6 voordelen van Microsoft Azure

Cloud Computing is meer dan alleen het nieuwste modewoord. Het is een geheel nieuwe manier van zakendoen. Microsoft Azure is het steeds groter wordende Cloud computing platform van Microsoft dat open, flexibel en ondernemingsgraad is om aan al uw zakelijke uitdagingen te voldoen. In dit artikel zult u lezen over 6 voordelen van Microsoft Azure.

Geschat als de op één na grootste IaaS en PaaS serviceprovider ter wereld, heeft Azure als bijkomend voordeel dat het volledig is geïntegreerd met alle Microsoft producten. Voor degenen met een bestaande Microsoft infrastructuur vormt Azure een perfecte aanvulling op uw bestaande software en applicaties. Flexibel, kosteneffectief en op het snijvlak van technologie, Azure is de voorkeursoplossing voor bedrijven die willen groeien en de concurrentie voor willen blijven.

Hoewel er tal van voordelen zijn voor deze Cloud computing omgeving, zijn hier de 6 voordelen van Microsoft Azure die u moet weten en hoe het uw organisatie positief kan transformeren.

 

Beschikbaarheid

Niets maakt een doorgewinterde netwerkingenieur meer dan een enkel storingspunt. Redundantie creëren is echter tijdrovend, gecompliceerd en duur. Het bouwen van een zeer beschikbaar datacenter vereist redundante netwerkverbindingen, redundante stroomvoorzieningen en redundante hardware. Vervolgens moet u het allemaal opnieuw doen op een andere locatie om ervoor te zorgen dat het datacenter zelf overbodig is.

Met Azure is hoge beschikbaarheid ingebouwd. Die redundante koppelingen, stroom en datacenters zijn inbegrepen bij Azure, waardoor u tijd, moeite en geld bespaart.

Perfect voor kleine bedrijven en gevestigde ondernemingen

Azure is ontworpen voor elk bedrijf, ongeacht de grootte, van de lokale bakkerij tot multinationale ondernemingen. Het is gemakkelijk schaalbaar om aan uw IT eisen te voldoen en werkt volgens een “pay-as-you-go” prijsmodel om aan elk budget te voldoen. Omdat bedrijven interne en externe applicaties in de Cloud kunnen starten en opslaan, bespaart het ook interne IT kosten, inclusief hardware en onderhoud.

Vul uw huidige IT infrastructuur aan en breidt deze uit

Azure stelt uw IT personeel in staat zich op uw bedrijf te concentreren zonder zich zorgen te hoeven maken over interne mogelijkheden of het onderhouden van apparatuur die te zwaar wordt belast of te weinig wordt gebruikt. Het platform maakt het snel en gemakkelijk om uw huidige apps in te zetten met weinig of geen downtime. Een geïntegreerde ontwikkelomgeving vermindert de leercurve, waardoor teams het platform snel onder de knie krijgen. Bovendien heeft het platform een voetafdruk in meer landen dan Google of Amazon, wat zorgt voor snellere levering van inhoud en een optimale gebruikerservaring. Azure is schaalbaar om met uw bedrijf mee te groeien en u betaalt alleen voor wat u nodig heeft.

Microsoft Azure IaaS en PaaS

In de voorhoede van IaaS en PaaS biedt Azure snelle implementaties. Door de hybride Cloud omgeving kunnen bedrijven kiezen of ze autonoom opereren of gebruik maken van een public Cloud. U kunt ook bepalen of u al dan niet verbonden bent met het internet. Voldoet aan al uw

IT,- en servicebehoeften zonder dat u de onderliggende infrastructuur hoeft te onderhouden.

Beveiliging, performance, back-up en noodherstel

Microsoft begrijpt het belang van beveiliging en heeft Azure ontworpen om de concurrentie voor te blijven als het gaat om het beschermen van uw gegevens. Azure heeft veel naleving-certificeringen en is een topkeuze in industrieën met een hoog risico, zoals de gezondheidszorg en de overheid, voor het leveren van Cloud diensten. Zowel het platform als de eindgebruikers zijn beschermd. Extra services zoals multi-factor authenticatie en geavanceerde mogelijkheden voor disaster recovery die gegevens binnen enkele uren kunnen herstellen, beantwoorden aan de zakelijke behoeften.

Branchespecifieke toepassingen

Vanwege het risicovolle en gevoelige karakter van bepaalde industrieën heeft Azure specifieke applicaties ontworpen om aan unieke behoeften te voldoen. Overheid, gezondheidszorg, productie en financiële diensten profiteren enorm van de vele functies van Azure, waaronder offline Cloud services, individuele beveiligingsbehoeften, vereenvoudigde performance en gemoderniseerde klanten apps.

Hoe kan ITAF u helpen?

ITAF ondersteuning voor Microsoft Azure helpt u een omgeving op de juiste manier in te richten, uw organisatie 24/7 operationeel beheer te bieden en/of de bedrijfsveiligheid te verhogen door server,- en beveiligingspatching uit te voeren.

Neem contact op met ITAF voor professionele ondersteuning.

Voordelen van cloud computing

Cloud computing is een term die wordt gebruikt om het gebruik van hardware en software te beschrijven die wordt geleverd via een netwerk (meestal internet). De term komt van het gebruik van een wolkvormig symbool dat staat voor abstractie van een vrij complexe infrastructuur die het werk van software, hardware, berekeningen en services op afstand mogelijk maakt. Cloud computing is computergebruik op basis van internet. In dit artikel zult u meer lezen over de voordelen van cloud computing en wat deze inhoud.

Door de jaren heen zouden mensen applicaties of programma’s uitvoeren van software die werd gedownload op een fysieke computer of server in hun gebouw. Cloud computing geeft mensen toegang tot dezelfde soorten applicaties via internet.

Cloud computing is gebaseerd op het uitgangspunt dat de belangrijkste computing plaats vindt op een machine, vaak op afstand, die momenteel niet wordt gebruikt. Gegevens die tijdens dit proces worden verzameld, worden opgeslagen en verwerkt door externe servers (ook cloudservers genoemd). Dit betekent dat het apparaat dat toegang heeft tot de cloud niet zo hard hoeft te werken. Door software, platforms en databases op afstand te hosten, maken de cloudservers het geheugen en de rekenkracht van afzonderlijke computers vrij. Gebruikers kunnen veilig toegang krijgen tot cloudservices met behulp van inloggegevens ontvangen van de cloud computing-provider.

Waarom cloud computing

Hier is een lijst met de belangrijkste voordelen die een onderneming kan verwachten bij het gebruik van cloudinfrastructuur.

1. Efficiëntie en / of kostenreductie

Door cloudinfrastructuur te gebruiken – link naar Microsoft Azure-bestemmingspagina, hoeft u niet veel geld uit te geven aan de aanschaf en het onderhoud van apparatuur. Dit verlaagt de kosten drastisch. U hoeft niet te investeren in hardware, faciliteiten, hulpprogramma’s of een groot datacenter uit te bouwen om uw bedrijf te laten groeien. U hebt zelfs geen grote IT-teams nodig om de activiteiten van uw clouddatacenter af te handelen, omdat u kunt genieten van de expertise van het personeel van uw cloudprovider of ICT-partner.

Cloud vermindert ook de kosten in verband met downtime. Omdat downtime zeldzaam is in cloudsystemen, betekent dit dat u geen tijd en geld hoeft te besteden aan het oplossen van mogelijke problemen met downtime.

2. Gegevensbeveiliging

Een van de grootste zorgen van elk bedrijf, ongeacht de grootte en branche, is de beveiliging van zijn gegevens. Datalekken en andere cybercriminaliteit kunnen de omzet, klantloyaliteit en merkpositionering van een bedrijf verwoesten.

Cloud biedt vele geavanceerde beveiligingsfuncties die garanderen dat gegevens veilig worden opgeslagen en verwerkt.

Providers in de cloudopslag implementeren basisbeveiliging voor hun platforms en de gegevens die ze verwerken, zoals authenticatie, toegangscontrole en codering. Van daaruit vullen de meeste ondernemingen deze beveiligingen aan met extra beveiligingsmaatregelen om de bescherming van cloudgegevens te verbeteren en de toegang tot gevoelige informatie in de cloud te verbeteren.

3. Schaalbaarheid

Verschillende bedrijven hebben verschillende IT-behoeften – een grote onderneming van 500+ werknemers heeft niet dezelfde IT-vereisten als een start-up. Het gebruik van cloud is een geweldige oplossing omdat het de onderneming in staat stelt om hun IT-afdelingen efficiënt op te schalen, afhankelijk van de zakelijke eisen.
Op cloud gebaseerde oplossingen zijn ideaal voor bedrijven met groeiende of fluctuerende bandbreedte vereisten. Als uw bedrijf hogere eisen stelt, kunt u eenvoudig uw cloudcapaciteit vergroten zonder te hoeven investeren in fysieke infrastructuur. Dit niveau van flexibiliteit kan bedrijven die cloud computing gebruiken een echt voordeel bieden ten opzichte van concurrenten.

Deze schaalbaarheid minimaliseert de risico’s verbonden aan interne operationele problemen en onderhoud. U beschikt over krachtige middelen met professionele oplossingen en geen investering vooraf. Schaalbaarheid is waarschijnlijk het grootste voordeel van de cloud.

4. Mobiliteit

Cloud computing biedt mobiele toegang tot bedrijfsgegevens via smartphones en apparaten, wat een geweldige manier is om ervoor te zorgen dat niemand ooit buitengesloten wordt. Personeel met drukke schema’s of die ver van het hoofdkantoor wonen, kunnen deze functie gebruiken om direct op de hoogte te blijven van klanten en collega’s.
Bronnen in de cloud kunnen eenvoudig worden opgeslagen, opgehaald, hersteld of verwerkt met slechts een paar klikken. Gebruikers kunnen 24/7 toegang krijgen tot hun werken, via elk apparaat naar keuze, in elke uithoek van de wereld, zolang u verbonden blijft met internet. Bovendien worden alle upgrades en updates automatisch gedaan, buiten het zicht van de serviceproviders. Dit bespaart tijd en teaminspanning bij het onderhoud van de systemen, waardoor de IT-werkbelasting enorm wordt verminderd.

5. Noodherstel

Gegevensverlies is een grote zorg voor alle organisaties, samen met gegevensbeveiliging. Als u uw gegevens in de cloud bewaart, is de gegevens altijd beschikbaar, zelfs als uw apparatuur, zoals laptops of pc’s, is beschadigd. Cloudgebaseerde services zorgen voor snel gegevensherstel van natuurrampen tot stroomuitval.

Cloudinfrastructuur kan u ook helpen bij het voorkomen van verlies. Als u vertrouwt op de traditionele aanpak op locatie, worden al uw gegevens lokaal opgeslagen op kantoorcomputers. Ondanks uw inspanningen kunnen computers om verschillende redenen niet goed werken – van malware en virussen tot veroudering door hardware, tot eenvoudige gebruikersfouten.

Maar als u uw gegevens naar de cloud upload, blijft deze toegankelijk voor elke computer met een internetverbinding, zelfs als er iets met uw werkcomputer gebeurt.

6. Controle

Controle over gevoelige gegevens is van vitaal belang voor elk bedrijf. Je weet nooit wat er kan gebeuren als een document in verkeerde handen komt, zelfs niet als het een ongeschoolde medewerker is.

Cloud biedt u volledige zichtbaarheid en controle over uw gegevens. U kunt eenvoudig beslissen welke gebruikers welk toegangsniveau hebben tot welke gegevens. Dit geeft u controle, maar stroomlijnt ook het werk, aangezien het personeel gemakkelijk weet welke documenten aan hen zijn toegewezen. Het zal ook de samenwerking verbeteren en vergemakkelijken. Omdat aan één versie van het document door verschillende mensen kan worden gewerkt en er geen kopieën van hetzelfde document in omloop hoeven te zijn.

7. Concurrentievoordeel en hoe te migreren naar de cloud?

Niet elk bedrijf zal migreren naar de cloud, althans nog niet. Organisaties die cloud adopteren, vinden echter dat veel voordelen die cloud biedt een positieve impact hebben op hun bedrijf. De acceptatie in de cloud neemt elk jaar toe, omdat bedrijven zich realiseren dat het hen toegang biedt tot enterprise-technologie van wereldklasse. Daarom heeft ITAF een aangepaste cloudoplossing gemaakt die klaarstaat om te reageren op alle benodigdheden. Laat onze cloudspecialisten u helpen de juiste oplossing te kiezen tussen private of public cloud voor uw bedrijf.

Contact ITAF voor meer informatie.

5 redenen waarom Cloud uw bedrijf kan transformeren

Bedrijven zijn vaak verbaasd over de gedachte om naar de cloud te verhuizen. Ze houden zich bezig met gegevensverlies, privacyrisico’s, gevoeligheid voor externe aanvallen, internet connectiviteit, enz. Maar wegen deze zorgen op tegen de voordelen van cloud computing? Of bent u bang voor de verandering? Hierbij 5 redenen waarom Cloud uw bedrijf kan transformeren.

Waarom kiezen voor Cloud de beste beslissing voor uw bedrijf is?

1. Kostenefficiënt

De overstap naar de cloud bespaart de kosten van aanschaf, beheer en upgrade van de IT systemen. Het gebruik van het cloud model zet dus kapitaaluitgaven om in operationele uitgaven. Met behulp van eenmalige betaling, ‘pay as you go’-model en andere aangepaste pakketten, kunnen organisaties hun IT kosten aanzienlijk verlagen.

2. Opslagruimte

Bedrijven hebben niet langer bestandsopslag, gegevens back-up en softwareprogramma’s nodig die het grootste deel van de ruimte in beslag nemen, omdat de meeste gegevens zouden worden opgeslagen op externe cloud servers. Niet alleen cloud maakt interne ruimte vrij, maar biedt ook onbeperkte ruimte in de cloud.

3. Foutbestendig

Wanneer u eigen servers gebruikt, moet u meer hardware kopen dan u nodig hebt bij een storing. In extreme gevallen moet u alles dupliceren. Verhuizen naar cloud elimineert redundantie en vatbaarheid voor uitval. Migratie naar cloud voegt dus niet alleen betrouwbaarheid toe aan de systemen, maar houdt ook informatie in hoge mate beschikbaar.

4. Schaalbaarheid

Met cloud computing kunnen bedrijven eenvoudig bestaande computerbronnen uitbreiden. Voor startende en groeiende ondernemingen kunnen ze dankzij de optimalisatie van middelen uit de cloud ontsnappen aan de grote eenmalige betalingen van hardware en software, waardoor de operationele kosten minimaal zijn.

5. Lean management

Met cloud kunnen bedrijven hun processen efficiënter uitvoeren. cloudmigratie brengt bestaand personeel ertoe om zich te concentreren op hun kerntaak: de infrastructuur bewaken en verbeteren. cloud computing leidt dus tot lean management en verhoogt de winstgevendheid.

Cloudoplossingen en cloudspecialisten

Cloud heeft zeker de dynamiek van de IT industrie veranderd. AWS en Microsoft blijven de grootste cloud providers inclusief alle services. Maar tegelijkertijd spelen cloud consultants een grote rol bij het in staat stellen van bedrijven om innovatieve oplossingen te integreren en de cloudgebaseerde veranderingen op de markt aan te passen aan de behoeften van de klant.
ITAF-cloudspecialisten kunnen u helpen uw doelen te definiëren, afhankelijk van uw budget, bedrijfsbehoeften en bedrijfsidentiteit. Neem contact met ons op.

Migreren naar de Cloud

Hoe ga je te werk om uw IT systeem naar de cloud te verplaatsen? Enerzijds hoor je dat “iedereen” deze stap onderneemt en anderzijds hoor je verhalen te horen over de hoge kosten die dit met zich meebrengt, terwijl dit u eigenlijk geld zou moeten besparen. Het enige wat u te doen staat, is uw behoeften nauwkeurig te evalueren en stap voor stap verder te gaan. In dit artikel zult u meer lezen over het migreren naar de Cloud.

Cloud is in expansie en steeds meer bedrijven implementeren de noden van de volledige firma. De omzet van de cloudprovider groeit. Volgens statistiekbureau Statista wordt de wereldwijde omzet uit openbare cloudservices geschat op $ 175 miljard. Cloudservices groeien wereldwijd met meer dan 15 procent. De trend is duidelijk: cloudservices veroveren de markt en zullen in de toekomst steeds gangbaarder worden.

Of (en wat, op welk moment…) bedrijven zullen migreren naar de cloud is wereldwijd het onderwerp van veel discussies geweest. Deze discussies openen veel dilemma’s van zakelijke en technische aard: van het verlagen van de kosten van IT-infrastructuur, via beschikbaarheid, beveiliging, efficiëntie, noodzaak, doelmatigheid, zakelijke voordelen, tot het risico vast te zitten aan één leverancier.

Kortom, voordelen van cloud computing zijn lagere initiële kosten, gebruiksgemak, up-to-date (altijd de nieuwste versie van software), schaalbaarheid en mobiliteit. Om de voordelen te ervaren, moeten bedrijven cloudoplossingen op dezelfde manier benaderen als elke nieuwe technologie. Cloudoplossingen moeten alleen worden geëvalueerd, begrepen en uiteindelijk worden geaccepteerd als ze concurrentievoordeel opleveren, kosten verlagen en de dagelijkse bedrijfsprocessen verbeteren. De trend is dat de meeste IT services de komende 10 jaar zullen overgaan op iets dat lijkt op het huidige stroomverdelingsmodel, wat betekent dat IT zal worden behandeld als een consumentenproduct. De cloudservices zullen aanzienlijk eenvoudiger zijn en het enige dat bedrijven moeten weten, is hoeveel het kost en waar ze “aansluiten”, zoals elektriciteit.

Migreren naar de cloud is het proces waarbij gegevens, applicaties of andere zakelijke elementen worden verplaatst van servers binnen een bedrijf naar servers buiten een bedrijven (cloud), of gegevens in het algemeen van de ene naar de andere omgeving worden verplaatst. Elk bedrijf moet de kosteneffectiviteit, de zakelijke behoeften, de kosten van migratie, wat het wel en niet in de cloud kan doen, evalueren, evenals wat het krijgt en wat het verliest met migratie. Het migratieprobleem is dus in de eerste plaats een organisatorisch probleem, niet een IT probleem. De manier waarop een bedrijf dagelijkse activiteiten uitvoert, kan een belangrijk element zijn bij de beoordeling. Vaak wordt vergeten dat er oplossingen zijn die al jaren door bedrijven worden gebruikt en dat ze zich moeten aanpassen aan de cloudomgeving of moeten migreren naar een cloud-ready oplossing. Dit is vooral belangrijk als het gaat om bedrijfssoftware.

Sommige dingen zitten waarschijnlijk al in een soort cloud – het is gewoon niet zo zichtbaar of zo genoemd. Computernetwerken, servers en internet bestaan al lang. De meeste bedrijven met een eigen domein, website en e-mailadres bewaren deze items ergens buiten het lokale computernetwerk, meestal bij een hostingprovider. Deze diensten worden op de een of andere manier natuurlijk “opgeslagen” in de cloud. Bedrijven met een interne IT infrastructuur kunnen ook cloudoplossingen bedenken die zouden leiden tot een hybride cloud.

Bestanden opslaan en delen en samenwerking (samenwerking) is altijd een uitdaging geweest. Cloudtools lossen dit probleem elegant op. Sommigen van hen worden al gebruikt door bedrijven zoals Google Drive, Dropbox, OneDrive of iets dergelijks. Als beveiliging belangrijk is (en dat is het), moeten bedrijven zich afvragen hoe ze het beheer van die services kunnen inschakelen om mogelijke lekkage van vertrouwelijke informatie te voorkomen. De vraag is hoeveel mensen deze services al gebruiken voordat bedrijven zelfs weten dat de gegevens op die services staan. En hiermee moet rekening worden gehouden bij het migreren. We raden ten zeerste aan om back-ups te maken en back-ups op te slaan buiten uw bedrijfslocatie, en de cloud kan een goede oplossing zijn.

Kosten van overstappen naar de cloud

Er zijn verschillende kosten, afhankelijk van wat er naar de cloud wordt verplaatst. Gezien alle voordelen van de cloud waarover het meest wordt gesproken, zijn de kosten zeer gemakkelijk over het hoofd te zien, zowel hun bestaan als hun bedrag. Het is daarom belangrijk dat elk bedrijf de werkelijke kosten van bestaande IT systemen voor zichzelf berekent, en probeert te proberen de toekomstige kosten van een equivalente of betere cloudoplossing te voorspellen en te berekenen. Directe kosten zijn relatief eenvoudig te berekenen en in te schatten, omdat ze worden gezien door facturen van
IT leveranciers: acquisitie, onderhoud of ondersteuning van hardware en software. Het probleem is de kosten die niet zichtbaar en voor de hand liggend zijn, ze zijn veel complexer om te berekenen, en hier zullen we alleen de meest basale soorten indirecte kosten noemen: uitvaltijd, de tijd die werknemers momenteel besteden aan het beheer van hun eigen computers, enz.

Als IT op een of andere manier vergelijkbaar wordt met consumentengoederen, betekent dit dat u zonder IT het bedrijf niet kunt runnen. In deze zin, zoals zonder elektriciteit, mobiele telefoon of computer, kan e-business niet worden voorgesteld, dus dit kan binnenkort met cloud zijn. Wanneer iedereen profiteert van de voordelen van de cloud, is dit niet langer een voordeel; het zal “conditio sine qua non” zijn, een essentiële voorwaarde voor succesvol zakendoen.

Hoe ITAF kan helpen?

Dynamic Cloud Platform door ITAF biedt te allen tijde bliksemsnelle internettoegang, evenals goed ontworpen, veilige cloudinfrastructuren die efficiënte gegevensoverdracht, verwerking en opslag mogelijk maken. 24/7 monitoring, ondersteuning en migratie-assistentie met configuratie-aanpassingen en apps, zijn gebaseerd op fysieke en virtuele servers die eigendom zijn van ITAF, bieden de hoogste niveaus van beveiliging, beschermen uw gegevens en beperken de downtime.

Neem contact op met ITAF voor een gratis offerte.

Desktop as a service (DaaS): een nieuw idee van een computer gebruiken

In plaats van krachtige computers op elk bureau op kantoor, impliceert het DaaS (Desktop as a Service) model dat gebruikers eenvoudige werkstations hebben en dat hun computers gevirtualiseerd en opgeslagen in een cloud zijn. Waar dan ook de gebruiker zich bevindt, blijven zijn computer en zijn gegevens gemakkelijk toegankelijk.Voor kleine bedrijven en start-ups is dit een economisch zeer kosteneffectief model, en we zullen de voordelen en beperkingen ervan leren kennen.

Dit is een digitaal tijdperk, computers zijn in ons dagelijks leven aanwezig en ze zijn een noodzakelijke tool voor werk. De aanschaf van een apparaat kan een complex proces zijn, afhankelijk van het bedrijf bij welke u werkt en het kan soms een echte nachtmerrie worden wanneer uw budget beperkt is. DaaS – Desktop as a Service komt hier goed van pas. DaaS zal waarschijnlijk niet helemaal aan het Enterprise-niveau voldoen (hoewel dit nog besproken kan worden), maar als het om kleinere bedrijven gaat, of om startups of bedrijven die dynamisch zijn en gekenmerkt worden door een korte levenscyclus van een project, is DaaS een onderwerp dat zeker uw overweging waard is.

Computer in de cloud

DaaS is een virtuele desktopcomputer die onder een Windows– of Linux-besturingssysteem werkt en die ergens in de cloud gehost wordt. U kunt verbinding ermee op elk toestel of platform maken met behulp van een wachtwoord, altijd en overal, op welk apparaat dan ook. Met andere woorden, een lokaal toestel fungeert slechts als een venster die toegang tot uw applicaties en gegevens biedt. Afhankelijk van het soort machine en software dat u nodig hebt, varieert een abonnement van 10 tot 100 euro per gebruiker per maand.

Waarom uw infrastructuur naar de cloud verplaatsen?

De redenen hiervoor zijn talrijk, maar het gaat vooral om kostenbesparing en optimalisatie, omdat u slechts wat u gebruikt en terwijl u het gebruikt betaalt. U hoeft u niet meer met gegevensbeveiliging, firewall, hardware-onderhoud, applicatie-updates, back-ups enzovoort te bemoeien, omdat iemand anders hiervoor zorgt. Volgens de statistieken is het aantal bedrijven dat traditionele IT uitbesteden aan het dalen is, vergeleken met die die cloudservices uitbesteden. Ongeveer 50 procent van de werknemers gebruiken ook hun apparaten om te werken of toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens, dus DaaS staat eigenlijk voor een perfect uitgevoerde “Bring your own device concept”. Als u uw toestel verliest of als het beschadigd raakt, is dat geen probleem, omdat u op elk ander toestel toegang tot uw toepassingen en gegevens in de cloud hebt. De juiste aanpak is met een paar klikken opgelost.

Bij het berekenen van hoeveel ruimte nodig is voor uw bedrijf, kan DaaS uw zaak in een mobiel kantoor omtoveren omdat mensen niet gebonden staan aan de lokale infrastructuur. Voor velen zal dit zeker een echte opluchting zijn door het feit dat er geen kabels, servers en andere IT-apparatuur is , omdat DaaS-services het aantal kabels tot 77 procent verminderen en energie en koeling tot 54 procent. Afhankelijk van wat u doet, kunt u alleen Wi-Fi van goede kwaliteit hebben, een toestel waarmee u toegang krijgt tot de cloud (desktop, tablet, laptop, enz.) en een internet verbinding. Virtuele computers maken deel van een netwerk en ze delen dezelfde bronnen: ruimte, applicaties, desktop, printers, enz. Ah ja, de printer blijft nog steeds ter plaatse aanwezig.

Providers en platforms

De gebruikerservaring kan sterk verschillen, afhankelijk van welke DaaS-provider en welk platform u kiest. De provider bemiddelt tussen u en het platform dat zich aan de andere kant bevindt en dat uiteindelijk een virtuele machine kan zijn die gehost op Microsoft Azure wordt en waar u toegang via de RDP-client toe hebt. Het biedt ook de nodige infrastructuur (Enterprise Data Center) om superieure prestaties, bandbreedte, veiligheid en redundantie te garanderen. Er zijn een aantal bedrijven die deze services op de markt aanbieden, waaronder de Dynamic Cloud Platform van ITAF.

Het abonnement biedt u de flexibiliteit om het plan aan te passen terwijl u gebruikers verwjdert / toevoegt, hardware op virtuele machines wanner dat nodig is toevoegt, onderweg applicaties installeert en verwijdert. Al met al betaalt u alleen maar wat u nodig heeft en hoeveel u gebruikt ervan maakt. U kunt nu de kosten inschatten die op Capex (kapitaaluitgaven) uitgegeven zullen worden en dit op Opex (operationele uitgaven) zetten. Er zijn aangepaste modellen waar uw gebruikers de vooraf geïnstalleerde toepassingen vooraf voor hen kunnen definiëren, of ze lokale beheerdersrechten zullen hebben, enz.

Hoewel de virtuele machine, die sowieso sneller qua kenmerken is dan de meeste fysieke machines, die complete ervaring biedt om op uw toestel te werken in plaats van op de cloud, met een reguliere RDP-client en providers die alleen diensten hierop gebaseerd aanbieden, zal dit waarschijnlijk niet voldoende zijn. De reactietijd is van cruciaal belang, dus als uw bedrijf niet alleen een gewone kantoortoepassing gebruikt (Word, OpenOffice…), zou u voor een provider moeten opteren met de beste infrastructuur en die zelfs op een lage mobiel netwerk bandbreedte maximale prestaties garandeert.

Waarom Dynamic Cloud Platform?

Dynamic Cloud Platform by ITAF biedt razendsnelle internettoegang te allen tijde, evenals goed ontworpen, veilige cloudinfrastructuren die efficiënte gegevensoverdracht, verwerking en opslag mogelijk maken. 24/7 monitoring, ondersteuning en assistentie bij configuratie aanpassingen en apps, zijn op fysieke en virtuele servers gebaseerd die eigendom van ITAF zijn, die hierdoor de hoogste niveaus van beveiliging bieden, uw gegevens beschermen en de downtime minimaal houden. Dit was ons artikel over Desktop as a service (DaaS), neem contact op met ITAF voor een vrijblijvend offerte.

Microsoft Azure Cloud Platform – Wat is de Cloud?

Het idee van de Microsoft Azure Cloud technologie is gebaseerd op het feit dat alle data dat nodig is voor de gebruiker (onafhankelijk of het applicaties, documenten, hardware, enz), dat ook beschikbaar is ten alle tijden. Belangrijk is hier wel dat er een internet verbinding nodig is. De Cloud zal in bepaalde opzichten de service zijn, in plaats van het product zelf. De Cloud kan op elk moment toegang bieden tot applicaties, data, data opslag diensten, waarvoor het niet nodig is dat de gebruiker weet waar de fysieke locatie van het systeem is.

De Cloud is al beschikbaar in diensten die wij dagdagelijks gebruiken zoals verschillende social netwerken, e-mail diensten en onze Smartphones.

De Cloud kan onbeperkt resources uitdelen (harde schijf, processor, geheugen, enz…) wanneer de gebruiker het echt nodig heeft. Zo wordt er rekening gehouden met de gebruikersbehoeften door elke gebruiker apart aan te passen.

Aangezien de gebruiker niet de eigenaar is van de infrastructuur ,is hij ook niet verplicht om deze te onderhouden. Hij huurt deze service en het aantal resources dat hij nodig heeft. Dus als hij een zakelijke toepassing nodig heeft, huurt hij deze. Er is geen nood tot aankoop van hardware, of alle andere activiteiten, er wordt enkel een clouddienst verhuurd. De gebruiker betaald enkel per verbruik, indien je diensten niet gebruikt kan je deze ook stopzetten.

The basis componenten van Cloud technologie of cloud computing zijn:
Cloud Technologies

Software as a Service (SaaS)

Dit is een software in de cloud. Saas betekend dat de dit specifiek programma of software niet lokaal geinstalleerd wordt, wel ergens in de cloud. Je merkt misschien wel op dat Saas een algemene naam is voor het leveren van software als een service. Dit wordt niet alleen gebruikt in cloud computing, dit wordt ook dikwijls gebruikt in andere technologien.

Infrastructure as a Service (IaaS)

Dit is het leveren van infrastructuur als een dienst. Het is een virtuele server die alle relevante diensten heeft: zoals processor, stroom, geheugen, schijf ruimte, enz… Dit betekent dat de gebruiker de overige zaken aanlevert zoals besturing systeem, applicaties, anti virus, en data.

Platform as a Service (PaaS)

Via deze dienst kan je het besturingssysteem via het internet gebruiken zonder dat je het moet downloaden of installeren. De gebruiker vertrouwd op de dienst verlener voor alles van het platform. Zoals eventueel extra extensies wanneer er een groei is. PaaS bied verschillende combinaties aan om alle fases van de ontwikkelingscyclus van de applicatie te ondersteunen, zoals de Integrated Development Environment (IDE), source code controle, versie controle, code tracking, interactieve testen voor verschillende gebruikers enz. PaaS is een ontwikkelingsplatform waarin ontwikkelings hulpmiddelen in de cloud zit, deze zijn toegankelijk via web browsers.

Microsoft Azure

Het Microsoft Azure Cloud Platform is een cloud computing platform, een infrastructuur ontworpen om toepassingen, services te ontwikkelen, implementeren en beheren via het wereldwijde netwerk van data center opslag van Microsoft.

Simpel gezegd: Azure is een Microsoft dienst dat je toegang geeft tot uw applicaties zodat je geen servers dient aan te kopen of onderhouden. Het nadeel van eigen servers te hebben is dat je vooraf al een veiligheidsmarge dient in te calculeren voor de groei van je bedrijf.

Het fundamentele probleem van het bedrijf zijn de vaste kosten die worden gemaakt door de aanschaf van apparatuur, software en het onderhoud voor een goede werking. Wij merken dat de apparatuur slecht wordt benut. Een analist probeerde het percentage van het gebruik van een gemiddelde computer te meten en kwam tot het verbazingwekkende feit dat slecht 18% van zijn capaciteiten wordt gebruikt.

Als beginner zal je een aanzienlijk budget nodig hebben om alle hardware en software aan te kopen. Naar de toekomst toe zal je meer gebruikers hebben dan hardware, deze leid tot weer nieuwe investeringen.
Microsoft Azure Cloud Platform bied gebruikers om diensten te huren. Dit zijn 3 producten in 1: gevirtualiseerde hardware, een software platform dat applicaties kan starten, en de applicatie zelf die de nodige bewerkingen uitvoert.Het voordeel van Microsoft Azure is dat het enkel de resources gebruikt da de applicatie nodig heeft.

Azure bied volgende opties / middelen:

  • Virtuele machines – Bied controle over volledige virtuele machines inclusief besturingssysteem (Iaas).
  • Websites – deze bied een brede waaier aan toepassingen, frameworks, sjablonen zodat u grote en betrouwbare webtoepassingen kan maken. Evenals snelle website presentaties met effectieve ontwikkeling en testen.
  • Cloud services – zijn Platform-as-a-service (PaaS) opties, geconfigureerd om stabiele applicaties te maken, met meer flexibiliteit als sommige websites.

Elk Azure model heeft een eigen rol, zodat je deze kan combineren tot een totaal oplossing.

Hoe kan ITAF u helpen?

ITAF kan u helpen met een Microsoft Azure omgeving op te zetten. Bied uw organisatie 24/7 operationeel beheer en verlaagt het risico door server en security patching.
Contact ITAF voor professionele support.

5 vragen die kleine en middelgrote ondernemingen moeten stellen voordat ze de juiste cloud hostingprovider kiezen

Er is een goede reden waarom organisaties van elke omvang zich begonnen te optimaliseren voor cloudhosting van hun applicaties bij cloud hostingproviders. Een van de eerste voordelen die wordt opgemerkt, is de duidelijke eliminatie van kosten. Het is aangetoond dat de vooraf gemaakte kosten in verband met technologieaankopen, de kosten in verband met het beheer van deze technologie in de loop van de tijd en de rompslomp in verband met het opschalen van de infrastructuur zodra deze is geïnstalleerd, grotendeels worden verminderd door het gebruik van cloudapplicatiehosting. Lees in dit artikel meer over de 5 vragen die kleine en middelgrote ondernemingen moeten stellen voordat ze de juiste cloud hostingprovider kiezen.

Een kleine of middelgrote onderneming (MKB) zijn in een wereld van technologie is hard, vooral als u geen IT-expert bent of uw werk niet nauw verwant is met dit gebied. Daarom moet u niet geloven dat alle cloudhostingproviders gelijk zijn gemaakt. Enkele van de meest voorkomende valkuilen wanneer u niet zorgvuldig de juiste cloud hostingprovider kiest, zijn onverwachte uitval of langdurige perioden van downtime en dit kan zeker worden voorkomen.

Hoewel er geen onfeilbare manier is om ervoor te zorgen dat een cloudhostingprovider aan alle vereisten voldoet die uw MKB-bedrijf nodig heeft, zijn hier enkele vragen die u moet stellen voordat u de juiste cloudhostingprovider voor uw bedrijf kiest.

1. Wat is de connectiviteit van cloudserviceproviders?

Uit recente onderzoeken is gebleken dat 71% van de respondenten zei dat connectiviteit de belangrijkste overweging was voor Cloud Computing. Interconnectie is van cruciaal belang voor superieure cloudprestaties. Dus lees voordat u besluit over uw cloudserviceprovider de beoordelingen van zijn klanten door, kijk wat uw niche-beïnvloeders zeggen of vraag gewoon naar uw connecties.

2. Hoe worden mijn gegevens beschermd?

Ten tweede, maar helemaal niet minder belangrijk, is om te weten hoe uw gegevens worden beschermd. Ook al lijkt dit misschien vreemd en onbekend voor u, we leven in een tijdperk waarin data alles is en veilig online zijn een van de grootste prioriteiten voor bedrijven en hun bedrijven is geworden. Daarom moet het veilig stellen van uw gegevens en uit de buurt van malware en breuk uw topprioriteit zijn.

3. Hoe host en beheert de cloud hostingprovider load balance?

In plaats van uw eigen datacenter te bouwen en uw eigen computerhardware en -software te kopen, kunt u een cloudhostingprovider gebruiken en precies dezelfde voordelen hebben. Er moet echter veel aandacht worden besteed aan het vermogen van de aanbieder om applicatieworkloads van verschillende organisaties effectief te beheren. Load balancing moet worden uitgevoerd op een manier om gemakkelijk te detecteren en te distribueren als de werkbelasting van een organisatie andere werkbelastingen negatief begint te beïnvloeden.

4. Hoe lang duurt het om mijn applicatie (s) te herstellen van een ramp?

Stem uw oplossing af op uw zakelijke vereisten. Weet vooraf hoe snel u uw applicaties moet herstellen en verifieer dat de cloud hostingprovider een oplossing heeft om aan die verwachtingen te voldoen.

5. Hoe gaat de cloud hostingprovider om met verandermanagement?

Goed gedefinieerd en gecontroleerd verandermanagement is cruciaal voor het succesvol runnen van een datacenter van elke omvang. Alle wijzigingen moeten zowel intern als extern worden gemeld voordat er daadwerkelijk een wijziging plaatsvindt. Hoewel dit misschien triviaal en verwacht klinkt, zorgt het ervoor dat deze besturingsprocessen volledig veld en goed gedocumenteerd zijn, veel in de tijden waarin het probleem zich voordoet.

Kies uw provider zorgvuldig omdat deze een van de grootste activa van uw bedrijf zal hosten. Weet dat ITAF er altijd is om je te ondersteunen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Wat is CRM?

Wat is CRM? Diepe persoonlijke relaties liggen steeds aan de basis van een succesvol bedrijf. Bij de opstart, wanneer jouw klanten voornamelijk personen zijn die je zelf kent, kan je hun verjaardag gemakkelijk onthouden en hen een verjaardagskaart opsturen. Maar van zodra het bedrijf start met groeien, zal het aantal klanten ook mee groeien. Aan de basis van elk successvol bedrijf liggen stevige persoonlijke banden. Die goede relaties die je in het begin had zijn uiteindelijk nog moeilijk bij te houden.

Natuurlijk is het waarderen van elke klant zeer essentieel voor elk bedrijf, ongeacht of je een klein bedrijf bent met slechts 15 klanten of een groter bedrijf met 15 nieuwe klanten per dag. Op dat moment, wanneer je niet meer in staat bent om elke klant bij te houden, is er een nieuwe strategie nodig – een CRM strategie.

Van een simpele excel spreadsheet tot een complex CRM systeem

Bij de opstart van je zaak, wanneer je enkel hoeft te onthouden waar je klanten gevestigd zijn, hun e-mail en telefoonnummer, kan een excel spreadsheet heel handig zijn. Maar van zodra jouw bedrijf groeit, moeten verkoopprocessen steeds aangepast worden en de informatie die je nodig hebt om een lead om te zetten in een klant. Hierbij kan een Excel sheet onvoldoende zijn voor de verwerking van alle gegevens.

Op een gegeven moment, wanneer jouw sales team groeit, kan een excel spreadsheet de communicatie en de informatie-uitwisseling binnen het team belemmeren. Met een verbeterd sales proces en -pipeline, verdient jouw bedrijf een nieuw organisatie-level.

CRM (customer relationship management) is een programma waarmee u huidige en potentiële klanten kunt beheren. Met een CRM-systeem heeft uw bedrijf één plek om elke klant, elke lead, elk serviceverzoek, al hun contactgegevens, voorkeuren en geschiedenis op te slaan. Op deze manier zijn uw gesprekken altijd persoonlijk, relevant en up-to-date.

Leads, campagnes, offertes…?

CRM oplossingen gebruiken enkele termen voor de verschillende acties. Om het volledige potentieel van het CRM systeem te benutten moet je de volledige terminologie ervan begrijpen. Hieronder worden de vier belangrijkste termen bij iedere CRM opgesomd:

  • Contact – een bestand van de personen die geregistreerd staan in je CRM database. De contacten in jouw CRM zijn dezelfde van die in jouw adresboek – ze bevatten informatie rond individuele personen die relevant zijn voor het bedrijf– deze kunnen zijn: je werknemers, leveranciers, potentiële klanten, etc.
  • Lead – Als er een grote mogelijkheid bestaat dat een contact uitgroeit tot een klant, dan kunnen we spreken over een lead. Aan die personen wil je extra aandacht besteden en zo veel mogelijk informatie over hen inwinnen aangezien die informatie hun toekomstige beslissingen kan beïnvloeden.
  • Campaigns – Marketing & Sales teams zijn zoals broers en zussen – elke verkoopsactie wordt ondersteund door een marketingcampagne waarin je de aandacht van leads probeert te trekken en hen “voorbereid” op het binnenhalen van een verkoop. Één van de meest voorkomende vormen is een e-mailcampagne.
  • Opportuniteiten – als jouw lead echt geïnteresseerd is, kan je een opportuniteit creëren om zaken met hen te doen. Van zodra ze een opportuniteit worden, wil je zeker en vast alle informatie rond die lead toevoegen die kan bijdragen tot een succesvolle verkoop.

Kiezen voor de beste CRM oplossing die aan uw business noden voldoet

Van zodra je zelf vertrouwd bent met CRM systemen en hoe het bedrijf deze kan gebruiken, is het perfecte moment aangebroken om te zoeken naar de beste oplossing, dat het best aansluit bij de business noden.

Complexe CRM oplossingen, zoals Microsoft Dynamics 365 CRM, bevatten de basisfuncties zoals het bijhouden van klantengegevens, leads en opportuniteiten, het voorbereiden van campagnes, communicatie met de medewerkers, etc. Maar dit kan natuurlijk nog uitgebreid worden met additionele functies zoals Enterprise Resource Planning (ERP), een Proporty Management System (PMS), een Content Management System (CMS), Websites en Project Management.

Wanneer uiteindelijk de CRM oplossing wordt gekozen, moeten zeker de business processen en noden in het achterhoofd gehouden worden. Alleen dan kan je compleet ondersteund worden met de functies die je écht nodig hebt.

Ben je klaar om meer te leren rond Microsoft Dynamics 365 CRM en de voordelen voor jouw bedrijf? Neem contact op met ITAF voor de ondersteuning van 360 graden!

Shared, cloud of dedicated – welk hosting pakket voldoet aan mijn zakelijke behoeften?

Er werd je ooit wel verteld dat je een hosting pakket nodig hebt om je zakelijke behoeften te ondersteunen, maar je bent zelf geen IT expert. Anderzijds laat je budget het niet toe er één aan te werven. Door het uitvoeren van eenvoudig onderzoek heb je opgemerkt dat termen zoals “cloud” of “dedicated server” overal terug komen, vaak met volledig andere betekenissen. Bij elke nieuwe zoekopdracht heb je eigenlijk meer vragen dan antwoorden..

Op het einde van je onderzoek heb je nog steeds dezelfde vraag – welke hosting pakket zal het beste zijn voor mijn zakelijke behoeften?

Om je te helpen bij het maken van de juiste beslissing, hebben we de drie voornaamste hosting oplossingen met elkaar vergeleken. Via deze kleine handleiding kan je achterhalen welke oplossing de juiste is voor jouw bedrijf en welk hosting pakket voor jouw zakelijke behoeften is.

Shared Hosting

Shared hosting is de meest populaire optie op de markt. Voor een startende onderneming of een KMO, kan shared hosting gemakkelijk aan alle noden voldoen.

Shared hosting is heel gelijkaardig aan het samenwonen in een appartement met verschillende huisgenoten: iedereen deelt dezelfde keuken, borden en koelkast. Of in hosting termen: schijfruimte, geheugen en CPU-tijd. Als je deze tijden kan herinneren, dan herinner je waarschijnlijk ook hoe betaalbaar het was om met huisgenoten samen te wonen.

Bij een beperkt budget en een gelimiteerde IT expertise binnen het bedrijf, is dit zeker de beste optie om mee van start te gaan, aangezien deze oplossing weinig technische kennis en financiële investering vereist.

Is Shared Hosting precies wat je nodig hebt?

Klik hier om de verschillende ITAF Shared Hosting pakketten met elkaar te vergelijken

Cloud Hosting

Aan de andere kant is Cloud Hosting meer te vergelijken met het huren van een appartement in een gebouw. Dan ben je de eigenaar van je eigen ruimte, maar moet je nog steeds de parking of het zwembad met de buren delen.

Technisch gezien krijg je een compleet gepersonaliseerde server met dedicated geheugen, CPU en schijfruimte, alles vanuit de Cloud. Met dit type hosting, krijg je 100% de controle over je eigen server.

Indien het gaat over een middelgroot tot groot bedrijf of een organisatie die compleet onafhankelijk van IT systemen wil werken, maar toch nog steeds een gelimiteerd budget heeft, is Cloud Hosting de beste oplossing.

Interesse om meer te weten te komen rond de Cloud Computing voordelen?

Klik hier om meer te weten te komen rond de verschillende cloud hosting pakketten.

Dedicated Server Hosting

Het delen van een appartement of nadenken of er voldoende parking plaats aanwezig is, is hier verleden tijd. Van zodra je genoeg geld hebt gespaard voor het aankopen van een eigen woning – is er geen reden meer voor delen.

Een Dedicated server voldoet hier compleet aan – een luxueus huis met parkeerplaatsen en een zwembad, enkel en alleen voor jou, of laten we even gek doen, een fysieke server toegewijd (dedicated) aan jou.

Het is niet meer nodig je zorgen te maken over vertraging op de server door derden. Je hebt er namelijk zelf toegang toe en kan deze zelf beheren. Controle, veiligheid en een hoge opslagcapaciteit zijn de grote sterktes van deze oplossing. Anderzijds zal je voor deze oplossing wel enige IT kennis nodig hebben, of een IT expert die je hier kan bijstaan. Ook een grotere portefeuille zal hier nodig zijn…

Als je een grote onderneming bent dat op zoek is naar een veilige server met een hoge capaciteit/snelheid, dan is niets beter dan een dedicated server.

Klaar om meer te weten te komen rond de verschillende Dedicated Server Hosting pakketten?
Klik hier.

Hoe het juiste pakket te kiezen?

Voordat je een beslissing neemt, mag je niet vergeten focussen op jouw zakelijke behoeften.
Als je een startende of kleine onderneming bent, begin je best met een basic shared hosting pakket en volg je de komende periode de groei van je bedrijf en behoeften. Indien je echter reeds voorbij de junior periode bent, kan je beter opteren voor een Cloud of Dedicated server.

Indien je nog steeds twijfelt welke Hosting Oplossing het beste bij jouw bedrijf past of indien je meer vragen hebt rond Shared, Cloud of Dedicated hosting, dan staan onze IT experten klaar om jou te helpen! Aarzel niet ons te contacteren.

Scroll Up