiele werkstations kosten gewoonlijk meer dan 1.500 EUR of zelfs maar liefst 2.500 EUR of 3.000 EUR.

Of u nu een vloot laptops voor uw werknemers koopt of gewoon op zoek bent naar een enkel productiviteitssysteem voor uzelf, u wilt een zakelijke laptop die duurzaam, krachtig en gebruiksvriendelijk is.

Hierbij de beste laptops die u in 2020 kunt kopen:

1. Lenovo ThinkPad X1 Carbon (7th Gen)
2. HP Elite Dragonfly
3. Apple MacBook Pro (16-inch, 2019)
4. Microsoft Surface Pro 7
5. Lenovo ThinkPad X1 Yoga
6. Dell Latitude 7400 2-in-1
7. HP ZBook Studio x360 G5
8. Dell Precision 7730
9. Acer TravelMate P6 P614
10. Dell Latitude 5420 Rugged

Beste 10 zakelijke
laptops in 2020

Hoe kan ITAF u helpen?

Wij hopen dat dit artikel u heeft geholpen met wat te overwegen bij de aankoop van een laptop en welke laptops de beste keus zijn in 2020.

Laat ITAF hardware,- en softwarespecialisten u helpen bij het kiezen van de juiste configuratie op uw laptop. Bezoek de ITAF Hardware & Software pagina, of neem direct contact met ons op.

Office 365 wordt Microsoft 365 – Veelgestelde vragen en nieuwe functies

Microsoft herziet zijn Office 365 abonnement met een nieuwe focus op consumenten, het veranderen van de naam in Microsoft 365 en het introduceren van tonnen nieuwe functies voor Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Skype.De meeste wijzigingen zijn van kracht vanaf 21 april 2020 de dag dat Office 365 officieel Microsoft 365 wordt. Het bedrijf noemt het “het abonnement voor uw leven om u te helpen het meeste uit uw tijd te halen, uw dierbaren te verbinden en te beschermen, en te ontwikkelen en te groeien.”

Zoals Microsoft stelt, is dit een natuurlijke evolutie. Microsoft 365 begon in 2017 als een licentiebundel voor zakelijke klanten – een combinatie van Windows, Office en Enterprise Mobility and Security (EMS) als een geïntegreerde set apps en services die kunstmatige intelligentie (AI) en andere geavanceerde innovaties biedt. Deze veranderingen zullen vooral kleine en middelgrote bedrijven treffen, waaronder nieuwe mogelijkheden in Microsoft Teams om u te helpen bij het online organiseren van rijke vergaderingen en evenementen; opslag en delen van bestanden in de Cloud, zodat u overal kunt samenwerken; en beveiligings,- en identiteitsoplossingen om uw bedrijf te beschermen.

Nieuwe productnamen

De nieuwe productnamen gaan in op 21 april 2020. Dit is alleen een wijziging in de productnaam en er zijn momenteel geen prijzen of functiewijzigingen.

Office 365 Business Essentials wordt Microsoft 365 Business Basic.

Office 365 Business Premium wordt Microsoft 365 Business Standard.

Microsoft 365 Business wordt Microsoft 365 Business Premium.

Office 365 Business en Office 365 ProPlus worden beide Microsoft 365 Apps. Waar nodig gebruiken we de labels ‘for business’ en ‘for enterprise’ om de twee te onderscheiden.

Office 365 naar Microsoft 365 – FAQ

1. Waarom zijn deze wijzigingen aangebracht?

Microsoft 365 is een geïntegreerde set apps en services die AI en andere geavanceerde innovaties voor bedrijven laat werken. En voor kleine en middelgrote bedrijven omvat dat nieuwe mogelijkheden in Microsoft Teams om bedrijven te helpen bij het online hosten van uitgebreide vergaderingen en evenementen; opslag en delen van bestanden in de Cloud, zodat bedrijven van elk formaat overal kunnen samenwerken; en beveiligings,- en identiteitsoplossingen om bedrijven te beschermen.

2. Hoe past Office in Microsoft 365?

De Office-suite vormt de kern van de productiviteitservaring van Microsoft en dat verandert niet. Maar de afgelopen jaren is het aanbod van Microsoft Cloud productiviteit veel verder gegroeid dan wat mensen traditioneel als ‘Office’ beschouwen. Zoals vermeld in Microsoft zijn Word, Excel en PowerPoint belangrijker dan ooit tevoren. Binnen Microsoft 365 worden deze apps op het niveau gebracht met behulp van de Cloud en AI, samen met toegevoegde born-in-the-cloud ervaringen zoals Teams, Stream, Forms en Planner. Dit alles wordt ondersteund door een reeks gemeenschappelijke services die alle gegevens veilig en beveiligd houden. Het is Office en nog veel meer.

3. Is er iets nieuws of anders in Microsoft 365 Apps for business of Microsoft 365 Apps for enterprise abonnementen dat niet in Office 365 Business of Office 365 ProPlus-abonnementen zat?

Er zijn momenteel geen prijs,- of functiewijzigingen.

4. Wanneer zijn de abonnementen voor Microsoft 365 Business en Microsoft 365 Apps for enterprise beschikbaar?

Deze zullen vanaf 21 april 2020 beschikbaar zijn voor klanten.

5. Gaan alle Office 365 abonnementen weg? Wat verandert er niet?

Geen van de abonnementen verdwijnt. Dezelfde abonnementen zijn beschikbaar, alleen met bijgewerkte namen. En in het geval van Office 365 Enterprise blijft de naam hetzelfde en verandert er niets.

6. Als ik een bestaande SMB of ProPlus klant ben. Moet ik actie ondernemen?

Klanten met de abonnementen Office 365 Business, Office 365 Business Essentials, Office 365 Business Premium of Microsoft 365 Business hoeven geen aanvullende actie te ondernemen. De bovenstaande wijzigingen gebeuren automatisch.

7. Mijn bedrijf gebruikt Office 365 ProPlus en ik heb vragen over deze wijziging. Waar kan ik meer informatie vinden?

Klanten met het Office 365 ProPlus abonnement moeten deze site raadplegen voor meer informatie of contact opnemen met hun IT partner.

Kerstcadeau – ITAF hardware van hoge kwaliteit nu met korting!

Kerstcadeau – ITAF hardware: Omdat het kerstseizoen dichtbij is, zijn de meeste mensen al van plan om het perfecte Kerstcadeau voor de komende Kerst voor te bereiden.

Voor mensen die meer last-minute personen zijn dan vroege vogels, heeft ITAF een kerstpromo opgesteld met zes geweldige producten (van HP, Dell en Apple) waaruit u kunt kiezen om het beste Kerstcadeau voor uw dierbaren te hebben.

Bestel je perfecte stuk ons hardware en software winkel, of bezoek ons op onze locaties:

ICT Service Center Turnhout (Beerse)Opendeurweekend 14-15 December
ICT Service Center Gent
ICT Service Center Leuven
ICT Service Center Roeselare

Microsoft stopt de ondersteuning voor Windows 7-gebruikers in januari 2020

De klok tikt voor Windows 7. Microsoft stopt de ondersteuning voor het besturingssysteem dat in 2009 werd gelanceerd, zodat de gebruikers die het nog steeds gebruiken, maar een korte tijd nodig hebben om te upgraden. Wanneer een maandelijks patchespakket voor Microsoft producten wordt aangekondigd op 14 januari 2020, zal dat het moment zijn waarop Microsoft de laatste beveiligingsupdates voor Windows 7 levert, maar ook een moment dat het einde van een tijdperk zal markeren.

Windows 7 was het meest succesvolle besturingssysteem ooit. Het is nog steeds een zeer populair platform, hoewel we het moment naderen waarop het zonder de steun van de fabrikant zal blijven. Op dit moment heeft Windows 7 nog steeds een marktaandeel van 36%, dus in januari 2020, wanneer Microsoft de ondersteuning voor dit besturingssysteem stopt, zal Windows 7 naar verwachting op veel computers over de hele wereld blijven, ondanks duidelijke veiligheidsrisico’s. Dat is precies wat er gebeurde in het geval van Windows XP, dat op 8 april 2014 werd afgeschaft toen het nog op meer dan 25% van de computers over de hele wereld werkte.

Wat betekent dit voor Windows 7 gebruikers?

Het einde van de ondersteuning betekent in feite dat Windows 7 niet langer nieuwe functionaliteit en andere optimalisaties zal ontvangen, evenals uitgebreide supportrelaties en beveiligingspatches. Met andere woorden, na januari 2020 stopt Microsoft met het leveren van beveiligingsupdates, wat betekent dat Windows 7 onbeschermd blijft als kwetsbaarheden worden gedetecteerd.

Het risico van kwetsbaarheden in Windows 7 zal aanzienlijk toenemen, vooral omdat verschillende versies van Windows een groot deel van de code delen, en veel van de ontdekte beveiligingskwetsbaarheden zijn niet alleen van invloed op één Microsoft product. Als gevolg hiervan kunnen gebruikers van Windows 7 in gevaar komen wanneer dit gebeurt. De verwachting is dat deze versie van het besturingssysteem ook na opschorting van de ondersteuning erg populair zal blijven, waardoor het een van de belangrijkste doelen voor cybercriminelen zal worden. Voor Microsoft is het einde van de ondersteuning voor Windows 7 een kans om bijna uitsluitend op Windows 10 te focussen. Hoewel Windows 8.1 nog steeds updates krijgt, is zijn marktaandeel aanzienlijk lager dan het marktaandeel van Windows 7, zodat vanaf januari 2020 waarschijnlijk alle inspanningen van Microsoft zullen worden gericht naar Windows 10.

Windows 7 stopt niet ineens met werken. In feite zullen de programma’s lang blijven werken op Windows 7 na de release van het laatste pakket met patches in januari 2020, en de meeste zullen regelmatig updates ontvangen zoals het zou zijn als Windows 7 nog steeds ondersteuning zou bieden. Het is misschien genoeg voor velen om Windows 7 te blijven gebruiken, maar vroeg of laat is een upgrade naar een nieuwere versie van Windows onvermijdelijk. Microsoft raadt gebruikers aan tot januari 2020 over te schakelen naar Windows 10 en bedrijven moeten deze overgang van tevoren beginnen te plannen, omdat het in hun geval om meer middelen en meer tijd gaat.

Als een upgrade niet mogelijk is vóór het verstrijken van de deadline, is de enige optie om de toegang tot systemen die nog steeds actief zijn onder Windows 7 te beperken. Antivirus kan potentiële bedreigingen helpen te blokkeren, maar naarmate de tijd verstrijkt, zal het voor ontwikkelaars moeilijker zijn om hun programma’s op Windows 7 te onderhouden. Uiteindelijk zal de upgrade naar Windows 10 de enige optie worden.

Hoe kan ITAF u helpen?

Dit was ons artikel over hoe Microsoft stopt met de ondersteuning voor Windows 7 gebruikers in januari 2020. Als Microsoft Silver Partner kan ITAF u helpen met een veilige en snelle overgang en een upgrade van Windows 7 naar Windows 10. Omdat elk bedrijf anders is, zal ons team van ervaren engineers dit upgradeproces aanpassen aan uw bedrijfsbehoeften en u begeleiden door elke stap van het proces. ITAF zal machines identificeren die moeten worden geüpgrade of vervangen, een tijdlijn en budget ontwikkelen voor upgrades en vervangingen en plannen van installatie en opleiding van werknemers om het nieuwe systeem te leren.

Neem contact op met ITAF voor een gratis offerte.

Scroll Up