5 redenen waarom Cloud uw bedrijf kan transformeren

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bedrijven zijn vaak verbaasd over de gedachte om naar de cloud te verhuizen. Ze houden zich bezig met gegevensverlies, privacyrisico’s, gevoeligheid voor externe aanvallen, internet connectiviteit, enz. Maar wegen deze zorgen op tegen de voordelen van cloud computing? Of bent u bang voor de verandering? Hierbij 5 redenen waarom Cloud uw bedrijf kan transformeren.

Waarom kiezen voor Cloud de beste beslissing voor uw bedrijf is?

1. Kostenefficiënt

De overstap naar de cloud bespaart de kosten van aanschaf, beheer en upgrade van de IT systemen. Het gebruik van het cloud model zet dus kapitaaluitgaven om in operationele uitgaven. Met behulp van eenmalige betaling, ‘pay as you go’-model en andere aangepaste pakketten, kunnen organisaties hun IT kosten aanzienlijk verlagen.

2. Opslagruimte

Bedrijven hebben niet langer bestandsopslag, gegevens back-up en softwareprogramma’s nodig die het grootste deel van de ruimte in beslag nemen, omdat de meeste gegevens zouden worden opgeslagen op externe cloud servers. Niet alleen cloud maakt interne ruimte vrij, maar biedt ook onbeperkte ruimte in de cloud.

3. Foutbestendig

Wanneer u eigen servers gebruikt, moet u meer hardware kopen dan u nodig hebt bij een storing. In extreme gevallen moet u alles dupliceren. Verhuizen naar cloud elimineert redundantie en vatbaarheid voor uitval. Migratie naar cloud voegt dus niet alleen betrouwbaarheid toe aan de systemen, maar houdt ook informatie in hoge mate beschikbaar.

4. Schaalbaarheid

Met cloud computing kunnen bedrijven eenvoudig bestaande computerbronnen uitbreiden. Voor startende en groeiende ondernemingen kunnen ze dankzij de optimalisatie van middelen uit de cloud ontsnappen aan de grote eenmalige betalingen van hardware en software, waardoor de operationele kosten minimaal zijn.

5. Lean management

Met cloud kunnen bedrijven hun processen efficiënter uitvoeren. cloudmigratie brengt bestaand personeel ertoe om zich te concentreren op hun kerntaak: de infrastructuur bewaken en verbeteren. cloud computing leidt dus tot lean management en verhoogt de winstgevendheid.

Cloudoplossingen en cloudspecialisten

Cloud heeft zeker de dynamiek van de IT industrie veranderd. AWS en Microsoft blijven de grootste cloud providers inclusief alle services. Maar tegelijkertijd spelen cloud consultants een grote rol bij het in staat stellen van bedrijven om innovatieve oplossingen te integreren en de cloudgebaseerde veranderingen op de markt aan te passen aan de behoeften van de klant.
ITAF-cloudspecialisten kunnen u helpen uw doelen te definiëren, afhankelijk van uw budget, bedrijfsbehoeften en bedrijfsidentiteit. Neem contact met ons op.

Meer uit deze categorie
Ongelezen inhoud
Je hebt nog meer interessante onderwerpen om te ontdekken 94%

Blijf geïnformeerd

Abonneer op onze nieuwsbrief